×
بین الملل
شناسه خبر : 243196
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 21:36
نگرانی اروپا از کاهش کمک‌های امنیتی آمریکا به ارتش‌ کشورهای اروپایی هم‌مرز با روسیه

نگرانی اروپا از کاهش کمک‌های امنیتی آمریکا به ارتش‌ کشورهای اروپایی هم‌مرز با روسیه

دولت آمریکا قصد دارد بخشی از کمک‌های امنیتی خود به ارتش کشورهای اروپایی هم‌مرز با روسیه را قطع کند؛ تصمیمی که نگرانی‌های گسترده‌ای در پایتخت‌های اروپایی و ناتو به دنبال داشته است.

نورنیوز - گروه بین الملل: روزنامه انگلیسی گزارش داد که دولت آمریکا قصد دارد بخشی از برنامه‌های کمک امنیتی خود به ارتش‌های کشورهای اروپایی هم‌مرز با روسیه را متوقف کند؛ اقدامی که به گفته منابع آگاه نگرانی‌های گسترده‌ای در پایتخت‌های اروپایی برانگیخته است.

 در روزهای اخیر گمانه‌زنی‌ها درباره تصمیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای کاهش تعهدات امنیتی این کشور به کشورهای اروپایی شدت گرفته است.

در همین راستا، نشریه انگلیسی «فایننشال تایمز» شامگاه پنجشنبه نوشت که ایالات متحده قصد دارد بخشی از برنامه‌های کمک امنیتی به ارتش‌های کشورهای اروپایی هم‌مرز با روسیه را به تدریج متوقف کند؛ اقدامی که به گفته منابع آگاه با هدف واداشتن اروپا به پرداخت سهم بیشتری از هزینه‌های دفاعی انجام می‌شود.

بر اساس این گزارش، مقامات پنتاگون هفته گذشته در دیداری با دیپلمات‌های اروپایی اعلام کردند که آمریکا دیگر بودجه‌ای برای برنامه‌های آموزش و تجهیز ارتش‌های اروپای شرقی که در خط مقدم هرگونه درگیری احتمالی با روسیه قرار دارند، اختصاص نخواهد داد. این کمک‌ها ذیل اختیاراتی موسوم به «بخش ۳۳۳» تأمین می‌شد که تأیید کنگره آمریکا را نیز نیاز داشت. دولت ترامپ اما بودجه جدیدی برای آن درخواست نکرده و منابع باقی‌مانده صرفاً تا سپتامبر ۲۰۲۶ در دسترس خواهند بود.

یک مقام کاخ سفید این تصمیم را در چارچوب دستور اجرایی روز نخست ریاست‌جمهوری ترامپ و سیاست او برای «بازبینی و بازتنظیم کمک‌های خارجی» توصیف کرد و گفت این اقدام با هماهنگی کشورهای اروپایی صورت گرفته است. در همین راستا، متحدان اروپایی ناتو در ژوئن گذشته پذیرفتند که هزینه‌های دفاعی خود را به پنج درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند.

طبق گزارش دفتر حسابرسی دولت آمریکا، این برنامه طی سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ حدود ۱.۶ میلیارد دلار در اروپا هزینه کرده که ۲۹ درصد کل بودجه جهانی آن محسوب می‌شود. سه کشور استونی، لتونی و لیتوانی از مهم‌ترین دریافت‌کنندگان این کمک‌ها بودند.

برخی دیپلمات‌های اروپایی گفته‌اند این تصمیم واشنگتن نگرانی‌های گسترده‌ای ایجاد کرده و می‌تواند تأثیرات مهمی بر امنیت منطقه و حتی ناتو داشته باشد. یک مقام اروپایی هشدار داده که «اگر این اقدام با شدت اجرا شود، پیامدهای بزرگی خواهد داشت».

«جین شاهین» سناتور دموکرات و عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز این تصمیم را «اقدامی گمراه‌کننده» توصیف کرده که «پیام نادرستی در شرایط تلاش برای بازدارندگی روسیه» ارسال می‌کند.

این گزارش می‌افزاید، همزمان آینده «ابتکار امنیتی بالتیک» که در سال ۲۰۲۰ برای تقویت توان دفاعی سه کشور استونی، لتونی و لیتوانی راه‌اندازی شد نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. دولت ترامپ در بودجه سال آینده هیچ درخواستی برای ادامه این برنامه ارائه نکرده است.

در همین حال، مقامات آمریکایی گفته‌اند این تصمیم بخشی از بازنگری کلی در استقرار نیروهای آمریکا در سراسر جهان است و تمرکز بیشتری بر منطقه هند ـ آرام و مهار چین خواهد داشت.

گزارش نشریه انگلیسی درحالی منتشر می‌شود که ترامپ روز چهارشنبه در دیدار با رئیس‌جمهور لهستان در کاخ سفید تأکید کرد که قصد کاهش حضور نظامی آمریکا در این کشور را ندارد.

او گفت: «از این وضعیت بسیار راضی هستیم و اگر لهستان بخواهد، نیروهای بیشتری هم اعزام خواهیم کرد.»


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تحول در نظام مالیاتی با تسهیل پرداخت‌ها
نامه مهم حزب الله به روسای سه گانه لبنان درباره مذاکره با رژیم صهیونیستی
تعیین تعرفه خودروهای وارداتی به صورت پلکانی و متناسب با حجم موتور + جدول تعرفه ها
وزیر ورزش و جوانان وارد ریاض شد
هدایای نفیس قالیباف به مقام پاکستانی + تصاویر
جنگ 12 روزه درس های بزرگی برای ما داشت/پرچم مذاکره و دیپلماسی را هیچ وقت زمین نگذاشته ایم
برادر کشی در ملایر/ قاتل دستگیر شد
تخلیه ساکنان می‌سی‌سی‌پی به دنبال انفجار و نشت آمونیاک
تلاش فیفا برای روسفید کردن ترامپ
ابلاغ مصوبه کاهش تعرفه واردات خودرو به دولت
کنسرت رایگان 5 خواننده پاپ در میدان انقلاب تهران
پزشکیان: به تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان بها نداده‌ایم
صابر کاظمی در خانه ابدی آرام گرفت/ واکنش مربیان تیم ملی به درگذشت ستاره والیبال ایران
“بن‌بست کنگره: بحران تعطیلی دولت و تأثیرات اقتصادی آن”
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 15 آبان 1404 + جدول
نتایج تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد علوم پزشکی اعلام شد
قالیباف: گسترش روابط اقتصادی، اولویت ایران و پاکستان است
چت‌بات عاشق‌پیشه، پسر 14 ساله را به کام مرگ کشاند
فردا، آخرین فرصت برای ثبت نام در آزمون دکتری 1405
خبر خوش برای کارگران / واگذاری 100 هزار قطعه زمین برای ساخت مسکن کارگری
غیبت ترامپ در نشست گروه 20 در آفریقای جنوبی
95درصد پروانه‌ای‌ها حاصل ازدواج فامیلی‌اند
هشدار هواشناسی برای گروه‌های حساس / آلودگی هوای تهران شدت گرفت
قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی امروز پنجشنبه 15 آبان 1404 + جدول
بازگشت تونی بلر به خاورمیانه؛ نقشه تازه غرب برای لبنان
900 هزار ایرانی در انتظار تشرف به حج تمتع قرار دارند
آیا جولانی و انس خطاب لغو تحریم‌ می‌شوند؟
دیدار سفرای ایران، چین و روسیه در وین
پلمب پاساژهای آلومینیوم و شانزلیزه به کجا رسید؟
معمار امپراتوری ترس
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(121) «پارس آباد»
جزئیات تازه از انفجار مهیب در پمپ بنزین عجب‌شیر
سامانه بازارگاه بستر فساد شد/ فروش نهاده‌های دامی به مرغداران با دو برابر قیمت
انفجار مهیب در نیویورک پس از آتش‌سوزی زباله‌ها
خط‌ و نشان واشنگتن برای بغداد؛ آمریکا به دنبال تغییر معادله سیاسی در عراق
موج جدید حملات اسرائیل به قنیطره / افزایش آدم‌ربایی در سوریه
منابع مورد نیاز اجرای طرح کالا برگ مرحله پنجم تامین شد
نیمی از ناوگان حمل‌ونقل کشور در مرز فرسودگی قرار دارد
تقدیر بایدن از آمریکایی ها برای انتخاب ممدانی
ممدانی؛ ستاره‌ای نوظهور در آسمان دموکرات‌ها
تهران به سوی آینده سبز : 2500 هکتار برای انرژی خورشیدی
ماجراجویی ترامپ در منطقه
جزئیاتی تازه از آزمون استخدامی جدید
خبر خوش برای کارگرانی که بیمه آن‌ها قطع شده است
واکنش سپاه به شایعه‌ دستگیری برخی پرسنل مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه
تهدید ترامپ علیه شهردار مسلمان نیویورک : ممدانی باید با من مهربان باشد
اعتراض مدنی مهاجران
مردمان الفاشر قربانیان خاموش معادن طلا
جهش پزشکی در درمان ناباروری / امیدهای تازه برای زوج‌های ایرانی
روز فرهنگ عمومی
X
آگهی تبلیغاتی