×
اجتماعی
شناسه خبر : 243174
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/14 ساعت 02:06
شناسایی بیش از 1000 نوع مواد مخدر نوظهور

شناسایی بیش از 1000 نوع مواد مخدر نوظهور

از سال 2015 تاکنون 1391 نوع ماده مخدر نوظهور در جهان شناسایی شده است؛ مقابله با این مواد که تنوع شیمیایی بالایی دارند، به دلیل دشواری شناسایی و عوارض ناشناخته، چالشی بزرگ محسوب می‌شود.

نورنیوز - گروه اجتماعی:  همزمان با سومین روز از «هجدهمین کنگره دانش اعتیاد» پنل تخصصی با عنوان «چالش‌های مقابله با ورود، توزیع و مصرف روان‌گردان‌های جدید» (NPSs) در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی دانشگاه ایران برگزار شد.

شهرام دسترنج مدیرکل مبارزه با موادمخدر ستاد مبارزه با موادمخدر در این پنل با اشاره به تاریخچه طولانی موادمخدر در سطح جهان و ایران، اظهار کرد: این تاریخچه به شکلی بوده که هر سال شاهد عرضه موادمخدر جدیدی در حوزه‌های مختلف سنتی، صنعتی و روان‌گردان هستیم.

 مقابله با موادمخدر نوظهور 

وی با اشاره به مخاطرات بیشتر موادمخدر صنعتی و روان‌گردان نسبت به موادمخدر سنتی، گفت: مصرف و مقابله با موادمخدر سنتی نسبت به موادمخدر صنعتی راحت‌تر بوده اما بحث مقابله با موادمخدر نوظهور سخت‌تر است.

دسترنج با تأکید بر اینکه شناخت موادمخدر نوظهور نسبت به موادمخدر سنتی توسط خانواده‌ها سخت‌تر است، تصریح کرد: سالانه به طور میانگین ۱۰۰ نوع موادمخدر نوظهور از سال ۲۰۱۵ به بعد شناسایی شده و اکنون تعداد این نوع موادمخدر نوظهور به ۱۳۹۱ نوع در جهان رسیده است.

مدیرکل مبارزه با موادمخدر ستاد مبارزه با موادمخدر با اشاره به فعالیت «کمیته ملی کنترل و نظارت بر مواد روان‌گردان‌ها و پیش‌سازها» از عضویت دستگاه‌های مختلف در این کمیته و بحث و بررسی تخصصی در این جلسات خبر داد و گفت: ستاد مبارزه با موادمخدر به عنوان یک دستگاه ملی و بین‌بخشی اعضای مختلفی در حوزه‌های گوناگون دارد و با کمک آن‌ها، این حوزه‌های تخصصی ذیل کمیته ملی کنترل و نظارت بر مواد روان‌گردان‌ها و پیش‌سازها مورد بحث و تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد.

دکتر محسن بابایی عضو هیأت علمی دانشگاه پلیس و کارشناس اداره کل مبارزه با موادمخدر ستاد نیز در این جلسه با اشاره به چالش‌های موجود در بحث مواد مخدر نوظهور (NPSها)، گفت: در قرن ۲۱، قاچاق موادمخدر به عنوان یکی از چهار بحران‌ موجود در دنیا مطرح شد.

وی با اشاره به تشکیل کنوانسیون‌های بین‌المللی ۱۹۶۱، ۱۹۷۱ و ۱۹۸۸ در بحث مقابله با موادمخدر، تصریح کرد: مواد روان‌گردان نوظهور بعضاً تازه ایجاد نشده‌اند بلکه در مشتقات آن‌ها تغییراتی لحاظ شده است، هدف تولید مواد روان‌گردان نوظهور دور زدن قانون است، این نوع مواد تنوع شیمیایی بسیار بالایی دارند، درباره آن‌ها کمبود داده‌های علمی در مورد عوارض بالینی و آثار اجتماعی وجود دارد و شناسایی آن‌ها سخت و ملزم به تجهیزات آزمایشگاهی گران‌قیمت و افراد متخصص است.

NPSها توسط ۱۵۲ کشور شناسایی شده‌اند

بابایی با بیان اینکه بنابر آخرین گزارشات رسمی جهانی، فعلاً ۱۵۲ کشور در دنیا توانسته‌اند NPSها را گزارش کنند، متذکر شد: تا اول سپتامبر ۲۰۲۵، ۱۳۹۱ NPS شناسایی شده‌اند.

وی ادامه داد: تعداد کل NPSهایی که در چهارچوب قانون به عنوان مواد ممنوعه شناسایی شده‌اند، ۸۷ مورد است، از این تعداد چهار عدد در زمره توهم‌زاهای کلاسیک قرار می‌گیرند و ۸۹ کشور توانستند این نوع مواد را شناسایی کنند.

دانشیار و عضو هیأت علمی دانشگاه پلیس بیان کرد: دسته دوم از این نوع مواد احساس جدایی و جداکنندگی از خود و محیط را برای فرد مصرف‌کننده ایجاد می‌کنند، دسته سوم آرام‌بخش‌ها هستند که توسط ۷۴ کشور شناسایی شده‌اند و دسته چهارم نیز به عنوان محرک‌های سیستم مرکزی عصبی عمل می‌کنند، دسته پنجم «کانابینوئیدهای سنتزی» و دسته آخر نیز «هالوسینوژن‌ها» یا همان مواد افیونی سنتزی هستند.


اخبار مرتبط
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 13:40
برخورد گسترده با قاچاقچیان؛ انهدام 1700 باند موادمخدر در ایران
با اشاره به مسیر ورود پیش‌سازهای شیمیایی از اروپا به افغانستان، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: ایران در 9 ماهه نخست 2025، 1700 باند موادمخدر را شناسایی و منهدم کرده است.
هشدار پلیس تهران درباره رشد مصرف گل به عنوان پرمصرف‌ترین ماده مخدر
سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 16:40
هشدار پلیس تهران درباره رشد مصرف گل به عنوان پرمصرف‌ترین ماده مخدر
فرماندهی انتظامی تهران بزرگ در نشست خبری گفت: مصرف گل در تهران اولین مصرف مواد مخدر و بالاتر از شیشه است.
کشف 80 کیلوگرم مواد مخدر و دستگیری قاچاقچی سابقه‌دار در مشهد
چهارشنبه 1404/05/29 ساعت 09:51
کشف 80 کیلوگرم مواد مخدر و دستگیری قاچاقچی سابقه‌دار در مشهد
کشف 80 کیلوگرم مواد مخدر در مشهد، عملیات مشترک نیروهای ستاد مبارزه با موادمخدر و پلیس گلبهار را به یکی از موفق‌ترین عملیات‌های ضدقاچاق اخیر تبدیل کرد.
80 درصد مصرف جهانی مواد مخدر مربوط به روان‌گردان‌ها است
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 12:20
80 درصد مصرف جهانی مواد مخدر مربوط به روان‌گردان‌ها است
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه حدود 80 درصد مصرف مواد مخدر در دنیا مربوط به روان‌گردان‌هاست، گفت: «تفاوت قیمت مواد مخدر از مبدا تولید تا مقصد مصرف به 30 تا 40 برابر قیمت اولیه خود می‌رسد.»
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
آزمایش پهپادی که آمریکا از ایران الهام گرفت
دستور ترامپ به اوکراین برای نهایی‌کردن توافق صلح با روسیه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 28 آذر
شکایت پرسپولیس از سکوهای ورزشگاه تبریز بعد از حذف در جام حذفی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 28 آذر + وضعیت استان ها
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
تحلیل دقیق الجزیره از جنگ 12 روزه
سازمان ملل : اسرائیل از نقض حاکمیت سوریه خودداری کند
سخنگوی داعش خراسان بازداشت شد+ جزئیات دستگیری
هشدار درباره افزایش مصرف گاز با برودت هوا
تلاش سران اروپا برای توافق بر سر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه
ترخیص 4 میلیون تن نهاده دامی/ شرایط برای استمرار تولید فراهم است
هفته نوزدهم لیگ برتر فوتسال؛ گیتی‌پسند صدرنشینی را حفظ کرد
کری‌خوانی اسکوچیچ برای پرسپولیس؛ خدا پاسخ شادی‌های تحریک‌آمیزتان را داد
اشغال سوریه توسط اسرائیل صدای فرانسه و انگلیس را در آورد
هشدار احتمال وقوع طوفان و سیلاب در بوشهر
نورنما | گرفتار شدن گوسفندها زیر برف
واکنش دیوان کیفری بین‌المللی به تحریم آمریکا علیه دو قاضی
سقوط هواپیما در ایالت کارولینای شمالی آمریکا
پزشکیان: آن‌چه را که می‌نویسیم، عمل می‌کنیم
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + شناسایی هویت 9 جان‌باخته
میامی؛ میزبان مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس غزه
نورنما | دلی به وسعت دریا،زیر باران رحمت الهی!
یورش شهرک نشینان به مسجدالاقصی
فعال شدن دو سامانه به اندازه 6 برابر همه باران کشور
اخطار قرمز هواپیمایی / آماده‌باش فرودگاه‌ها با تشدید بارش‌ها
حریق واحد مسکونی در عظیمیه دو مصدوم بر جای گذاشت
تحریم دو قاضی دیوان کیفری بین‌المللی به دلیل صدور حکم علیه اسرائیل
شارژ اعتبار مرحله دوم طرح یسنا ویژه شب یلدا
کره شمالی تلاش‌های ژاپن برای بازنگری اصول غیرهسته‌ای خود را محکوم کرد
تجمع 20 هزار نیروهای مورد حمایت عربستان در مرز یمن
تحریم های جدید آمریکا علیه کشتی‌ها و شرکت‌های مرتبط با ایران
فعالیت «سامانه موشکی اورشنیک» روسیه در بلاروس آغاز شد
تقویت همکاری بین عمان و هند با امضای پیمان شراکت اقتصادی جامع
معاون وزیر بهداشت: داروی آنفلوانزا بیش از میزان نیاز در کشور موجود است
تراکتور 1 (8) - پرسپولیس 1 (7) | صعود تراکتور در ماراتن پنالتی‌ها + فیلم خلاصه بازی
X
آگهی تبلیغاتی