×
اجتماعی
شناسه خبر : 243152
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/14 ساعت 01:00
ابداع روش نوین بازیافت پلاستیک‌

ابداع روش نوین بازیافت پلاستیک‌

پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن روشی جدید برای بازیافت پلاستیک‌های یک‌بارمصرف با کاتالیزور نیکل ابداع کرده‌اند که بدون نیاز به جداسازی، آنها را به سوخت، موم و روغن تبدیل می‌کند.

نورنیوز - گروه اجتماعی: پژوهشگران دانشگاه نورث‌وسترن با ابداع فرآیندی جدید توانسته‌اند یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی جهان یعنی بازیافت پلاستیک‌های سخت و یک‌بارمصرف را به شکلی آسان و کارآمد حل کنند. این روش نوآورانه با استفاده از کاتالیزور ارزان‌قیمت نیکل، نیاز به جداسازی پلاستیک‌ها را حذف کرده و مستقیماً آنها را به محصولاتی مانند سوخت، موم و روغن تبدیل می‌کند.

بازیافت با فناوری کاتالیزور نیکل

پلاستیک‌های پلی‌الفین که حدود دو سوم مصرف جهانی پلاستیک را تشکیل می‌دهند، شامل انواعی مانند بطری شیر، ظروف یک‌بارمصرف و کیسه‌های پلاستیکی هستند. این مواد به دلیل مقاومت بالا در برابر تجزیه، سال‌ها در محیط زیست باقی می‌مانند. بازیافت مکانیکی پلی‌الفین‌ها به دلیل نیاز به جداسازی دقیق و فرآیندهای انرژی‌بر، معمولاً ناکارآمد است و نرخ بازیافت آن در جهان زیر ۱۰ درصد است.

در این روش جدید، پژوهشگران از فرآیند هیدروژن‌کافت استفاده کرده‌اند که طی آن با کمک گاز هیدروژن و کاتالیزور، پیوندهای کربن-کربن پلی‌الفین‌ها شکسته می‌شود. برخلاف کاتالیزورهای گران‌قیمت رایج، کاتالیزور مبتنی بر نیکل طراحی شده است که در دما و فشار پایین‌تر و با مصرف کمتر ماده فعال، عملکردی بسیار بهینه دارد.

«یوسی کراتیش» یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: «فرآیند ما در مقایسه با سایر کاتالیزورهای مبتنی بر «نیکل»، از یک کاتالیزور تک‌سایتی استفاده می‌کند که در دمای ۱۰۰ درجه پایین‌تر و در نصف فشار گاز هیدروژن عمل می‌کند. ما همچنین ۱۰ برابر کمتر کاتالیزور مصرف می‌کنیم و ۱۰ برابر بیشتر محصول تولید می‌کنیم. بنابراین، روش ما در تمام زمینه‌ها برتری دارد.»

تاثیر غیرمنتظره پلی‌وینیل کلراید (PVC) 

یکی از نتایج جالب این پژوهش، واکنش مثبت کاتالیزور نیکل با پلاستیک پلی‌وینیل کلراید (PVC) بود؛ پلیمر سمی و غیرقابل بازیافت که معمولاً فرایند بازیافت را مختل می‌کند. بر خلاف انتظار، افزودن PVC به مخلوط بازیافت، کارایی فرآیند را افزایش داد.

«کراتیش» در این باره می‌گوید: «افزودن «پلی‌وینیل کلراید» به مخلوط بازیافت، همیشه ممنوع بوده است، اما ظاهراً این کار فرآیند ما را حتی بهتر می‌کند. این موضوع بسیار جالب است و مسئله‌ مورد انتظاری نبود.»

«توبین مارکس» نویسنده ارشد مطالعه معتقد است این تکنولوژی می‌تواند اقتصاد بازیافت را دگرگون کند: «کاتالیزور جدید ما می‌تواند از این مرحله پرهزینه و فشرده برای پلاستیک‌های «پلی‌الفین» رایج عبور کند و بازیافت را کارآمدتر، عملی‌تر و از نظر اقتصادی مقرون به صرفه‌تر کند.»

اگر این فناوری در مقیاس صنعتی عملی شود، می‌تواند مشکل انباشت پلاستیک‌های یک‌بارمصرف را به یک منبع ارزشمند سوخت و مواد مفید تبدیل نماید.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قاتل سابقه‌دار در تهران به دست مجرم فراری کشته شد
گام پس از ماشه چیست؟
دعوا‌های بیشرمانه برجامی
طرح گذار در نوار غزه
قالیباف قانون اصلاح سازوکار بررسی بودجه سالیانه را ابلاغ کرد
سرلشکر موسوی: تقویت سامانه‌های دفاعی روند خوبی گرفته است
آمادگی روسیه برای حمله به یک کشور دیگر اروپایی
راه‌اندازی صفحه دریافت گزارش کلاهبرداری‌های پرتکرار در فضای مجازی
نامه عراقچی به گوترش در مورد غیرقانونی بودن بازگرداندن قطعنامه‌های لغوشده
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 6 مهر1404+ جدول
بیانیه وزارت خارجه ایران در خصوص بازگرداندن قطعنامه‌های لغو شده
اختصاص کدپستی به خانوار‌های عشایری برای دریافت مرسوله
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | تحقیر رئال در دربی مادرید+ خلاصه بازی
افزایش کشته‌ها در تجمع انتخاباتی بازیگر سینمای هند
آغاز پیش فروش و فروش فوق العاده و اقساطی محصولات ایران‌خودرو از امروز + جزئیات
شرایط پیش فروش محصولات سایپا اعلام شد
جلسه غیرعلنی مجلس برای بررسی فعالسازی مکانیزم ماشه
روبیو: توافق همچنان بهترین نتیجه برای مردم ایران و جهان است
سفر نتانیاهو به آرژانتین ممنوع شد
عراقچی: قطعنامه 2231، 26مهر منقضی خواهد شد
سود سهام عدالت برای چه کسانی واریز نخواهد شد؟
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 6 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
رئیس الحشدالشعبی: از تهدیدها هراسی نداریم و به دفاع از عراق پایبند هستیم
تعدیل نیرو و تعطیلی ده‌ها شعبه استارباکس در آمریکا و کانادا
اخراج تیم دوچرخه سواری رژیم اسرائیل از مسابقه تور ایتالیا
سرنوشت مرگبار دو قاتل بعد از بخشیده شدن
مسکو: اسنپ‌بک فاقد اعتبار و قطعنامه 2231 همچنان معتبر است
اعلام اسامی داوران دیدار استقلال و المحرق بحرین
توئیت عبری رهبر معظم انقلاب: نظام خبیث صهیونی منزوی‌ترین و منفورترین دولت دنیاست
ادعای وزیر خارجه آلمان علیه ایران در سازمان ملل
تکذیب شایعه دستور شورای عالی امنیت ملی برای تعیین جانشین مقامات
نورنما | 6 مهر سالروز شهادت سید حسن نصرالله
آلمان برای مقابله با تهدید پهپادها آماده می‌شود
نورنما | واقعیتی تلخ در طنز امیرحسین قیاسی...
سفیر سابق آمریکا: اسرائیل به دنبال تجزیه ایران و ترکیه است
ادامه بهانه جویی تیم هندی؛ درخواست بازی بی طرف !
سخنگوی سپاه: هدف دشمن در هر دو جنگ‌ تحمیلی تجزیه ایران بود
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
X
آگهی تبلیغاتی