×
سیاسی
شناسه خبر : 243147
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 17:18
از ابتدای دولت چهاردهم با تراکم بحران مواجه بوده‌ایم

پزشکیان در مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی:

از ابتدای دولت چهاردهم با تراکم بحران مواجه بوده‌ایم

رئیس جمهور به بحران‌ها اشاره کرد و گفت: از زمانی که مسئولیت را به عهده گرفته‌ام با تراکم بحران مواجه بوده‌ایم، اما باور دارم که اگر متخصصان و دانشگاهیان به میدان بیایند و احساس مسئولیت کنند، هیچ کس نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد. یکی از مشکلات ما این است که همه چیز را سیاسی می‌بینیم و به جای حل مشکلات همه به دنبال تغییر آدم‌ها هستند

نورنیوز - گروه سیاسی: یکصد و سیزدهمین نشست مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی، صبح امروز پنجشنبه 13 شهریور 1404، با حضور رئیس جمهور در ساختمان شهید بهشتی ریاست جمهوری برگزار شد.

پزشکیان در این جلسه با تاکید بر اهمیت نگاه سلامت محور به مشکلات گفت: من اگر امروز در این جایگاه نشسته‌ام، با نگاه حل مشکلات از زاویه سلامت است، والا به دنبال ریاست و کسب جایگاه نبوده و نیستم. سلامت مردم فقط درمان پزشکی نیست، بلکه این است که به دنبال حل مشکلات مردم در همه زمینه‌ها باشیم. سلامت یعنی حل بیکاری، کمک به افراد بی‌سرپرست و ساکن در مناطق دور افتاده.

رئیس جمهور به توانمندی پزشکان در حل مشکلات مردم اشاره و خاطرنشان کرد: معتقدم اگر در شهرها به پزشکان اختیارات مناسب دهیم آنها با توجه به هوش بالایی که دارند، حتی می‌توانند مشکلاتی مانند بیکاری و سوءتغذیه و مشکلات معیشتی اقشار محروم جامعه را حل کنند، کافی است به پزشکان اختیار داده شود و آنها هم مسئولیت‌پذیر باشند و حل این مشکلات برایشان تبدیل به دغدغه شود. اگر نگاه پزشک را به شکلی تغییر دهیم که سلامت را همه جانبه ببیند و اختیارات هم به او بدهیم، می‌تواند بسیاری از مشکلات محلی را حل کند. من وقتی در تبریز مسئولیت داشتم به دلیل اینکه دغدغه حل مشکلات مردم را داشتم، با وجود کمبودها و نبود منابع علاوه بر ساخت خانه بهداشت، بسیاری از مسائل و مشکلات مردم را هم حل کردم.

دکتر پزشکیان با بیان اینکه «اگر مصرف را مدیریت کنیم، کمبود منابع در کشور وجود ندارد»، تصریح کرد: معتقدم ما چندان کمبود بودجه و منابع نداریم، بلکه مصرف بی‌رویه و فراتر از استانداردهای جهانی، باعث شده است که دچار کمبود شویم. اگر اراده کنیم که مشکلات را حل کنیم، راه پیدا خواهد شد، کافی است به افراد متخصص و دارای دغدغه اختیار و اجازه فعالیت دهیم تا بتوانند تصمیم بگیرند؛ ایده محله محوری بر همین اساس برنامه‌ریزی شده است.

 پزشکیان افزود: اگر بتوانیم مردم را به صحنه بیاوریم، آنها کمک خواهند کرد تا اگر امثال من هم نبودند، برای کشور مشکلی ایجاد نشود. در سفرهایی که داریم هم تلاش داریم تا در استان‌ها افراد بومی با لیاقت و توانمند فعال شوند. چه کسی گفته که همه باید صرفا حرف من مدیر را اجرا کنند؟ باید به دیگران هم اجازه دهیم که به میدان بیایند و بر اساس قانون و چارچوب‌ها و قواعد کار کنند.

 پزشکیان در ادامه با تاکید بر لزوم بازنگری در نظام آموزشی تصریح کرد: ما در نظام آموزشی به متخصصان‌مان علم می‌آموزیم، اما رفتار و مهارت ارتباطی آموزش نمی‌دهیم که چگونه به فکر مردم باشند و دغدغه مردم را داشته باشند. در نظام آموزشی دانش‌آموز ما باید این را بیاموزد که برای حل مشکلات آب و خاک و مردم سرزمینش دغدغه‌مند باشد، در این صورت دیگر به راحتی به فکر مهاجرت نخواهد افتاد. در همین جنگ 12 روزه آنهایی در برابر دشمن ایستادند که بعضا با وجود ناملایمات و نامهربانی‌هایی که دیده بودند، دغدغه کشور را داشتند و در برابر دشمن مقاومت کردند.

رئیس جمهور بر ضرورت تغییر نگاه‌ها در مدیریت تاکید کرد و اظهار داشت: مشکل اصلی ما تغییر رفتار است. در تئوری‌ها مشکلی نداریم، مشکل در اجرا و انگیزه‌های مجریان است. اگر بخواهیم می‌توان مشکلات مردم را حل کرد، کافی است بیدار شویم و نگاه ما اصلاح شود. ما هم اکنون در دولت طرح‌های محله محوری و مدرسه محوری را در دستور کار داریم و اگر بتوانیم در مسیر اجرای این 2 طرح موفق شویم، دیگر هیچ قدرتی نمی‌تواند ما را تسلیم کند. باید زمینه‌ای فراهم کنیم که مردم در محلات، از طریق پایگاه‌هایی مثل مدرسه و مسجد به هم کمک و در حل مشکلات یکدیگر مشارکت نمایند. مشکل ما در تئوری نیست، بلکه این است که با نیروهای فعلی چگونه آن تئوری‌ها اجرا شود.

ودر ادامه با بیان اینکه در بیمارستان‌ها اصل باید رسیدگی به افراد محروم باشد، تصریح کرد: نباید هیچ فردی که برای درمان به بیمارستان آمده است، ناامید برگردد. اصل اوست و باید به این مسئله توجه کافی داشته باشیم. برای این کار می‌شود نظام سلامت را به گونه‌ای اداره کرد که کسانی که توانایی مالی دارند، هزینه واقعی و کامل پرداخت کنند، تا بتوان از کسانی که توانایی مالی ندارند، حمایت کافی به عمل آید.

رئیس جمهور با اشاره به شعارمحوری دولت چهاردهم مبنی بر وفاق یادآور شد: ما مدیران و مجریان باید در زمینه حل مشکلات مردم به زبان و نگاه مشترک برسیم. معتقدم برای حل مشکلات کشور نیاز به قانون جدید نیست، قانون به اندازه کافی داریم، اما در اجرا مشکل وجود دارد.

او با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها در حل مشکلات گفت: دانشگاه‌ها باید به میدان بیایند. اگر اساتید و متخصصان مسئولیت بپذیرند، هیچ مشکلی نیست که حل نشود. تصمیم داریم بودجه‌هایی که به دانشگاه‌ها می‌دهیم، بر مبنای عملکرد و خروجی باشد و این مدل را در سایر بخش‌ها هم دنبال می‌کنیم، چرا باید منابع کشور بی‌دلیل در اختیار نهادها و دستگاه‌هایی باشد که فایده و خاصیتی ندارند؟ اگر این وضعیت را اصلاح کنیم مشکلی در تامین منابع نخواهیم داشت. وقتی دستگاه و نهادی برون‌دادی ندارد، چرا باید از بیت‌المال به او پول بدهیم؟ قرار نیست همه مردم هزینه بی‌عرضگی مدیران را بدهند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود از بی‌عدالتی در توزیع منابع در کشور انتقاد کرد و اظهار داشت: بسیاری از اعتراضات به خاطر آن است که سهم افراد و گروه‌ها داده نشده است و اقشاری از جامعه احساس می‌کنند که حق‌شان ادا نشده است. عده‌ای هم در مرکز با این تصور که عقل کل هستند برای همه تصمیم می‌گیرند. این در حالی است که اگر انتصاب افراد بر اساس شایستگی و عدالت باشد همه مردم با احساس مسئولیت به صحنه می‌آیند.

رئیس جمهور حل مشکلات کشور را در نگاه همه جانبه به راه‌حل‌ها دانست و تصریح کرد: هیچ مسئله‌ای نیست که با نگاه بخشی و بدون در نظر گرفتن ابعاد مختلف بتوان آن را حل کرد. در حل مشکلات باید مجموعه‌ای از عوامل را ببینیم تا در تصمیم‌گیری‌ها دچار عوارض نشویم. بنابراین بدون تصمیم جمعی نمی‌توان مسائل را حل کرد.

رئیس جمهور به ضرورت توجه صیانتی به منابع بین نسلی اشاره کرد و گفت: در مصرف منابع باید این را ببینیم که چه اتفاقی در اقلیم کشور می‌افتد و آیا در 100 سال آینده منابعی برای کشور می‌ماند. امروز اگر در تهران و شهرهای پیرامونی آن، این نگاه را داشته باشیم، دیگر نباید توسعه‌ای اتفاق بیفتد، چون این منطقه هم اکنون هم با مشکل مواجه است.

 پزشکیان به بحران‌های دولت چهاردهم اشاره و خاطرنشان کرد: از زمانی که مسئولیت را به عهده گرفته‌ام با تراکم بحران مواجه بوده‌ایم، اما باور دارم که اگر متخصصان و دانشگاهیان به میدان بیایند و احساس مسئولیت کنند، هیچ کس نمی‌تواند جلوی ما را بگیرد. یکی از مشکلات ما این است که همه چیز را سیاسی می‌بینیم و به جای حل مشکلات همه به دنبال تغییر آدم‌ها هستند.


نظرات

آخرین اخبار
شانس 2 طلا و یک برنز تیم محمد بنا در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا
میدری: الگوهای موفق اقتصادی استان‌ها در سراسر کشور اجرا می شود
مقام مسئول در مجلس: نظر مشاوران رئیس لزوما اعلام موضع رئیس مجلس نیست
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات