×
بین الملل
شناسه خبر : 243112
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 13:35
چین، ایران و کره‌شمالی برای رویارویی بلندمدت آماده می‌شوند

دبیرکل ناتو:

چین، ایران و کره‌شمالی برای رویارویی بلندمدت آماده می‌شوند

دبیرکل ناتو در اظهاراتی اعلام کرد که چین، ایران و کره‌شمالی برای رویارویی‌ای بلندمدت آماده می‌شوند و تولید دفاعی خود را به سطوح بی‌سابقه‌ای رسانده‌اند.

نورنیوز-گروه بین الملل: «مارک روته» دبیرکل ناتو در اجلاس دفاعی پراگ با طرح اتهاماتی گفت: «چین، ایران و کره‌شمالی به صورت جداگانه و در نتیجه همکاری‌هایشان چالش‌هایی را ایجاد می‌کنند، فقط به تصاویر چند روز گذشته از پکن نگاه کنید. آنها در حال افزایش همکاری‌های صنعتی دفاعی خود به سطوح بی‌سابقه‌ای هستند و برای رویارویی بلندمدت آماده می‌شوند.»

مارک روته همچنین با اشاره به آنچه «تهدید» چین در منطقه آسیا-اقیانوسیه خواند، گفت که بند دفاع جمعی توافقنامه ناتو به شرکای این اتحاد نظامی در این منطقه گسترش نخواهد یافت.

ماده۵ برای هند-اقیانوسیه منتفی است

روته در اجلاس دفاعی پراگ گفت: «فکر نمی‌کنم ماده ۵ را به هند-اقیانوسیه گسترش دهیم. فکر نمی‌کنم این اتفاق بیفتد.»

دبیرکل ناتو همچنین هشدار داد که چین در حوزه کشتی‌سازی از نیروی دریایی ایالات متحده و متحدان غربی آن بسیار پیشی گرفته است.

روته گفت: «راستی، وقتی صحبت از کشتی‌سازی و نیروی دریایی ما، و به‌ویژه نیروی دریایی ایالات متحده می‌شود، من واقعا نگران هستم. زیرا چین اکنون کشتی‌های بیشتری نسبت به ایالات متحده در حال حرکت دارد و کشتی‌سازی در ایالات متحده در وضعیتی نیست که بتواند در هر جایی به آنچه چین در حال حاضر انجام می‌دهد، برسد.»

او همچنین گفت که بازار کشتی‌سازی اروپا در حال توسعه است، «اما اگر بخواهیم به طور جمعی این شکاف را پر کنیم، به چیزهای بیشتری نیاز داریم.»

پدافند اعضای ناتو، ۵ برابر شود

دبیرکل ناتو همچنین تاکید کرد که کشورهای عضو ناتو باید تعداد سیستم‌های دفاع هوایی و موشکی خود را ۵ برابر افزایش دهند.

به گزارش ریانووستی، روته در این اجلاس دفاعی گفت: «ما باید تعداد سیستم‌های دفاع هوایی و موشکی خود را پنج برابر کنیم، به هزاران خودروی زرهی و تانک بیشتر، میلیون‌ها گلوله توپخانه بیشتر، پهپادهای بیشتر و قابلیت‌های سایبری و فضایی بیشتری نیاز داریم.»

«روسیه نمی‌تواند درباره اعزام نیرو به اوکراین توسط غرب تصمیم بگیرد»

مارک روته همچنین گفت که روسیه در مورد اینکه آیا قدرت‌های غربی می‌توانند در صورت دستیابی به آتش‌بس، به‌عنوان بخشی از ضمانت‌های امنیتی، نیرو به اوکراین اعزام کنند یا خیر، حق وتو ندارد.

روته گفت: «چرا ما به نظر روسیه در مورد نیروهای مستقر در اوکراین علاقه‌مندیم؟ اوکراین یک کشور مستقل است. تصمیم‌گیری در این مورد بر عهده آنها نیست. روسیه هیچ ارتباطی با این موضوع ندارد.»

رهبران ائتلافی به اصطلاح از کشورهای داوطلب به رهبری فرانسه و بریتانیا، امروز پنجشنبه مذاکراتی را برای تقویت مشارکت در ضمانت‌های امنیتی برنامه‌ریزی شده برگزار می‌کنند.

روته در سفری به پراگ گفت: «اگر اوکراین می‌خواهد نیروهای ضامن امنیتی در اوکراین برای حمایت از یک توافق صلح داشته باشد، این به آنها بستگی دارد. هیچکس دیگری نمی‌تواند در مورد آن تصمیم بگیرد.»

او با اشاره به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، افزود: «فکر می‌کنم ما واقعا باید از قدرتمند کردن بیش از حد پوتین دست برداریم.»

روسیه گفته است که همچنان قاطعانه با هرگونه استقرار نیروهای غربی در اوکراین به‌عنوان بخشی از یک توافق صلح احتمالی مخالف است.

دیپلمات‌های غربی می‌گویند گروهی متشکل از تقریبا ۳۰ کشور که در حال بحث در مورد احتمال ایجاد «نیروی اطمینان‌بخش» برای اوکراین هستند، اکنون تعداد مشخصی از نیروهایی را که می‌توانند اعزام کنند، در اختیار دارند. کشورهای اروپایی امیدوارند با ارائه یک طرح روشن، بتوانند «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا، را متقاعد کنند که به وعده خود مبنی بر ارائه حمایت نظامی آمریکا عمل کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
0-4 | بایرن مونیخ توقف ناپذیر در شب 100 گله شدن کین +خلاصه بازی
ردپای داماد در پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران
غرب در مسیر تشدید تنش؛ فراخوان سفرای ایران از سه کشور اروپایی
جنجال در نیویورک؛ ویزای رئیس‌جمهور کلمبیا لغو شد
پزشکیان نیویورک را به مقصد تهران ترک کرد
ایران سفرای خود را از آلمان، فرانسه و انگلیس فراخواند
آسوشیتدپرس: آژانس در حال بازرسی از یک سایت آسیب‌ندیده ایران است
ردپای ایلان ماسک و شاهزاده اندرو در لیست پرونده جنجالی اپستین
فرار از تله تحریم‌ها با رونق گردشگری
حکم اعدام برای متهمان شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 5 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
حمایت از بومی‌سازی و صادرات فناوری با قرارداد جدید وزارت ارتباطات
نوراینفو | 6 راز موفقیت برای مدیریت مالی
تامین برق یک شهر با راکتور هسته‌ای در حیاط پشتی خانه
زمستان بدون مازوت؟ ترس مجدد از خاموشی‌ها و آلودگی هوا
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
X
آگهی تبلیغاتی