×
بین الملل
شناسه خبر : 242934
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 12:57
ترامپ و بحران‌سازی ساختگی علیه ونزوئلا

نورنیوز بررسی می کند؛

ترامپ و بحران‌سازی ساختگی علیه ونزوئلا

ادعای اخیر ترامپ درباره انهدام قایق حامل مواد مخدر ونزوئلایی در آب‌های بین‌المللی، نه یک اقدام واقعی علیه قاچاق، بلکه بخشی از راهبرد بحران‌سازی اوست؛ راهبردی برای سرپوش گذاشتن بر بحران اقتصادی داخلی، انحراف افکار عمومی از جنگ غزه و خدمت به نظم یک‌جانبه‌گرای آمریکا.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: ترامپ در حالی از عملیات نظامی علیه یک گروه ونزوئلایی به‌عنوان دستاورد امنیتی یاد می‌کند که واقعیت داخلی آمریکا خلاف این ادعا را آشکار می‌سازد. داده‌های منتشرشده از نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد امید مردم آمریکا به آینده اقتصادی در پایین‌ترین سطح سه دهه اخیر قرار دارد. کاهش اعتماد عمومی به آینده، افزایش اعتراضات شهری و نارضایتی گسترده نسبت به سیاست‌های اقتصادی دولت، چهره‌ای شکننده از ایالات متحده به نمایش می‌گذارد. در چنین شرایطی، ترامپ با توسل به بحران‌سازی خارجی و نمایش‌های پرزرق‌وبرق نظامی می‌کوشد ناکامی‌های داخلی را پنهان کند. این الگو یادآور سنت دیرینه رهبران آمریکا در ایجاد دشمن خارجی برای تثبیت جایگاه متزلزل داخلی است.

تناقض در مبارزه با مواد مخدر و تروریسم

ادعای ترامپ مبنی بر مقابله با مواد مخدر و تروریسم از سوی ونزوئلا در تضاد کامل با کارنامه ایالات متحده است. آمریکا که به‌بهانه مبارزه با تروریسم و مواد مخدر افغانستان را اشغال کرد، عملاً موجب جهش تولید خشخاش در این کشور شد. همچنین واشنگتن در حالی از قاچاقچیان ونزوئلایی سخن می‌گوید که ساختار قدرت در آمریکا خود در پیوندی عمیق با کارتل‌های مواد مخدر و فساد مالی قرار دارد. اعمال تحریم‌های سنگین علیه ایران ـ کشوری که در خط مقدم مبارزه جهانی با مواد مخدر است ـ نشان می‌دهد ادعاهای ضد قاچاق ترامپ چیزی جز پوششی سیاسی برای اهداف ژئوپلیتیک آمریکا نیست. این دوگانگی، مشروعیت اخلاقی ادعاهای واشنگتن را به‌شدت تضعیف کرده است.

نمایش‌های نظامی و شکست‌های راهبردی

سابقه عملکرد ترامپ در حوزه سیاست خارجی نشان می‌دهد قدرت‌نمایی‌های نظامی او بیش از آنکه دستاوردی واقعی داشته باشد، به رسوایی منتهی شده است. از جنگ یمن و حمایت از رژیم صهیونیستی علیه ایران تا تحریک اوکراین در برابر روسیه، همه این اقدامات یا به بن‌بست نظامی ختم شد یا به کاهش اعتبار آمریکا در صحنه جهانی انجامید. در پرونده ونزوئلا نیز به نظر می‌رسد واشنگتن بار دیگر همان مسیر را طی می‌کند؛ اقدامی پرهزینه که با مقاومت کاراکاس و حامیان بین‌المللی آن مواجه خواهد شد. برگزاری رزمایش‌های گسترده در ونزوئلا نشانه‌ای روشن از آماده‌باش در برابر تهدیدات آمریکاست؛ تهدیداتی که بیش از آنکه قدرت آمریکا را بازنمایی کند، ضعف در مدیریت بحران‌های بین‌المللی را آشکار می‌سازد.

خدمت به صهیونیسم در پوشش مبارزه با قاچاق

تحرکات اخیر ترامپ علیه ونزوئلا را نمی‌توان جدا از تحولات جنگ غزه تحلیل کرد. ونزوئلا یکی از اصلی‌ترین حامیان فلسطین است و اقدام آمریکا علیه این کشور به‌منزله پیام هشدار به سایر دولت‌های حامی مقاومت تلقی می‌شود. ترامپ با چنین اقدامات نمایشی می‌کوشد دو هدف را دنبال کند: نخست، تضعیف جبهه حامیان غزه در آمریکای لاتین و دوم، انحراف افکار عمومی جهان از جنایات رژیم صهیونیستی در غزه. بنابراین، بحران‌سازی در کارائیب نه اقدامی علیه قاچاقچیان، بلکه ابزاری برای پشتیبانی از سیاست نسل‌کشی رژیم صهیونیستی است؛ سیاستی که به‌روشنی چهره واقعی آمریکا را در قبال ارزش‌های انسانی و حقوق بشری آشکار می‌سازد.

 

 


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فهرست آلمان برای جام جهانی 2026 اعلام شد
قیمت دلار و یورو امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405+ جدول
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت 1405 +جدول قیمت ها
موادغذایی که کلسیم بدن را از بین می‌برند
نور اینفو | بدن ما به چند ساعت خواب نیاز دارد؟
رکورد اهدای خون در ایران بعد از 10 سال شکسته شد
مصدومیت جدید نیمار؛ نگرانی برزیل در آستانه جام جهانی 2026
حمله حزب‌الله به تجمع نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
پیشنهاد آلمان برای «عضویت وابسته» اوکراین در اتحادیه اروپا
سفر نخست‌وزیر پاکستان به چین با محوریت تحولات منطقه
زمان برگزاری کنکور 1405 اعلام شد ؛ ثبت‌نام بیش از 313 هزار داوطلب
پزشکیان : آمادگی عملیاتی ارتش اقتدار دفاعی ایران را به نمایش گذاشت
شهردار تهران: مترو و اتوبوس‌های پایتخت تا اطلاع ثانوی رایگان می‌مانند
رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید در راه تهران
زمین‌لرزه 3.6 ریشتری حوالی بندرعباس را لرزاند
جزئیات جدید حکم متهمان پرونده شهادت آرمان علی‌وردی
اورونوف درآستانه جام جهانی بازهم مصدوم شد
بلومبرگ: سقوط روپیه هند؛ دهلی‌نو به دنبال افزایش نرخ بهره و جذب دلار
معاون اول قوه قضاییه : با اخلالگران اقتصادی برخورد قاطع می‌شود
مابه‌التفاوت افزایش حقوق بازنشستگان چه زمانی پرداخت می شود؟
بحران فولاد ساختگی است؛ ذخایر انبارها تا 6 ماه نیاز بازار را تأمین می‌کند
طلای ناب سلیمی و نقره ولی‌زاده در روز نخست تکواندوی قهرمانی آسیا
دکتر مخبر: تولیدکنندگان با کمک به دولت در سنگر امنیت غذایی نیز دشمن را شکست دهند
ایران سریع‌تر از پیش‌بینی غرب توان نظامی خود را احیا کرد
آخرین وضعیت مصدومیت مدافع تیم ملی قبل از جام جهانی
نورنما | طلوع خورشید بر فراز دماوند از دل برج آزادی
قیمت‌ کاغذ پس از جنگ 60 درصد جهش کرد
بیانیه مشترک نهادهای مالی: بازگشایی بورس موفق و متعادل بود
وزیر جهاد کشاورزی:ایران ظرفیت تبدیل شدن به هاب غذایی منطقه را دارد
پنتاگون طرح‌های حمله نظامی به کوبا را شبیه‌سازی می‌کند
پرداخت 40 هزار میلیارد تومان مطالبات گندمکاران در راه است
افسران اسرائیلی: رهگیری پهپادهای حزب‌الله دشوار شده است
زاکانی: تعداد ایستگاه‌های مترو تهران به 163 رسید
عبور سه ابرنفتکش از تنگه هرمز پس از دو ماه توقف
قیمت گوشت قرمز امروز 31 اردیبهشت 1405 + جدول
پیش بینی قیمت طلا و دلار تا پایان سال ؛ ریسک معامله چقدر است؟
هشدار نارنجی هواشناسی؛ سامانه بارشی جدید در راه شمال و غرب کشور
رقابت شدید الهلال و الاتحاد برای جذب لواندوفسکی
صنعت خودروسازی جهان در چاله جنگی ترامپ
جدول پخش فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون
ایروانی: شورای امنیت نباید در برابر تهدیدهای مکرر ترامپ بی‌تفاوت بماند
واکنش تند لهستان به رفتار صهیونیست‌ها با فعالان بین‌المللی
ادمه رایزنی‌های مصر با عربستان و قطر برای مهار تنش
7 مزایای حیاتی زایمان طبیعی برای مادر و نوزاد
کاهش 70 درصدی پیوند اعضا پس از جنگ؛ 27 هزار بیمار چشم‌انتظار هستند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز پنجشنبه 31 اردیبهشت + جدول
تنگه هرمز؛ ابعاد حقوقی ترتیبات جدید در پرتو تجاوز و تغییر بنیادین اوضاع
فرمانده ارتش پاکستان امروز وارد تهران می شود ؛ ادامه رایزینی ها با ایران
با سنگر‌های استیجاری سنتکام چه باید کرد؟
صدور کیفرخواست آمریکا علیه رائول کاسترو