×
اقتصادی
شناسه خبر : 242910
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 11:45
مستأجران کم‌درآمد؛ هدف اصلی سیاست‌های مسکنی

مستأجران کم‌درآمد؛ هدف اصلی سیاست‌های مسکنی

با وجود صدور بیش از 500 هزار پروانه ساختمانی و برنامه‌ریزی برای ساخت 850 هزار واحد مسکونی، هنوز 700 هزار واحد مسکونی در کشور کم است و مستأجران کم‌درآمد همچنان در انتظار تحقق وعده‌های دولت هستند.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌ با وجود عبور پروانه‌های ساختمانی از مرز ۵۰۰ هزار واحد و وعده ساخت میلیون‌ها خانه، هنوز ۷۰۰ هزار واحد کسری داریم و مستأجران کم‌درآمد همچنان چشم‌انتظار تحقق وعده‌ها هستند.
 براساس گزارش معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، پس از ۱۱ سال تعداد پروانه‌های ساختمانی صادرشده در کشور بار دیگر از مرز ۵۰۰ هزار واحد عبور کرد.در تهران نیز طی این مدت ۵۷ هزار پروانه صادر شده است. تنها از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم تاکنون، حدود ۲۳۰ هزار پروانه ساختمانی در سراسر کشور صادر شده است.

بازار مسکن که طی یک‌ونیم سال اخیر با نوسانات شدید همراه بود، اکنون به وضعیت نسبی از ثبات رسیده است. به گفته کارشناسان، مسکن در این دوره بخشی از نقش سرمایه‌ای و سفته‌بازی خود را از دست داده و بیشتر به کالایی مصرفی نزدیک شده است.دولت چهاردهم ساخت ۸۵۰ هزار واحد در قالب طرح نهضت ملی مسکن را در دستور کار قرار داده است.

تاکنون ۶۰ هزار واحد به بهره‌برداری رسیده و ۴۸۳ هزار واحد به تسهیلات بانکی متصل شده‌اند. همچنین عملیات اجرایی ۱۴۰ هزار واحد در مرحله اتمام سفت‌کاری قرار دارد.بر اساس برآوردها، ۱.۹ میلیون خانوار مستأجر کم‌درآمد جامعه هدف اصلی سیاست‌های مسکنی دولت هستند. تاکنون ساخت ۳۰۰ هزار واحد برای این گروه در برنامه‌ها پیش‌بینی شده است.

در بخش مسکن محرومان، دولت برنامه ساخت ۵۰ هزار واحد را دنبال می‌کند که از این میزان ۲۰ هزار واحد وارد فاز اجرایی شده است. همچنین برای زوج‌های جوان، ساخت ۳۰ هزار واحد مسکن استیجاری عمومی طراحی شده است.در حوزه وام ودیعه مسکن، بیش از ۵۰۰ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند اما تاکنون تنها ۱۳۰ هزار مستأجر موفق به دریافت تسهیلات شده‌اند. سقف اعتبار اختصاص‌یافته به این بخش در سال جاری ۲۰۰ همت است.

در کشورهای پیشرفته، سهم دولت در بازار اجاره به حدود ۲۰ درصد می‌رسد؛ در حالی‌که در ایران این سهم بسیار محدود است. به گفته مسئولان، برای رسیدن به سطح مطلوب، کشور به ۵ تا ۱۰ سال زمان نیاز دارد.اجرای اهداف مسکن در برنامه هفتم توسعه به منابعی در حدود ۱۰ تا ۱۱ هزار همت نیاز دارد.

در سال جاری عرضه ۶۶۰ هزار واحد مسکونی به ثبت رسیده که عمده آن توسط بخش خصوصی ساخته شده است. همچنین ۲۲۰ هزار واحد روستایی با استفاده از وام‌های کم‌بهره احداث شده و حدود ۶۰ درصد از واحدهای روستایی کشور مقاوم‌سازی شده‌اند.گفتنی است که براساس آخرین گزلرشات معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با وجود اقدامات انجام‌شده، بخش مسکن همچنان با ناترازی ۷۰۰ هزار واحدی مواجه است.
 


اخبار مرتبط
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه  بازار مسکن در 50 سال اخیر
شنبه 1404/06/15 ساعت 15:50
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
رئیس انجمن صنعت ساختمان با انتقاد از طرح ساخت واحدهای 15 متری، آن را «پاک کردن صورت مسئله» دانست و تأکید کرد: مسکن در شأن خانواده‌های ایرانی باید بین 70 تا 80 مترمربع باشد.
مالکیت خودر و مسکن، تصویر پنهان رفاه ایرانیان
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 12:00
نورنیوز گزارش می دهد،
مالکیت خودر و مسکن، تصویر پنهان رفاه ایرانیان
آمارهای رسمی سال 1403 نشان می‌دهد که شکاف معناداری میان الگوی مالکیت خودرو در شهر و روستا وجود دارد؛ در حالی که بیش از نیمی از خانوارهای شهری خودرو شخصی دارند، موتورسیکلت همچنان انتخاب اصلی در روستاهاست. در حوزه مسکن نیز اجاره‌نشینی مسیری پرنوسان را طی کرده است.
بازار مسکن در مسیر نزولی؛ قیمت هر متر خانه در شمال تهران 30 تا 50 میلیون تومان کاهش یافت
چهارشنبه 1404/05/22 ساعت 18:45
بازار مسکن در مسیر نزولی؛ قیمت هر متر خانه در شمال تهران 30 تا 50 میلیون تومان کاهش یافت
رئیس اتحادیه مشاوران املاک اعلام کرد که در سال گذشته نزدیک به 1000 مشاور املاک جواز خود را باطل کرده‌اند و قیمت هر متر مربع خانه در شمال تهران بین 30 تا 50 میلیون تومان کاهش یافته است؛ او تأکید کرد که جنگ 12 روزه تاثیری بر روند کاهش قیمت و رکود بازار نداشته است، زیرا رکود از زمان کرونا آغاز شده است.
نظرات

آخرین اخبار
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
عارف: تأمین پایدار معیشت مردم اولویت مدیریت استان‌ها است
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند
گزارش تصویری | احیای شب بیست و یکم ماه رمضان میدان تجریش
قیمت نفت برنت در 2 ماه آینده به بالای 95 دلار می‌رسد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به ترامپ
متجاوزان آمریکایی و شرکایش حق عبور از تنگه هرمز را ندارند
اندونگ: با استقلال و ایران می‌مانم
تحلیل رسانه‌های آسیایی: جنگ آمریکا و اسرائیل تهدیدی برای ثبات منطقه است
گوگل عامل‌های هوش مصنوعی به پنتاگون می‌دهد
حمله دشمن آمریکایی صهیونیستی به دو شناور در اسکله جزیره هرمز
مهلت ارسال اطلاعات دفاتر تجاری الکترونیکی تمدید شد
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه