×
اجتماعی
شناسه خبر : 242844
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 02:00
هشدار پلیس درباره مصرف حشیش و ماری جوانا

هشدار پلیس درباره مصرف حشیش و ماری جوانا

تبلیغات دروغ مبنی بر ترک آسان مواد مخدر باعث شده تا جوانان و نوجوانان به سوی این مواد مخدر گرایش پیدا کنند اما مدیرکل آموزش همگانی معاونت اجتماعی فراجا درباره تبعات مصرف حشیش و ماری‌جوانا می گوید: «مصرف این مواد توهم‌زا گرچه در نگاه نخست آرام‌بخش به نظر می‌رسد، اما در واقع سرآغاز یک مسیر پرخطر است که به افسردگی، اعتیاد مزمن،بیماری‌های جسمی جدی ختم می شود.

نور نیوز- گروه اجتماعی : سرهنگ شعبان اولادی، مدیرکل آموزش همگانی معاونت اجتماعی فراجا، در گفت‌وگویی با خبرگزاری پلیس درباره تبعات مصرف حشیش و ماری‌جوانا گفت: «مصرف این مواد توهم‌زا گرچه در نگاه نخست آرام‌بخش به نظر می‌رسد، اما در واقع سرآغاز یک مسیر پرخطر است که به افسردگی، اعتیاد مزمن، ستیزه‌جویی، روان‌پریشی، پوچ‌گرایی، بی‌خانمانی و حتی بیماری‌های جسمی جدی ختم می‌شود.»

وی با اشاره به اینکه دام اعتیاد در کمین نوجوانان و جوانان است، افزود: «تغییرات ناگهانی در رفتار و خلق‌وخوی فرزندان می‌تواند زنگ خطر ورود به مسیر اعتیاد باشد. خانواده‌ها باید هوشیار باشند؛ زیرا حشیش، اگرچه ممکن است آرامشی گذرا ایجاد کند، اما در نهایت دردی ماندگار به‌جا می‌گذارد.»

تلاش فراجا برای پیشگیری و آموزش

اولادی در ادامه اظهار داشت: «فراجا با جدیت در زمینه مبارزه با قاچاق، توزیع و مصرف مواد مخدر، به‌ویژه حشیش، فعال است و هم‌زمان اقدامات آموزشی و پیشگیرانه در مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز مشاوره و مددکاری دنبال می‌شود.»

وی افزود: «یکی از دلایل افزایش تمایل نوجوانان به مصرف مواد، تبلیغات دروغین درباره ترک آسان آن است. این باور غلط باعث می‌شود برخی جوانان بدون آگاهی از پیامدهای سنگین روانی و جسمی، مصرف مواد را تجربه کنند.»

نشانه‌های هشداردهنده مصرف حشیش

اولادی با اشاره به برخی نشانه‌های رفتاری مصرف حشیش گفت: «خشونت، پرخاشگری، خنده‌های بی‌دلیل، اضطراب شدید، گفتار آشفته و تغییرات خلقی از جمله علائم مصرف این ماده است. همچنین توهم، بدبینی، اختلال در تمرکز، کاهش حافظه و سردرگمی از عوارض شدید روانی آن به شمار می‌رود.»

ماده‌ای قدیمی با آسیب‌هایی مدرن

وی توضیح داد: «مصرف حشیش قدمتی هزاران ساله دارد، اما در طول تاریخ همواره خطرات آن به رسمیت شناخته شده است. در دین اسلام و بسیاری از کشورها، مصرف آن به دلایل اخلاقی و سلامت عمومی، منع شده است.»

به گفته این مقام انتظامی، حشیش و ماری‌جوانا هرچند از گیاه شاهدانه به دست می‌آیند، اما از نظر ساختار و اثرگذاری تفاوت‌هایی دارند. حشیش معمولاً با نام‌هایی مانند گرس، سیگاری یا بنگ شناخته می‌شود و اثرات روانی شدیدتری دارد.

خطر ترک ناگهانی و خودسرانه

اولادی در پایان با تأکید بر اینکه ترک ناگهانی مصرف حشیش نیز می‌تواند عوارض شدیدی به همراه داشته باشد، هشدار داد: «تحریک‌پذیری، بی‌خوابی، بی‌قراری، کاهش تمرکز، و افت عملکرد شناختی از نشانه‌های شایع ترک بدون مداخله درمانی است. بنابراین ترک اعتیاد باید تحت نظر متخصصان و به‌صورت درمانی انجام شود.»

وی بر نقش حیاتی خانواده‌ها، آموزش مهارت‌های اجتماعی به نوجوانان و ایجاد محیطی سالم و بانشاط در خانه تأکید کرد و افزود: «محیط‌های حمایت‌گرانه و آموزش مهارت‌هایی نظیر 'نه گفتن' می‌توانند در جلوگیری از ورود به چرخه اعتیاد بسیار مؤثر باشند.»


اخبار مرتبط
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
جمعه 1404/09/07 ساعت 02:02
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
سازمان جهانی بهداشت برای نخستین‌بار «سندرم استفراغ مکرر ناشی از ماری‌جوانا» را به‌عنوان یک بیماری مستقل ثبت کرد؛ اختلالی مرتبط با مصرف طولانی‌مدت این ماده که با تهوع شدید، استفراغ‌های دوره‌ای و حتی آسیب‌های کلیوی همراه است و زنگ خطر مهمی برای پزشکان و مصرف‌کنندگان به شمار می‌رود.
چرایی کاهش 18 درصدی سرقت در کشور
چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 09:40
چرایی کاهش 18 درصدی سرقت در کشور
سردار قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا از کاهش 18 درصدی سرقت در کشور از ابتدای سال جاری خبر داد و اعلام کرد که استفاده از سامانه سپاس، پابند هوشمند و اجرای طرح‌های هدفمند، نقش مؤثری در کنترل سارقان حرفه‌ای و افزایش کشفیات داشته است.
80 درصد مصرف جهانی مواد مخدر مربوط به روان‌گردان‌ها است
سه‌شنبه 1404/05/14 ساعت 12:20
80 درصد مصرف جهانی مواد مخدر مربوط به روان‌گردان‌ها است
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه حدود 80 درصد مصرف مواد مخدر در دنیا مربوط به روان‌گردان‌هاست، گفت: «تفاوت قیمت مواد مخدر از مبدا تولید تا مقصد مصرف به 30 تا 40 برابر قیمت اولیه خود می‌رسد.»
کشف 109 کیلو مواد افیونی در غرب تهران؛ ضربه سنگین به باندهای قاچاق مواد مخدر
شنبه 1404/03/17 ساعت 12:44
کشف 109 کیلو مواد افیونی در غرب تهران؛ ضربه سنگین به باندهای قاچاق مواد مخدر
در اجرای طرح سه‌روزه «آرامش» در غرب استان تهران، پلیس موفق به کشف 109 کیلوگرم مواد مخدر، دستگیری 19 توزیع‌کننده، توقیف 18 خودرو و انهدام 3 باند شد. جانشین فرمانده انتظامی استان بر ادامه قاطعانه برخورد با عاملان مواد مخدر تأکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد
اسناد گسترده‌ای از دخالت آمریکا و اسرائیل در ناآرامی‌های ایران وجود دارد
لغو گسترده پروازها به سرزمین‌های اشغالی از ترس موشک‌های ایرانی
مصدومیت کهنه گریبان‌گیر ستاره ازبک