×
اجتماعی
شناسه خبر : 242842
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 01:00
بیماری‌های اوتیسم و ​​صرع مسیر مغزی مشترکی دارند

محققان دانشگاه استنفورد اعلام کردند

بیماری‌های اوتیسم و ​​صرع مسیر مغزی مشترکی دارند

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد ناحیه‌ای از مغز را شناسایی کرده‌اند که ممکن است رفتارهای مرتبط با اوتیسم را هدایت کند. آنها گزارش می‌دهند که کاهش فعالیت آن، علائم را در موش‌هایی که برای مدل‌سازی اوتیسم مهندسی شده‌اند، معکوس کرده است. این کشف، هدف جدیدی را برای درمان برجسته می‌کند و با تحقیقات صرع همپوشانی دارد.

نورنیوز- گروه اجتماعی :  این مطالعه بر هسته تالاموس مشبک یا RTN، ناحیه‌ای که اطلاعات حسی را بین تالاموس و قشر مغز فیلتر می‌کند، متمرکز شد. این در حالی است که این ناحیه قبلاً به طور مستقیم به بیماری اوتیسم مرتبط نشده بود.

دانشمندان با استفاده از یک مدل موش فاقد ژن Cntnap۲، فعالیت افزایش‌یافته در RTN را هنگامی که حیوانات با محرک‌هایی مانند جرقه‌های نور یا جریان‌های ناگهانی هوا مواجه می‌شدند، ثبت کردند. فعالیت RTN همچنین در طول برخوردهای اجتماعی افزایش یافت. علاوه بر این، انفجارهای فعالیت خودبخودی باعث تشنج شد.

موش‌هایی که این بیش‌فعالی عصبی را داشتند، ویژگی‌هایی را نشان دادند که اغلب با اوتیسم مرتبط بودند. این ویژگی‌ها شامل رفتارهای تکراری، حساسیت بیشتر، کاهش تعامل اجتماعی و افزایش فعالیت حرکتی بود. آنها همچنین حساسیت بیشتری به تشنج داشتند.

این یافته‌ها، RTN را به عنوان یک هدف درمانی امیدوارکننده قرار می‌دهد. جان هوگنارد(John Huguenard)، استاد علوم اعصاب و مغز و اعصاب و سونگ-سو جانگ(Sung-Soo Jang)، دانشجوی فوق دکترا در دانشگاه استنفورد، سرپرستان این مطالعه هستند.

مسیرهای مشترک با صرع

اوتیسم و ​​صرع اغلب با هم رخ می‌دهند. تقریباً ۳۰ درصد از افراد مبتلا به اوتیسم، در مقایسه با یک درصد از جمعیت عمومی، صرع را نیز تجربه می‌کنند. این ارتباط هنوز به خوبی درک نشده است، اما این مطالعه جدید، این پیوند را تقویت می‌کند.

این تیم یک داروی تشنج آزمایشی موسوم به Z944 را آزمایش کرد. تجویز آن، بیش‌فعالی RTN را کاهش داد و نقص‌های رفتاری را در مدل موش‌های اوتیسمی معکوس کرد. نتایج نشان می‌دهد که داروهای توسعه‌یافته برای صرع ممکن است پتانسیل اوتیسم را نیز داشته باشند.

محققان همچنین روشی به نام تعدیل عصبی مبتنی بر DREADD را امتحان کردند. این رویکرد، نورون‌ها را به صورت ژنتیکی تغییر می‌دهد تا بتوان آنها را توسط داروها کنترل کرد. دانشمندان با استفاده از آن، بیش‌فعالی RTN را در موش‌ها سرکوب کردند و بار دیگر، رفتارهای شبه اوتیسم کاهش یافت.

آزمایش‌ها دو طرفه بودند. هنگامی که محققان فعالیت RTN را در موش‌های طبیعی افزایش دادند، آنها صفات شبه اوتیسم را نشان دادند. این شواهد مستقیم، این فرضیه را تقویت می‌کند که بیش‌فعالی RTN باعث تغییرات رفتاری می‌شود.

یک هدف درمانی جدید

ارتباطات بین تالاموس و قشر مغز مدت‌هاست که در اوتیسم دخیل دانسته می‌شود. تاکنون نقش خاص RTN نامشخص مانده بود و اکنون تیم محققان استنفورد با شناسایی آن به عنوان محرک رفتارهای کلیدی، مسیر جدیدی را برای مداخله باز کرده است.

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که هدف قرار دادن RTN چگونه ممکن است دو بیماری را به طور همزمان درمان کند. به گفته محققان، از آنجایی که اوتیسم و ​​صرع اغلب با هم ظاهر می‌شوند، درمان‌هایی که این ناحیه را آرام می‌کنند می‌توانند به هر دو گروه از بیماران کمک کنند.

محققان تأکید می‌کنند که یافته‌ها در موش‌ها نتایج یکسانی را در انسان تضمین نمی‌کنند. با این حال، این مطالعه چارچوب روشنی برای آزمایش درمان‌ها ارائه می‌دهد.

این پژوهش به درک فزاینده‌ای از چگونگی شکل‌گیری اختلالات عصبی-رشدی توسط مدارهای مغزی مختل شده می‌افزاید.

این مطالعه در مجله Science Advances منتشر شده است.


اخبار مرتبط
محققان استنفورد علائم اوتیسم در موش‌ها را حذف کردند
چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 04:00
محققان استنفورد علائم اوتیسم در موش‌ها را حذف کردند
محققان دانشگاه استنفورد در یک دستاورد علمی مهم، توانستند علائم اوتیسم را در موش‌ها کاملاً از بین ببرند و افق‌های تازه‌ای در تحقیقات مغزی و علوم اعصاب باز کنند.
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
دوشنبه 1404/06/17 ساعت 01:00
آیا اوتیسم با مصرف استامینوفن مرتبط است؟
گزارش جنجالی وزیر بهداشت آمریکا درباره ارتباط احتمالی استامینوفن با اوتیسم، واکنش‌های گسترده علمی، اقتصادی و اجتماعی را برانگیخته و سهام برند تیلنول را نیز تحت‌تأثیر قرار داده است.
رابطه احتمالی استامینوفن با اوتیسم و بیش‌فعالی در کودکان
یکشنبه 1404/06/09 ساعت 01:00
رابطه احتمالی استامینوفن با اوتیسم و بیش‌فعالی در کودکان
تحقیقات تازه حاکی از آن است که مصرف استامینوفن توسط مادران باردار می‌تواند ریسک بروز اختلالات مغزی مانند اوتیسم و بیش‌فعالی در کودکان را بالا ببرد و این موضوع نگرانی‌های علمی را برانگیخته است.
نور ویدئو | چرایی افزایش اوتیسم در ایران؛ ابزارهای دیجیتال یا ژنتیک؟ +فیلم
چهارشنبه 1403/10/05 ساعت 14:29
نور ویدئو | چرایی افزایش اوتیسم در ایران؛ ابزارهای دیجیتال یا ژنتیک؟ +فیلم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مدارس و دانشگاه‌های همدان غیرحضوری شد
طغیان رودخانه‌ها 2 محور ارتباطی قلعه‌گنج را مسدود کرد
بنادر مسافربری هرمزگان تا اطلاع ثانوی تعطیل شد
هشدار درباره فروپاشی امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
بارش‌های گسترده و کاهش دما؛ دو سامانه بارشی معادل 6 برابر باران پاییز کشور
ترامپ قرعه‌کشی گرین کارت را متوقف کرد
ایران برای اولین بار میزبان رقابت جهانی پدل شد
جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای «تفاضل دیه» الهه حسین‌نژاد کلاهبرداری است
ونزوئلا ترامپ را متهم به بازگشت به استعمار کرد
امضا قانون لغو دائمی تحریم سوریه توسط ترامپ
مدارس و دانشگاه ها اصفهان فردا مجازی شد
شرایط کار اتباع افغان در ایران مشخص شد
زلزله 5.7 ریشتری شمال افغانستان را لرزاند
تجاوز مجدد رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
قیمت برنج وارداتی دیگر مصوب نیست؛ بازار رقابتی شد
حمله همزمان انتحاری و مسلحانه به پایگاه نظامی پاکستان
لبنیات در خطر؟ کاهش مصرف 10 درصدی در کشور هشدار داد
بارش‌ها کافی نبود؛ بحران آب ادامه دارد
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(141) « جاجرم»
پرونده اپستین دوباره خبرساز شد: چامسکی و گیتس در کانون توجه
اتهام شدید ماهاتیر محمد به آمریکا: «نسل‌کشی در حال وقوع است»
واکنش تند نوه عزالدین قسام به تهدید وزیر افراطی رژیم صهیونیستی
ادامه ممنوعیت فعالیت الجزیره در رام الله
محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های شمالی
دستور صریح رئیس جمهور برای حل مشکل میدان نفتی آزادگان
هشدار سرعت لحظه‌ای در جاده‌ها؛ رانندگان مراقب باشید!
تنها 29 درصد صهیونیست‌ها احساس امنیت می‌کنند
هوای تهران دوباره آلوده شد
غرب برای مداخله و تاثیرگذاری بر انتخابات دومای دولتی روسیه تلاش می کند
اظهارات بحث‌برانگیز درباره آرزوی مرگ ترامپ توسط زلنسکی
آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1405 تا پایان امشب
هشدار صریح روسیه به استقرار نیروی نظامی غرب در اوکراین
موافقت اروپا با ارائه کمک 90 میلیارد یورویی به اوکراین
حمله مرگبار آمریکا در آب‌های آزاد شرق اقیانوس آرام
آزمایش پهپادی که آمریکا از ایران الهام گرفت
دستور ترامپ به اوکراین برای نهایی‌کردن توافق صلح با روسیه
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 28 آذر
شکایت پرسپولیس از سکوهای ورزشگاه تبریز بعد از حذف در جام حذفی
برنامه مسابقات ورزشی امروز 28 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 28 آذر + وضعیت استان ها
چاقی کودکان؛ خطری که در کمین نسل آینده ایرانیان است
کشفی باورنکردنی درباره بیماری‌های خودایمنی
جارد ایزاکمن کیست و چرا رئیس ناسا شد؟
نوراینفو | نکات کلیدی برای بهبود مدیریت مالی
هوش مصنوعی جدید گوگل، بهتر از ChatGPT
ویتامین‌های مهمی که هنگام بارداری مانع پوسیدگی دندان‌های کودکان می‌شود
قرارداد اسرائیل و آلمان برای سیستم دفاعی «آرو 3»
تیم ملی فوتبال مراکش قهرمان جام کشورهای عربی شد
توقف پروازها در بندرعباس به دلیل طوفان شدید
واکنش ایران به اشغالگری اسرائیل در سوریه
X
آگهی تبلیغاتی