×
بین الملل
شناسه خبر : 242829
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 10:30
واکنش شدید دانشمندان  به کم‌اهمیت جلوه دادن تهدیدات اقلیمی در گزارش ترامپ

واکنش شدید دانشمندان به کم‌اهمیت جلوه دادن تهدیدات اقلیمی در گزارش ترامپ

بیش از 85 دانشمند برجسته داخلی و خارجی با انتشار بیانیه‌ای مشترک، گزارش جدید وزارت انرژی آمریکا درباره تغییرات اقلیمی را به‌شدت محکوم کردند و آن را کم‌اهمیت جلوه دادن خطرات بحران اقلیمی خواندند.

نورنیوز-گروه بین الملل: گروهی متشکل از ۸۵ دانشمند آمریکایی و بین‌المللی، گزارش دولت ترامپ درباره تغییرات اقلیمی را محکوم و اعلام کردند که این گزارش، تهدید ناشی از گرمایش زمین را کم ‌اهمیت نشان داده و تحلیل‌هایش پر از اشتباه، تحریف و داده‌های گزینشی توصیف شده است.

به اعتقاد این دانشمندان گزارش تهیه شده توسط وزارت انرژی دولت ترامپ اشتباهات و ادعاهای نادرست درباره اوضاع اقلیمی وجود دارد که حتی در بعضی موارد در تلاش بودند تا یافته‌های علمی مربوط به تغییرات اقلیمی را زیر سوال ببرند و به‌عنوان مبنایی برای کاهش مقررات زیست‌محیطی مورد استفاده قرار گیرند.

علاوه بر این، دولت ترامپ به بازنویسی ارزیابی‌های ملی اقلیمی اقدام و گزارش‌های قبلی را از وب‌سایت‌های دولتی حذف کرد. این اقدامات با هدف ارائه ارزیابی‌هایی انجام شد که به‌نفع منافع صنعتی و اقتصادی دولت ترامپ بود.

دولت ترامپ در دوره دوم خود، با صدور فرمان اجرایی ۱۴۱۶۲ در ژانویه ۲۰۲۵ (بهمن ۱۴۰۳)، ایالات متحده را برای دومین بار از توافق‌نامه پاریس خارج کرد. این اقدام با هدف اولویت دادن به منافع اقتصادی آمریکا صورت گرفت و با واکنش‌های منفی از سوی سازمان‌های زیست‌محیطی و دانشمندان مواجه شد.

علاوه بر این، دولت ترامپ به کاهش مقررات زیست‌محیطی، توقف نظارت بر منابع عمده گازهای گلخانه‌ای، تسریع در تأسیس پروژه‌های سوخت فسیلی و کاهش بودجه و منابع برای آژانس‌های محیط‌زیست اقدام کرد. این سیاست‌ها با هدف تقویت صنعت سوخت فسیلی و کاهش هزینه‌های اقتصادی برای شرکت‌های بزرگ طراحی شده بودند.

پنج پژوهشگری که گزارش ماه ژوئیه را تهیه کردند، توسط «کریس رایت» وزیر انرژی آمریکا، انتخاب شده‌اند و همه آنها مخالف اجماع علمی بر سر خطرات ناشی از سوختن نفت، گاز و زغال‌سنگ هستند.

این گزارش اذعان کرده زمین در حال گرم شدن است اما مدعی شده تغییرات اقلیمی به لحاظ اقتصادی کمتر از آن چیزی است که معمولاً تصور می‌شود.

رایت، گزارش دانشمندان را رد کرده و ادعا می‌کند آنها از گفت‌وگوی علمی واقعی درباره تغییرات اقلیمی اجتناب می‌کنند و در مصاحبه‌ای گفت: «مردم کمتر از آنچه انتظار داشتم، حاضر به مشارکت در گفت‌وگوی علمی درباره تغییرات اقلیمی شدند.»

وزارت انرژی از ارائه توضیح درباره انتقادات دانشمندان خودداری کرده است.

بن دیتردریچ سخنگوی رایت نیز در بیانیه‌ای مدعی شد که این وزارتخانه به دنبال گفت‌وگوی باز و شفاف درباره موضوعات اقلیمی بوده و منتظر بررسی و پاسخ به نظرات سازنده است.


نظرات

آخرین اخبار
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران