×
اجتماعی
شناسه خبر : 242826
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 22:00
مرگ دست جمعی درختان کشور

ایران سالانه ۲۵ تن فرسایش خاک دارد

مرگ دست جمعی درختان کشور

هادی کیادلیری، معاون سازمان حفاظت محیط زیست، با اعلام اینکه ایران سالانه 25 تن فرسایش خاک دارد و رکورددار جهان است، به بحران‌های جدی محیط زیستی مانند مرگ دسته‌جمعی درختان شمال کشور و کاهش منابع آبی هشدار داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هادی کیادلیری، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگرچه ایران یک کشور بسیار غنی به لحاظ طبیعت است، اما دچار مشکلات محیط زیستی از جمله ۲۵ تن فرسایش خاک بوده که بدین لحاظ در دنیا رکورددار است.

هادی کیادلیری روز سه‌شنبه در نشست آموزشی- توجیهی طرح ملی محیط یار افزود: همچنین ایران در مساله آب با ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بیلان منفی مواجه است که سالانه پنج میلیارد به این بیلان منفی افزوده می‌شود و اگر یک یا 2 سال دیگر این وضعیت خشکسالی ادامه یابد با بحران جدی در حوزه آب مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این مطالعات نشان می‌دهد که اگر بخواهیم فقط حاصلخیزی خاک را در زاگرس برگردانیم باید سالانه 50 درصد درآمد نفت ایران را خرج این مساله کنیم، درحالیکه در کشورهای توسعه یافته وضعیت اینگونه نیست.

وقوع مرگ و میر دست جمعی درختان در شمال کشور

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: اگر به مسایل جنگل ها و مراتع در کشور نگاه کنیم آماری که وجود دارد بسیارخوف انگیز است، چراکه ۲ میلیون هکتار جنگل های زاگرس به دلیل بیماری‌ها در حال نابودی است.

وی ادامه داد: در شمال کشور مرگ و میر دست جمعی درختان اتفاق افتاده و درختانی مانند شمشاد که در جهان به اسم ایران ثبت شده، ۴۰ میلیون درخت در عرض چهار سال خشک شده و این‌ مساله هشدار دهنده است.

کیادلیری بیان کرد: دانشمندان معتقدند که هر اتفاقی که برای محیط زیست می افتد، برای مردم آن مناطق هشداردهنده است و سرخپوستان معتقدند که طبیعت به هر بلایی مبتلا شود، کودکان ما نیز به آن مبتلا خواهند شد.

وی افزود: اگرچه مسایل محیط زیستی یک مساله جهانی است اما در ایران به دلیل اینکه ۹۳ درصد مناطق آن خشک و نیمه خشک بوده، این وضعیت بحرانی‌تر است.

به گفته وی، اگر تغییر جدی در نگرش نسبت به طبیعت اتفاق نیفتد، امکان ندارد بتوانیم این داغ طبیعت را از پیشانی آدمی پاک کنیم و تمام این‌ها به تغییر فرهنگ و تغییر سبک زندگی بر می‌گردد.

کاهش هزینه ها با تربیت درست نسل اول

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست در ادامه گفت: مقوله «آموزش» در آموزش و پرورش فقط موضوع درسی و تحقیقی نیست، بلکه بایستی در سبک زندگی تغییر ایجاد شود که زمانبر است و نیازمند کارهای بنیادین و ریشه‌ای است و تنها جایی که می تواند ارزش ها را تبیین و نهادینه کند، آموزش و پرورش است.

وی با بیان این که اگر فنلاند، ژاپن و کره جنوبی با داشتن منابع محدود منابع طبیعی، به این سطح از پیشرفت رسیده اند به خاطر آموزش بسیار قوی آنها و برنامه ریزی های صورت گرفته در این حوزه است.

کیادلیری افزود: برای آموزش نسل اول باید هزینه بسیاری پرداخت کنیم، چراکه اگر نسل اول ما درست تربیت شود هم به سرعت هزینه‌ها کاهش می‌یابد و هم این توسعه نسل به نسل و سینه به سینه به وسیله مردم منتقل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کلید تمام تغییرات آموزش است و آموزش صرفا انتقال مهارت نیست، بیان کرد: آموزش یعنی انتقال ارزشها، باورها و اعتقادات و اگر آموزش به درستی اتفاق بیفتد منجر به آگاهی خواهد شد.

معاون سازمان حفاظ محیط زیست تصریح کرد: آموزش فقط انتقال علم نیست، بلکه علم و احساس مانند سکان و بادبان یک کشتی هستند و انتقال احساس و عواطف است که آدم را انسانی می کند و دانش‌آموزان باید بدانند علاوه بر فهم زمین باید آن را دوست داشته باشند. علم ذهن را و احساس قلب را روشن می کند و بدون احساس و عاطفه حفظ طبیعت امکان پذیر نیست.

لزوم آشنایی دانش‌آموزان با خطرات و مشکلات محیط زیستی

کیادلیری گفت: یکی از موارد مورد انتظار از مراقبان سلامت که نقش بسیار کلیدی دارند، این است که دانش‌آموزان با خطرات و مشکلات محیط زیست و با رفتارهای مقابله با این خطرات محیط زیستی آشنا شوند.

وی افزود: درک مفاهیم به ویژه در حوزه محیط زیست بستگی به مرحله رشدی و عقلی دانش‌آموزان دارد و بایستی درس‌های آموزشی در این حوزه و به صورت مرحله به مرحله داده شود تا منجر به آگاهی آنان شود.

به گفته وی، وضعیت طبیعت بحرانی است و اگر کاری نکنیم از سرزمین مان چیزی نمی ماند و هویت کشور از دست می‌رود و مهاجرت صورت می‌گیرد، امید است به کمک آموزش و پرورش نگاه جدیدی در حوزه محیط زیست ایجاد شود.


نظرات

آخرین اخبار
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد