×
اجتماعی
شناسه خبر : 242826
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 22:00
مرگ دست جمعی درختان کشور

ایران سالانه ۲۵ تن فرسایش خاک دارد

مرگ دست جمعی درختان کشور

هادی کیادلیری، معاون سازمان حفاظت محیط زیست، با اعلام اینکه ایران سالانه 25 تن فرسایش خاک دارد و رکورددار جهان است، به بحران‌های جدی محیط زیستی مانند مرگ دسته‌جمعی درختان شمال کشور و کاهش منابع آبی هشدار داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هادی کیادلیری، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگرچه ایران یک کشور بسیار غنی به لحاظ طبیعت است، اما دچار مشکلات محیط زیستی از جمله ۲۵ تن فرسایش خاک بوده که بدین لحاظ در دنیا رکورددار است.

هادی کیادلیری روز سه‌شنبه در نشست آموزشی- توجیهی طرح ملی محیط یار افزود: همچنین ایران در مساله آب با ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بیلان منفی مواجه است که سالانه پنج میلیارد به این بیلان منفی افزوده می‌شود و اگر یک یا 2 سال دیگر این وضعیت خشکسالی ادامه یابد با بحران جدی در حوزه آب مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این مطالعات نشان می‌دهد که اگر بخواهیم فقط حاصلخیزی خاک را در زاگرس برگردانیم باید سالانه 50 درصد درآمد نفت ایران را خرج این مساله کنیم، درحالیکه در کشورهای توسعه یافته وضعیت اینگونه نیست.

وقوع مرگ و میر دست جمعی درختان در شمال کشور

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: اگر به مسایل جنگل ها و مراتع در کشور نگاه کنیم آماری که وجود دارد بسیارخوف انگیز است، چراکه ۲ میلیون هکتار جنگل های زاگرس به دلیل بیماری‌ها در حال نابودی است.

وی ادامه داد: در شمال کشور مرگ و میر دست جمعی درختان اتفاق افتاده و درختانی مانند شمشاد که در جهان به اسم ایران ثبت شده، ۴۰ میلیون درخت در عرض چهار سال خشک شده و این‌ مساله هشدار دهنده است.

کیادلیری بیان کرد: دانشمندان معتقدند که هر اتفاقی که برای محیط زیست می افتد، برای مردم آن مناطق هشداردهنده است و سرخپوستان معتقدند که طبیعت به هر بلایی مبتلا شود، کودکان ما نیز به آن مبتلا خواهند شد.

وی افزود: اگرچه مسایل محیط زیستی یک مساله جهانی است اما در ایران به دلیل اینکه ۹۳ درصد مناطق آن خشک و نیمه خشک بوده، این وضعیت بحرانی‌تر است.

به گفته وی، اگر تغییر جدی در نگرش نسبت به طبیعت اتفاق نیفتد، امکان ندارد بتوانیم این داغ طبیعت را از پیشانی آدمی پاک کنیم و تمام این‌ها به تغییر فرهنگ و تغییر سبک زندگی بر می‌گردد.

کاهش هزینه ها با تربیت درست نسل اول

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست در ادامه گفت: مقوله «آموزش» در آموزش و پرورش فقط موضوع درسی و تحقیقی نیست، بلکه بایستی در سبک زندگی تغییر ایجاد شود که زمانبر است و نیازمند کارهای بنیادین و ریشه‌ای است و تنها جایی که می تواند ارزش ها را تبیین و نهادینه کند، آموزش و پرورش است.

وی با بیان این که اگر فنلاند، ژاپن و کره جنوبی با داشتن منابع محدود منابع طبیعی، به این سطح از پیشرفت رسیده اند به خاطر آموزش بسیار قوی آنها و برنامه ریزی های صورت گرفته در این حوزه است.

کیادلیری افزود: برای آموزش نسل اول باید هزینه بسیاری پرداخت کنیم، چراکه اگر نسل اول ما درست تربیت شود هم به سرعت هزینه‌ها کاهش می‌یابد و هم این توسعه نسل به نسل و سینه به سینه به وسیله مردم منتقل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کلید تمام تغییرات آموزش است و آموزش صرفا انتقال مهارت نیست، بیان کرد: آموزش یعنی انتقال ارزشها، باورها و اعتقادات و اگر آموزش به درستی اتفاق بیفتد منجر به آگاهی خواهد شد.

معاون سازمان حفاظ محیط زیست تصریح کرد: آموزش فقط انتقال علم نیست، بلکه علم و احساس مانند سکان و بادبان یک کشتی هستند و انتقال احساس و عواطف است که آدم را انسانی می کند و دانش‌آموزان باید بدانند علاوه بر فهم زمین باید آن را دوست داشته باشند. علم ذهن را و احساس قلب را روشن می کند و بدون احساس و عاطفه حفظ طبیعت امکان پذیر نیست.

لزوم آشنایی دانش‌آموزان با خطرات و مشکلات محیط زیستی

کیادلیری گفت: یکی از موارد مورد انتظار از مراقبان سلامت که نقش بسیار کلیدی دارند، این است که دانش‌آموزان با خطرات و مشکلات محیط زیست و با رفتارهای مقابله با این خطرات محیط زیستی آشنا شوند.

وی افزود: درک مفاهیم به ویژه در حوزه محیط زیست بستگی به مرحله رشدی و عقلی دانش‌آموزان دارد و بایستی درس‌های آموزشی در این حوزه و به صورت مرحله به مرحله داده شود تا منجر به آگاهی آنان شود.

به گفته وی، وضعیت طبیعت بحرانی است و اگر کاری نکنیم از سرزمین مان چیزی نمی ماند و هویت کشور از دست می‌رود و مهاجرت صورت می‌گیرد، امید است به کمک آموزش و پرورش نگاه جدیدی در حوزه محیط زیست ایجاد شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
80 درصد ایرانیان درگیر مشکلات استخوانی هستند
دیوان عالی قضایی خطاب به نتانیاهو: کمیته تحقیق طوفان الاقصی تشکیل شود
لاوروف: انتقال تاماهاوک به اوکراین اقدامی خطرناک است
آماده‌باش ارتش رژیم صهیونیستی در مرز لبنان
وزیر میراث خبر داد؛ ایجاد تأسیسات گردشگری در سواحل بلامانع است
نبی: به دنبال بازی با تیم‌های اروپایی هستیم
رضا توکلی در بیمارستان بستری و جراحی شد
نورویدیو | آتش‌بس ، پایان بمباران یا آغاز فراموشی جنایات جنگی؟
توافق ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان برای فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب
توسعه صادرات صنایع دستی زنان ایرانی از برنامه‌های دولت
25 مهرماه؛ روز برگزاری انتخابات نظام پزشکی در سراسر کشور
ترامپ جنبش حماس را تهدید کرد
اطلاعیه سازمان حمایت درباره افزایش قیمت محصولات یک خودروساز خصوصی
قرعه سخت برای هندبال ایران در آسیا
اختصاص خودرو با نصف قیمت به بازنشستگان آموزش و پرورش
نتانیاهو حضور در جلسه محاکمه را لغو کرد
عراقچی: رنج مستمر مردم فلسطین، ننگی بر پیشانی بشریت است
پزشکیان فردا به اصفهان می‌رود
راشاتودی: هواپیمای حامل وزیر جنگ آمریکا وضعیت اضطراری اعلام کرد
شکست سنگین کویت مقابل دختران فوتبال ایران
ویتکاف خبر استعفایش را تکذیب کرد
تهدید گالانت و سنتکام به از سرگیری جنگ در غزه /ورود 200 سرباز آمریکایی به اراضی اشغالی
گزارش تصویری | خودرو های قدیمی کوبا : ماشین‌های قدیمی در خیابان‌های هاوانا
اعلام زمان ثبت‌نام آزمون استخدامی کادر اداری قوه قضاییه
خلع سلاح سریع و خشن بوی باروت می دهد نه نسیم صلح!
وزیر کشور: انتخابات شوراها الکترونیکی برگزار می‌شود
امضای تفاهم‌نامه بین بورس انرژی ایران و سن‌پترزبورگ روسیه
اولین کشتی باری از مسیر «جاده ابریشم قطبی» به مقصد رسید
تاجرنیا خبر داد؛ پنجره نقل‌وانتقالاتی استقلال باز می‌شود
هوای تهران از جمعه سه درجه سرد می‌شود
رویترز: جولانی خواهان بازگشت نظامیان روسیه است
گذرگاه رفح از فردا بازگشایی می‌شود
الشرع و اسد در روسیه!
حمایت ویژه المپیاکو از مهدی طارمی + عکس
ادعای رژیم صهیونیستی درباره اجساد اسرای اسرائیلی
تسویه پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته 1403 تا پایان سال
حذف یارانه سه دهک پردرآمد تا پایان سال؛ آغاز اجرای کالابرگ جدید از آبان ماه
ویتکاف: توافق با ایران، هدف ترامپ است
مشهد فردا ‌‌‌24 مهر تعطیل نیست ‌
تحریم دو غول نفتی روسیه از سوی انگلیس
چرا فضای سیاسی روز ناگهان تند و خشن شد؟
اعلام محدودیت‌های ترافیکی از 23 تا 26 مهرماه در برخی از جاده ای کشور
تا آخر سال به 7000 مگاوات انرژی پاک خواهیم رسید
اعلام جزئیات مراسم وداع و تشییع ناصر تقوایی و سعید مظفری
موافقت پاکستان با آتش‌بس 2 روزه با افغانستان
عارف: تأمین کالاهای اساسی در اولویت دولت قرار دارد
پزشکیان: توطئه‌افکنی خارجی بی‌تاثیر است، باید مراقب اختلافات داخلی باشیم
پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای آبان ماه از شنبه 26 آبان ماه
اگر ترامپ سهمی برای ایران در نظر نگیرد صلحی پایدار در منطقه نخواهد بود
بمباران شدید شهرستان مرزی " اسپین‌بولدک" افغانستان توسط ارتش پاکستان+فیلم
X
آگهی تبلیغاتی