×
اجتماعی
شناسه خبر : 242826
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 22:00

ایران سالانه ۲۵ تن فرسایش خاک دارد

مرگ دست جمعی درختان کشور

هادی کیادلیری، معاون سازمان حفاظت محیط زیست، با اعلام اینکه ایران سالانه 25 تن فرسایش خاک دارد و رکورددار جهان است، به بحران‌های جدی محیط زیستی مانند مرگ دسته‌جمعی درختان شمال کشور و کاهش منابع آبی هشدار داد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هادی کیادلیری، معاون آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگرچه ایران یک کشور بسیار غنی به لحاظ طبیعت است، اما دچار مشکلات محیط زیستی از جمله ۲۵ تن فرسایش خاک بوده که بدین لحاظ در دنیا رکورددار است.

هادی کیادلیری روز سه‌شنبه در نشست آموزشی- توجیهی طرح ملی محیط یار افزود: همچنین ایران در مساله آب با ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بیلان منفی مواجه است که سالانه پنج میلیارد به این بیلان منفی افزوده می‌شود و اگر یک یا 2 سال دیگر این وضعیت خشکسالی ادامه یابد با بحران جدی در حوزه آب مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: علاوه بر این مطالعات نشان می‌دهد که اگر بخواهیم فقط حاصلخیزی خاک را در زاگرس برگردانیم باید سالانه 50 درصد درآمد نفت ایران را خرج این مساله کنیم، درحالیکه در کشورهای توسعه یافته وضعیت اینگونه نیست.

وقوع مرگ و میر دست جمعی درختان در شمال کشور

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست گفت: اگر به مسایل جنگل ها و مراتع در کشور نگاه کنیم آماری که وجود دارد بسیارخوف انگیز است، چراکه ۲ میلیون هکتار جنگل های زاگرس به دلیل بیماری‌ها در حال نابودی است.

وی ادامه داد: در شمال کشور مرگ و میر دست جمعی درختان اتفاق افتاده و درختانی مانند شمشاد که در جهان به اسم ایران ثبت شده، ۴۰ میلیون درخت در عرض چهار سال خشک شده و این‌ مساله هشدار دهنده است.

کیادلیری بیان کرد: دانشمندان معتقدند که هر اتفاقی که برای محیط زیست می افتد، برای مردم آن مناطق هشداردهنده است و سرخپوستان معتقدند که طبیعت به هر بلایی مبتلا شود، کودکان ما نیز به آن مبتلا خواهند شد.

وی افزود: اگرچه مسایل محیط زیستی یک مساله جهانی است اما در ایران به دلیل اینکه ۹۳ درصد مناطق آن خشک و نیمه خشک بوده، این وضعیت بحرانی‌تر است.

به گفته وی، اگر تغییر جدی در نگرش نسبت به طبیعت اتفاق نیفتد، امکان ندارد بتوانیم این داغ طبیعت را از پیشانی آدمی پاک کنیم و تمام این‌ها به تغییر فرهنگ و تغییر سبک زندگی بر می‌گردد.

کاهش هزینه ها با تربیت درست نسل اول

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط ‌زیست در ادامه گفت: مقوله «آموزش» در آموزش و پرورش فقط موضوع درسی و تحقیقی نیست، بلکه بایستی در سبک زندگی تغییر ایجاد شود که زمانبر است و نیازمند کارهای بنیادین و ریشه‌ای است و تنها جایی که می تواند ارزش ها را تبیین و نهادینه کند، آموزش و پرورش است.

وی با بیان این که اگر فنلاند، ژاپن و کره جنوبی با داشتن منابع محدود منابع طبیعی، به این سطح از پیشرفت رسیده اند به خاطر آموزش بسیار قوی آنها و برنامه ریزی های صورت گرفته در این حوزه است.

کیادلیری افزود: برای آموزش نسل اول باید هزینه بسیاری پرداخت کنیم، چراکه اگر نسل اول ما درست تربیت شود هم به سرعت هزینه‌ها کاهش می‌یابد و هم این توسعه نسل به نسل و سینه به سینه به وسیله مردم منتقل می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه کلید تمام تغییرات آموزش است و آموزش صرفا انتقال مهارت نیست، بیان کرد: آموزش یعنی انتقال ارزشها، باورها و اعتقادات و اگر آموزش به درستی اتفاق بیفتد منجر به آگاهی خواهد شد.

معاون سازمان حفاظ محیط زیست تصریح کرد: آموزش فقط انتقال علم نیست، بلکه علم و احساس مانند سکان و بادبان یک کشتی هستند و انتقال احساس و عواطف است که آدم را انسانی می کند و دانش‌آموزان باید بدانند علاوه بر فهم زمین باید آن را دوست داشته باشند. علم ذهن را و احساس قلب را روشن می کند و بدون احساس و عاطفه حفظ طبیعت امکان پذیر نیست.

لزوم آشنایی دانش‌آموزان با خطرات و مشکلات محیط زیستی

کیادلیری گفت: یکی از موارد مورد انتظار از مراقبان سلامت که نقش بسیار کلیدی دارند، این است که دانش‌آموزان با خطرات و مشکلات محیط زیست و با رفتارهای مقابله با این خطرات محیط زیستی آشنا شوند.

وی افزود: درک مفاهیم به ویژه در حوزه محیط زیست بستگی به مرحله رشدی و عقلی دانش‌آموزان دارد و بایستی درس‌های آموزشی در این حوزه و به صورت مرحله به مرحله داده شود تا منجر به آگاهی آنان شود.

به گفته وی، وضعیت طبیعت بحرانی است و اگر کاری نکنیم از سرزمین مان چیزی نمی ماند و هویت کشور از دست می‌رود و مهاجرت صورت می‌گیرد، امید است به کمک آموزش و پرورش نگاه جدیدی در حوزه محیط زیست ایجاد شود.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
رفیع‌زاده: سامانه های سازمانی باید به پایگاههای اطلاعاتی متصل شود
اسلواکی نیروی نظامی به اوکراین اعزام نمی کند
دور سوم مذاکرات فنی ایران و آژانس در وین برگزار شد
عکس های منتخب ایران ؛ شنبه 16 شهریور 1404
ریزش پل در کربلا/تعداد مصدومان
برگزیدگان هشتاد و دومین جشنواره فیلم ونیز معرفی شدند
شهربانو منصوریان برای ششمین‌بار قهرمان جهان شد
زمان پرداخت سود سهام عدالت اعلام شد+فیلم
نورنما | لحظه تشکیل یک جزیره در میان آب‌های بی‌انتهای اقیانوس
ترکیه ادعای رسانه‌ رژیم صهیونیستی درباره تلاش آنکارا برای ترور وزیر امنیت داخلی را رد کرد
مدیرکل آموزش‌وپرورش تهران: خانواده‌ها زمان ثبت‌نام وجه پرداخت نکنند+فیلم
مودی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل شرکت نمی‌کند
سبد غذایی؛ قافله عقب مانده درآمد
مدافع سابق تیم ملی ایتالیا در راه تهران؟
استقرار 10 «اف-35» آمریکا در کارائیب برای حمله محتمل به ونزوئلا
عراقچی: هر وقت آمریکا آمادگی مذاکره عادلانه و با احترام داشته باشد مذاکره را آغاز می‌کنیم
نحوه پرداخت خسارت وسایل منازل آسیب‌دیده در دفاع مقدس 12 روزه اعلام شد+فیلم
پرتغال(5) - ارمنستان (0) |پرتغال همچنان با ستاره 40 ساله خود می‌درخشد + خلاصه بازی
انگلیس(2) - آندورا(0) | شروعی آهسته و بی‌روح در رقابت‌های انتخابی جام جهانی + خلاصه بازی
استوری منیر الحدادی که با قرارداد 2 ساله به استقلال پیوست
دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در غزه، فعالیت‌های نظامی » در برج‌های مسکونی را تکذیب کرد
مادورو: ونزوئلا آماده مبارزه مسلحانه در صورت حمله است
هتل‌های سبز ایران به‌زودی نشان ملی دریافت می‌کنند
پلیس راهور: حضور معلم در سرویس مدارس ممنوع شد+فیلم
زهرا کیانی نخستین طلای تالوی ایران در جهان را کسب کرد
خطوط 2 و 5 مترو تهران به هم متصل شد
تیم امید ایران(6) - گوام(0) پیروزی بی‌دردسر تیم ملی امید ایران برابر گوام + خلاصه بازی
اسلواکی اعزام نیرو به اوکراین را رد کرد
حماس:هدف نابودی کامل شهر غزه، جنایتی بی‌سابقه در تاریخ معاصر به‌شمار می‌رود
فرمان ترامپ، نقاب حمایت از جاسوسان
سازمان ملل قطعنامه همکاری با اکو را تصویب کرد
آخرین خبر از افتتاح مسیر رفت فاز 2 آزادراه تهران - شمال
متوسط عمر زنان و مردان در ایران چقدر است؟
واکنش فدراسیون فوتبال به تمسخر تیم‌ملی
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
X
آگهی تبلیغاتی