×
سیاسی
شناسه خبر : 242818
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 20:45
پزشکیان: ایران آماده اجرای بدون‌وقفه توافق 25 ساله با چین است

پزشکیان: ایران آماده اجرای بدون‌وقفه توافق 25 ساله با چین است

رئیس‌جمهور در دیدار با همتای چینی خود تأکید کرد که ایران آمادگی کامل برای اجرای همه بندهای توافق 25 ساله با چین را دارد و بر ضرورت پیگیری ساز و کارهای عملی و هوشمندانه در این مسیر تأکید کرد.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان عصر امروز (سه‌شنبه) به وقت محلی، در دیدار با آقای «شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین، ضمن ابلاغ سلام‌های گرم رهبر معظم انقلاب اسلامی به وی، ریاست چین بر سازمان همکاری شانگهای را همراه با توفیقات قابل توجه در عرصه‌های مختلف توصیف کرد که ایران نیز از آن‌ها استقبال کرده و گفت: ابتکار رئیس جمهور چین در زمینه حکمرانی جهانی مورد تایید و توجه جمهوری اسلامی ایران نیز هست.

رئیس جمهور با بیان اینکه آماده‌ایم در هر شرایطی تشریک مساعی بین دو کشور را تداوم بخشیم تا روابط ایران و چین به سطح حداکثری ارتقا یابد، افزود: آمریکا در راستای تداوم و توسعه سیاست یکجانبه‌گرایی به خود اجازه تهاجم به کشورهای مختلف را می‌دهد و اکنون دیگر در این زمینه حد و مرزی نمی‌شناسد.پزشکیان با تاکید بر اینکه چین می‌تواند روی ایران به عنوان کشوری دوست و متحدی قوی و مصمم حساب کند، تصریح کرد: هدف اصولی و بنیادی جمهوری اسلامی ایران تثبیت و تقویت صلح و امنیت در منطقه است؛ باید مانع ظلم و تجاوز و یکجانبه‌گرایی شویم. ایران خواهان جهانی است که در آن قانون و ارتباط کشورها از موضع برابر حکمفرا باشد، نه زور، تحمیل و تجاوز.

رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران معطوف به موضع اصولی رهبر معظم انقلاب اسلامی آماده و علاقمند به گسترش همه جانبه روابط و همکاری‌ها با چین است، گفت: آماده همکاری برای اجرای همه مفاد توافق جامع 25 ساله دو کشور هستیم و می‌توانیم با پیگیری ساز و کارهای لازم، عملگرایی هدفمند و هوشمند را در دستور کار خود قرار دهیم.پزشکیان همچنین علاقمندی ایران برای همکاری با چین جهت احداث خطوط قطار سریع‌السیر و نیز احداث خطوط بزرگراهی را اعلام و اظهار کرد: ظرفیت و زمینه بسیار خوبی برای همکاری در این زمینه میان دو کشور وجود دارد.

رئیس جمهور چین نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه آماده و مایل هستیم با نگاه به آینده روابط خود با ایران را توسعه دهیم، افزود: تسریع در اجرای توافقات پیشین دو کشور از جمله در دیداری که در قازان داشتیم، قابل پیگیری است؛ چین آماده و علاقمند به گسترش همکاری‌ها با ایران در عرصه‌های مختلف است.شی جین پینگ حمله به جمهوری اسلامی ایران را نقض آشکار اصول بین‌المللی و قواعد حقوقی توصیف و تصریح کرد: زور هرگز راهی برای حل مشکلات نیست.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران شریک راهبردی ماست و باید برای تقویت سازمان همکاری شانگهای در راستای مقابله با یکجانبه‌گرایی با یکدیگر به طور جدی همکاری کنیم.رئیس جمهور چین با بیان اینکه به عدالت و انصاف پایبندیم و حقوق مشروع ایران برای استفاده صلح‌آمیز هسته‌ای را به رسمیت می‌شناسیم، گفت: در طی سال‌های اخیر، با وجود تحریم‌های آمریکا و کشورهای غربی، زمینه تداوم همکاری‌ها را ایجاد کرده‌ایم و در حال حاضر نیز آماده‌ایم به صورت برد-برد روابط خود را در همه زمینه‌ها به ویژه در عرصه مواصلاتی گسترش دهیم.

شی جین پینگ خاطرنشان کرد: همانگونه که در نشست روز گذشته شانگهای پلاس گفتم، همه کشورهای جهان باید محترم شمرده شوند و از تلاش‌ها برای برقراری صلح و ثبات در منطقه حمایت می‌کنیم.


اخبار مرتبط
قواعد جدید بازی در شانگهای
پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 08:39
محسن شریعتی‌نیا:
قواعد جدید بازی در شانگهای
اجلاس اخیر سازمان همکاری شانگهای بار دیگر به مناظرات در مورد نقش و جایگاه این نهاد در اقتصاد و سیاست جهانی دامن زد. برخی پویایی این نهاد را نشانه‌ای مهم از زوال نظم بین‌الملل لیبرال برشمردند و دیگرانی آن را باشگاهی کم‌اهمیت دانستند. اما موضوعی که کمتر کاویده شده آنکه سازمان همکاری شانگهای نظم بین‌المللی موجود را چگونه تفسیر و چه نقشی برای خود تعریف می‌کند.
چین؛ بازیگر جدید در بازار جهانی سلاح
چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 10:55
چین؛ بازیگر جدید در بازار جهانی سلاح
چین به آرامی در حال بازآرایی تجارت جهانی اسلحه است. طی پنج سال گذشته، 44 کشور از چین تسلیحات مختلفی خریداری کرده‌اند و این روند با سرنگونی جنگنده‌های غربی توسط جنگنده‌های چینی J-10 در درگیری هند و پاکستان شدت گرفته است. اما چرا کشورها به سمت خرید سلاح‌های چینی می‌روند؟
حضور رئیس‌جمهور، نقطه‌عطف دیپلماسی ایران است
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 23:11
غریب آبادی :
حضور رئیس‌جمهور، نقطه‌عطف دیپلماسی ایران است
معاون حقوقی وزارت خارجه تأکید کرد حضور رئیس‌جمهور در اجلاس شانگهای، گامی مؤثر در دیپلماسی کشور بود.
گفت‌وگوی امروز رؤسای جمهور ایران و چین سازنده و راهگشا بود
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 17:46
مشاور سیاسی رئیس‌جمهوری ؛
گفت‌وگوی امروز رؤسای جمهور ایران و چین سازنده و راهگشا بود
مشاور سیاسی رئیس‌جمهوری با اشاره به گفت‌وگوی امروز رؤسای جمهور ایران و چین، تاکید کرد: گفت‌وگو سازنده و راهگشا بود و طیفی از مسائل راهبردی و دوجانبه نیز مطرح و توافقات خوبی حاصل شد.
قالیباف: همکاری‌های ایران و چین باید به عمل برسد
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 08:33
قالیباف: همکاری‌های ایران و چین باید به عمل برسد
رئیس مجلس شورای اسلامی با قدردانی از تلاش‌های رئیس جمهور در اجلاس سران همکاری‌های شانگهای که در چین حال برگزاری است، گفت: مجلس شورای اسلامی معتقد است که همکاری‌های ایران و چین در تمام سطوح مورد توافق باید از سطح حرف به عرصه عمل برسد.
نظرات

آخرین اخبار
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق
گفت‌وگوی دقیقه نودی عراقچی و وزیر پاکستانی
اختصاص 7 همت برای مطالبات رتبه‌بندی فرهنگیان
اوپک:تولید نفت ایران در ژوئیه صعودی شد
انفجار مرگبار در بلوچستان پاکستان؛ 18 شورشی کشته شدند
سرمربی سابق کرواسی هدایت اماراتی‌ها را بر عهده گرفت
نورنما | دلم یک «یا رضا » می خواهد و یک پنجره فولاد ...
واکنش حماس به بستن مسجد ابراهیمی
جنگ با ایران، اقتصاد تاجیکستان را تحت فشار گذاشت
هویتی نشأت‌گرفته از پیوند سنجیده شعر و آواز
پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 22 مرداد/ دلار افت می کند؟
هشدار روسیه درباره تأثیر جنگ ایران بر همکاری‌های خزر
پیام تبریک آیت‌الله حسینی بوشهری به محسن رضایی
وزن‌کشی تیم ملی کشتی پهلوانی ایران در ترکیه
غلامحسین محمدی سرپرست سازمان تأمین اجتماعی شد
اعزام حداکثری ناوگان حمل‌ونقل عمومی برای جابه‌جایی زائران مشهد مقدس