×
فرهنگی
شناسه خبر : 242742
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 13:02
همایون، شاگرد پدر در همدلی با مردم

نورنیوز اهمیت برگزاری کنسرت رایگان در میدان آزادی را بررسی می‌کند؛

همایون، شاگرد پدر در همدلی با مردم

اقدام همایون شجریان در برگزاری کنسرت رایگان در میدان آزادی، نمونه‌ای روشن از استفاده از ظرفیت هنر ملی برای تقویت روحیه مردم و بازسازی سرمایه اجتماعی است. این رویکرد، ادامه طبیعی میراث استاد فقید محمدرضا شجریان است که همواره تاکید داشت موسیقی باید در خدمت مردم و بازتاب‌دهنده حس جمعی جامعه باشد.

نورنیوز- گروه فرهنگی: در روزهایی که جامعه پس از تجربه جنگ و تنش‌های اقتصادی ناشی از آن، با فشار روانی و ‌سرخوردگی‌های اجتماعی گسترده مواجه است، تقویت سرمایه اجتماعی یکی از حیاتی‌ترین منابع برای بازسازی اعتماد و همدلی جمعی محسوب می‌شود. در این میان، هنر و فرهنگ، و به ویژه موسیقی، نقش مؤثری در تقویت پیوندهای اجتماعی ایفا می‌کنند. اقدام همایون شجریان در برگزاری کنسرت رایگان در میدان آزادی، نمونه‌ای روشن از استفاده از ظرفیت هنر ملی برای تقویت روحیه مردم و بازسازی سرمایه اجتماعی است.

همایون شجریان که می‌توانست کنسرت‌هایی گران و تجاری برگزار کند و از آن سود ببرد، با تصمیم به اجتماعی کردن موسیقی و رایگان کردن آن، نشان داد که هنر می‌تواند بیش از یک فعالیت اقتصادی، عامل انسجام و امیدآفرینی اجتماعی باشد. این کنسرت که با حمایت مالی بانک صادرات و همکاری معاونت هنری وزارت فرهنگ برگزار می‌شود، نه تنها فرصتی برای تجربه موسیقی با کیفیت فراهم می‌آورد، بلکه لحظاتی مشترک از شادی، آرامش و همدلی را برای مردم رقم می‌زند. انتخاب قطعات خاطره‌انگیز همایون از جمله «دیار عاشقان» و «مرغ سحر»، حضور ارکستر ۳۰ نفره و استفاده از سیستم صوتی به‌روز، نشان‌دهنده دقت به کیفیت هنری و احترام به مخاطب حتی در اجرای رایگان است.

این رویکرد، ادامه طبیعی میراث استاد فقید محمدرضا شجریان است که همواره تاکید داشت موسیقی باید در خدمت مردم و بازتاب‌دهنده حس جمعی جامعه باشد. همایون با این اقدام، نه تنها میراث پدر را زنده نگه داشته، بلکه نشان داده است که مشاهیر ملی امروز نیز می‌توانند به عنوان موتورهایی برای تقویت سرمایه اجتماعی عمل کنند.

تجربه جهانی نیز نشان می‌دهد که حضور فعال هنرمندان و مشاهیر در مواقع بحران، نقش مهمی در بازسازی سرمایه اجتماعی و روحیه‌بخشی دارد. برای مثال، فعالیت‌های خیریه و کنسرت‌های رایگان هنرمندان شاخص در آمریکا پس از بلایای طبیعی، و همچنین اجرای کنسرت‌های خیابانی در اروپا برای حمایت از قربانیان بحران‌های اجتماعی و جنگ‌ها، نشان داده‌اند که هنر می‌تواند فاصله میان مردم و بحران‌ها را کم کند و حس امید و همدلی را تقویت نماید. در ایران نیز، اجرای کنسرت‌های بزرگانی همچون محمدرضا لطفی و گروه چاوش، گروه کامکارها، محمدرضا شجریان، حسین علیزاده و کیهان کلهر در مواقع بحرانی نظیر جنگ تحمیلی یا فجایع طبیعی مثل زلزله رودبار و بم، نمونه‌هایی از به‌کارگیری ظرفیت هنرمندان برای تسکین آلام مردم و ترمیم زخم‌های ناشی از بحران‌ها و ایجاد تجربه‌های جمعی مثبت است.

همایون شجریان همچنین با اشاره به تجربه شخصی خود در جنگ و شرایط دشوار، نشان می‌دهد که هنر و زندگی روزمره، بهترین ابزار برای آرام نگه داشتن روان و بازسازی حس جمعی جامعه است. این کنسرت، فراتر از یک اجرای موسیقی، پیام روشنی به جامعه هنری و مسئولان فرهنگی دارد: سرمایه اجتماعی و روحیه مردم، منابعی حیاتی‌اند که می‌توان از طریق هنر و مشاهیر ملی تقویت کرد.

در نهایت، اقدام همایون شجریان یادآور می‌شود که در دل بحران‌ها و پس از تجربه‌های تلخ، هنر و مشاهیر ملی نقش مستقیم در ایجاد همدلی، بازسازی اعتماد اجتماعی و امیدآفرینی دارند. این کنسرت رایگان نه تنها میراث پدر فقید او را پاس می‌دارد، بلکه مسیر روشنی برای حضور مسئولانه هنرمندان در خدمت مردم ترسیم می‌کند و نشان می‌دهد که سرمایه اجتماعی، ارزشمندترین سرمایه در هر جامعه‌ای است که باید با تدبیر و خلاقیت حفظ و احیا شود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
فاجعه کیهانی، سرنوشت نپتون را تغییر داد
بیماری‌هایی که از باز کردن دهان هویدا می‌شوند
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است
قیمت جدید بنزین سوپر مشخص شد؛ تغییر نرخ در بورس انرژی
عصبانیت ترامپ از پیروزی «عبدل السید»