×
اقتصادی
شناسه خبر : 242731
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 12:08
17 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد

17 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد

بیش از 17 هزار دستگاه غیرمجاز استخراج رمز ارز در ایران از ابتدای سال جاری شناسایی و جمع‌آوری شده است. این اقدام با هدف افزایش پایداری شبکه برق و کاهش خاموشی‌ها انجام شده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ هادی سفیدمو، مجری طرح نظارت و ساماندهی بر استخراج رمزارز شرکت توانیر با اشاره به رشد قابل توجه کشفیات ماینرهای غیرمجاز گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز شناسایی و جمع‌آوری شده است؛ این در حالی است که در کل سال گذشته نزدیک به ۱۹ هزار دستگاه کشف شده بود.

وی افزود: کشف این مراکز با بهره‌گیری از داده‌های شبکه برق، گزارش‌های مردمی، همکاری نهادهای امنیتی و پلیس محقق شده و موجب افزایش پایداری شبکه و کاهش خاموشی‌ها شده است.

سفیدمو با بیان این که استخراج غیرمجاز رمزارز آسیب جدی به شبکه برق وارد می‌کند، تصریح کرد: برق مصرفی این مراکز با نرخ رمزارز هر سه ماه یک بار به روز شده، محاسبه و از متخلفان دریافت می‌شود. همچنین دستگاه‌ها توقیف و به دستگاه قضایی تحویل داده می‌شوند و پرونده قضایی برای متخلفان تشکیل خواهد شد و در صورت تکرار تخلف، انشعاب برق آن‌ها برچیده می‌شود.

مجری طرح نظارت و ساماندهی استخراج رمزارز شرکت توانیر تاکید کرد: بر اساس محاسبات، فعالیت یک دستگاه ماینر معادل مصرف برق ۱۰ واحد مسکونی است. بنابراین لازم است جرایم بازدارنده‌تری برای متخلفان در نظر گرفته شود تا حق مردم در بهره‌مندی از برق پایدار تضییع نشود.

وی با اشاره به بیشترین کشفیات در استان‌های جنوبی کشور اظهار کرد: هرمزگان، بوشهر و خوزستان به دلیل پایداری شبکه و سهولت ورود دستگاه‌های قاچاق، بیشترین میزان مراکز غیرمجاز استخراج را داشته‌اند.

سفیدمو درباره مجوز فعالیت قانونی نیز گفت: استخراج رمزارز صرفا در شهرک‌های صنعتی، نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی امکان‌پذیر است و این مراکز در دوره‌های اوج مصرف برق (۱۵ خرداد تا ۱۵ مهر) اجازه فعالیت ندارند.

وی در پایان با اشاره به نقش شهروندان خاطرنشان کرد: سامانه پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱ برای گزارش مراکز غیرمجاز فعال است که به ازای هر ماینر یک میلیون تومان تا سقف ۲۰۰ میلیون پاداش در نظر گرفته شده که تاکنون بیش از ۶ میلیارد تومان پاداش به گزارش‌دهندگان پرداخت شده است. مشارکت مردم در این زمینه علاوه بر جلوگیری از خسارت به شبکه برق، مانع بروز حوادثی همچون آتش‌سوزی ناشی از فعالیت غیرمجاز ماینرها خواهد شد.


اخبار مرتبط
کشف بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز
پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 13:09
کشف بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز
سخنگوی فراجا در گزارشی از اقدامات 6 ماهه پلیس در کمک به زنجیره تأمین امنیت برق کشور و مقابله با تجارت سیاهِ ماینر خبر داد و گفت: پلیس هم‌صدا و همگام با صنعت برق کشور در 6 ماه نخست امسال(اول فروردین تا 25 شهریور)، بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز را از چرخه فعالیت‌های زیرزمینی حذف کرده است.
کشف 59 دستگاه ماینر  قاچاق و محکومیت 11 میلیارد تومانی قاچاقچی
چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 12:43
کشف 59 دستگاه ماینر قاچاق و محکومیت 11 میلیارد تومانی قاچاقچی
در پی کشف 59 دستگاه ماینر قاچاق در شهرستان بستک، فرد متخلف به پرداخت بیش از 11 میلیارد تومان محکوم شد؛ ماجرایی که از یک گزارش ساده در نزدیکی پمپ‌بنزینی در روستای کوخرد آغاز شد و به یکی از سنگین‌ترین احکام مالی در حوزه رمز ارز انجامید.
دستور فوری وزیر نیرو برای تدوین لایحه جرم‌انگاری استخراج غیرقانونی رمزارز
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 15:06
دستور فوری وزیر نیرو برای تدوین لایحه جرم‌انگاری استخراج غیرقانونی رمزارز
وزیر نیرو در نامه‌ای به معاون برق و انرژی وزارت نیرو دستور داد تا کمیته‌ای تخصصی برای تدوین لایحه‌ای جامع برای جرم‌انگاری و برخورد با استخراج غیرقانونی رمزارز تشکیل شود. هدف از این اقدام مقابله با مشکلات ناشی از بار سنگین به شبکه برق است.
مراکز مجاز هم اجازه استخراج رمز ارز ندارند!
دوشنبه 1404/03/12 ساعت 17:00
مراکز مجاز هم اجازه استخراج رمز ارز ندارند!
فعالیت مراکز مجاز استخراج رمزارز تا پایان شهریور 1404 محدود شد. به گفته مدیرعامل توانیر، این تصمیم به‌دلیل اوج مصرف برق در تابستان و برای تأمین نیاز بخش‌های خانگی و اقتصادی کشور اتخاذ شده است.
ماینرهای مخفی یکی‌یکی خاموش شدند
چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 12:23
ماینرهای مخفی یکی‌یکی خاموش شدند
معاون شرکت توانیر از کشف بی‌سابقه 252 هزار دستگاه استخراج رمز ارز غیرمجاز خبر داد که مصرف برق آن‌ها معادل چهار نیروگاه اتمی بوشهر است. کشفیات با رشد پنج‌برابری نسبت به گذشته، حاصل همکاری مردم و اقدامات نظارتی دقیق بوده است.
ماینرهای غیرمجاز عامل رشد بی‌سابقه مصرف برق
چهارشنبه 1403/07/04 ساعت 19:27
سخنگوی صنعت برق مطرح کرد؛
ماینرهای غیرمجاز عامل رشد بی‌سابقه مصرف برق
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: مانیرهای غیرقانونی نقش پررنگی در اتلاف برق دارند و مصرف بالای این دستگاه‌ها آسیب‌های جدی به شبکه برق‌رسانی وارد کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
راز تحول دریایی چین؛ وقتی ربات‌ها جای غواصان را می‌گیرند
راز حفظ جوانی فقط مکمل نیست؛ این عادت‌ها از کلاژن بدن محافظت می‌کنند
فاجعه کیهانی، سرنوشت نپتون را تغییر داد
بیماری‌هایی که از باز کردن دهان هویدا می‌شوند
برنج چینی در فضا جوانه زد
ویتامینی که کمبود آن خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می‌دهد
نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی بار دیگر قطر را دشمنی خطرناک توصیف کرد
دستگیری عامل انتشار تصاویر پرتاب موشک‌های ایرانی
کشف انبار نان خشک در اراک
فرمان آماده‌باش در یمن؛ صنعا از مرحله جدید تقابل با عربستان خبر داد
یمن خط قرمز دریایی کشید؛ هشدار صنعا به کشتی‌های سعودی
رهبر انقلاب: صیانت از وحدت و پرهیز از تفرقه وظیفه همگانی است
پزشکیان: تداوم اقتدار ایران مدیون نجابت مردم است
رئیس فیفا زیر آتش انتقادات؛ فیگو خواستار کنار رفتن اینفانتینو شد
پایان جولان باند حرفه‌ای سارقان احشام در مازندران
پادکست | ناگفته هایی از جلسه دریاسالار شهید علی شمخانی با فرماندهان در روز نهم اسفند
جامعه مدرسین: آمریکا بر هیچ عهد و پیمانی متعهد نیست
قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 15 مرداد + جدول به تفکیک شهرستان
مهران رکورد جهان را شکست؛ 266 هزار تردد در یک روز
تشویق به مذاکره درباره تنگه هرمز از سوی سازمان ملل
زمین‌لرزه 5.5 ریشتری جزیره هالماهرا اندونزی را لرزاند
رومانی برای مقابله با کمبود برق، نیروگاه 70 ساله‌اش را روشن کرد!
ماجرا و جزییات نصب سنگ مزار اکبر عبدی چه بود؟
بریکس به دنبال ارتقای خدمات آماری در عصر دیجیتال
تحلیل «فارن افرز» از نامیرایی محور مقاومت
بیش از 15 دستورکار در نشست اوراسیا؛ از بازار مشترک مالی تا توسعه تجارت
رایزنی ایران و عراق برای گسترش همکاری‌های دانشگاهی و پژوهشی
اتحادیه لیگ‌های اروپایی علیه اینفانتینو
محدودیت تردد در محور حاجی‌آباد – بندرعباس
وزیر صمت راهی قرقیزستان شد
آیین بزرگداشت شهید خلبان مجید کاظمی در شیراز برگزار شد
یک کشتی دیگر در ساحل یمن هدف قرار گرفت
مهار کامل آتش‌سوزی در ارتفاعات سرکش گیلانغرب
بازگشت «آژانس دوستی»؛ فصل دوم سریال نوستالژیک به تولید نزدیک شد
رایزنی مصر و عراق برای احداث خط لوله نفت به دریای سرخ
غریب‌آبادی:پیام‌هایی از آمریکا مبنی بر آمادگی برای بازگشت به تعهدات دریافت کرده ایم
شرط ایران برای بازگشایی تنگه هرمز اعلام شد
دستگیری باند سرقت پراید با اعتراف به 30 فقره سرقت
واکنش«بی‌بی» به نشست امان؛ مخالفت با تشکیل کشور فلسطین
اعتصاب گسترده در استان‌های جنوبی یمن در اعتراض به وضعیت امنیتی و اقتصادی
سقوط صادرات نفت آمریکا به پایین‌ترین سطح در 8 ماه گذشته
بیانیه پایانی نشست امان؛ کشورهای عربی و اسلامی خواستار توقف تجاوزات اسرائیل شدند
آخرین جزئیات از مذاکرات ایران و عمان؛ توافق بر سر مسیر تردد در تنگه هرمز
گام بزرگ دولت در توسعه گردشگری؛ اعتبار تسهیلات بومگردی 2 برابر شد
حشدالشعبی هرگونه درگیری در سامراء را رد کرد
اوکراین به دنبال یک فاجعه انسانی در مقیاس بزرگ
تعیین تکلیف امتحانات نهایی معوق؛ ویژه دانش‌آموزان 4 استان و غایبین موجه
آغاز موج بازگشت زائران اربعین؛ 24 کشته و 154 مصدوم در سوانح رانندگی
واکنش «ونس» به ریاست‌جمهوری یک مسلمان
پزشکیان: مشروطه نماد بیداری، قانون‌گرایی و مردم‌سالاری ملت ایران است