×
اقتصادی
شناسه خبر : 242731
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 12:08
17 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد

17 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز جمع‌آوری شد

بیش از 17 هزار دستگاه غیرمجاز استخراج رمز ارز در ایران از ابتدای سال جاری شناسایی و جمع‌آوری شده است. این اقدام با هدف افزایش پایداری شبکه برق و کاهش خاموشی‌ها انجام شده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی:‌ هادی سفیدمو، مجری طرح نظارت و ساماندهی بر استخراج رمزارز شرکت توانیر با اشاره به رشد قابل توجه کشفیات ماینرهای غیرمجاز گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان مردادماه بیش از ۱۷ هزار و ۵۰۰ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز شناسایی و جمع‌آوری شده است؛ این در حالی است که در کل سال گذشته نزدیک به ۱۹ هزار دستگاه کشف شده بود.

وی افزود: کشف این مراکز با بهره‌گیری از داده‌های شبکه برق، گزارش‌های مردمی، همکاری نهادهای امنیتی و پلیس محقق شده و موجب افزایش پایداری شبکه و کاهش خاموشی‌ها شده است.

سفیدمو با بیان این که استخراج غیرمجاز رمزارز آسیب جدی به شبکه برق وارد می‌کند، تصریح کرد: برق مصرفی این مراکز با نرخ رمزارز هر سه ماه یک بار به روز شده، محاسبه و از متخلفان دریافت می‌شود. همچنین دستگاه‌ها توقیف و به دستگاه قضایی تحویل داده می‌شوند و پرونده قضایی برای متخلفان تشکیل خواهد شد و در صورت تکرار تخلف، انشعاب برق آن‌ها برچیده می‌شود.

مجری طرح نظارت و ساماندهی استخراج رمزارز شرکت توانیر تاکید کرد: بر اساس محاسبات، فعالیت یک دستگاه ماینر معادل مصرف برق ۱۰ واحد مسکونی است. بنابراین لازم است جرایم بازدارنده‌تری برای متخلفان در نظر گرفته شود تا حق مردم در بهره‌مندی از برق پایدار تضییع نشود.

وی با اشاره به بیشترین کشفیات در استان‌های جنوبی کشور اظهار کرد: هرمزگان، بوشهر و خوزستان به دلیل پایداری شبکه و سهولت ورود دستگاه‌های قاچاق، بیشترین میزان مراکز غیرمجاز استخراج را داشته‌اند.

سفیدمو درباره مجوز فعالیت قانونی نیز گفت: استخراج رمزارز صرفا در شهرک‌های صنعتی، نواحی صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی امکان‌پذیر است و این مراکز در دوره‌های اوج مصرف برق (۱۵ خرداد تا ۱۵ مهر) اجازه فعالیت ندارند.

وی در پایان با اشاره به نقش شهروندان خاطرنشان کرد: سامانه پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱ برای گزارش مراکز غیرمجاز فعال است که به ازای هر ماینر یک میلیون تومان تا سقف ۲۰۰ میلیون پاداش در نظر گرفته شده که تاکنون بیش از ۶ میلیارد تومان پاداش به گزارش‌دهندگان پرداخت شده است. مشارکت مردم در این زمینه علاوه بر جلوگیری از خسارت به شبکه برق، مانع بروز حوادثی همچون آتش‌سوزی ناشی از فعالیت غیرمجاز ماینرها خواهد شد.


اخبار مرتبط
کشف بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز
پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 13:09
کشف بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز
سخنگوی فراجا در گزارشی از اقدامات 6 ماهه پلیس در کمک به زنجیره تأمین امنیت برق کشور و مقابله با تجارت سیاهِ ماینر خبر داد و گفت: پلیس هم‌صدا و همگام با صنعت برق کشور در 6 ماه نخست امسال(اول فروردین تا 25 شهریور)، بیش از 36 هزار و 648 دستگاه ماینر غیرمجاز را از چرخه فعالیت‌های زیرزمینی حذف کرده است.
کشف 59 دستگاه ماینر  قاچاق و محکومیت 11 میلیارد تومانی قاچاقچی
چهارشنبه 1404/06/19 ساعت 12:43
کشف 59 دستگاه ماینر قاچاق و محکومیت 11 میلیارد تومانی قاچاقچی
در پی کشف 59 دستگاه ماینر قاچاق در شهرستان بستک، فرد متخلف به پرداخت بیش از 11 میلیارد تومان محکوم شد؛ ماجرایی که از یک گزارش ساده در نزدیکی پمپ‌بنزینی در روستای کوخرد آغاز شد و به یکی از سنگین‌ترین احکام مالی در حوزه رمز ارز انجامید.
دستور فوری وزیر نیرو برای تدوین لایحه جرم‌انگاری استخراج غیرقانونی رمزارز
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 15:06
دستور فوری وزیر نیرو برای تدوین لایحه جرم‌انگاری استخراج غیرقانونی رمزارز
وزیر نیرو در نامه‌ای به معاون برق و انرژی وزارت نیرو دستور داد تا کمیته‌ای تخصصی برای تدوین لایحه‌ای جامع برای جرم‌انگاری و برخورد با استخراج غیرقانونی رمزارز تشکیل شود. هدف از این اقدام مقابله با مشکلات ناشی از بار سنگین به شبکه برق است.
مراکز مجاز هم اجازه استخراج رمز ارز ندارند!
دوشنبه 1404/03/12 ساعت 17:00
مراکز مجاز هم اجازه استخراج رمز ارز ندارند!
فعالیت مراکز مجاز استخراج رمزارز تا پایان شهریور 1404 محدود شد. به گفته مدیرعامل توانیر، این تصمیم به‌دلیل اوج مصرف برق در تابستان و برای تأمین نیاز بخش‌های خانگی و اقتصادی کشور اتخاذ شده است.
ماینرهای مخفی یکی‌یکی خاموش شدند
چهارشنبه 1404/02/31 ساعت 12:23
ماینرهای مخفی یکی‌یکی خاموش شدند
معاون شرکت توانیر از کشف بی‌سابقه 252 هزار دستگاه استخراج رمز ارز غیرمجاز خبر داد که مصرف برق آن‌ها معادل چهار نیروگاه اتمی بوشهر است. کشفیات با رشد پنج‌برابری نسبت به گذشته، حاصل همکاری مردم و اقدامات نظارتی دقیق بوده است.
ماینرهای غیرمجاز عامل رشد بی‌سابقه مصرف برق
چهارشنبه 1403/07/04 ساعت 19:27
سخنگوی صنعت برق مطرح کرد؛
ماینرهای غیرمجاز عامل رشد بی‌سابقه مصرف برق
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: مانیرهای غیرقانونی نقش پررنگی در اتلاف برق دارند و مصرف بالای این دستگاه‌ها آسیب‌های جدی به شبکه برق‌رسانی وارد کرده است.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 26 آذر 1404+ جدول
لوکس سواری بدون سهمیه سوخت
فهرست اولیه نامزدهای نود و هشتمین دوره اسکار اعلام شد
سرما مدارس اردبیل را غیرحضوری کرد
آنفلوآنزا روی خط هشدار؛ 115 فوتی و موجی که ادامه دارد
بازگشت قاتل جوان از یک قدمی چوبه دار
رهبر انصارالله: مسلمانان نسبت به مقدسات خود غیرتمند باشند
تراز پرداخت، اولویت اقتصاد ایران
احتمال افزایش تنش در منطقه
اقتصادنگار | حذف ارز ترجیحی درد یا درمان؟
ترامپ دستور محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد
بی‌نیاز از دشمن
از تعلیق تا توازن
ترامپ محدودیت‌های جدید ورود به آمریکا را اعلام کرد
بارش برف و باران در جاده‌های 24 استان
مادورو: قسم خورده‌ایم از میهن خود دفاع کنیم
عراقچی: موضوع هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 26 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزچهارشنبه 26 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
مبادله 6 زندانی میان ایران و ترکمنستان
آخرین نت‌های شجریان برای اولین بار رونمایی شد
دمبله و انریکه، بهترین‌های فوتبال جهان در 2025
آغاز طرح پرداخت یارانه دستمزد شاغلین واجد شرایط در 91 شهرستان کم‌برخوردار
عارف: روش‌های قدیمی اداره دانشگاه‌ها دیگر پاسخگو نیست
احضار سفیر قبرس در تهران به وزارت خارجه ایران
پزشکیان: دانش‌آموزان باید مهارت‌هایی را بیاموزند که با نیازهای روز همخوانی داشته باشد
ریاض: شهرک‌سازی اسرائیل نقض قطعنامه‌های سازمان ملل است
شهادت نوجوان بلوچ اهل سنت در حادثه تروریستی جاده زاهدان - فهرج
پلیس راه: هموطنان از سفرهای غیرضروری به مازندران خودداری کنند
نورنما | جذاب‌تر از مارتن کیش
یارانه نقدی آذرماه دهک‌های اول تا سوم واریز شد
نماینده پارلمان اروپا: جایزه صلح نوبل را به فرانچسکا آلبانیزه بدهید
اعتراض‌ها جاده‌های شمال فلسطین را بست
احضار مربی استقلال به کمیته اخلاق
برکناری برخی مسئولان عراق در پی اشتباه سهوی درباره حزب‌الله و انصارالله
X
آگهی تبلیغاتی