×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 242719
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 11:05
چین از «قاتل ناوهای آمریکایی» رونمایی می‌کند

تلگراف:

چین از «قاتل ناوهای آمریکایی» رونمایی می‌کند

چین قرار است در رژه بزرگ نظامی روز چهارشنبه در میدان تیان‌آن‌من پکن مجموعه‌ای از تسلیحات جدید، از جمله موشک‌های ضدناو، پهپادهای پیشرفته زیردریایی، سامانه‌های ضد موشکی و سلاح‌های لیزری را به نمایش بگذارد؛ اقدامی که ناظران آن را به چالش کشیدن برتری نظامی آمریکا ارزیابی می‌کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: رژه بزرگ نظامی چین که قرار است در تاریخ سوم سپتامبر برگزار شود، شاهد نمایش طیفی از تسلیحات مدرن این کشور خواهد بود. تصاویر و ویدئوهای منتشرشده از رزمایش‌های اخیر نشان می‌دهد که موشک‌های ضدناو، پهپادهای زیردریایی، سامانه‌های رهگیری موشکی و تجهیزات پیشرفته دیگری در این مراسم از برابر «شی جین‌پینگ» و «ولادیمیر پوتین» روسای جمهور چین و روسیه و همچنین دیگر رهبران جهان عبور خواهند کرد.

اگرچه مقامات فهرست کامل تجهیزات را محرمانه نگه داشته‌اند، اما تحلیل‌گران نظامی از مشاهده سامانه‌هایی خبر داده‌اند که احتمالاً شامل یک سلاح لیزری عظیم خواهد بود. ارتش چین اعلام کرده است تمامی این تجهیزات در داخل تولید شده‌ و عملیاتی هستند.

به گزارش روزنامه «تلگراف»، مدل‌های جدید موشک‌های ضدناو مانند YJ-۱۷، YJ-۱۹ و YJ-۲۰ قابلیت پرواز با سرعت‌های فراصوت را دارند و قادرند خسارات سنگینی به ناوهای بزرگ وارد کنند. «سونگ ژونگ‌پینگ»، مفسر نظامی و مربی پیشین ارتش چین در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه تأکید کرده است: «چین باید توانایی‌های قدرتمند ضدناو و ضد ناوهای هواپیمابر را توسعه دهد تا مانع از تهدیدهای آمریکا علیه امنیت ملی خود در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی شود.»

در تمرینات اخیر، ۲ وسیله زیردریایی بدون سرنشین بسیار بزرگ نیز مشاهده شده است؛ یکی با برچسب «AJX۰۰۲» که طول آن حدود ۱۸ تا ۲۰ متر گزارش شده و دیگری در زیر پوشش پارچه‌ای قرار داشت. وب‌سایت «ناوال نیوز» می‌گوید چین هم‌اکنون بزرگ‌ترین برنامه ساخت زیردریایی‌های بدون سرنشین بسیار بزرگ را در جهان دارد.

سامانه موشکی مرموز HQ-۲۹ نیز که بر روی خودرویی چرخ‌دار نصب شده، از سوی برخی تحلیل‌گران به عنوان «شکارچی ماهواره» توصیف شده و گفته می‌شود قادر است موشک‌ها را تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری رهگیری کند. این سامانه می‌تواند یکی از پیشرفته‌ترین سامانه‌های رهگیری جهان باشد.

روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» گزارش داده یک خودروی مستطیلی بزرگ که در این رزمایش مشاهده شده و استتار شده بود، ممکن است سامانه‌ای لیزری برای انهدام موشک‌ها و پهپادها باشد. حساب کاربری «ژائو داشوای» که به ارتش چین مرتبط است، این سامانه را «قدرتمندترین سامانه دفاع هوایی لیزری جهان» معرفی کرده است.

به گزارش تلگراف، کارشناسان همچنین انتظار دارند موشک‌های بالستیک قاره‌پیما که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای دارند، در این رژه به شکل برجسته‌ای نمایش داده شوند. «سونگ ژونگ‌پینگ» در این خصوص گفت: «چین نسل جدیدی از سلاح‌های هسته‌ای را به نمایش خواهد گذاشت»؛ سلاح‌هایی که به گفته او توازن قدرت نظامی میان چین و آمریکا را متعادل خواهد کرد.

علاوه بر این، تانک‌های نسل جدید نیز در روزهای اخیر مشاهده شده‌اند. «جیمز چار» استاد دانشگاه فنی نانیانگ در سنگاپور، در این باره گفت: «اگر این تجهیزات واقعاً داخلی تولید شده و در خدمت باشند، ارتش چین نسبت به دیگر ارتش‌های پیشرفته جهان ارتقاء چشمگیری یافته است.»

او در عین حال تأکید کرد که توان واقعی این تجهیزات را نمی‌توان صرفاً در شرایط نمایشی و غیرعملیاتی ارزیابی کرد.


نظرات

آخرین اخبار
اولین تولد اکبر عبدی بدون عمو اکبر
خروج نیروهای خارجی از عراق طبق جدول زمانی
نخست‌وزیر قطر فردا به تهران می‌آید
افتتاح بزرگ‌ترین کارخانه هوشمند شوینده ایران
کولاک سعید اسماعیلی؛ طلای بدون امتیاز
مسعود حسنخانی، نوازنده پیشکسوت ویولن درگذشت
کاهش سرعت رشد تورم در مرداد 1405
تمام شهرهای فارس گازدار شدند
افتتاح 60 کیلومتر راه و بزرگراه در هرمزگان
نورنما | واژگونی چند هواپیما در فرودگاهی در ایتالیا بر اثر طوفان
حریق مراتع کلاردشت پس از چهار ساعت تلاش مهار شد
مقاومت و خدمت‌رسانی؛ راهبرد ایران در برابر تحریم‌ها
انهدام باند بزرگ قاچاق شیشه در سیستان و بلوچستان
دموکراسی‌خواهان آمریکا علیه دیکتاتور کاخ‌نشین قیام می‌کنند؟
کوانتوم و هوش مصنوعی؛ دو اولویت فناورانه ایران
گفت‌وگوی لاوروف و وزیر خارجه مصر درباره تحولات غرب آسیا
حکیم: بحران اقتصادی اولویت نخست عراق است
سومین تساوی گل‌محمدی با دهوک در لیگ عراق
گفت‌وگوی عراقچی با نماینده مسیحیان ارامنه شمال کشور
همدردی ایران با قربانیان آتش‌سوزی بیمارستان اسلام‌آباد
افشاگری گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره ساکت کردن منتقدان اسرائیل از سوی آمریکا
رازهای فرار از کابل
رابطه راهبردی ایران و چین به اجازه هیچکس نیازی ندارد
بیمه معلمان مدارس غیردولتی روی میز مجلس
توافق بازسازی فازهای 9 و 10 پارس جنوبی امضا شد
تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اصلاح رشته‌های دانشگاهی
خبر بلومبرگ از تشدید حملات روسیه به اوکراین
آتلانتیک: قمار قطری‌ها روی جلب نظر ترامپ فاجعه‌بار بود
تقدیر زلنسکی از نامه ضدایرانی نتانیاهو!
پرداخت 140 میلیارد تومان به شاکیان شهر خودرو و ریگان خودرو
مالاریا در فرودگاه فرانکفورت قربانی گرفت
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز چهارشنبه 4 شهریور
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه 5 شهریور/ آیا طلا سقوط می کند؟
جدول زمانبندی قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 5 شهریور
قائم‌پناه: وفاق یعنی بهره‌گیری از ظرفیت همه مردم
واکنش انگلیس به تخریب مرکز آموزشی آنروا
تأکید وزیر نیرو بر تسریع آبرسانی سرانی
مسئولیت قانونی و اخلاقی سازمان ملل و کلیه دولت‌ها برای محکوم‌کردن اقدام غیرقانونی آمریکا
فرانسه اظهارات مقام اسرائیلی درباره کشتار فلسطینیان را بشدت محکوم کرد
اعتبار 400 میلیاردی برای ساختمان فدراسیون وزنه‌برداری
حمایت آیت‌الله سیستانی از یتیمان جنگ‌زده لبنان
برنامه قطعی برق کرمان فردا پنجشنبه 5 شهریور اعلام شد+ لینک
حماس طرح‌های شهرک‌سازی اسرائیل را محکوم کرد
هدف وزنه‌برداری ایران؛ طلای بازی‌های آسیایی ناگویا
پذیرش نقشه راه از سوی حماس و گروه‌های فلسطینی یک تحول تاریخی است
تحریم آمریکا علیه «اقدام فلسطین» در انگلیس
نگرانی پنتاگون از ردپای دیجیتال نظامیان آمریکا
افزایش بیماری‌های مزمن در نزدیکی سایت هسته‌ای کالیفرنیا
بزرگداشت دولتمردان شهید با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد
سازمان ملل:وضعیت کرانه باختری رو به وخامت است