×
بین الملل
شناسه خبر : 242695
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 09:53

الجزیره؛

3 گام عملی آنکارا برای رویارویی احتمالی نظامی با تل‌آویو

به گزارش تارنمای شبکه خبری الجزیره در مطلبی با عنوان «سه گام ترکیه به منظور آمادگی برای رویارویی احتمالی با اسرائیل»، نوشت: ترکیه طی هفته اخیر سه گام عملیاتی به منظور رویارویی احتمالی با اسرائیل برداشته که شامل توسعه سامانه دفاع هوایی، تقویت جبهه داخلی و ساخت پناهگاه پیشرفته و ضد تهدیدهای هسته ای است.

 نورنیوز-گروه بین الملل: الجزیره گزارش داد : ترکیه پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، گام‌هایی را برای رویارویی احتمالی با اسرائیل برداشته است.

به گزارش تارنمای شبکه خبری الجزیره در مطلبی با عنوان «سه گام ترکیه به منظور آمادگی برای رویارویی احتمالی با اسرائیل»، نوشت: ترکیه طی هفته اخیر سه گام عملیاتی به منظور رویارویی احتمالی با اسرائیل برداشته که شامل توسعه سامانه دفاع هوایی، تقویت جبهه داخلی و ساخت پناهگاه پیشرفته و ضد تهدیدهای هسته ای است.

برهه حساس

این شبکه با اشاره به اینکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرده که ارتش این کشور سامانه دفاع هوایی «گنبد فولادی» را دریافت کرده است، افزود: کمتر از یکماه پس از انتشار گزارشی از سوی آکادمی اطلاعات ترکیه که بر اساس مطالعه جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران تهیه شده و توصیه به اتخاذ اقدامات فوری به منظور آمادگی برای هر نبرد نظامی احتمالی با تل آویو می کند و از جمله توصیه های آن، ضرورت در اختیار داشتن سامانه دفاعی چند لایه است؛ رونمایی از گنبد فولادی در این مقطع حساس به مثابه پیامی روشن به تل آویو است.

بر اساس این گزارش، همچنین سامانه های هجومی نیز در طرح های ترکیه مورد توجه قرار گرفته و اعلام شرکت «روکستان» درباره موشک فراصوتی «طیفون بلوک۴» با طول ۱۰ متر و وزن ۷۲۰۰ کیلوگرم در این راستاست. ترکیه همچنین اخیرا قرارداد خرید ۴۰ جنگنده «یورو فایتر» پیشرفته از آلمان را نهایی کرده تا توان هجومی خود را بالا ببرد.

پناهگاه ضدهسته ای

از جمله توصیه های بارز آکادمی یادشده که این روزها دولت ترکیه گام‌های عملی برای اجرایی کردن آنها برداشته است، توصیه ساخت پناهگاه‌های پیشرفته و بسیار مجهز برای جنگ‌های جدید و ضد تهدیدهای هسته ای است که طی جلسه هفته گذشته، شرکت «توکی» مامور ساخت این پناهگاه ها شد.
این شرکت تجربه موفقی در اجرای ساختمانهای ضدزلزله دارد که سازه های آن و مقاومتش در برابر زلزله های سالیان اخیر و در راس آنها زلزله مشهور مناطق جنوبی ترکیه در سال ۲۰۲۳، آشکار شد. پناهگاه ها از استانهای بزرگ شروع و در دیگر مناطق ساخته می شود. همچنین امکان استفاده از ایستگاه های مترو و نیز بازسازی پناهگاه های قدیمی در این طرح وجود دارد.

تقویت جبهه داخلی

الجزیره با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی دولت ترکیه در زمینه تحکیم جبهه داخلی ادامه داد: اقدامات اسرائیل در جریان جنگ اخیر در ایران و جذب عواملی در داخل این کشور که طرحهایش را برای نابودی اهداف حیاتی و رصد و ترور شخصیت های بارز ایرانی آسان کرد، از چشم دولت ترکیه دور نماند و برای تحکیم جبهه داخلی در ژوئیه گذشته(تیر و مرداد) در راستای خلع سلاح حزب کارگران کردستان حرکت کرد و به این ترتیب یکی از مشکلات کهنه در داخل ترکیه را حل کرد.

اردوغان در راستای توصیه های گزارش اطلاعاتی که بر اهمیت تقویت جبهه داخلی و هر عامل موثر بر امنیت داخلی ترکیه تاکید دارد، در جریان سخنرانی اخیر در آنکارا اعلام کرد که دولت ترکیه اجازه نخواهد داد که فرصت تاریخی ترکیه بدون تروریسم ، نابودی کامل تهدید تروریستی و هر احتمالی برای بروز آن، از دست برود.

این رسانه همچنین به تداوم اقدامات دولت ترکیه علیه تشکیلات فتح الله گولن (از مخالفان دولت ترکیه که سال گذشته در سن ۸۳ سالگی در آمریکا درگذشت) اشاره کرد که آنکارا آن را خطری می داند.

الجزیره اضافه کرد: ترکیه به دنبال تقویت جایگاه جهانی و مطرح کردن خود به عنوان یک بازیگر اساسی در عرصه بین المللی و موازنه قوا، از طریق تقویت توان نظامی و توسعه صنایع دفاعی، حضور فعال دیپلماسی در عرصه بین المللی و اقدام برای افزایش توان اقتصادی و خیز برداشتن برای ورود به فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهانی است.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
الکل امنیت مرزهای روده را از بین می برد
ارتباط کووید 19 با آسم و آلرژی‌های فصلی
راهکار تازه پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر برای ساخت ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله
هشدار پلیس درباره مصرف حشیش و ماری جوانا
بیماری‌های اوتیسم و ​​صرع مسیر مغزی مشترکی دارند
تأکید سفیر ایران در انگلیس بر مخالفت ایران، پکن و مسکو با اقدام سه کشور اروپایی
رئیس‌جمهور فرانسه خواستار آتش‌بس و استقرار نیروی ثبات در غزه شد
انتقاد شدید جلیلی از عدم پایبندی غربی‌ها به تعهدات برجام
8 سد مهم کشور رو به خشکی‌اند
پیشنهاد آتش‌بس از سوی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی
حضور رئیس‌جمهور، نقطه‌عطف دیپلماسی ایران است
نیروی جدیدی برای مقابله با چین و روسیه ایجاد کردیم
همه مدارس در سال تحصیلی جدید حضوری بازگشایی می‌شوند
تگرگ شدید و بی‌سابقه ایتالیا را درنوردید + فیلم
عکس های منتخب جهان، 2 سپتامبر 2025
اجازه تشکیل کشور فلسطینی را نخواهیم داد
درخواست فوری روسیه برای مذاکرات هسته ای
مرگ دست جمعی درختان کشور
پیشنهاد کشت کنترل‌شده خشخاش برای نیاز های دارویی بررسی می شود
راه‌حل مناقشه هسته‌ای ایران در مذاکرات دیپلماتیک نهفته است
متهم سوءقصد به ترامپ شخصاً در دادگاه از اظهارات خود دفاع می کند
پدر مراغه ای خانواده ی خود را قتل عام کرد
حماس آماده توافق است این کابینه نتانیاهو است که مخالفت می کند
هشدار هواشناسی: بارش در شمال‌غرب و جنوب‌شرق کشور در راه است + فیلم
سخنگوی سپاه: اروپا و آمریکا با اعمال تحریم به دنبال انتقام شکست شان هستند
پزشکیان: ایران آماده اجرای بدون‌وقفه توافق 25 ساله با چین است
لاریجانی: ایرانی با غیرت هیچ‌گاه سلاح خود را تحویل نمی‌دهد
وضعیت اقتصادی روسیه و اوکراین در شرایط بحران جنگی چگونه است؟
سی‌ان‌ان: ترامپ دستور انتقال فرماندهی فضایی آمریکا به آلاباما را صادر کرد
اعلام رسمی نتایج نهایی آزمون دکتری 1404
چین: تقویت روابط با ایران از اولویت‌های دیپلماسی پکن است
واکنش شجریان به برگزاری کنسرت رایگان در میدان آزادی + فیلم
تأکید فرمانده جدید سنتکام و نخست‌وزیر عراق بر اجرای توافق خروج نظامیان آمریکایی
اردوغان: خاموش کردن صدای فلسطین به هیچ وجه ممکن نیست
بلژیک 12 تحریم بین‌المللی جدید علیه اسرائیل اعمال کرد
ارسال کمک های هلال احمر ایران به زلزله زدگان افغانستان
اسرائیل به پیشنهاد توافق آتش بس در غزه پاسخ نداده است
4 عملیات نظامی را با چهار پهپاد علیه اهداف رژیم اسرائیل انجام دادیم
آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با کشتیرانی ایران اعمال کرد
هزینه 415 میلیون پوندی لیورپول در فصل نقل و انتقالات تابستانی
شمار شهدای غزه به 63 هزار و 633 تن رسید
پرونده های دیه و نقص عضو سریعتر رسیدگی شوند
پزشکیان: اختلاف‌ها ریشه در نادانی دارد؛ عاقلان حق را انکار نمی‌کنند
نرخ جدید جرائم رانندگی در سال 1404 اعلام شد
گفت‌وگوی امروز رؤسای جمهور ایران و چین سازنده و راهگشا بود
وزیر راه: تسریع در تکمیل کریدورهای ترانزیتی و پایانه‌های مرزی اولویت دولت است
وقوع انفجار در دانشکده نظامی سلیمانیه عراق + جزئیات حادثه
اگر همه به برجام بازگردند، ما هم این کار را خواهیم کرد
وضعیت جنایت در شیکاگو وخیم است؛ راه‌حل همه چیز دست من است!
تعرفه سرویس مدارس برای سال جدید مشخص شد
X
آگهی تبلیغاتی