×
بین الملل
شناسه خبر : 242695
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 09:53
3 گام عملی آنکارا برای رویارویی احتمالی نظامی با تل‌آویو

الجزیره؛

3 گام عملی آنکارا برای رویارویی احتمالی نظامی با تل‌آویو

به گزارش تارنمای شبکه خبری الجزیره در مطلبی با عنوان «سه گام ترکیه به منظور آمادگی برای رویارویی احتمالی با اسرائیل»، نوشت: ترکیه طی هفته اخیر سه گام عملیاتی به منظور رویارویی احتمالی با اسرائیل برداشته که شامل توسعه سامانه دفاع هوایی، تقویت جبهه داخلی و ساخت پناهگاه پیشرفته و ضد تهدیدهای هسته ای است.

 نورنیوز-گروه بین الملل: الجزیره گزارش داد : ترکیه پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، گام‌هایی را برای رویارویی احتمالی با اسرائیل برداشته است.

به گزارش تارنمای شبکه خبری الجزیره در مطلبی با عنوان «سه گام ترکیه به منظور آمادگی برای رویارویی احتمالی با اسرائیل»، نوشت: ترکیه طی هفته اخیر سه گام عملیاتی به منظور رویارویی احتمالی با اسرائیل برداشته که شامل توسعه سامانه دفاع هوایی، تقویت جبهه داخلی و ساخت پناهگاه پیشرفته و ضد تهدیدهای هسته ای است.

برهه حساس

این شبکه با اشاره به اینکه رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه اعلام کرده که ارتش این کشور سامانه دفاع هوایی «گنبد فولادی» را دریافت کرده است، افزود: کمتر از یکماه پس از انتشار گزارشی از سوی آکادمی اطلاعات ترکیه که بر اساس مطالعه جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران تهیه شده و توصیه به اتخاذ اقدامات فوری به منظور آمادگی برای هر نبرد نظامی احتمالی با تل آویو می کند و از جمله توصیه های آن، ضرورت در اختیار داشتن سامانه دفاعی چند لایه است؛ رونمایی از گنبد فولادی در این مقطع حساس به مثابه پیامی روشن به تل آویو است.

بر اساس این گزارش، همچنین سامانه های هجومی نیز در طرح های ترکیه مورد توجه قرار گرفته و اعلام شرکت «روکستان» درباره موشک فراصوتی «طیفون بلوک۴» با طول ۱۰ متر و وزن ۷۲۰۰ کیلوگرم در این راستاست. ترکیه همچنین اخیرا قرارداد خرید ۴۰ جنگنده «یورو فایتر» پیشرفته از آلمان را نهایی کرده تا توان هجومی خود را بالا ببرد.

پناهگاه ضدهسته ای

از جمله توصیه های بارز آکادمی یادشده که این روزها دولت ترکیه گام‌های عملی برای اجرایی کردن آنها برداشته است، توصیه ساخت پناهگاه‌های پیشرفته و بسیار مجهز برای جنگ‌های جدید و ضد تهدیدهای هسته ای است که طی جلسه هفته گذشته، شرکت «توکی» مامور ساخت این پناهگاه ها شد.
این شرکت تجربه موفقی در اجرای ساختمانهای ضدزلزله دارد که سازه های آن و مقاومتش در برابر زلزله های سالیان اخیر و در راس آنها زلزله مشهور مناطق جنوبی ترکیه در سال ۲۰۲۳، آشکار شد. پناهگاه ها از استانهای بزرگ شروع و در دیگر مناطق ساخته می شود. همچنین امکان استفاده از ایستگاه های مترو و نیز بازسازی پناهگاه های قدیمی در این طرح وجود دارد.

تقویت جبهه داخلی

الجزیره با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی دولت ترکیه در زمینه تحکیم جبهه داخلی ادامه داد: اقدامات اسرائیل در جریان جنگ اخیر در ایران و جذب عواملی در داخل این کشور که طرحهایش را برای نابودی اهداف حیاتی و رصد و ترور شخصیت های بارز ایرانی آسان کرد، از چشم دولت ترکیه دور نماند و برای تحکیم جبهه داخلی در ژوئیه گذشته(تیر و مرداد) در راستای خلع سلاح حزب کارگران کردستان حرکت کرد و به این ترتیب یکی از مشکلات کهنه در داخل ترکیه را حل کرد.

اردوغان در راستای توصیه های گزارش اطلاعاتی که بر اهمیت تقویت جبهه داخلی و هر عامل موثر بر امنیت داخلی ترکیه تاکید دارد، در جریان سخنرانی اخیر در آنکارا اعلام کرد که دولت ترکیه اجازه نخواهد داد که فرصت تاریخی ترکیه بدون تروریسم ، نابودی کامل تهدید تروریستی و هر احتمالی برای بروز آن، از دست برود.

این رسانه همچنین به تداوم اقدامات دولت ترکیه علیه تشکیلات فتح الله گولن (از مخالفان دولت ترکیه که سال گذشته در سن ۸۳ سالگی در آمریکا درگذشت) اشاره کرد که آنکارا آن را خطری می داند.

الجزیره اضافه کرد: ترکیه به دنبال تقویت جایگاه جهانی و مطرح کردن خود به عنوان یک بازیگر اساسی در عرصه بین المللی و موازنه قوا، از طریق تقویت توان نظامی و توسعه صنایع دفاعی، حضور فعال دیپلماسی در عرصه بین المللی و اقدام برای افزایش توان اقتصادی و خیز برداشتن برای ورود به فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهانی است.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد