×
سیاسی
شناسه خبر : 242677
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 14:51
واکنش سخنگوی دولت درخصوص توهین بابک زنجانی به فرزین: این قضیه نباید تکرار شود+فیلم

واکنش سخنگوی دولت درخصوص توهین بابک زنجانی به فرزین: این قضیه نباید تکرار شود+فیلم

سخنگوی دولت در پاسخ به سووال خبرنگار نورنیوز در واکنش به اظهارات توهین آمیز بابک زنجانی خطاب به محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گفت:برای دولت به هیچ عنوان خوشایند نیست که به یکی از اعضای کابینه بی‌حرمتی شود و این قضیه نباید تکرار شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: فاطمه مهاجرانی افزود: رئیس کل بانک مرکزی و بانک مرکزی اعتبار نظام بانکی کشور است.

مهاجرانی در خصوص ماجرای دریافت نفت از وزرات نفت توسط بابک زنجانی اظهار داشت:طبق اعلام وزارت نفت، [بابک زنجانی] نفت را از وزارت نفت دریافت نکرده و اگر از جای دیگری دریافت کرده وزارت نفت اطلاع ندارد.

صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان منع قانونی ندارد

سخنگوی دولت در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران گفت : طبق اعلام موضع معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان منع قانونی ندارد.

فاطمه مهاجرانی در نشست خبری هفتگی خود اظهار کرد: معاونت علمی ریاست جمهوری برای آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان بیش از ۱ میلیون دانش‌آموز و ۲۰۰ هزار معلم را در این حوزه آموزش می‌دهد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دریافت گواهینامه موتورسیکلت برای زنان، یادآور شد: طبق اعلام موضع معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان منع قانونی ندارد. از حل این مشکل به شدت استقبال می‌کنیم.

حدود ۶ هزار دستگاه اتوبوس کمبود داریم 

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تأمین اتوبوس و ناوگان هوایی کشور، تأکید کرد: حدود ۶ هزار دستگاه اتوبوس کمبود داریم که تعدادی با واردات و تعدادی هم با تولید رفع مشکل می‌شود. ۲ هزار دستگاه با واردات رفع مسئله خواهند شد و در زمینه ناوگان هوایی هم هرکاری برای بهبود وضعیت انجام خواهد شد که بهتر است اقدامی باشد نه لزوماً اعلامی.

مهاجرانی همچنین با اشاره به برگزاری هفته دولت، اظهار کرد: بیش از ۳۰ هزار پروژه با ۹۷۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در ایام هفته دولت افتتاح شد که به ایجاد اشتغال برای قریب به  ۲۷۰ هزار نفر در استان‌های مختلف رسید.

 وی ادامه داد: در همه این پروژه‌ها یکی از اعضای دولت برای افتتاح پروژه‌ها حضور داشتند و برخی از اعضای دولت به دو استان سفر کردند.

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره ساماندهی مهاجران غیرقانونی، یادآور شد: حجم زیادی از اقتصاد ما یارانه‌ای است که بخشی از آن آشکار است و مردم دریافت می‌کنند و بخشی هم پنهان است که در آموزش، بهداشت و نان و سایر موارد این اتفاق رخ می‌دهد و باید ساماندهی مهاجران و تفکیک مهاجران قانونی از غیرقانونی رخ دهد. مطابق اعلام وزارت کشور تاکنون ۱ میلیون و ۸۳۳ هزار و ۶۳۶ تبعه از کشور خارج شدند که ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در سال جاری خارج شدند که درصد بالایی از این میزان با خوداظهاری تعیین تکلیف شده‌اند. 

دولت راه‌حل مشکلات انباشته کشور را وفاق می‌داند

وی در پاسخ به پرسشی درباره میزان وفاق دولت با جریان‌های مخالف خود، افزود: دولت راه‌حل مشکلات انباشته کشور را وفاق می‌داند. وقتی مسئله‌ای حل می‌شود که مسئله همه دست‌اندرکاران باشد که اول از همه نیازمند گفت‌وگوست و زمینه گفت‌وگو هم با وفاق فراهم می‌شود. هزینه‌های در این مسیر باید پرداخت شود که پای آن ایستاده‌ایم تا صاحبان اصلی کشور که مردم هستند از نتایج آن بهره‌برداری کنند.

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اقدامات دولت برای اصلاح ساختار بودجه، اظهار کرد: ردپای محکمی در این زمینه در قانون برنامه هفتم توسعه وجود دارد که اصلاحات ساختاری انجام شود و به نظم‌بخشی بودجه‌ای کمک کند. رئیس‌جمهوری هم بر بودجه‌ریزی در مجموعه‌های مختلف بر مبنای عملکرد تاکید دارد.

مهاجرانی همچنین ادامه داد:  ۹۵ درصد از مطالبات گندمکاران برای اولین‌بار در این هنگام از سال تسویه شده است. در مورد یارانه هم برای کالابرگ در قانون پیش‌بینی جدیدی نشده است که امیدواریم در قانون بودجه آتی این امر در نظر گرفته شود.

دولت تلاش می‌کند با تکیه بر دیپلماسی تحریم را از کشور دور کند

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات‌ در نظر گرفته شده برای احتمال اجرایی‌شدن مکانیسم ماشه و تشدید تحریم‌ها، تصریح کرد: دولت همه تلاشش را انجام می‌دهد تا با تکیه بر دیپلماسی این موضوع را از کشور دور کند و غیرقانونی بودن اجرای آن را نشان دهد. اما مثل سایر موضوعاتی که در گذشته در کشور رخ داده، دولت تمهیدات لازم را پیش‌بینی کرده و برای این امر برنامه‌ها و سناریوهای مشخصی را در نظر گرفته است که مردم به‌ویژه در زمینه داروها و کالاهای اساسی دچار مشکل نشوند.

رئیس جمهوری در استیفای حقوق مردم هیچ خط قرمزی نمی‌شناسد

وی در پاسخ به پرسشی درباره تعیین تکلیف لایحه منع خشونت علیه زنان، گفت: رئیس جمهوری داریم که نشان داده پای کار مردم است و در مطالبه و استیفای حقوق مردم هیچ خط قرمزی را نمی‌شناسد. رئیس‌جمهوری هرکاری که لازم باشد در این زمینه انجام خواهد داد. به هر حال در قانون اساسی ما اختیارات مبسوطی در اختیار رئیس‌جمهوری است که دولت در همین مسیر دنبال این است بتواند به صورت قانونی مطالبات مطلوب شهروندان را پیگیری کند.

مهاجرانی ادامه داد: در مورد لایحه منع خشونت هم دولت به دنبال این است که آن را به قانونی که واقعاً امکان صیانت را داشته باشد. چون برخی اوقات قوانینی داریم که در اجرا، نمی‌توانند به عملکرد مطابق با هدفی که برایش نوشته شده‌اند وفادار بمانند. بنابراین علت استرداد لایحه هم همین بود که نمیتوانست به اندازه کافی هدفی را که برایش نوشته شده است را محقق کند.

دولت تلاش می کند بازار ارز را کنترل کند

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره واکنش دولت به وضعیت بازار ارز، تصریح کرد: در مورد اینکه مردم تحت فشار قرار می‌گیرند این موضوع را به هیچ عنوان رد نمی‌کنیم چون واقعیت است. باید به گونه‌ای گفتار داشته باشیم که مردم باور داشته باشند بنابراین اگر بخواهیم بگویم اصلا افزایش قیمت ارز را قبول نداریم، قبول داشتن یا نداشتن ما یک مقوله است و اینکه بازار چه می‌کند مقوله دیگری است. 

وی گفت: دولت تلاش می‌کند با پرداخت ارزهای ترجیحی و ارزی - که در بازار مبادله‌ای مبادله و تمام کالاهای اساسی و اغلب واردات غیرقاچاق هم در این دو مسیر تامین مالی می‌شود - بازار را کنترل و کمک کند معیشت مردم کمتر تحت تاثیر قرار گیرد. اما یقیناً هیچ ایرانی نیست که از موضوع افت ارزش ملی حتی در بازار غیررسمی خوشحال باشد.

برای حفظ قدرت خرید مردم از سیاست های تسکینی استفاده می‌شود

مهاجرانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر طرح افزایش دستمزدها با توجه به تورم بیش از ۴۵ درصدی و همچنین افزایش نرخ دلار، تصریح کرد: طبق آماری که مرکز آمار ایران اعلام کرده، تورم ۳۶.۶ یا ۳۶.۳ دهم درصد است. مرکز آمار بانک مرکزی با هم تفاوت‌هایی در عدد دارند؛ لذا عدد ۴۵ درصد را نمی‌توانم تأیید کنم. تعیین دستمزدها مانند همیشه به صورت سالیانه انجام می‌شود و در پایان هر سال این کار دنبال می‌شود اما برای حفظ قدرت خرید مردم معمولاً از سیاست‌های تسکینی نظیر دادن کالابرگ و یارانه استفاده می‌شود تا قدرت خرید مردم، به ویژه در کالاهای اساسی، حفظ شود.

تاریخ آمریکا نشان داده که کشور قابل اعتمادی نیست

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره شروط اروپایی‌ها برای مذاکرات، تصریح کرد: شرط سه کشور اروپایی عجیب است. سه کشوری که به هیچ کدام از تعهدات خودشان پس از ۲۰۱۸ پایبند نبودند و هیچ کاری انجام ندادند و امروز شرطی دارند که از نظر ما هم غیرحقوقی و غیرقانونی است. این امر نشان از این دارد که سه کشور اروپایی به استقلالشان کمتر فکر می‌کنند و تمام موضوعات‌ را در یک کشور دیگر می بینند.

وی یادآور شد: تاریخ آمریکا نشان داده که کشور قابل اعتمادی نیست و طبیعتاً ما مطابق با منافع ملی‌مان هرکاری که لازم بدانیم و کلیت نظام به جمع‌بندی برسد انجام خواهیم داد. 

مهاجرانی گفت: نهادهایی در کشور وجود دارند که در این زمینه‌ها تخصص دارند. برخی از این نهادها وظایف مشورتی را بر عهده دارند و به‌طور قطع، در مسائلی مانند خروج از پیمان‌های بین‌المللی که به حوزه امنیت ملی مرتبط است، اگر کلیت نظام به جمع‌بندی واحد برسد، موضوع به‌صورت رسمی اعلام خواهد شد.
گفتنی است؛ نشست مطبوعاتی فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت با اصحاب رسانه ظهر امروز سه شنبه در ساختمان وزارت تعاون ،کار ورفاه اجتماعی برگزار شد.


نظرات

آخرین اخبار
سردار قاآنی: به نظم جدید منطقه عادت کنید
دستگیری افراد مرتبط با شبکه‌های معاند در تهران
گدعون ساعر اعتراف کرد: شلیک 5000 هزار پرتابه از لبنان به اراضی اشغالی
تاکنون چند مرکز علمی و دانشگاه در کشور خسارت دیده است؟
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله به یک شهر بازی در اصفهان و 4 نقطه در قم
واهمه آمریکا از سیستم دریافت عوارض برای تنگه هرمز
ایران بیش از هر زمانی بر تنگه هرمز مسلط است
حمله به خارگ تلفات نیروهای آمریکایی را افزایش می‌دهد
رسانه‌های فرانسوی: ترامپ در تله‌ای استراتژیک گرفتار شده است
«نه» رسای مردم امریکا به پادشاهی که تشنه نفت ایران است
انتقاد جمهوری‌خواهان از میزان جنگ‌طلبی گراهام
عبور 2 کشتی تجاری چین با مجوز ایران از هرمز
مقتدی صدر برای تظاهرات سراسری در عراق فراخوان داد
گزافه‌گویی‌های جدید ترامپ !
بوستان جنگلی سرخه‌حصار تاپایان جنگ تعطیل می‌ماند
ترخیص مواد غذایی فاسدشدنی تسریع شود
امیرحاتمی: راه مقدس با خون پاک فرمانده دریادل مستحکم‌تر ادامه دارد
فعالیت سامانه بارشی در استان تهران
بیروت: دستی که به تهدید علیه صلح داخلی دراز شود، قطع خواهد شد
افزایش بی‌سابقه قیمت نفت/ رشد قیمت تا چه زمانی ادامه دارد؟
اعلام جدیدترین آمار شهدا؛ چند خانم تاکنون شهید شده‌اند؟
چه خبر از مرحله چهارم کالابرگ؟
کرملین: کمک به کوبا را وظیفه خود می‌دانیم
پاک‌نژاد: مردم نگران تأمین سوخت نباشند
ایران در حال اعمال حق غیرقابل انکار خود در زمینه دفاع مشروع است
هدف‌گیری آواکس، ضربه‌ راهبردی و جدی ایران علیه واشنگتن
جاده چالوس یکطرفه شد
موضع گیری روسیه در خصوص درگیری ها در منطقه
حماس از کشتار روزانه مردم غزه با وجود آتش‌بس خبر داد
بانک مرکزی: نرخ تورم سالانه به 48.3 درصد رسید
فرازِ سرخِ این شاهنامه، با این کوچ‌ها رنگ نمی‌بازد
تنگه هرمز به اهرم مهم ایران در معادلات انرژی و اقتصاد جهانی تبدیل شده است
حمله به خبرنگاران و دانشگاه‌ها عبور از خطوط انسانی و حقوقی است
بیانیه اتاق بازرگانی در حمایت از دفاع ملت ایران و صیانت از حاکمیت ملی
اسپانیا حریم هوایی خود را به روی جنگنده‌های آمریکایی بست
صهیونیسم در تلاش است آثار اسلام و مسیحیت را از بین ببرد
سفارت ایران در لبنان بدون وقفه به فعالیت خود ادامه می‌دهد
مصر برای صرفه‌جویی در انرژی محدودیت‌های جدید اعمال کرد
میزان حق بیمه مشاغل آزاد و بیمه اختیاری در سال 1405 اعلام شد
تمدید مهلت ثبت و ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی زمستان 1404 و بهار 1405
بازگشایی بازار سهام منوط به بررسی شرایط و تصویب شورای عالی بورس است
وزارت دفاع: امنیت تنگه هرمز و خلیج فارس برقرار است
ترخیص کافی برنج و منطقی‌تر شدن قیمت‌ها در بازار
شرایط جنگی نباید خللی در اجرای صحیح قوانین ایجاد کند
قالیباف: دنیا اثرات درخشان شهید تنگسیری را در تنگه هرمز می‌بیند
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
رهبر انقلاب: شهادت فرزند دلیر تنگستان، سند افتخاری عظیم محسوب می‌شود
مشکل چک‌های برگشتی و انسداد حساب‌ها به‌زودی حل می‌شود
حمله پهپادی به ایستگاه رادار و محل استقرار نیروهای آمریکا در امارات
دو زخم ماندگار از این 5 کشور عربی در حافظه ایرانیان