×
فرهنگی
شناسه خبر : 242616
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/10 ساعت 21:10
اجرای ویژه ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید

اجرای ویژه ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید

سرپرست معاونت گردشگری و زیارت استانداری فارس از اجرای ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان، شنبه شب (پانزدهم شهریورماه) در تخت‌جمشید خبر داد و این رویداد را سرآغاز سلسله برنامه‌های فرهنگی مشترک با کشورهای همسایه و عضو پرونده نوروز خواند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مهدی پارسایی در دیدار با فعالان بخش خصوصی گردشگری استان، این رویداد را نتیجه تعامل و ارتباط فرهنگی و تاریخی با سفیر کشور ارمنستان در ایران دانست و افزود: حضور دو روزه سفیر ارمنستان که شخصیتی فرهیخته و دارای تحصیلات ایران‌شناسی است، در بافت تاریخی شیراز به آشنایی عمیق با ظرفیت‌های غنی تاریخی و رویکردهای مدیریت استان منجر شد و زمینه‌ساز برنامه‌ریزی برای این اجرا گردید.

وی با اشاره به این که جمعیت عمده ارامنه در اصفهان مستقر هستند، خاطرنشان کرد: اگرچه احتمال برگزاری این کنسرت در اصفهان وجود داشت، اما آشنایی دقیق سفیر ارمنستان با تاریخ روابط ایران و ارمنستان و اهمیت نقش‌برجسته‌های تخت‌جمشید در ثبت قدمت این مراودات، سبب شد اجرای برنامه به مناسبت یکصدمین سال تأسیس این ارکستر، در تخت‌جمشید صورت گیرد.

پارسایی با بیان اینکه این پیشنهاد توسط سفیر ارمنستان مطرح و با موافقت استاندار فارس در اردیبهشت‌ماه امسال تصویب شد، افزود: در نقوش پلکان هدیه‌آورندگان کاخ آپادانا، ارمنی‌ها به عنوان سومین گروه با نهایت احترام و تکریم، در حال ورود به تخت‌جمشید به مناسبت جشن نوروز به تصویر کشیده شده‌اند. این نقش برجسته تاریخی، الهام‌بخش ما برای تعریف سلسله رویدادهایی با محوریت فارس بوده است.

سرپرست معاونت گردشگری و زیارت استانداری فارس با تأکید بر برنامه‌ریزی برای تقویت تعاملات فرهنگی با ارمنستان، از برگزاری جشنواره مشترک غذا در ارمنستان با حضور گروهی از عشایر قشقایی خبر داد که با استقبال خوبی روبرو شد. وی همچنین به مرمت کلیسای ارامنه شیراز - یادگار دوره صفوی - با مساعدت استاندار و محوریت ارامنه شیراز و اصفهان اشاره کرد.

پارسایی با اشاره به جایگاه تخت‌جمشید به عنوان ظرفیتی بی‌بدیل برای گفت‌وگو با جهان، افزود: آثار تخت‌جمشید و رویداد نوروز، همانند سفره مادربزرگ است که فرزندان را علی‌رغم اختلافات، دور هم جمع می‌کند و بر صلح، دوستی و اشتراکات فرهنگی تاکید دارد.

وی با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه دائمی نوروز در شیراز قبل از عید، گفت: متاسفانه وقایع منطقه‌ای مانند جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، پیگیری برنامه‌ها را با وقفه مواجه کرد، اما سفر دکتر پزشکیان به ارمنستان، شرایط جدیدی را رقم زد و اجرای این کنسرت با جدیت دنبال شد.

پارسایی اظهار کرد: ۱۱۰ نفر از اعضای ارکستر و ۲۰ نفر به عنوان هیئت سیاسی از ارمنستان وارد فارس می‌شوند. این گروه پس از بازدید از تخت‌جمشید، شنبه شب برنامه خود را اجرا خواهند کرد. تاکنون ۲۱ هیات دیپلماتیک از کشورهای مختلف برای حضور در این مراسم درخواست داده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت این رویداد است.

وی هدف از پرونده مشترک نوروز را ایجاد زمینه گفت‌وگو و مبادلات انسانی دانست و تصریح کرد: برگزاری چنین رویدادهای هنری بین‌المللی، نقش بسیار مهمی در شکستن تصویرسازی‌های دروغین رسانه‌های جهان علیه ایران و تصحیح چهره بین‌المللی کشور دارد.

پارسایی در پایان از همه اصحاب رسانه خواست با نگاهی مثبت و با در نظر گرفتن اقتضائات کشور، از این رویدادها حمایت کنند.


نظرات

آخرین اخبار
شناسایی نقطه جوش مولکول‌ها با هوش مصنوعی
کشف 181 قبضه سلاح غیرمجاز در خوزستان
آدان به استقلال برمی‌گردد؟
خروج ناگهانی سخنگوی ترامپ از کاخ سفید
هواپیمای سلطنتی امارات برای دومین روز به تهران آمد
واکنش اسپانیا به ادعای حاکمیتی مراکش
رئیس‌جمهورلهستان ادعای جنجالی درباره دریای بالتیک را رد کرد
نماینده کنگره خطاب به ترامپ: آمریکا را ضعیف و منزوی کردی
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده چالوس؛ محدودیت تردد اعلام شد
آلودگی نفتی به 32 هزار مترمربع از سواحل قشم و هنگام رسید
قیمت جدید بنزین اعلام شد؛ عرضه بنزین 87 هزار و 200 تومانی از بامداد پنجشنبه
تنگه هرمز همچنان بسته است
حدود 5 میلیون زائر در روزهای اخیر به مشهد مشرف شده‌اند
العلیمی: دیگر هیچ اقدام حوثی‌ها بی‌پاسخ نمی‌ماند
حماس: با گسترده‌ترین ائتلاف ملی وارد انتخابات می‌شویم
سازمان ملل: تنها یک راه برای بازگشت ثبات به خاورمیانه وجود دارد
هشدار النجبا درباره طرح «انحصار سلاح» در عراق
نرخ باسوادی در ایران به 95.3 درصد رسید
بانوی اصفهانی حج عمره‌اش را به ساخت 168 کلاس درس بخشید
علت مرگ ماهیان بند الماس اردبیل اعلام شد
شب شهادت امام رضا(ع)؛ حرم رضوی غرق اشک و ماتم
هرمزگان، سرآمد مدیریت بحران در کشور
نورویدئو | وقتی گلوله ها خاموش شدند، اقتصاد هدف بعدی شد
شکستگی خط انتقال آب بجنورد مهار شد؛ آب پایدار ماند
مسکو: اوکراین تمایلی به پذیرش اتباع مجرم خود در روسیه ندارد
پیام تبریک سرلشکر صفوی به فرمانده جدید سپاه
وزیر دفاع پاکستان خواستار تقویت همکاری‌های دوجانبه با ایران شد
آغاز کاهش حضور نظامی ناتو در کوزوو
برنامه قطعی برق فارس فردا پنجشنبه 22 مرداد+ لینک
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا پنجشنبه 22 مرداد ماه اعلام شد+ جدول
واکنش دردناک مسی به درگذشت پدرش؛ «نمی‌دانم بدون تو چگونه ادامه دهم»
تهران در سوگ امام رضا(ع)؛ حرکت دسته‌های عزاداری به سمت بیت رهبر شهید
فشار تازه اروپا به ایران با اهرم حقوق بشر
صالحی: جنگ پایان راه نیست؛ مسیر «فتح اکبر» ادامه دارد
مخابره پیام «اس.او.اس» لینکن به آمریکایی‌ها!
پایان رزمایش مشترک ناوهای چین و اندونزی
توجه ویژه «رهبر شهید» به قرآن؛ روایتی از نزدیکان بیت
چرا مسابقات شطرنج کشور در خرم‌آباد لغو شد؟
جزئیات تشییع ایرج خواجه‌امیری اعلام شد
روسیه 2 شناور مرتبط با ارتش اوکراین را در اودسا هدف گرفت
جریمه سنگین برای حمل سوخت مازاد در دوغارون
آخرین وضعیت «چنگیز وثوقی» بازیگر پیشکسوت سینما
مزایده آمریکایی برای شرکت‌های نفت و گاز در خلیج مکزیک
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا پنجشنبه 22 مرداد به تفکیک شهرستان ها اعلام شد
زمانبندی قطعی برق کرمان پنجشنبه 22 مرداد اعلام شد+ لینک
چرایی سفر رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به ترکیه
آخرین قیمت مرغ امروز 21 مرداد/ مرغ کامل کیلویی چند؟+ جدول
هشدار انصارالله به عربستان؛ یمن در اوج آمادگی نظامی است
موتور طلا دوباره روشن شد؛ سرمایه‌ها به بازار برگشتند
صرب‌الاجل نهایی خروج نظامیان آمریکایی از عراق