×
فرهنگی
شناسه خبر : 242616
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/10 ساعت 21:10
اجرای ویژه ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید

اجرای ویژه ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان در تخت‌جمشید

سرپرست معاونت گردشگری و زیارت استانداری فارس از اجرای ارکستر ملی فیلارمونیک ارمنستان، شنبه شب (پانزدهم شهریورماه) در تخت‌جمشید خبر داد و این رویداد را سرآغاز سلسله برنامه‌های فرهنگی مشترک با کشورهای همسایه و عضو پرونده نوروز خواند.

نورنیوز-گروه فرهنگی: مهدی پارسایی در دیدار با فعالان بخش خصوصی گردشگری استان، این رویداد را نتیجه تعامل و ارتباط فرهنگی و تاریخی با سفیر کشور ارمنستان در ایران دانست و افزود: حضور دو روزه سفیر ارمنستان که شخصیتی فرهیخته و دارای تحصیلات ایران‌شناسی است، در بافت تاریخی شیراز به آشنایی عمیق با ظرفیت‌های غنی تاریخی و رویکردهای مدیریت استان منجر شد و زمینه‌ساز برنامه‌ریزی برای این اجرا گردید.

وی با اشاره به این که جمعیت عمده ارامنه در اصفهان مستقر هستند، خاطرنشان کرد: اگرچه احتمال برگزاری این کنسرت در اصفهان وجود داشت، اما آشنایی دقیق سفیر ارمنستان با تاریخ روابط ایران و ارمنستان و اهمیت نقش‌برجسته‌های تخت‌جمشید در ثبت قدمت این مراودات، سبب شد اجرای برنامه به مناسبت یکصدمین سال تأسیس این ارکستر، در تخت‌جمشید صورت گیرد.

پارسایی با بیان اینکه این پیشنهاد توسط سفیر ارمنستان مطرح و با موافقت استاندار فارس در اردیبهشت‌ماه امسال تصویب شد، افزود: در نقوش پلکان هدیه‌آورندگان کاخ آپادانا، ارمنی‌ها به عنوان سومین گروه با نهایت احترام و تکریم، در حال ورود به تخت‌جمشید به مناسبت جشن نوروز به تصویر کشیده شده‌اند. این نقش برجسته تاریخی، الهام‌بخش ما برای تعریف سلسله رویدادهایی با محوریت فارس بوده است.

سرپرست معاونت گردشگری و زیارت استانداری فارس با تأکید بر برنامه‌ریزی برای تقویت تعاملات فرهنگی با ارمنستان، از برگزاری جشنواره مشترک غذا در ارمنستان با حضور گروهی از عشایر قشقایی خبر داد که با استقبال خوبی روبرو شد. وی همچنین به مرمت کلیسای ارامنه شیراز - یادگار دوره صفوی - با مساعدت استاندار و محوریت ارامنه شیراز و اصفهان اشاره کرد.

پارسایی با اشاره به جایگاه تخت‌جمشید به عنوان ظرفیتی بی‌بدیل برای گفت‌وگو با جهان، افزود: آثار تخت‌جمشید و رویداد نوروز، همانند سفره مادربزرگ است که فرزندان را علی‌رغم اختلافات، دور هم جمع می‌کند و بر صلح، دوستی و اشتراکات فرهنگی تاکید دارد.

وی با اشاره به راه‌اندازی دبیرخانه دائمی نوروز در شیراز قبل از عید، گفت: متاسفانه وقایع منطقه‌ای مانند جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، پیگیری برنامه‌ها را با وقفه مواجه کرد، اما سفر دکتر پزشکیان به ارمنستان، شرایط جدیدی را رقم زد و اجرای این کنسرت با جدیت دنبال شد.

پارسایی اظهار کرد: ۱۱۰ نفر از اعضای ارکستر و ۲۰ نفر به عنوان هیئت سیاسی از ارمنستان وارد فارس می‌شوند. این گروه پس از بازدید از تخت‌جمشید، شنبه شب برنامه خود را اجرا خواهند کرد. تاکنون ۲۱ هیات دیپلماتیک از کشورهای مختلف برای حضور در این مراسم درخواست داده‌اند که نشان‌دهنده اهمیت این رویداد است.

وی هدف از پرونده مشترک نوروز را ایجاد زمینه گفت‌وگو و مبادلات انسانی دانست و تصریح کرد: برگزاری چنین رویدادهای هنری بین‌المللی، نقش بسیار مهمی در شکستن تصویرسازی‌های دروغین رسانه‌های جهان علیه ایران و تصحیح چهره بین‌المللی کشور دارد.

پارسایی در پایان از همه اصحاب رسانه خواست با نگاهی مثبت و با در نظر گرفتن اقتضائات کشور، از این رویدادها حمایت کنند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
دادن مجوز واردات برنج و نهاده‌ها به افراد خاص منجر به انحصار می‌شود
سالگرد شکست حصر آبادان؛ آغاز تغییر موازنه و بلوغ مقاومت
استقلال و پرسپولیس در لیگ برتر کشتی حضور خواهند داشت
جهش چشمگیر بورس
مرکز آمار: تورم نقطه‌ای در شهریور 45.3 درصد شد
لیگ بی رمق | 6 گل در 7 بازی هفته پنجم لیگ برتر
کرونا در راس ویروس‌های تنفسی در شهریور ماه
سامانه ارز خدماتی آبان‌ماه فعال می‌شود
دورکاری پنجشنبه‌ها در یزد تا پایان سال
اورژانس اجتماعی کمتر از 300 خودرو دارد
وزیر ارتباطات: اتصال منازل و کسب و کارها به فیبر نوری از 100 درصد عبور کرد
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 5 مهر + جدول
سایپا پیش‌فروش جدید خود را از امروز کلید زد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز شنبه 5 مهر 1404
بازگشت قیمت نفت به 70 دلار
واکنش مقاومت عراق به تهدیدات نتانیاهو
پزشکیان: درخواست آمریکا غیرقابل قبول است
صعود والیبال بلغارستان به فینال قهرمانی جهان
مخالفت AFC با درخواست هند برای تغییر محل دیدار با سپاهان
وزیر راه و شهرسازی: مکانیسم ماشه چیز جدیدی نداشت
جنیفر لارنس: آنچه در غزه می‌گذرد «نسل‌کشی» است
وزیر خارجه بحرین: ساختار سازمان ملل باید تغییر کند
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 5 مهر1404+ جدول
ماینر غیرمجاز گزارش دهید ، 300 میلیون پاداش بگیرید
نورنما | 5مهر سالروز شکست حصر آبادان گرامی باد
اعتراف زن جوان به قتل خواستگار مجازی
اوباما خواستار تأسیس کشور مستقل فلسطینی شد
رسیدگی به اعتراضات آنلاین جریمه‌های رانندگی توسط هوش مصنوعی
امکان پرداخت کالابرگ با 2 روش
صرفه‌جویی 3.5 میلیارد دلاری در واردات کالاهای اساسی
شکست طرح آمریکا برای ساخت هزاران پهپاد برای مقابله با چین
هشدار چین به جامعه تجاری ژاپن درباره فعالیت‌های مشکوک جاسوسی
اروپا دیوار پهپادی از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه می‌سازد
عراق: ایران بارها تاکید کرده مطلقاً قصد داشتن سلاح هسته‌ای را ندارد
لاریجانی: مقاومت مایه افتخار همه جهان اسلام است
افتتاح حساب جدید برای دارندگان بالای 10 حساب ممنوع شد
هشدار رئیس جمهور مصر: هیچ کس نمی‌تواند مصر را مورد تجاوز قرار دهد
روزنامه عبری: صندلی‌های خالی جلوی نتانیاهو جایگاه اسرائیل را نشان داد
کناره‌گیری حدادی از امور اجرایی پرسپولیس
زلنسکی خواستار موشک‌های تاماهاوک از ترامپ شد
تشکیل پرونده قضایی برای برهم‌زنندگان ‌امنیت روانی جامعه
پزشکیان: ایران به ان‌پی‌تی متعهد است
واکنش حماس به سخنرانی نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
شهادت دو مأمور پلیس استان مرکزی در درگیری با سارقان مسلح
انفجار در مرکز داده کره‌جنوبی و اختلال در صدها سیستم دولتی + عکس
اسلامی: آژانس باید حملات به مراکز هسته‌ای ایران را محکوم می‌کرد
X
آگهی تبلیغاتی