×
سیاسی
شناسه خبر : 242535
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/10 ساعت 12:38
غریب آبادی: روسیه، چین و پاکستان با بازگشت تحریم‌ها علیه ایران مخالف هستند

غریب آبادی: روسیه، چین و پاکستان با بازگشت تحریم‌ها علیه ایران مخالف هستند

معاون وزیر امور خارجه اعلام کرد چین، روسیه و پاکستان با بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران مخالفند و بیانیه سران شانگهای، تجاوز آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کرده است. ایران نیز اقدام اروپا برای فعال کردن اسنپ‌بک را غیرقانونی می‌داند

نورنیوز - گروه سیاسی: معاون وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌های ایران با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بیان کرد: چین، روسیه و پاکستان با اسنپ‌بک و برگشت قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت که لغو شده بودند، مخالف هستند.

کاظم غریب آبادی، معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه ایران با اشاره به رایزنی با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در خصوص موضوع هسته‌ای ایران، گفت: برخی از این کشورها عضو شورای امنیت هستند. چین و روسیه به عنوان دو عضو دائم شورای امنیت، پاکستان به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت. البته ما با این‌ها اشتراک مواضع داریم. هر سه کشور طبیعتا با اسنپ‌بک و برگشت قطعنامه‌های تحریمی شورای امنیت که لغو شده بودند، مخالف هستند.

وی افزود: اینجا فرصت خوبی برای ما فراهم می‌کند که راجع به این موضوعات هم با اعضای شانگهای رایزنی کنیم. البته در بیانیه پایانی سران شانگهای هم دو سه بند راجع به این موضوعات پرداخته شده و ما پیشنهاد دادیم و تائید شده است. 

غریب آبادی ادامه داد: یک بند راجع به محکومیت تجاوز رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران است. از جمله حمله به تاسیسات هسته‌ای که مغایر با حقوق بین‌الملل می‌دانند. یک بند بسیار قوی است که سران سازمان همکاری شانگهای این تجاوز را محکوم می‌کنند. اسم بردن از رژیم صهیونیستی و آمریکا در متن بیانیه بسیار با اهمیت است. 

وی بیان کرد: یک بند هم راجع به خود قطعنامه 2231 آمده که در واقع اعضا تاکید می‌کنند که قطعنامه 2231 مفاد مربوطه‌ آن باید به نحو احسن اجرا شود و به صورت گزینشی نباید اجرا شود.

معاون وزیر امور خارجه تاکید کرد: دقیقا به این معنی است که اگر کشورهای اروپایی تعهدات خودشان را انجام ندادند، نمی‌توانند اکنون یک بند که فقط راجع به اسنپ‌بک است را گزینشی انتخاب کنند و اجرا کنند. این دو موضوع در بیانیه سران اشاره شده که به نظرم مهم است.

وی در خصوص اسنپ بک گفت: این کاری که اروپا انجام دادند و اخطاریه فعال کردن اسنپ‌بک را فرستادند، ما هم به صراحت به آنان اعلام کردیم که این اقدام غیرقانونی است و مبانی حقوقی ندارد، اما متاسفانه سازمان‌های بین‌المللی در یک چارچوب سیاسی هم عمل می‌کنند.

غریب آبادی تاکید کرد: این را اروپایی ها انجام دادند و ماهم موضع خودمان را در چارچوب یک بیانیه منتشر کردیم.

وی ادامه داد: اروپایی ها می‌گویند که یک فرایند 20 تا 30 روزه وجود دارد و ما هم اعلام کردیم که اروپا از همین فرایند 20 روزه که خودشان برای فرصت اعلام کردند برای اصلاح این اشتباهی که انجام دادند، استفاده کنند.

غریب آبادی اظهار داشت: اروپایی‌ها می‌دانند که اگر به سمت برگرداندن تحریم‌ها بروند، طبیعتا ایران موضع و واکنش متناسب با آن را اتخاذ خواهد کرد.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: این فرصت فقط برای ایران نیست و فرصت برای خود آنان هم هست که اشتباه خودشان را اصلاح کنند.


اخبار مرتبط
سران شانگهای حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را محکوم کردند
دوشنبه 1404/06/10 ساعت 13:50
سران شانگهای حمله رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران را محکوم کردند
سران شانگهای در بخشی از بیانیه پایانی نشست خود حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران را محکوم کرده و بیان کردند که این حملات تعرض به ایران به شمار می‌رود.
وزیر دفاع ایران: مقابله با یکجانبه‌گرایی نیازمند اتحاد کشورهای عضو شانگهای و بریکس است
دوشنبه 1404/06/10 ساعت 12:12
وزیر دفاع ایران: مقابله با یکجانبه‌گرایی نیازمند اتحاد کشورهای عضو شانگهای و بریکس است
وزیر دفاع ایران با اشاره به چالش‌های ناشی از یکجانبه‌گرایی غرب، تأکید کرد: امنیت منطقه باید با همکاری کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای تأمین شود و سازمان‌های شانگهای و بریکس نقش مؤثری در مقابله با این روند دارند.
بقایی: قرارداد 25 ساله ایران و چین در حال اجرا و پیشرفت است
دوشنبه 1404/06/10 ساعت 10:15
در مصاحبه با خبرگزاری شینهوای چین عنوان شد؛
بقایی: قرارداد 25 ساله ایران و چین در حال اجرا و پیشرفت است
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، به تبیین اهمیت روابط دوجانبه ایران و چین و نقش سازمان همکاری شانگهای پرداخت. وی بر پیشرفت قرارداد 25 ساله دو کشور، مقابله مشترک با تروریسم و سفر رئیس جمهور به پکن به عنوان نقطه عطفی در توسعه مناسبات و تثبیت جایگاه ایران در این نهاد بین‌المللی تأکید کرد.
نظرات

آخرین اخبار
آرژانتین (0) - اسپانیا (0)/قفل دروازه‌ها باز نشد؛ دو تیم بدون گل به رختکن رفتند
روسیه خواستار بررسی حمله به تاسیسات هسته‌ای دارخوین شد
آموزش‌وپرورش:تعویق امتحانات نهایی به ضرر دانش‌آموز است/برگزاری امتحانات به جز در هرمزگان
شکاف در کابینه اسرائیل؛ تهدید بن‌گویر علیه نتانیاهو
ادعای ارتش اسرائیل درباره رهگیری پهپاد در مرز سوریه
منبع لبنانی: آمریکا با عقب‌نشینی کامل اسرائیل از جنوب لبنان موافقت کرد
آیت‌الله عیسی قاسم: حاکمان دنیاطلب چهره اسلام را مخدوش کردند
درگیری مرزی طالبان و پاکستان در پکتیا
زخمی شدن 9 نفر در حادثه مسلحانه ایالت مینه‌سوتا آمریکا
پدافند هوایی ارتش یک موشک کروز دشمن را سرنگون کرد
بیانیه مهم نیروهای مسلح یمن فردا منتشر می‌شود
رایزنی تهران و بغداد برای سفر نخست‌وزیر عراق به ایران
وزیر کشور به پاکستان سفر می کند+ علت سفر
آیین بزرگداشت رهبر شهید در دانشگاه تهران لغو شد
فیدان خواستار بازگشت ایران و آمریکا به تفاهم‌نامه اسلام‌آباد شد
آیا واردات خودرو متوقف شده است؟
بغداد: سفر الزیدی به تهران به تقویت همکاری‌های دوجانبه کمک می‌کند
تخلیه هواپیماهای راهبردی آمریکا از العدید هم کلید خورد
اردن کاردار ایران را احضار کرد
فینالِ فوتبال و سیاست!
پرسپولیس به دنبال جانشین میلاد محمدی+ نامزد
آب‌شیرین‌کن بونجی احیا شد
حمله موشکی دشمن آمریکایی به آبادان/حمله تلفاتی نداشت/انهدام چندین پهپاد دشمن در کشور
نخست‌وزیر عراق راهی تهران می‌شود
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به یک خودرو در جنوب لبنان
ساعت کاری ادارات لرستان کاهش یافت
از روادید تا داوری؛ جنجال سیاسی ترامپ و فیفا در جام جهانی2026
هشدار نارنجی؛ دریای مازندران طوفانی می شود
شمار قربانیان ونزوئلا از 5 هزار نفر گذشت
تحلیلگر نشریه فارن‌پالیسی: متن توافق ایران و آمریکا مبهم و ناقص بود
گزارش بلومبرگ ار درآمد نجومی فیفا از جام جهانی
مهاجرانی: ستاد بازسازی برای احیای زیرساخت‌های بوشهر فعال شد
حمایت کره شمالی از روسیه تا پیروزی نهایی در جنگ
سناتور آمریکایی: شروع جنگ با ایران بدون برنامه بود
موج گرما و گردوخاک در سیستان و بلوچستان به اوج رسید
حزب‌الله: رئیس‌جمهور لبنان به‌دنبال جلب رضایت آمریکاست
رایزنی روبیو با رئیس جمهور لبنان درباره توافق چارچوب
گرم‌ترین نقطه خوزستان با 51.8 درجه کدام شهر بود ؟
درخشش جودوکاران جوان ایران در امان؛ نقره و برنز برای تاتامی‌نشینان
پرواز هفتگی تبریز–باکو–مشهد از سر گرفته شد
فرودگاه رامون از سوخت‌رسان های آمریکا تخلیه شد
ادعای وزیر انرژی آمریکا: ترامپ همچنان به‌دنبال توافق با ایران است!
میلاد محمدی به لیگ بلاروس پیوست
هواشناسی: موج گرما و وزش باد شدید در راه است
سردار قاآنی: جبهه مقاومت بر پیمان خود پایبند است
سقوط دیپلماسی در دولت ترامپ
وزیر راه: شریان‌های تجاری هرمزگان فوری بازسازی می شوند
عضو دفتر سیاسی انصارالله: آمریکا بزرگ‌ترین بازنده جنگ با یمن خواهد بود
وزیر نیرو : ارائه خدمات حیاتی در شرایط جنگی، اولویت ماست
به صدا در آمدن آژیرهای قرمز در اسرائیل در پی احتمال سقوط موشکها