×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 242496
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/10 ساعت 09:45
شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

سی‌ان‌ان:

شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای تصریح کرد: شب گذشته، شی جین پینگ و همسرش پنگ لی‌یوان، ضیافت شام خوشامدگویی برای رهبران برگزار کردند. تصاویر منتشرشده توسط خبرگزاری دولتی روسیه (RIA) نشان می‌داد که شی و ولادیمیر پوتین با لبخند و حرکات دست پرشور در حال گفت‌وگو هستند که صحنه‌ای متفاوت از چهره معمولاً خویشتندار رهبر چین و نشانگر رابطه گرم و راحت او با همتای روس بود.

در ادامه، طبق ویدئوی منتشرشده از سوی کرملین، این دو رهبر پس از گرفتن عکس یادگاری در کنار سایر سران، شانه‌به‌شانه با هم قدم زدند؛ جایی که شی با دست به پوتین اشاره کرد تا همراه او از مقابل دیگر رهبران عبور کند.

این اجلاس نخستین دیدار حضوری شی و پوتین پس از نشست اخیر پوتین با دونالد ترامپ در آلاسکا است و در حالی برگزار می‌شود که روسیه همچنان برابر فشارهای غرب برای پایان حملات خود در اوکراین مقاومت می‌کند. تنها یک هفته پیش، نیروهای مسکو دومین حمله هوایی گسترده خود به اوکراین را انجام دادند.

ناظران می‌گویند شی این نشست – و همچنین رژه نظامی بزرگی که روز چهارشنبه در پکن برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود پوتین، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و حدود ۲۰ رهبر دیگر در آن حضور یابند – را به‌عنوان یک حرکت دیپلماتیک حساب‌شده و به‌موقع می‌بیند.

مقام‌های چینی اعلام کردند اجلاس امسال سازمان همکاری شانگهای بزرگ‌ترین در تاریخ آن خواهد بود. به گفته آنان، ۲۰ رهبر از سراسر آسیا و خاورمیانه در این نشست حضور دارند. علاوه بر چین، روسیه و هند، اعضای دیگر این سازمان شامل ایران، پاکستان، بلاروس، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان هستند.

تلاش چین و روسیه برای تغییر توازن قوا

سی‌ان‌ان در گزارش خود از نشست سران سازمان همکاری شانگهای نوشت: در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا جنگ تعرفه‌ای جهانی را به راه انداخته و کمک‌های خارجی را در چارچوب سیاست «اول آمریکا» به‌شدت کاهش داده، «شی جین پینگ» کشورش را به‌عنوان نیرویی برای ثبات اقتصادی جهانی معرفی کرده و وعده اعطای صدها میلیون دلار به شرکای خود را داده است.

در حالی که سیاست‌های ترامپ با جنگ تجاری جهانی و عقب‌نشینی از سازمان‌ها و کمک‌های بین‌المللی، بسیاری از کشورها را نگران کرده است، پکن آمریکا را عامل تضعیف نظمی می‌داند که خود در ساختنش نقش داشته و این شرایط را فرصتی برای ارائه الگوی جایگزین قلمداد می‌کند.

این شبکه خبری آمریکایی تاکید کرد، اجلاس دو روزه سازمان همکاری شانگهای (SCO) در بندر تیانجین چین با هدف نمایش نقش رهبری جهانی چین و شراکت نزدیک و پایدار این کشور با روسیه برگزار شد. چین و روسیه تلاش دارند توازن قدرت جهانی را به نفع خود و به زیان آمریکا و متحدانش تغییر دهند.

شی در سخنرانی خود خطاب به رهبران جهان گفت: «ما باید از ظرفیت بازارهای بزرگ و مکمل‌های اقتصادی میان کشورهای عضو بهره‌برداری کنیم و تسهیل در تجارت و سرمایه‌گذاری را ارتقا دهیم.»

رهبر چین وعده داد امسال دو میلیارد یوان (۲۸۰ میلیون دلار) کمک بلاعوض به کشورهای عضو سازمان ارائه دهد و همچنین «بانک توسعه سازمان همکاری شانگهای» را برای تقویت همکاری‌های امنیتی و اقتصادی این بلوک تأسیس کند.

شی بدون نام بردن از آمریکا، تعهد داد که با «هژمونی‌طلبی»، «ذهنیت جنگ سرد» و «رفتارهای زورگویانه» مقابله کند؛ عباراتی که او معمولاً برای انتقاد از نظم جهانی تحت رهبری آمریکا و متحدان غربی به کار می‌برد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
رئیس‌جمهور بلاروس: تجاوز آمریکا و اسرائیل مردم ایران را متحدتر کرد
حمله به خارک تنش در خلیج فارس را شعله‌ور می‌کند
قدردانی جهاد اسلامی از حضور باشکوه ملت ایران در روز جهانی قدس
آسوشیتدپرس: یک بالگرد در سفارت آمریکا در بغداد مورد اصابت موشک قرار گرفت
رهبر ایران قول داد که انتقام بمباران مدرسه را بگیرد و تنگه هرمز را بسته نگه دارد
اندیمشک لرزید
وال استریت ژورنال: 200 نظامی آمریکایی در حملات ایران زخمی شده‌اند
روایت وال استریت ژورنال از خوش خیالی ترامپ درباره تسلیم ایران
روزنامه فرانسوی: ایران می‌گوید آماده یک جنگ طولانی است که اقتصاد جهانی را نابود می‌کند
شرط جدید ایران برای عبور نفت کش ها از تنگه هرمز/ با یوان چین معامله کنید
آخرین وضعیت جزیره خارک بعد از حمله آمریکا/ زیر ساختهای نفتی آسیب ندیده است
ترامپ مدعی هدف‌گیری تاسیسات نظامی در جزیره خارک شد
مقام اطلاعاتی اسراییل: حمله به خارک تنش را در سراسر خلیج فارس تشدید می کند
افزایش 18 درصدی قیمت بنزین در کالیفرنیا/ بهای سوخت کالیفرنیا به 10 دلار در هر گالن رسید!
مقام ارشد انصارالله یمن: تصمیم برای ایستادن نظامی در کنار ایران گرفته شده است
احتمال دیدار پوتین با رهبر جدید ایران در سال جاری و در جریان نشست خزر
تقاص تک‌تک خون‌های به ناحق‌ریخته شده و غرامت آسیب‌های وارده را پس خواهید داد
ارتش پاکستان حمله پهپادی افغانستان را تائید کرد / چهار نفر زخمی شدند
تصمیم آمریکا در زمینه کاهش تحریم‌های ونزوئلا برای تجارت نفت و کود
هیچ موشکی از سوی ایران به ترکیه شلیک نشده است
ادامه حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و دیگر شهرهای کشور
ایران شرایط مجوز عبور محدود نفت از تنگه هرمز را بررسی می کند
اجرای موج48 عملیات مقتدرانه وعده صادق4/حمله علیه اهداف آمریکایی صهیونی در منطقه
سازمان ملل خواستار عبور ایمن محموله‌های بشر دوستانه از تنگه هرمز شد
قدردانی عراقچی از دولت و ملت ترکیه
حمله دشمن آمریکایی و صهیونیستی به منطقه دروازه ری شهر قم
واکنش الجزیره به اظهارات وزیر جنگ آمریکا
بازداشت 4 عضو گروهک نفاق در رباط‌کریم
ابوعبیده: حملات موشکی ایران به تل‌آویو دل‌های آزادگان را روشن کرد
انصارالله: هدف قرار دادن پایگاه های آمریکا حق مشروع ایران است
5 پهپاد مهاجم صهیونیستی آمریکایی در تور پدافندی سپاه شکار شدند
قالیباف: هیچ تفکیکی بین رژیم صهیونیستی و آمریکا قائل نیستیم
حمله هوایی آمریکایی صهیونیستی به منزل مسکونی در خمین 6 شهید بر جای گذاشت
عراقچی وضعیت رقت بار آمریکا و اروپا پس از جنگ علیه ایران را تشریح کرد
کاظمی: زمان امتحانات خرداد تغییر خواهد کرد
رئیس مؤسسه محراب الازهر: خدایا، اینها (ایرانیان) چه مردم شگفت‌انگیزی هستند؟!
فایننشال تایمز: قیمت نفت از رکورد 128 دلار عبور خواهد کرد
لغو مسابقات فرمول یک در بحرین و عربستان
آثار تاریخی ثبت ملی کیش نشانه‌دار شدند
سناتور هندی: کور‌ خوانده‌اید؛ ایرانیان تسلیم نمی‌شوند
دستگیری 14 نفر از عناصر آمریکایی-اسرائیلی در کرمان
تاکنون به چند واحد غیر نظامی آسیب وارد شده است؟
تماس‌های مکرر پزشکان برای همکاری داوطلبانه با اورژانس
آغاز موج جدید حملات موشکی به سرزمین‌های اشغالی
قدردانی عراقچی از همبستگی مردم ترکیه
شیخ نعیم قاسم: برای یک نبرد طولانی آماده شده‌ایم
اذعان رسانه صهیونیستی: حملات علیه سکوهای موشکی ایران بی فایده است
استاندار مازندران: تاکنون میزبان 7 میلیون مسافر بوده‌ایم
روز قدس؛ جلوه نبرد روایت‌ها در خیابان‌های ایران
سفارت ایران: هیچ پرتابه‌ای از ایران به سوی ترکیه شلیک نشده است