×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 242496
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/10 ساعت 09:45
شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

سی‌ان‌ان:

شی و پوتین، شانه به شانه در کنار هم

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی درباره نشست سران سازمان همکاری شانگهای در تیانجین چین نوشت: این اجلاس تاکیدی دیگر برای نزدیکی بیشتر چین و روسیه بود و رهبران آنها شانه به شانه هم در آن حضور یافتند.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی درباره نشست رسمی سران سازمان همکاری شانگهای تصریح کرد: شب گذشته، شی جین پینگ و همسرش پنگ لی‌یوان، ضیافت شام خوشامدگویی برای رهبران برگزار کردند. تصاویر منتشرشده توسط خبرگزاری دولتی روسیه (RIA) نشان می‌داد که شی و ولادیمیر پوتین با لبخند و حرکات دست پرشور در حال گفت‌وگو هستند که صحنه‌ای متفاوت از چهره معمولاً خویشتندار رهبر چین و نشانگر رابطه گرم و راحت او با همتای روس بود.

در ادامه، طبق ویدئوی منتشرشده از سوی کرملین، این دو رهبر پس از گرفتن عکس یادگاری در کنار سایر سران، شانه‌به‌شانه با هم قدم زدند؛ جایی که شی با دست به پوتین اشاره کرد تا همراه او از مقابل دیگر رهبران عبور کند.

این اجلاس نخستین دیدار حضوری شی و پوتین پس از نشست اخیر پوتین با دونالد ترامپ در آلاسکا است و در حالی برگزار می‌شود که روسیه همچنان برابر فشارهای غرب برای پایان حملات خود در اوکراین مقاومت می‌کند. تنها یک هفته پیش، نیروهای مسکو دومین حمله هوایی گسترده خود به اوکراین را انجام دادند.

ناظران می‌گویند شی این نشست – و همچنین رژه نظامی بزرگی که روز چهارشنبه در پکن برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود پوتین، کیم جونگ اون رهبر کره شمالی و حدود ۲۰ رهبر دیگر در آن حضور یابند – را به‌عنوان یک حرکت دیپلماتیک حساب‌شده و به‌موقع می‌بیند.

مقام‌های چینی اعلام کردند اجلاس امسال سازمان همکاری شانگهای بزرگ‌ترین در تاریخ آن خواهد بود. به گفته آنان، ۲۰ رهبر از سراسر آسیا و خاورمیانه در این نشست حضور دارند. علاوه بر چین، روسیه و هند، اعضای دیگر این سازمان شامل ایران، پاکستان، بلاروس، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان هستند.

تلاش چین و روسیه برای تغییر توازن قوا

سی‌ان‌ان در گزارش خود از نشست سران سازمان همکاری شانگهای نوشت: در حالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا جنگ تعرفه‌ای جهانی را به راه انداخته و کمک‌های خارجی را در چارچوب سیاست «اول آمریکا» به‌شدت کاهش داده، «شی جین پینگ» کشورش را به‌عنوان نیرویی برای ثبات اقتصادی جهانی معرفی کرده و وعده اعطای صدها میلیون دلار به شرکای خود را داده است.

در حالی که سیاست‌های ترامپ با جنگ تجاری جهانی و عقب‌نشینی از سازمان‌ها و کمک‌های بین‌المللی، بسیاری از کشورها را نگران کرده است، پکن آمریکا را عامل تضعیف نظمی می‌داند که خود در ساختنش نقش داشته و این شرایط را فرصتی برای ارائه الگوی جایگزین قلمداد می‌کند.

این شبکه خبری آمریکایی تاکید کرد، اجلاس دو روزه سازمان همکاری شانگهای (SCO) در بندر تیانجین چین با هدف نمایش نقش رهبری جهانی چین و شراکت نزدیک و پایدار این کشور با روسیه برگزار شد. چین و روسیه تلاش دارند توازن قدرت جهانی را به نفع خود و به زیان آمریکا و متحدانش تغییر دهند.

شی در سخنرانی خود خطاب به رهبران جهان گفت: «ما باید از ظرفیت بازارهای بزرگ و مکمل‌های اقتصادی میان کشورهای عضو بهره‌برداری کنیم و تسهیل در تجارت و سرمایه‌گذاری را ارتقا دهیم.»

رهبر چین وعده داد امسال دو میلیارد یوان (۲۸۰ میلیون دلار) کمک بلاعوض به کشورهای عضو سازمان ارائه دهد و همچنین «بانک توسعه سازمان همکاری شانگهای» را برای تقویت همکاری‌های امنیتی و اقتصادی این بلوک تأسیس کند.

شی بدون نام بردن از آمریکا، تعهد داد که با «هژمونی‌طلبی»، «ذهنیت جنگ سرد» و «رفتارهای زورگویانه» مقابله کند؛ عباراتی که او معمولاً برای انتقاد از نظم جهانی تحت رهبری آمریکا و متحدان غربی به کار می‌برد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد