×
اجتماعی
شناسه خبر : 242493
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/10 ساعت 09:55
پیش‌بینی ایلان ماسک: اروپا ممکن است منقرض شود

پیش‌بینی ایلان ماسک: اروپا ممکن است منقرض شود

ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، هشدار داده که اروپا ممکن است «منقرض شود» مگر اینکه با افزایش نرخ تولد، مشکلات جمعیتی خود را برطرف کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ماسک با اشاره به کاهش نرخ زاد ولد در کشورهای غربی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس به آمارهای جمعیتی اسکاتلند واکنش نشان داد که نشان می‌دهد در نیمه نخست سال ۲۰۲۵، شمار مرگ‌ومیرها ۳۴ درصد بیشتر از تولدها بوده است.

 او با اشاره به این موضوع نوشت: «اروپا از بین خواهد رفت مگر اینکه نرخ تولد دست‌کم به سطح جایگزینی جمعیت بازگردد.»

به گزارش راشا تودی، منظور او از نرخ جایگزینی، تعداد متوسط فرزندانی است که هر زوج باید داشته باشند تا جمعیت جایگزین شود.

به طور معمول، نرخ باروری جایگزینی ۲.۱ فرزند برای هر زن در نظر گرفته می‌شود تا مرگ‌ومیر کودکان و نسبت تقریبا برابر جنسیت در تولدها جبران شود. با این حال، مطالعات اخیر نشان می‌دهد این سطح ممکن است کافی نباشد و آستانه واقعی برای بقای طولانی‌مدت نزدیک به ۲.۷ فرزند در هر زن باشد.

طبق داده‌های دفتر آمار ملی بریتانیا، نرخ باروری در انگلستان و ولز در سال ۲۰۲۴ به ۱.۴ کاهش یافته و در اسکاتلند ۱.۳ بوده است؛ هر دو بسیار پایین‌تر از سطح جایگزینی. در اتحادیه اروپا هم باروری سال‌هاست رو به کاهش است و در سال ۲۰۲۳ به رکورد پایین ۱.۴ تولد زنده برای هر زن رسید.

ماسک که خود دست‌کم ۱۴ فرزند دارد و میلیون‌ها دلار برای پژوهش‌های باروری اهدا کرده، از طرفداران پرشور افزایش نرخ تولد است و بارها درباره افول جمعیتی در اروپا هشدار داده است.

هشدارهای او اما فقط به اروپا محدود نمی‌شود. ماسک با استناد به داده‌های جمعیتی جهانی ادعا کرده که تمدن بشری «در حال فروپاشی» خواهد بود مگر اینکه نرخ تولد افزایش یابد. او پیش‌تر نیز استدلال کرده بود که فروپاشی جمعیت ناشی از باروری پایین «بسیار بزرگ‌تر از تغییرات اقلیمی» به تمدن آسیب خواهد زد.

باروری در سطح جهانی بیش از ۵۰ سال است که روند نزولی دارد. داده‌های سازمان ملل نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۴ میانگین جهانی حدود ۲.۲ تولد برای هر زن بوده که از ۵ در دهه ۱۹۷۰ و ۳.۳ در دهه ۱۹۹۰ کاهش یافته است. تنها ۴۵ درصد کشورها و مناطق جهان ( معادل یک‌سوم جمعیت جهانی) در سال گذشته نرخ باروری در سطح جایگزینی یا بالاتر گزارش کرده‌اند. فقط ۱۳ درصد از کشورها نرخ باروری ۴ یا بالاتر داشته‌اند که عمدتاً شامل کشورهای آفریقای زیر صحرا، افغانستان، سودان و یمن می‌شوند.

راشا تودی در ادامه با اشاره به نرخ جمعیتی روسیه نیز نوشت، کاهش نرخ تولد و افت جمعیت به یک موضوع فوری برای روسیه نیز تبدیل شده است. طبق گزارش «روس‌استات»، در سال ۲۰۲۴ فقط ۱.۲ میلیون تولد در این کشور ثبت شد کمترین میزان از ۱۹۹۹ که بازتاب‌دهنده نرخ باروری ۱.۴ است.

 

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
داستان ترانه «ملاممدجان»
درگیری خانوادگی بر سر طبخ کباب به قتل انجامید
دستور فرمانده کل ارتش برای کمک به ستاد بحران
آخرین وضعیت ترافیکی و جوی جاده‌ها
ترامپ: 59 کشور برای حضور در ترکیب نیروی بین المللی غزه اعلام آمادگی کرده‌اند
کاهش 21 درصدی آلاینده‌ها با اجرای کامل معاینه فنی خودروها
تعطیلی بنادر مسافری حقانی و ذاکری به‌دلیل ناپایداری جوی
شاخص بورس کانال 3.8 میلیون واحد را فتح کرد
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان فلسطین با موضوع لبنان
سازمان لیگ: قرارداد اندونگ با استقلال فسخ نشده است
برگزاری بازی تراکتور - پرسپولیس در ورزشگاه یادگار امام
14 مجروح در واژگونی مینی‌بوس مدرسه در جاده نیشابور
دستگیری اعضای باند توزیع گوشت آلوده در اصفهان
آغاز ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال 1405
کانادا 4 مقام ایرانی را تحریم کرد
دولت به صراحت با اصلاح قانون مهریه مخالف است+فیلم
عراقچی مینسک را به مقصد مسکو ترک کرد
پیش‌فروش سکه از صبح امروز آغاز شد
تصمیم جدید درباره پرونده تتلو منوط به احراز توبه است
آخرین وضعیت حضور و طرد اتباع غیرمجاز در ایران
حمله آمریکا به سه قایق هشت کشته بر جای گذاشت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ جدول
آغاز دور جدید عرضه خودروهای وارداتی +جزییات وکالتی کردن حساب
شکایت ترامپ از بی‌بی‌سی و درخواست غرامت هنگفت
بازگشت پرواز تهران - کیش به مهرآباد به دلیل بدی آب و هوای مقصد
مشکل از فرستنده است یا گیرنده ؟!
آغاز بررسی درخواست ویزای شینگن در سفارت آلمان
کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
سیاست‌نامه | دعوای ثابتی و تسنیم دوقطبی‌سازی رادیکال
آنفلوآنزا تخت‌های مراکز کودکان را پُر کرد
خداداد و سروش، جریمه سنگین و محرومیت!
حمله به آمریکایی‌ها؛ چرا واشنگتن مقصر را پنهان کرد؟
لزوم رفع التهاب اجتماعی
کسری بودجه گاهنده ارزش پول ملی
نصیری پس از ترک آذربایجان: بخاطر وزیر و محسن شادی به ایران برگشتم
سیاست خارجی نامتوازن
باتلاق ونزوئلا
پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری دیماه آغاز شد+ جزئیات
داعش مسئولیت حمله به نظامیان سوریه را برعهده گرفت
سکوت خطرناک تیم اقتصادی دولت در مسابقه قیمت‌ها
بقائی: جامعه جهانی برای مقابله با تهدید اسرائیل اقدام کند
جزئیات جدید از حادثه تروریستی فهرج؛ شهادت 3 نیروی پلیس و یک شهروند
24 کشته و زخمی در واژگونی مرگبار اتوبوس در محور اصفهان–نطنز + فیلم حادثه
برنامه مسابقات ورزشی امروز 25 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز سه شنبه 25 آذر 1404+ وضعیت استانها
چای سبز و لیمو؛ ترکیبی سالم با فواید بی‌نظیر
پاشنه‌بلند؛ زیبایی پرهزینه‌ای که شکل پا را تغییر می‌دهد
ربات‌ها با انسان امن‌تر و طبیعی‌تر تعامل می‌کنند
هدفون هوشمند، گفت‌وگو در محیط‌های پرسروصدا را ممکن می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی