×
اجتماعی
شناسه خبر : 242493
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/10 ساعت 09:55
پیش‌بینی ایلان ماسک: اروپا ممکن است منقرض شود

پیش‌بینی ایلان ماسک: اروپا ممکن است منقرض شود

ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی، هشدار داده که اروپا ممکن است «منقرض شود» مگر اینکه با افزایش نرخ تولد، مشکلات جمعیتی خود را برطرف کند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: ماسک با اشاره به کاهش نرخ زاد ولد در کشورهای غربی در پستی در شبکه اجتماعی ایکس به آمارهای جمعیتی اسکاتلند واکنش نشان داد که نشان می‌دهد در نیمه نخست سال ۲۰۲۵، شمار مرگ‌ومیرها ۳۴ درصد بیشتر از تولدها بوده است.

 او با اشاره به این موضوع نوشت: «اروپا از بین خواهد رفت مگر اینکه نرخ تولد دست‌کم به سطح جایگزینی جمعیت بازگردد.»

به گزارش راشا تودی، منظور او از نرخ جایگزینی، تعداد متوسط فرزندانی است که هر زوج باید داشته باشند تا جمعیت جایگزین شود.

به طور معمول، نرخ باروری جایگزینی ۲.۱ فرزند برای هر زن در نظر گرفته می‌شود تا مرگ‌ومیر کودکان و نسبت تقریبا برابر جنسیت در تولدها جبران شود. با این حال، مطالعات اخیر نشان می‌دهد این سطح ممکن است کافی نباشد و آستانه واقعی برای بقای طولانی‌مدت نزدیک به ۲.۷ فرزند در هر زن باشد.

طبق داده‌های دفتر آمار ملی بریتانیا، نرخ باروری در انگلستان و ولز در سال ۲۰۲۴ به ۱.۴ کاهش یافته و در اسکاتلند ۱.۳ بوده است؛ هر دو بسیار پایین‌تر از سطح جایگزینی. در اتحادیه اروپا هم باروری سال‌هاست رو به کاهش است و در سال ۲۰۲۳ به رکورد پایین ۱.۴ تولد زنده برای هر زن رسید.

ماسک که خود دست‌کم ۱۴ فرزند دارد و میلیون‌ها دلار برای پژوهش‌های باروری اهدا کرده، از طرفداران پرشور افزایش نرخ تولد است و بارها درباره افول جمعیتی در اروپا هشدار داده است.

هشدارهای او اما فقط به اروپا محدود نمی‌شود. ماسک با استناد به داده‌های جمعیتی جهانی ادعا کرده که تمدن بشری «در حال فروپاشی» خواهد بود مگر اینکه نرخ تولد افزایش یابد. او پیش‌تر نیز استدلال کرده بود که فروپاشی جمعیت ناشی از باروری پایین «بسیار بزرگ‌تر از تغییرات اقلیمی» به تمدن آسیب خواهد زد.

باروری در سطح جهانی بیش از ۵۰ سال است که روند نزولی دارد. داده‌های سازمان ملل نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۴ میانگین جهانی حدود ۲.۲ تولد برای هر زن بوده که از ۵ در دهه ۱۹۷۰ و ۳.۳ در دهه ۱۹۹۰ کاهش یافته است. تنها ۴۵ درصد کشورها و مناطق جهان ( معادل یک‌سوم جمعیت جهانی) در سال گذشته نرخ باروری در سطح جایگزینی یا بالاتر گزارش کرده‌اند. فقط ۱۳ درصد از کشورها نرخ باروری ۴ یا بالاتر داشته‌اند که عمدتاً شامل کشورهای آفریقای زیر صحرا، افغانستان، سودان و یمن می‌شوند.

راشا تودی در ادامه با اشاره به نرخ جمعیتی روسیه نیز نوشت، کاهش نرخ تولد و افت جمعیت به یک موضوع فوری برای روسیه نیز تبدیل شده است. طبق گزارش «روس‌استات»، در سال ۲۰۲۴ فقط ۱.۲ میلیون تولد در این کشور ثبت شد کمترین میزان از ۱۹۹۹ که بازتاب‌دهنده نرخ باروری ۱.۴ است.

 

 


نظرات

آخرین اخبار
جزئیات نامه ایران به سازمان ملل در واکنش به جنگ‌طلبی ترامپ
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 9 بهمن+ وضعیت استان ها
رمزگشایی از هشدار کم سابقه شمخانی؛ آن‌چه گفته نشد، مهم‌تر از آن‌چه نوشته شد!
این خرچنگ دریایی یک دستیار شخصی هوش مصنوعی است!
آماده‌سازی نهایی فضانوردان آرتمیس2 برای سفر تاریخی به ماه
رونمایی از هدفون‌های پیشرفته با مواد نانویی در نمایشگاه CES 2026
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد