×
حوادث
شناسه خبر : 242477
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 10:27
آمار قربانیان زلزله افغانستان به 1411نفر رسید/ 3124 نفر زخمی شدند

آمار قربانیان زلزله افغانستان به 1411نفر رسید/ 3124 نفر زخمی شدند

سخنگوی وزارت بهداشت طالبان شرافت زمان می‌گوید که بر اثر زلزله‌ کنر در شرق افغانستان جان 1411 نفر را گرفت و بیش از 3124 نفر زخمی کرد.

نورنیوز - گروه حوادث:  بعد از ثبت زلزله ۶ ریشتری در شرق افغانستان، بار دیگر زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر ناحیه هندوکش این کشور را تکان داد.

 زمین‌لرزه‌ای به قدرت ۶ ریشتر شامگاه دوشنبه شرق افغانستان و کابل و ولایات اطراف را لرزاند.مرکز زمین‌شناسی آمریکا محل وقوع زمین‌لرزه را ۳۶ کیلومتری شمال روستای باسول در شهرستان مهمنددره ننگرهار اعلام کرده است.

 سخنگوی وزارت بهداشت طالبان اظهار داشته است که عملیات نجات هنوز در منطقه ادامه دارد، هر چند به دلیل صعب العبور بودن منطقه عملیات به کندی پیش می‌رود.

 اداره هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نیز اعلام کرده است که از صندوق افغانستان پنج میلیون دلار برای رسید‌گی فوری به نیازهای آسیب‌دیده‌گان زمین‌لرزه اخیر در شرق کشور اختصاص یافته است. اوچا گفته است این پول برای فراهم‌سازی کمک‌های فوری چون سرپناه، غذا و خدمات بهداشتی به خانواده‌های متاثر از این رویداد اختصاص خواهد یافت.

سفیر ایران به همراه هیئتی به مناطق زلزله زده افغانستان سفر کرد

سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل، به همراه هیئتی از مقامات ایرانی برای بررسی وضعیت و ارائه کمک‌های فوری به مردم آسیب‌دیده در زلزله اخیر، به ولایت‌های ننگرهار و کنر سفر کرده است.

علیرضا بیکدلی سفیر ایران در کابل در رأس هیئتی برای ارزیابی خسارات و ارائه کمک‌های فوری به مناطق زلزله زده شرق افغانستان، وارد ولایت‌های ننگرهار و کنر شد.

این سفر در پی وقوع زمین‌لرزه مهیب 6 ریشتری انجام می‌شود که تاکنون باعث جان‌باختن بیش از 1124 نفر و زخمی شدن 3251 تن در ولایت‌های شرقی افغانستان شده است.

پیش‌تر سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل با صدور پیامی، جان‌باختن و مصدوم شدن شهروندان افغان را تسلیت گفت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی و برای مجروحان شفای عاجل مسئلت کرده بود. همچنین جمعیت هلال‌احمر ایران آمادگی خود را برای اعزام تیم‌های امدادی و درمانی به مناطق آسیب‌دیده اعلام کرده است.

این سفر هم‌چنین پیرو اعلام آمادگی رئیس‌جمهور ایران، وزیر امور خارجه و سخنگوی وزارت خارجه برای کمک به زلزله‌زدگان افغانستان انجام شده است. علیرغم تلاش تیم‌های امدادی، برخی مناطق به دلیل تخریب مسیرهای زمینی تنها از طریق هوا قابل دسترسی هستند.

800 کشته و 2800 زخمی در زلزله افغانستان/تسلیت پزشکیان/اعلام آمادگی ایران برای کمک

زمین‌لرزه‌ای به بزرگی 6 ریشتر شامگاه یکشنبه شرق افغانستان را لرزاند و تاکنون دست‌کم 800 کشته و 2 هزار و 817 زخمی در ولایت‌های ننگرهار و کنر بر جای گذاشته است. در این راستا وزارت امورخارجه ایران ضمن تسلیت برای کمک به زلزله‌زدگان افغانستان اعلام آمادگی کرد.

بر اثر زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۶ ریشتر که شامگاه یکشنبه شرق افغانستان را لرزاند، تاکنون دست‌کم  800 نفر کشته و 2 هزار و 817 نفر دیگر مجروح شده‌اند. شدت این زلزله در ولایت‌های ننگرهار و کنر بیشتر گزارش شده است.

به گزارش رسانه‌های افغانستان، این زمین‌لرزه ساعت ۲۳:۴۷ یکشنبه به وقت محلی رخ داده و مرکز آن در نزدیکی مرز افغانستان و پاکستان اعلام شده است. مرکز تحقیقات علوم زمین آلمان (GFZ) نیز این اطلاعات را تایید کرده و اعلام کرده که زلزله در عمق نسبتاً کم زمین رخ داده است.

زلزله
 

شبکه تلویزیونی استقلال افغانستان با استناد به آمار اولیه، اعلام کرد: «دست کم700نفر کشته و ده‌ها نفر در ولایت‌های ننگرهار و کنر زخمی شدند.»

مقامات محلی در ننگرهار در گزارشی اعلام کردند: «در پی این زمین‌لرزه 700 نفر جان باخته‌اند و 1500 تن دیگر در این ولایت مجروح شده‌اند.»

سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان، ذبیح‌الله مجاهد، با تایید خسارات جانی و مالی ناشی از این حادثه گفت: «زلزله یکشنبه شب در برخی از ولایات شرقی افغانستان تلفات جانی و خسارات مالی به همراه داشته است.»

وی همچنین افزود: «مسئولان محلی و مردم در حال تلاش برای نجات آسیب‌دیدگان هستند و تیم‌های کمکی از مرکز و استان‌های مجاور به محل حادثه اعزام شده‌اند.»

زلزله
 

دفتر والی ننگرهار نیز اعلام کرد که در شهرستان دره‌نور این ولایت، دو کودک جان خود را از دست داده‌اند و ۱۵ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

بر اساس گزارش رسانه‌های محلی، زلزله در مناطق دیگری از جمله ولایت لغمان نیز احساس شده و در کنر تعدادی از دانشجویان خوابگاه‌ها دچار آسیب‌دیدگی شده‌اند.

با وجود گزارش‌های منتشرشده، منابع رسمی افغانستان هنوز آمار دقیقی از تلفات و خسارات در سایر مناطق ارائه نکرده‌اند.

از سوی دیگر، خبرگزاری رویترز به نقل از مقامات حکومت سرپرست افغانستان هشدار داده است که نگرانی‌ها از احتمال کشته شدن صدها نفر در زلزله یکشنبه شب در جنوب شرقی این کشور وجود دارد.

پیام تسلیت دکتر پزشکیان در پی وقوع زلزله در شرق افغانستان

رئیس‌جمهور در پیامی ضمن تسلیت جان باختن شماری از مردم کشور دوست و برادر افغانستان در پی وقوع زلزله در شرق این کشور، آمادگی جمهوری اسلامی ایران را برای هرگونه همکاری، امدادرسانی و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مناطق آسیب‌دیده اعلام کرد.

پیام تسلیت عراقچی در پی زلزله در شرق افغانستان/ اعلام آمادگی ایران برای ارسال کمک

 «سیدعباس عراقچی» با ارسال پیامی وقوع زلزله در شرق افغانستان را به مردم این کشور تسلیت گفت.  

 وزیر خارجه در پیام خود نوشته است: اندوه و تاسف عمیق خود، دولت و مردم ایران از وقوع زلزله شدید در شرق افغانستان را که منجر به جان‌باختن و زخمی شدن صدها تن از مردم شریف این کشور شد، اعلام می نمایم.

عراقچی افزود: در این لحظات سخت و مصیبت بزرگ، ضمن ابراز تسلیت و همدلی صمیمانه با ملت بزرگ افغانستان و خانواده‌های داغدار، جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل خود را برای ارسال کمک‌های امدادی، درمانی و انسانی اعلام می‌دارد. دل‌های ما در کنار مردم مقاوم افغانستان است و امیدواریم با همکاری منطقه‌ای و مشترک، بتوان این مصیبت را پشت سر گذاشت و تسکینی بر آلام سانحه دیدگان فراهم آورد. ‌

بقایی: ایران آماده کمک به زلزله‌زدگان افغانستان‌ است

سخنگوی وزارت امور خارجه، از اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به افغانستان در پی وقوع زمین‌لرزه ۶ ریشتری در شرق این کشور خبر داد.

 اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه با ابراز مراتب همدردی کشورمان با مردم شریف افغانستان به‌ویژه خانواده‌های جان‌باختگان حادثه زمین‌لرزه شدید در ولایت‌های کنر، نورستان، ننگرهار و لغمان در شرق افغانستان، از خداوند برای مجروحین و آسیب‌دیدگان حادثه سلامتی و بهبودی مسئلت کرد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین با اشاره به شدت زمین‌لرزه، آمادگی کشورمان را برای ارائه هرگونه مساعدت به حکومت افغانستان در روند امداد و نجات آسیب‌دیدگان اعلام کرد.


اخبار مرتبط
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
شنبه 1404/06/15 ساعت 15:07
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سازمان بهداشت جهانی گزارش داده که با گذشت پنج روز از زلزله در افغانستان تعداد قربانیان این حادثه به سه هزار نفر رسیده است.
زلزله شدید شرق افغانستان به لرزه درآورد
پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 20:55
زلزله شدید شرق افغانستان به لرزه درآورد
شبکه الجزیره از وقوع زلزله شدید 6.2 ریشتر مجدد در ولایت کنر در شرق افغانستان خبر داد.
راهکار تازه پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر برای ساخت ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله
چهارشنبه 1404/06/12 ساعت 03:00
راهکار تازه پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر برای ساخت ساختمان‌های مقاوم در برابر زلزله
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به ارائه مدلی نوین برای تحلیل و طراحی بهینه سازه‌های فولادی منظم و نامنظم با رویکرد کاهش هزینه‌های چرخه عمر شدند.
ارسال کمک های هلال احمر ایران به زلزله زدگان افغانستان
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 18:53
ارسال کمک های هلال احمر ایران به زلزله زدگان افغانستان
در پی وقوع زمین‌لرزه شدید در شرق افغانستان که منجر به خسارات سنگین مالی و جانی و آوارگی صدها خانواده شد جمعیت هلال‌احمر ایران در راستای وظایف انسانی و اصول بنیادین بشردوستانه خود، ارسال کمک‌های فوری و ضروری به مناطق آسیب‌دیده را آغاز کرد.
5 کشته در سقوط بالگردی در  پاکستان
دوشنبه 1404/06/10 ساعت 14:43
5 کشته در سقوط بالگردی در پاکستان
سقوط یک بالگرد دولتی در منطقه دیامر در شمال پاکستان، پنج کشته برجای گذاشت. دو خلبان و سه نفر از پرسنل فنی در این حادثه جان باختند.
آیا گسل شمال تهران توان ایجاد زلزله 7.2 ریشتری را دارد؟
شنبه 1404/06/01 ساعت 14:32
آیا گسل شمال تهران توان ایجاد زلزله 7.2 ریشتری را دارد؟
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اعلام کرد: گسل شمال تهران قابلیت ایجاد زلزله‌هایی با بزرگای 7.2 ریشتر و گسل ری توان لرزشی تا 6.7 ریشتر را دارد.
وقوع زمین‌لرزه در فشم با بزرگی 3.4 ریشتر/ گسل طالقان عامل احتمالی زلزله فشم تهران
جمعه 1404/05/31 ساعت 09:53
وقوع زمین‌لرزه در فشم با بزرگی 3.4 ریشتر/ گسل طالقان عامل احتمالی زلزله فشم تهران
رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد که زلزله بامداد جمعه، 31 مرداد در فشم استان تهران احتمالاً ناشی از فعالیت شاخه شرقی گسل طالقان بوده است.
نظرات

آخرین اخبار
ستاره آرسنال جام جهانی را از دست داد
ایتالیا تحقیق درباره رفتار بن‌گویر با کاروان امدادی غزه را آغاز کرد
پایان مشارکت هلند در طرح آموزش نیروهای اوکراینی تحت رهبری انگلیس
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد