×
سیاسی
شناسه خبر : 242412
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/09 ساعت 19:04
قالیباف خطاب به پزشکیان:  واگذاری اختیارات به استانداران  قانونی نیست

قالیباف خطاب به پزشکیان: واگذاری اختیارات به استانداران قانونی نیست

رئیس‌مجلس در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، مصوبۀ دولت مبنی‌بر واگذاری اختیارات هیئت وزیران به وزرا و استانداران را خلاف قانون اساسی و قوانین عادی دانست و بخشی از آن را «ملغی‌الاثر» اعلام کرد.

نورنیوز- گروه سیاسی : در پی تصویب‌نامه‌ای از سوی دولت که اختیارات گسترده‌ای را به نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور تفویض می‌کرد، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، با استناد به نظرات هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و همچنین نظریه تفسیری شورای نگهبان، این مصوبه را مغایر قانون اساسی و قوانین عادی دانست و بخشی از آن را «ملغی‌الاثر» اعلام کرد.

متن نامه قالیباف به رئیس جمهور به شرح زیر است.

«جناب آقای دکتر پزشکیان رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران 

بازگشت به رونوشت تصویب‌نامه هیئت محترم وزیران به شماره ۵١۶٧۵/ت ه مورخ ١۴٠۴/٠٣/٢٩ این موضوع «تعیین وزرا، معاونین رئیس‌جمهور و استانداران به‌عنوان نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور » 

متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین و مستنداً به صدر ماده‌واحده و تفسیر (۴) الحاقی به «قانون نحوه اجرای اصول هشتاد و پنجم و یک‌صد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده ۱۰ آیین‌نامه اجرایی آن مراتب متضمن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقرر قانونی و اعلام نتیجه به اینجانب ابلاغ می‌گردد بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرر در قانون آن بخش از مصوبه که مورد ایراد قرار گرفته است ملغی‌الاثر خواهد بود.

طبق نظریه تفسیری شورای محترم نگهبان به شماره ٨/٣٠/٢١٢۴ مورخ ١٣٨١/١٠/١٢ «این اصل ۱۲۷ مربوط به امور اجرایی است و شامل تصویب‌نامه‌ها و آیین‌نامه‌ها و اساسنامه‌ها نمی‌شود و منحصراً شامل تصمیمات خواهد بود بنابراین تبصره الحاقی ماده ۲۹ که مقرر نموده است تفویض اختیار دولت موضوع اصل ۱۲۷ قانون اساسی به نماینده یا نمایندگان ویژه رئیس‌جمهور محدود به امور اجرایی است، وافی به مقصود است لکن تصویب‌نامه هیئت دولت که طی آن نماینده یا نمایندگانی با اختیارات مشخص تعیین می‌نماید از مصادیق تصویب‌نامه ذیل اصل ١٣٨ قانون اساسی می‌باشد و لازم است این تصویب‌نامه ضمن ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس شورای اسلامی برسد تا درصورتی‌که آنها را بر خلاف قوانین بداند با ذکر دلیل برای تجدیدنظر به هیئت وزیران بفرستد.»

بنابراین ازآنجاکه اجزای «١» و «٢» بند الف مصوبه ناظر به تفویض اختیارات هیئت محترم وزیران متضمن موارد خاص مذکور در اصل١٢٧  و بیانگر مصادیق مشخص نمی‌باشد و اطلاق عبارات مشعر به این است که تمام اختیارات هیئت محترم وزیران و رؤسای سازمان‌ها بدون تعیین موضوعات مشخص قابل تفویض است، مغایر با موادی از قوانین حاوی حدود اختیارات وزیران و تعیین وظایف و اختیارات وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها است که اعمال آنها قائم به شخص وزیر یا عالی‌ترین مقام اجرایی سازمان‌های موضوع مصوبه می‌باشد.

محمدباقر قالیباف»

 هیئت دولت در اواخر خرداد تصویب کرده بود که اختیارات هیئت وزیران در رابطه‌با وزارت‌خانه‌ها و سازمان‌ها به وزرا و در حوزه جغرافیایی استان‌ها به استاندار واگذار شود.

بر اساس قانون اساسی، رئیس مجلس می‌تواند آن دسته از مصوبات هیئت وزیران را که مغایر قانون اساسی هستند، ابطال نماید. گفتنی است اثر حقوقی این ابطال می‌تواند به‌عنوان یک وحدت رویه در خصوص سیاست‌ها و مصوبات مشابه نیز به کار برود.


نظرات

آخرین اخبار
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
حمله آمریکای متجاوز به بهانه سقوط بالگرد آپاچی/ موج دوم حملات به جنوب کشور
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید
گروسی در مناظره‌های ژنو میان نامزدهای دبیرکلی سازمان ملل شرکت نکرد
قالیباف: ما زبان دیپلماسی را ترجیح می‌دهیم ولی زبان‌ غیردیپلماسی را روان‌تر صحبت می‌کنیم
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 19 خرداد 1405
درخواست روسیه برای خروج سلاح‌های هسته‌ای آمریکا از اروپا
غریب‌آبادی: شورای حکام نباید محل سفیدشویی تجاوز نظامی باشد
مراسم تشییع دو شهید نیروی پدافند هوایی ارتش برگزار شد
بازگشت بیش از 20 هزار حاجی به کشور تاکنون