×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 242142
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/08 ساعت 12:37
ایران، روسیه و چین با اسنپ‌بک مقابله خواهند کرد

وال استریت ژورنال:

ایران، روسیه و چین با اسنپ‌بک مقابله خواهند کرد

روزنامه وال استریت ژورنال با این مقدمه نوشت: این اقدام اگرچه روی کاغذ برای غرب و ایالات متحده خوب به نظر می‌رسد و به واشنگتن ابزارهایی قدرتمند برای اعمال تحریم و فشار بیشتر بر ایران می‌دهد، این نتیجه تضمین شده نیست. تضمین آن مستلزم تلاش سخت دولت ترامپ است که به‌طور قطع با مخالفت تهران، پکن و مسکو روبرو خواهد شد و اجرای این تحریم‌ها برای جلوگیری از اهداف هسته

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه آمریکایی در گزارشی درباره تلاش انگلیس، فرانسه و آلمان برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه خاطرنشان کرد که این اقدام با مقابله از سوی ایران، روسیه و چین مواجه خواهد شد که استدلال می‌کنند، تلاش‌ها برای اجرای آن غیرقانونی است.

 تروئیکای اروپایی هفته گذشته روند فعال‌سازی بند موسوم به «اسنپ بک» در برجام را پس از مدت‌ها تهدید به انجام این کار آغاز کردند که تا پایان ماه سپتامبر قطعنامه‌های تحریمی سازمان ملل علیه ایران را که به‌عنوان بخشی از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ به حالت تعلیق درآمده بودند، به اجرا در خواهد آورد.

روزنامه وال استریت ژورنال با این مقدمه نوشت: این اقدام اگرچه روی کاغذ برای غرب و ایالات متحده خوب به نظر می‌رسد و به واشنگتن ابزارهایی قدرتمند برای اعمال تحریم و فشار بیشتر بر ایران می‌دهد، این نتیجه تضمین شده نیست. تضمین آن مستلزم تلاش سخت دولت ترامپ است که به‌طور قطع با مخالفت تهران، پکن و مسکو روبرو خواهد شد و اجرای این تحریم‌ها برای جلوگیری از اهداف هسته‌ای ایران به این سادگی نخواهد بود.

وال استریت ژورنال افزود: اسنپ بک برای توافق هسته‌ای با ایران طراحی شده بود. در نتیجه، استفاده از آن جدید است. کشورها به اجرای قطعنامه‌های سازمان ملل عادت دارند اما ممکن است مطمئن نباشند که چگونه به این سازوکار واکنش نشان دهند، به‌ویژه این‌که ایران، روسیه و چین سعی می‌کنند، مشروعیت این اقدام را زیر سوال ببرند.

رسانه آمریکایی در ادامه به ارائه راهکار به غرب و آمریکا برای اجرای این تحریم‌ها در شرایطی که ممکن است سایر کشورها با آن همراهی نکنند پرداخت و نوشت: پس از بازگشت تحریم‌های سازمان ملل، ایالات متحده و شرکایش باید با ارائه مشاوره به کشورها در مورد مشکلات عملی مرتبط با اجرای تحریم‌ها، مانند تعاریف فناوری و اجزای کلیدی که مشمول محدودیت هستند، بر اجرای آنها نظارت کنند. آنها همچنین باید شرکت‌ها، بانک‌ها و سایر ارائه‌دهندگان خدمات را که تحریم‌های احیا شده و الزامات کنترل صادرات را نقض می‌کنند، به مجازات تهدید کنند. در گذشته، چنین اقداماتی به‌طور معمول بخشی از وظایف سازمان ملل هنگام اعمال تحریم‌ها بود، اما بعید است که اکنون چنین باشد، زیرا روسیه و چین احتمالاً هرگونه تلاش سازمان ملل برای ایجاد یک کمیته تحریم مؤثر یا هیاتی از کارشناسان برای گزارش تخلفات را مسدود خواهند کرد.

وال استریت ژورنال با اشاره به اینکه‌ «ایران در طوال سال‌های گذشته به‌طور پیوسته صادرات نفت خود را به سطح قبل از تحریم‌ها افزایش داده است» دولت آمریکا را به دلیل بی‌توجهی به این مساله مورد انتقاد قرار داد و مدعی شد که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ایالات متحده به‌رغم سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران در دوره اول فعالیت خود در کاخ سفید، از زمان بازگشت مجدد به قدرت در مورد تحریم‌های اقتصادی مردد بوده و حتی در مواردی به نظر می‌رسید که آماده است تجارت با ایران را که نقض تحریم‌های ایالات متحده است، نادیده بگیرد. ترامپ باید در مورد انتظارات ایالات متحده از اجرای تحریم‌ها شفاف‌تر باشد و گام‌هایی برای نشان دادن جدیت خود بردارد.

روزنامه آمریکایی خاطر نشان کرد که این امر، مستلزم آن است که واشنگتن بزرگ‌ترین خریدار نفت ایران، یعنی چین را سرکوب کند و احتمالاً با شرکای تجاری ایالات متحده سختگیری بیشتری به خرج دهد، ازجمله شرکای منطقه‌ای آمریکا مانند امارات متحده عربی که مراکز مالی جهانی و قطب‌های حمل و نقل هستند و در سال‌های اخیر روابط خود را با ایران بهبود بخشیده‌اند. ایالات متحده همچنین ممکن است، نیاز به تعامل با هند در شرایطی داشته باشد که درگیر اختلافات تجاری با این کشورها است. بنابراین، برای ترامپ متقاعد کردن آنها برای کمک به اجرای تحریم‌ها علیه ایران دشوارتر خواهد بود.

به نوشته این روزنامه، مهم‌تر از همه، ایالات متحده باید با روسیه و چین روبرو شود که هر دو احتمالاً با اجرای اسنپ بک مخالفت خواهند کرد و استدلال می‌کنند که تلاش‌ها برای اجرای آن غیرقانونی است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
معمای پرکاری پاکستان!
هند موشک بالستیک کوتاه‌برد آزمایش کرد
تاثیر مثبت جام جهانی بر تولید ناخالص داخلی کانادا
تجمع اعتراضی هزاران نفر از مردم کوبا مقابل سفارت آمریکا
انتقاد پوتین از وضعیت فساد در رژیم کی‌یف
گنبد آهنین و نفربر ارتش اسرائیل زیر حملات حزب الله
اعتراض صدراعظم آلمان به خشونت صهیونیست ها در کرانه باختری
تیم ملی آمریکا مقصد بعدی گواردیولا است؟
اضافه کاری کارکنان بعد از ساعت 13 ممنوع!
یمن: تجاوز جدید با پاسخ قاطع روبرو خواهد شد
تحریم‌های ضدایرانی به هرمز کشیده شد
بقائی: تجاوز آمریکا «غیرضروری» نبود بلکه «مجرمانه» بود
رهبران 7 کشور غربی شهرک سازی در کرانه باختری را محکوم کردند
روبیو ادعا کرد: همه دوست داریم شاهد توافق با ایران باشیم
امتحانات خردادماه در گلستان غیرحضوری شد
پاکستان و آمریکا در اتصال ریلی با هم همکاری می کنند
محاصره و فشار بر باریکه غزه شدت بیشتری گرفت
شکایت گل‌گهر از چادرملو به نفع پرسپولیسی ها
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد
روابط عمومی سپاه: مذاکره، صحنه دیگری از کارزار میدان نبرد است
وزیر نفت: مردم بهینه انرژی مصرف کنند
15 نفر محکوم فراری در پیشوا تحویل زندان شدند
فتوحات جدید واحدهای ارتش روسیه در اوکراین
تاجرنیا: فوتبال باید برای همه جهان غیرسیاسی باشد
مشاهده خرس سیاه آسیایی در شهر گوهران
هشدار لاوروف به احتمال ازسرگیری جنگ در منطقه خلیج فارس
بقایی: ایران صرفا خواهان احقاق خود است
بحرینی: محاصره دریایی مصداق جنایت جنگی است
تعرفه واردات گوشی‌های پرچمدار چقدر شد؟
حمله هوایی انتحاری حزب الله به پادگان برانیت
افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی
عاصم منیر راهی تهران شد
پایان 10 سال حکمرانی گواردیولا بر منچسترسیتی+فیلم
کشف محموله نیم کیلویی شیشه در ملکان
برپایی 7 مرکز عرضه دام زنده در پایتخت برای عید قربان
آخرین فرصت ثبت‌نام در طرح مشارکت در تولید ایران‌خودرو
انصراف نماینده فلسطین از نامزدی نایب‌رئیسی مجمع عمومی سازمان ملل
بقایی سخنگوی هیئت مذاکره‌کننده شد
هشدار امارات درباره تبعات تنش جدید بین ایران و آمریکا
خشم هواداران فوتبال از لیست جنجالی انگلیس
تلاش‌ها برای توقف جنگ وارد مرحله حساسی شده است
عقب‌نشینی قیمت نفت ایران در بازار اروپا
متقاضیان بیمه بیکاری بخوانند؛آغاز ثبت نام از فردا
روایت متفاوت جنگ 12روزه در قاب طنز
هشدار درباره «فاجعه سالمندی» در ایران
حملات علیه ایران نباید به عنوان «جنگ غیرضروری» مفهوم‌سازی شود
آخرین وضعیت پرداخت خسارت به خودروهای جنگ‌زده+جزئیات
فروش اجباری کالا تخلف است
پیش‌بینی جهش تولید برنج در گیلان
توقیف اموال هفت متهم امنیتی در ایلام