×
از نگاه دیگران
شناسه خبر : 242106
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/08 ساعت 09:01
اروپا در دفاع از خود و اوکراین تنهاست

گاردین:

اروپا در دفاع از خود و اوکراین تنهاست

در نتیجه تحولات دیپلماتیک اخیر، این واقعیت بر بروکسل آشکار شده که این قاره باید امنیت و دفاع از اوکراین را بدون اتکا به آمریکا بر عهده گیرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: رسانه انگلیسی در مقاله‌ای با عنوان «اروپا می‌داند در دفاع از خود و اوکراین تنهاست»، گزارش داده است که پس از تحولات دیپلماتیک اخیر، اروپا بیش از پیش با این واقعیت مواجه شده که باید دفاع از اوکراین و امنیت خود را مستقل از آمریکا بر عهده گیرد.

روزنامه گاردین در این گزارش نوشته است: اتحادیه اروپا در تابستان گذشته توافق تجاری یک‌طرفه‌ای را که از سوی «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تحمیل شد پذیرفت، وعده سرمایه‌گذاری‌های کلان در اقتصاد آمریکا داد و حتی اعضای ناتو در اروپا متعهد شدند هزینه‌های دفاعی خود را تا پنج درصد تولید ناخالص داخلی افزایش دهند؛ به این امید که نقش واشنگتن در امنیت اروپا حفظ شود.

این مقاله خاطرنشان می‌کند که رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، فنلاند و کمیسیون اروپا همراه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به کاخ سفید رفتند تا در مقابل درخواست‌های «ولادیمیر پوتین» برای امتیازات ارضی ایستادگی کنند. اما نتیجه این نشست چندان قاطع نبود. ترامپ بار دیگر عضویت اوکراین در ناتو را رد کرد، شرط آتش‌بس فوری را بدون گرفتن امتیاز متقابل از روسیه کنار گذاشت و حتی از متحدان اروپایی خواست برای خرید سلاح‌های آمریکایی ۱۰ درصد اضافه‌هزینه بپردازند؛ اقدامی که گاردین آن را «مالیات جنگی بر هم‌پیمانان» توصیف می‌کند.

این گزارش یادآور می‌شود که حمایت آمریکا از نیروی موسوم به «اطمینان‌بخش» که توسط لندن و پاریس برای اوکراین طراحی شده، بسیار محدود خواهد بود و شامل اعزام نیروی زمینی نمی‌شود. در عین حال، اشتراک‌گذاری اطلاعات حساس با متحدان اروپایی نیز کاهش یافته و گزارش شده که واشنگتن حتی نزدیک‌ترین شرکای اطلاعاتی خود را از جزئیات مذاکرات با روسیه مطلع نمی‌سازد. این وضعیت، به‌ویژه در صورت ازسرگیری حملات روسیه، اروپایی‌ها را در موقعیت نامطمئنی قرار داده است.

در عرصه سیاسی، انسجام اروپا شکننده است. «ماتئو سالوینی» معاون نخست‌وزیر ایتالیا از طرح «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه برای اعزام نیرو به اوکراین انتقاد کرده و «فریدریش مرتس» صدراعظم آلمان با مخالفت‌هایی در داخل دولت خود روبه‌رو شده است. لهستان نیز اعزام نیرو را رد کرده و ترکیه احتمالاً مشارکت خود را به امتیازات سیاسی مشروط خواهد کرد. این اختلافات تردیدهایی جدی درباره توانایی اروپا برای ارائه تضمین‌های امنیتی معتبر به اوکراین ایجاد کرده است.

گاردین همچنین به تجربه‌های ناموفق گذشته اروپا در بوسنی دهه ۹۰ و واکنش ضعیف در برابر الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ اشاره کرده و آن را نشانه‌ای از محدودیت‌های این قاره دانسته است. در نهایت، گزارش به سخنان «اورزولا فون درلاین» رئیس کمیسیون اروپا اشاره می‌کند که گفته اوکراین باید به یک «جوجه‌تیغی فولادی» تبدیل شود و بار اصلی همچنان بر دوش خود این کشور خواهد بود.

بر اساس گزارش رسانه انگلیسی، اروپا هنوز تا کسب ظرفیت سیاسی و نظامی مستقل برای بازدارندگی در برابر روسیه فاصله زیادی دارد و باید با واقعیت تلخ اتکای محدود به آمریکا روبه‌رو شود.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
تداوم انسداد محور کرج ـ چالوس
زمان برگزاری آزمون MSRT وزارت علوم اعلام شد
ویژه‌برنامه‌های محرم شبکه‌های سیما اعلام شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هشتم
هشدار وزیر خارجه ترکیه؛ تل‌آویو برای تخریب توافق تهران و واشنگتن تلاش می‌کند
یک رأی، سه مدعی؛ پرسپولیس در انتظار معجزه استیناف
آخرین جزئیات از اختلال خدمات بانکی ؛اطلاعات مالی مشتریان کاملاً محفوظ است
عضو کمیسیون امنیت ملی:تفاهم اخیر حاصل اقتدار ایران در میدان و دیپلماسی است
پیام ویژه نعیم قاسم به قالیباف : ایران نماد عزت و شرافت است
مرگ مشکوک بازیگر سریال های ترکیه ای؛پلیس به دنبال سرنخ در دوربین های مداربسته
استارمر بازگشایی تنگه هرمز را حیاتی خواند
آماده‌سازی قطر برای افزایش سریع تولید گاز طبیعی مایع
ترامپ حمله اسرائیل به بیروت را وحشیانه خواند
عارف در گفت‌وگو با جانباز هوافضا: فداکاری رزمندگان دفاع مقدس سوم مایه افتخار ملت است
تأکید تهران و بیروت بر اجرای تعهدات و توقف جنگ لبنان
توافق؛ راهی برای خروج آمریکا از جنگ پرهزینه و نامحبوب
واکنش رضاییان به شیطنت خبرنگار: مسائل داخلی ایران به تو ربطی ندارد
قیمت مرغ در میادین میوه و تره‌بار چند؟
تخصیص 1.6 میلیارد دلار ارز به خودروسازان و واردکنندگان
سریلانکا در آستانه تبدیل شدن به مرکز جرایم سایبری جهان
سوئیس محل امضای توافق با حضور قالیباف، ونس و قطر/ترامپ: توافق با ایران وارد «مرحله دوم» شد
چین خواستار نقش‌آفرینی سازمان شانگهای در صلح غرب آسیا شد
تشریح تفاهم 14 ماده‌ای ایران و آمریکا از زبان عضو کمیسیون امنیت ملی
رئیس قوه قضاییه: دیپلماسی ما در امتداد جهادِ «میدان» است
خروج سوخت‌رسان‌های آمریکایی از اسرائیل نشانه چیست؟
لو رفتن طراحی توپ نهایی جام جهانی
بولتون: امتیازاتِ بزرگ به تهران رسید
تفاهم ترامپ با ایران عامل سرخوردگی شدید در اسرائیل
انتقاد گسترده چهره‌های شاخص حزب جمهوری‌خواه از ترامپ
ثبت‌نام‌ها زیر ذره‌بین؛ شهریه اضافه ممنوع
چرا حراج امروز شمش طلا لغو شد؟
افت 24 درصدی تجارت آمریکا با کشورهای خلیج فارس
مسیر تشییع «رهبر شهید» در تهران تعیین شد + جزئیات مراسم
نوراینفو | چرا برای امام حسین (ع) عزاداری می کنیم؟
تخریب 4 ساختمان در یک لحظه در بروجرد + علت حادثه و آمار مصدومان
برنامه جدید آزمون‌های نهایی منتشر شد +جدول برنامه زمانی امتحانات هر درس
شکست واشنگتن در رسیدن به اهداف محصول مستقیم توافق با ایران
سفر نخست‌وزیر عراق به کاخ سفید در ژوئیه
خشم هواداران اسپانیا از یامال؛ حاشیه بزرگ برای ستاره جوان رئال
سند ملی توانبخشی تصویب شد؛ چه کسانی از این خدمات جدید بهره‌مند می‌شوند
پذیرش شکست نقشه‌های براندازی توسط ترامپ در ایران
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به خودرویی در جنوب لبنان
نورنما | حزب‌اللّه یک پهپاد «Heron-1» اسرائیل را ساقط کرد
اعتراف رئیس سازمان اورژانس کشور به «فقر آمبولانس» در کشور
انصاری: تفاهم‌نامه ایران به قیمت «هزینه‌های هنگفت» برای آمریکا تمام شد
قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 26 خرداد 1405 / ریزش سنگین در بازار سکه و طلا
هند دسترسی به تلگرام را محدود کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه‌شنبه 26 خرداد 1404 ؛ بازار ارز در شوک توافق
ترامپ به ایران باخت
توافق ایران پیروزی روشنی برای آمریکایی‌ها نداشت