×
بین الملل
شناسه خبر : 242028
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 19:15
نامه رسمی تروئیکا به شورای امنیت: فعال شدن اسنپ بک به معنای پایان دیپلماسی نیست

نامه رسمی تروئیکا به شورای امنیت: فعال شدن اسنپ بک به معنای پایان دیپلماسی نیست

سه کشور اروپایی عضو برجام مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال کردند. سفیر انگلیس در سازمان ملل تاکید کرد که این اقدام به معنای پایان دیپلماسی نیست و پیشنهادات طرف اروپایی برای حل برنامه هسته‌ای همچنان روی میز است.

نورنیوز - گروه بین الملل: باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل روز جمعه به وقت محلی در جمع خبرنگاران با قرائت بیانیه تروئیکای اروپا و ادعاهای ضد ایرانی آنها گفت:« روز گذشته در راستای قطعنامه ۲۲۳۱ ۳ کشور اروپایی از جمله فرانسه آلمان و انگلیس نامه‌ای را به شورای امنیت ارائه و در آن اعلام کردند که ایران به شکل قابل توجهی به تعهدات خود تحت برجام عمل نمی‌کند.»

وود وارد مدعی شد:« از سال ۲۰۱۹ ایران به صورت فزاینده و همچنین عمداً به تعهدات خود تحت برجام عمل نکرده است. این شامل انباشت و ذخیره مقدار زیادی از اورانیوم غنی شده با سطح بالا است که هیچ هدف غیرنظامی ندارد. با توجه به گزارش آژانس بین‌المللی اتمی، ایران تنها کشور غیر اتمی است که اورانیوم با غنای بالا تولید می‌کند.»

سفیر انگلیس بدون اشاره به عهدشکنی اروپا و حملات اسرائیل و آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران گفت: «ایران دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را متوقف کرده است در حالی که این امر در برجام توافق شده بود. این کشور همچنین اخیراً دسترسی به مواد هسته‌ای و سایت‌های اتمی خود را به شکل قابل توجهی محدود کرده است در حالی که تعهد دارد بر اساس ان پی تی این دسترسی را فراهم کند.»

این دیپلمات انگلیسی ادعا کرد:« با وجود این اقدامات سه کشور اروپایی تمام تلاش خود را انجام دادند تا این مسائل را به صورت دیپلماتیک حل کنند. ما به ایران پیشنهاد دادیم اگر نگرانی‌های جدی ما را برطرف کند، مهلت مکانیسم ماشه را تمدید کنیم.»

سفیر انگلیس مدعی شد: «درخواست‌های ما عادلانه و واقع بینانه بود. درخواست‌های ما شامل بازگشت ایران به مذاکرات برای یک توافق جامع، انجام وظایف توسط ایران در مقابل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای و اقدامات در جهت رفع نگرانی‌های ما در مورد ذخایر اورانیوم با غنای بالا بود. اما تاکنون ایران هیچ اقدامی انجام نداده است که نشان دهد در انجام این خواسته‌ها جدی است.»

وود وارد با تکرار ادعاها بدون کوچکترین اشاره به دلایل اصلی اقدامات ایران همچنین مدعی شد: «ایران به تعهدات خود در مقابل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای عمل نمی‌کند، به مذاکرات با آمریکا بازنگشته است تا به یک راه حل دیپلماتیک مورد قبول دست یابد.»

مکانیسم ماشه، به معنای پایان دیپلماسی نیست

سفیر انگلیس به نیابت از سه کشور اروپایی گفت: «درخواست ما به شورای امنیت اکنون یک دوره ۳۰ روزه را فعال کرده است. این به معنای پایان دیپلماسی نیست. پیشنهادات ما همچنان روی میز است. ما امیدواریم ایران اقدامات لازم برای رسیدگی به نگرانی‌های جدی جامعه بین‌المللی در مورد برنامه هسته‌ای آن بردارد.»

وی با ادعای اینکه ما از ایران می‌خواهیم «که موضع خود را تغییر دهد و بر اساس پیشنهاد ما به یک راه حل برسد و به ایجاد فضای دیپلماتیک جهت حل این مسئله کمک کند»، مدعی شد: در غیر این صورت تحریم‌های هدفمند سازمان ملل که برنامه هسته‌ای آن را هدف قرار می‌دهند اجرایی خواهد شد.

سفیر انگلیس با تکرار ادعاهای واشنگتن درباره برنامه هسته ای ایران ادعا کرد:« ما همچنان مصمم هستیم که ایران به سلاح هسته‌ای دست نیابد. در حالی که ما هیچ چاره‌ای جز رود به این مسیر نداشته‌ایم اما همچنان متعهد به دیپلماسی و حل مسالمت آمیز تهدیدهای علیه صلح و ثبات جهانی هستیم. همچنان یک مسیر دیپلماتیک پیش رو است اگر ایران تصمیم بگیرد در این مسیر قدم بگذارد.»


اخبار مرتبط
ایران، روسیه و چین با اسنپ‌بک مقابله خواهند کرد
شنبه 1404/06/08 ساعت 12:37
وال استریت ژورنال:
ایران، روسیه و چین با اسنپ‌بک مقابله خواهند کرد
روزنامه وال استریت ژورنال با این مقدمه نوشت: این اقدام اگرچه روی کاغذ برای غرب و ایالات متحده خوب به نظر می‌رسد و به واشنگتن ابزارهایی قدرتمند برای اعمال تحریم و فشار بیشتر بر ایران می‌دهد، این نتیجه تضمین شده نیست. تضمین آن مستلزم تلاش سخت دولت ترامپ است که به‌طور قطع با مخالفت تهران، پکن و مسکو روبرو خواهد شد و اجرای این تحریم‌ها برای جلوگیری از اهداف هسته
مذاکرات راهبردی فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته‌ای ایران به زودی آغاز خواهد شد
جمعه 1404/06/07 ساعت 22:25
مذاکرات راهبردی فرانسه و آلمان درباره برنامه هسته‌ای ایران به زودی آغاز خواهد شد
پاریس و برلین به زودی مذاکرات راهبردی درباره برنامه هسته‌ای ایران را با حضور وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع آغاز می‌کنند؛ در حالی که تروئیکای اروپایی مکانیسم ماشه را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران فعال کرده است.
مکانیسم ماشه؛ آزمون دوباره اروپا در میدان بی‌اعتمادی
جمعه 1404/06/07 ساعت 21:46
نور نیوز بررسی می کند؛
مکانیسم ماشه؛ آزمون دوباره اروپا در میدان بی‌اعتمادی
فعال‌سازی فرآیند مکانیسم ماشه از سوی اروپا، تهدید کننده ابزار گفت‌وگو و عاملی تازه برای انسداد مسیر دیپلماسی و تشدید بحران خواهد بود.
سفیر ایران در آلمان: سه کشور اروپایی صلاحیت استفاده از اسنپ‌بک را ندارند
جمعه 1404/06/07 ساعت 21:20
سفیر ایران در آلمان: سه کشور اروپایی صلاحیت استفاده از اسنپ‌بک را ندارند
سفیر ایران در آلمان اعلام کرد که سه کشور اروپایی به دلیل نقض مکرر تعهدات برجامی، صلاحیت قانونی و اخلاقی استفاده از اسنپ‌بک را ندارند و بر موضع قاطع ایران در برابر فشارها تأکید کرد.
گروسی خواستار دسترسی به سایت هسته‌ای ایران شد
جمعه 1404/06/07 ساعت 20:35
گروسی خواستار دسترسی به سایت هسته‌ای ایران شد
گروسی بار دیگر خواستار دسترسی کامل آژانس به تمامی سایت‌های هسته‌ای ایران شد و فعال‌سازی اسنپ‌بک توسط سه کشور اروپایی را تصمیمی سیاسی خواند که روندی 30 روزه را آغاز کرده است.
عراقچی: اروپا خود را با توهم اسنپ‌بک فریب ندهد
جمعه 1404/06/07 ساعت 18:37
عراقچی: اروپا خود را با توهم اسنپ‌بک فریب ندهد
عراقچی هشدار داد که اروپا نباید خود را با توهم استفاده از سازوکار اسنپ‌بک فریب دهد و تأکید کرد این اقدام، سه کشور اروپایی را در رابطه با ایران بی‌اثر خواهد کرد.
حمایت ایران از پیشنهاد چین و روسیه برای تمدید قطعنامه 2231
جمعه 1404/06/07 ساعت 08:54
حمایت ایران از پیشنهاد چین و روسیه برای تمدید قطعنامه 2231
سفیر ایران در سازمان ملل از پیشنهاد چین و روسیه برای تمدید قطعنامه 2231 حمایت کرد و اقدام سه کشور اروپایی در فعال‌سازی اسنپ‌بک را تحریف واقعیت و تضعیف همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دانست.
اعضای شورای امنیت در آستانه تصمیمی سرنوشت‌ساز برای ایران
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 21:30
اعضای شورای امنیت در آستانه تصمیمی سرنوشت‌ساز برای ایران
نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل با اشاره به پیش‌نویس قطعنامه مشترک روسیه و چین اعلام کرد واکنش تروئیکای اروپایی معیار سنجش تعهد آنها به دیپلماسی یا تشدید بحران خواهد بود.
شورای امنیت فردا درباره مکانیسم ماشه علیه ایران جلسه برگزار می‌کند
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 21:10
شورای امنیت فردا درباره مکانیسم ماشه علیه ایران جلسه برگزار می‌کند
منابع دیپلماتیک از برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل به درخواست تروئیکای اروپا خبر دادند؛ موضوع اصلی جلسه بررسی ایران و شروع فرایند فعال‌سازی مکانیسم ماشه خواهد بود.
اولیانوف: تروئیکا درصدد فشار و باج‌خواهی از تهران است
چهارشنبه 1404/05/29 ساعت 23:50
اولیانوف: تروئیکا درصدد فشار و باج‌خواهی از تهران است
میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی وین، اعلام کرد که تروئیکای اروپا در تلاش برای باج‌خواهی از ایران بوده و تهدید به فعال‌سازی مکانیزم ماشه می‌کنند.
نظرات

آخرین اخبار
دانشمندان یک رایانه قدرتمند را درون«نخ» جا دادند!
آیا نوشیدن چای برای سلامتی مفید است؟
«جایزه ملی گردشگری ایران» برگزار می‌شود
کنسرسیوم اروپایی مواد دوبعدی را با لیزر وارد دنیای صنعتی نیمه‌هادی‌ کرد
بیانیه 11 کشور در محکومیت تخریب مقر «آنروا» توسط رژیم صهیونیستی
هشدار نجباء به ترامپ: تعرض به مرجعیت به منزله صدور فتوای جهاد است
اعلام آمادگی حماس برای واگذاری اداره غزه به کمیته تکنوکرات فلسطینی
شهادت یک فلسطینی به دست نظامیان اسرائیلی در جنوب قدس
انجام آزمایشی کاپوتاژ خودروهای زائران از مرز خسروی
انتصاب «حمیدرضا بخشی» به عنوان رئیس دانشگاه شاهد
دادستان کل ونزوئلا: بازداشت مادورو نقض بی‌سابقه حقوق بین‌الملل است
پورمحمدی: همبستگی ملت رکن اصلی اقتدار ملی در شرایط کنونی است
ابلاغیه کمیته انضباطی برای سرمربی شمس آذر و بازیکن ذوب آهن
واکنش تازه اوباما به سرکوب مردم آمریکا در مینه‌سوتا
مردم عراق در حمایت از حاکمیت کشورشان تظاهرات کردند
جنگ بین‌قاره‌ای شاگردان پیاتز
اسامی و مشخصات تمام جانباختگان اخیر منتشر خواهد شد
معرفی نامزدهای جشنواره شعر فجر
سفر رئیس امارات به روسیه با محوریت تحولات منطقه
امیدیان سرمربی ذوب آهن شد
حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران
تاکید مصر، قطر و عمان بر از سرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا
سرویس اینترنت کاربران در زمان قطعی اینترنت جبران می‌شود؟
26 کشور به «شورای صلح» پیوستند
هشدار چین به آمریکا: ماجراجویی نکن!/حمله به ایران منطقه را جهنم خواهد کرد
روبیو: 40 هزار سرباز آمریکایی در تیررس موشک‌ها و پهپادهای ایران‌اند
صدور 210 هزار دادخواست علیه رژیم صهیونیستی و آمریکا
آیا طارمی به لیگ برتر انگلیس می‌رود؟
آتش سوزی مرگبار در مشیریه تهران
تلفن و اینترنت در مازندران قطع شد؛ علت چیست؟
دستگیری 16 لیدر اغتشاشات در نکا
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همۀ سناریوهایتان برنامه داریم
آنکارا: صلح و ثبات ایران برای امنیت منطقه حیاتی است
اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران
هشدار زرد بارش و افت دما در سمنان تا پایان هفته
واکنش عراقچی به تهدید ترامپ: نیروهای مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند
تسهیلات دولت برای دانش بنیان های متضرر از قطعی اینترنت
پلیس: به آذربایجان شرقی سفر نکنید
شمخانی:ضربه محدود وجود ندارد؛ پاسخ ایران فوری و همه‌جانبه خواهد بود
اوسمار: بیشتر از باخت ناراحت شیوه بازی تیم هستم
آمریکا رهبران ونزوئلا را تهدید کرد؛ از نیروی نظامی استفاده خواهیم کرد
اعلام زمان انتشار جدول نمایش فیلم‌های فجر
ورود سامانه بارشی به کهگیلویه و بویراحمد از امشب
اعلام نظر کرملین درخصوص تحویل بشار اسد
قلدری ترامپ علیه شهردار مینیاپولیس
وقوع زمین لرزه در هرمزگان
حزب دعوت اسلامی مداخله خارجی در امور عراق را محکوم کرد
رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند
هواشناسی ایلام هشدار داد؛ برف و باران تشدید می‌شود
جنپو به تمرینات استقلال اضافه شد