×
اقتصادی
شناسه خبر : 241978
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 16:10
مشکل کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی رفع می‌شود

مشکل کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی رفع می‌شود

مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که مشکل عبور کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی حل خواهد شد و افزود که پروانه تردد خاص باعث کندی فرآیند حمل کالا شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: امین ترفع رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: در حال حاضر هیچ پنجره واحدی بین ایران و همسایه‌ها برای هماهنگی گمرکی وجود ندارد. طبیعی است که زیرساخت‌های مرزی در برخی کشورها ضعیف‌تر باشد، هرچند در برخی همسایه‌ها شرایط بهتر است. اما به دلیل نبود ارتباط فرآیندی و رویه یکسان، کالا و کامیون در برخی مرزها نمی‌توانند مستقیم عبور کنند و مجبورند حتماً در پایانه بارگیری مجدد انجام دهند.

وی افزود: این وضعیت در ارتباط با کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، عراق و اقلیم کردستان مشاهده می‌شود. کامیون‌های آن‌ها می‌توانند وارد ایران شوند، اما عبور کامیون‌های ایرانی از کشورهای مقابل تابع توافق‌های جاده‌ای و شرایط تعیین شده و همواره نیازمند پرداخت هزینه است. برخی کشورها برای حفظ ناوگان خود، ورود کامیون‌های ایرانی را محدود می‌کنند تا بازار داخلی آن‌ها تحت تأثیر قرار نگیرد.

ترفع ادامه داد: به دلیل تفاوت رویه‌ها، نیاز به پروانه تردد خاص یا ترانزیت دو جانبه در برخی مسیرها وجود دارد. این عدم هماهنگی باعث پیچیدگی و طولانی شدن فرآیند عبور کالا می‌شود و جریان ترانزیت را در مرزها با چالش مواجه می‌سازد. برای مثال در مورد ازبکستان تدابیر ویژه‌ای برای کامیون‌های ایرانی اندیشیده شده تا عبور آن‌ها از مرزهای آن کشور ساماندهی شود.

رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی درباره شرایط عبور کامیون‌ها از مرز ایران و ازبکستان توضیح داد: ازبکستان اعلام کرده کامیون‌های ایرانی که از بندرعباس بارگیری می‌کنند، باید پروانه تردد کشور ثالث داشته باشند. در چارچوب بین‌المللی کامیون‌ها یا ترانزیت دو جانبه دارند یا پروانه تردد ثالث، اما مسئله ازبکستان با استانداردهای معمول متفاوت است و تاکید آن‌ها بیشتر بر مبدا بارگیری است تا مبدا کالا.

ترفع بیان کرد:‌ به عبارت دیگر برای آن‌ها مهم نیست که مبدا تولید کالا کجاست، بلکه راننده و محل بارگیری تعیین‌کننده است. این موضوع خارج از تعاریف بین‌المللی و استانداردهای رایج است، اما تدابیری برای مدیریت آن اتخاذ شده و مذاکرات و تفاهم‌هایی بین طرفین انجام شده تا امکان تردد با پروانه کشور ثالث فراهم شود.

وی یادآور شد: با وجود اختلاف نظر ازبکستان درباره پروانه تردد کشور ثالث برای بارهای بارگیری شده از بندرعباس، این موضوع در مسیر حل و فصل است و انتظار می‌رود طی یک ماه آینده به نتیجه برسد. در این مدت تدابیری اندیشیده شده، مانند استفاده از کامیون‌های ترکمن تا روند ترانزیت متوقف نشود.

وی افزود: بار ترانزیتی به این معناست که مبدا و مقصد کالا خارج از ایران بوده و ایران تنها واسطه است. در شرایط بحرانی ممکن است کشورهای مبدا و مقصد احتیاط کنند و بار خود را از مسیر ایران عبور ندهند که این موضوع می‌تواند بر شاخص‌ها و عملکرد ترانزیت ایران تاثیرگذار باشد و باعث نوسان در عملکرد شود. اما با بازگشت شرایط به حالت عادی، روند تجاری دوباره از سر گرفته می‌شود.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال