×
اقتصادی
شناسه خبر : 241978
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 16:10
مشکل کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی رفع می‌شود

مشکل کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی رفع می‌شود

مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که مشکل عبور کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی حل خواهد شد و افزود که پروانه تردد خاص باعث کندی فرآیند حمل کالا شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: امین ترفع رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: در حال حاضر هیچ پنجره واحدی بین ایران و همسایه‌ها برای هماهنگی گمرکی وجود ندارد. طبیعی است که زیرساخت‌های مرزی در برخی کشورها ضعیف‌تر باشد، هرچند در برخی همسایه‌ها شرایط بهتر است. اما به دلیل نبود ارتباط فرآیندی و رویه یکسان، کالا و کامیون در برخی مرزها نمی‌توانند مستقیم عبور کنند و مجبورند حتماً در پایانه بارگیری مجدد انجام دهند.

وی افزود: این وضعیت در ارتباط با کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، عراق و اقلیم کردستان مشاهده می‌شود. کامیون‌های آن‌ها می‌توانند وارد ایران شوند، اما عبور کامیون‌های ایرانی از کشورهای مقابل تابع توافق‌های جاده‌ای و شرایط تعیین شده و همواره نیازمند پرداخت هزینه است. برخی کشورها برای حفظ ناوگان خود، ورود کامیون‌های ایرانی را محدود می‌کنند تا بازار داخلی آن‌ها تحت تأثیر قرار نگیرد.

ترفع ادامه داد: به دلیل تفاوت رویه‌ها، نیاز به پروانه تردد خاص یا ترانزیت دو جانبه در برخی مسیرها وجود دارد. این عدم هماهنگی باعث پیچیدگی و طولانی شدن فرآیند عبور کالا می‌شود و جریان ترانزیت را در مرزها با چالش مواجه می‌سازد. برای مثال در مورد ازبکستان تدابیر ویژه‌ای برای کامیون‌های ایرانی اندیشیده شده تا عبور آن‌ها از مرزهای آن کشور ساماندهی شود.

رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی درباره شرایط عبور کامیون‌ها از مرز ایران و ازبکستان توضیح داد: ازبکستان اعلام کرده کامیون‌های ایرانی که از بندرعباس بارگیری می‌کنند، باید پروانه تردد کشور ثالث داشته باشند. در چارچوب بین‌المللی کامیون‌ها یا ترانزیت دو جانبه دارند یا پروانه تردد ثالث، اما مسئله ازبکستان با استانداردهای معمول متفاوت است و تاکید آن‌ها بیشتر بر مبدا بارگیری است تا مبدا کالا.

ترفع بیان کرد:‌ به عبارت دیگر برای آن‌ها مهم نیست که مبدا تولید کالا کجاست، بلکه راننده و محل بارگیری تعیین‌کننده است. این موضوع خارج از تعاریف بین‌المللی و استانداردهای رایج است، اما تدابیری برای مدیریت آن اتخاذ شده و مذاکرات و تفاهم‌هایی بین طرفین انجام شده تا امکان تردد با پروانه کشور ثالث فراهم شود.

وی یادآور شد: با وجود اختلاف نظر ازبکستان درباره پروانه تردد کشور ثالث برای بارهای بارگیری شده از بندرعباس، این موضوع در مسیر حل و فصل است و انتظار می‌رود طی یک ماه آینده به نتیجه برسد. در این مدت تدابیری اندیشیده شده، مانند استفاده از کامیون‌های ترکمن تا روند ترانزیت متوقف نشود.

وی افزود: بار ترانزیتی به این معناست که مبدا و مقصد کالا خارج از ایران بوده و ایران تنها واسطه است. در شرایط بحرانی ممکن است کشورهای مبدا و مقصد احتیاط کنند و بار خود را از مسیر ایران عبور ندهند که این موضوع می‌تواند بر شاخص‌ها و عملکرد ترانزیت ایران تاثیرگذار باشد و باعث نوسان در عملکرد شود. اما با بازگشت شرایط به حالت عادی، روند تجاری دوباره از سر گرفته می‌شود.


تسنیم
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
برتری مصر مقابل نیجریه؛ حریف ایران با دست پر به جام جهانی می‌آید
تعلیق 6 ماهه فعالیت شاخه نظامی جریان صدر در دو شهر عراق
ایران سردتر می‌شود
6 پرواز ورودی و خروجی فرودگاه اهواز دچار اخلال شد
کاهش تلفات تصادفات اولویت اصلی طرح ترافیکی زمستانی 1403 است
تغییر ساعت کاری قوه قضاییه تا 15 فروردین 1405
انحراف اتوبوس در جاده کرمان به رفسنجان 15 مجروح برجای گذاشت
یارانه کودکان دارای سوءتغذیه واریز شد
یک دانشمند هسته‌ای صهیونیست در آمریکا به قتل رسید
425 هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد سال 1405 ثبت نام کردند
یک سرباز صهیونیست دیگر به دلیل «مشکلات روانی» خودکشی کرد
پزشکیان: ظرفیت جابه‌جایی در استان تهران به 160 میلیون نفر سفر می‌رسد
توضیح وزیر رفاه درباره اجرای طرح «کارت امید مادر»
مسابقه تسلیحاتی در قاره‌ای که صلح را فراموش کرده است
کپسول زیستی جدید ایران در صف پرتاب
رسانه عبری: حماس، 3 هزار نیروی تازه نفس جذب کرده است
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز چهارشنبه 26 آذر 1404+ جدول
لوکس سواری بدون سهمیه سوخت
فهرست اولیه نامزدهای نود و هشتمین دوره اسکار اعلام شد
سرما مدارس اردبیل را غیرحضوری کرد
آنفلوآنزا روی خط هشدار؛ 115 فوتی و موجی که ادامه دارد
بازگشت قاتل جوان از یک قدمی چوبه دار
رهبر انصارالله: مسلمانان نسبت به مقدسات خود غیرتمند باشند
تراز پرداخت، اولویت اقتصاد ایران
احتمال افزایش تنش در منطقه
اقتصادنگار | حذف ارز ترجیحی درد یا درمان؟
ترامپ دستور محاصره کامل ونزوئلا را صادر کرد
بی‌نیاز از دشمن
از تعلیق تا توازن
ترامپ محدودیت‌های جدید ورود به آمریکا را اعلام کرد
بارش برف و باران در جاده‌های 24 استان
مادورو: قسم خورده‌ایم از میهن خود دفاع کنیم
عراقچی: موضوع هسته‌ای ایران راه حل نظامی ندارد
برنامه مسابقات ورزشی امروز 26 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروزچهارشنبه 26 آذر 1404+ وضعیت استانها
زمستان خطرناک برای دیابتی‌ها: مراقب سلامت خود باشید
چرخه معیوبی که بی‌خوابی را در مغز تثبیت می‌کند
7 هشدار سلامتی که افراد بالای 50 سال نباید نادیده بگیرند
سلبریتی‌ها کفش‌های خود را برای غزه حراج کردند
کشف ارتباط ژنتیکی میان حساسیت به صدا و اختلالات روانی
فعالیت ابزار امنیتی گوگل متوقف می شود
مردم خودشیفته جهان در کدام کشورها هستند؟
رایزنی نبیه بری و سفیر ایران درباره تحولات لبنان و منطقه
نگرانی تل‌آویو از خرید جنگنده‌های اف‑35 توسط قطر
افزایش بی‌سروصدای ذخیره‌سازی نفت چین
حمله مجدد رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
اردوغان: اسرائیل غزه را با 14 برابر بمب هیروشیما ویران کرد
ادعای جنجالی رئیس موساد علیه ایران
خشم رهبر انصارالله از اهانت نامزد آمریکایی به قرآن
سقوط هواپیما در مکزیک؛ 7 نفر کشته شدند
X
آگهی تبلیغاتی