×
اقتصادی
شناسه خبر : 241978
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 16:10
مشکل کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی رفع می‌شود

مشکل کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی رفع می‌شود

مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد که مشکل عبور کامیون‌های ایرانی در ازبکستان به زودی حل خواهد شد و افزود که پروانه تردد خاص باعث کندی فرآیند حمل کالا شده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: امین ترفع رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: در حال حاضر هیچ پنجره واحدی بین ایران و همسایه‌ها برای هماهنگی گمرکی وجود ندارد. طبیعی است که زیرساخت‌های مرزی در برخی کشورها ضعیف‌تر باشد، هرچند در برخی همسایه‌ها شرایط بهتر است. اما به دلیل نبود ارتباط فرآیندی و رویه یکسان، کالا و کامیون در برخی مرزها نمی‌توانند مستقیم عبور کنند و مجبورند حتماً در پایانه بارگیری مجدد انجام دهند.

وی افزود: این وضعیت در ارتباط با کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان، عراق و اقلیم کردستان مشاهده می‌شود. کامیون‌های آن‌ها می‌توانند وارد ایران شوند، اما عبور کامیون‌های ایرانی از کشورهای مقابل تابع توافق‌های جاده‌ای و شرایط تعیین شده و همواره نیازمند پرداخت هزینه است. برخی کشورها برای حفظ ناوگان خود، ورود کامیون‌های ایرانی را محدود می‌کنند تا بازار داخلی آن‌ها تحت تأثیر قرار نگیرد.

ترفع ادامه داد: به دلیل تفاوت رویه‌ها، نیاز به پروانه تردد خاص یا ترانزیت دو جانبه در برخی مسیرها وجود دارد. این عدم هماهنگی باعث پیچیدگی و طولانی شدن فرآیند عبور کالا می‌شود و جریان ترانزیت را در مرزها با چالش مواجه می‌سازد. برای مثال در مورد ازبکستان تدابیر ویژه‌ای برای کامیون‌های ایرانی اندیشیده شده تا عبور آن‌ها از مرزهای آن کشور ساماندهی شود.

رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی درباره شرایط عبور کامیون‌ها از مرز ایران و ازبکستان توضیح داد: ازبکستان اعلام کرده کامیون‌های ایرانی که از بندرعباس بارگیری می‌کنند، باید پروانه تردد کشور ثالث داشته باشند. در چارچوب بین‌المللی کامیون‌ها یا ترانزیت دو جانبه دارند یا پروانه تردد ثالث، اما مسئله ازبکستان با استانداردهای معمول متفاوت است و تاکید آن‌ها بیشتر بر مبدا بارگیری است تا مبدا کالا.

ترفع بیان کرد:‌ به عبارت دیگر برای آن‌ها مهم نیست که مبدا تولید کالا کجاست، بلکه راننده و محل بارگیری تعیین‌کننده است. این موضوع خارج از تعاریف بین‌المللی و استانداردهای رایج است، اما تدابیری برای مدیریت آن اتخاذ شده و مذاکرات و تفاهم‌هایی بین طرفین انجام شده تا امکان تردد با پروانه کشور ثالث فراهم شود.

وی یادآور شد: با وجود اختلاف نظر ازبکستان درباره پروانه تردد کشور ثالث برای بارهای بارگیری شده از بندرعباس، این موضوع در مسیر حل و فصل است و انتظار می‌رود طی یک ماه آینده به نتیجه برسد. در این مدت تدابیری اندیشیده شده، مانند استفاده از کامیون‌های ترکمن تا روند ترانزیت متوقف نشود.

وی افزود: بار ترانزیتی به این معناست که مبدا و مقصد کالا خارج از ایران بوده و ایران تنها واسطه است. در شرایط بحرانی ممکن است کشورهای مبدا و مقصد احتیاط کنند و بار خود را از مسیر ایران عبور ندهند که این موضوع می‌تواند بر شاخص‌ها و عملکرد ترانزیت ایران تاثیرگذار باشد و باعث نوسان در عملکرد شود. اما با بازگشت شرایط به حالت عادی، روند تجاری دوباره از سر گرفته می‌شود.


تسنیم
نظرات

آخرین اخبار
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی
دستور پزشکیان برای رفع مشکل نقدینگی صنایع و تولیدی‌ها
تشکیل ارتش مستقل اروپایی: آرزو یا واقعیت؟
درخواست ویژه استقلال درباره برگزاری بازی‌های خانگی
اروپا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد
دیدار وزیرخارجه ترکیه با سفیر آمریکا
الحاق 1000 فروند پهپاد به ارتش برای پاسخگویی به تهدیدها
کرملین: هنوز پتانسیل مذاکره با ایران وجود دارد
عراقچی فردا به ترکیه می رود
معاون ارزی بانک مرکزی منصوب شد
سن ورود به پیش‌دبستانی کاهش یافت ؟
میزان قدرت موشکی ایران برای پاسخ به آمریکا چقدر است؟
توضیحات شهردار درباره پناهگاه‌های جنگی در صورت درگیری احتمالی
بسته پیشنهادی پزشکیان برای مدیریت پسابحران
رژیم صهیونیستی همچنان آتش بس غزه را نقض می‌کند
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 9 بهمن + جدول
نقشه جدید آمریکا برای غیرنظامی‌سازی کردن غزه
جان باختن 4 نفر در تصادف جاده خوی ـ چالدران
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنجشنبه 9 بهمن 1404
بازگشت آلودگی هوا به تهران از فردا
افزایش نسبی دمای هوای تهران از فردا
وضعیت جاده‌های 16 استان پس بارش برف و باران
ماجرای بدهی 70 همتی سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت چیست؟
انتقاد کره از جایگزینی شورای صلح ترامپ با سازمان ملل
تمدید لغو پروازهای لوفت‌هانزا به تل آویو
واکنش فرانسه علیه حمله روسیه به قطار مسافربری در اوکراین
سایت خودروساز متخلف با دستور دادستانی تهران بسته شد
رایزنی تلفنی وزیر خارجه پاکستان با عراقچی
ناو هواپیمابر آمریکا، اهرم فشار ترامپ برای تهران
قیمت گوشت قرمز امروز 9 بهمن 1404 + جدول
برف محورهای اصلی کدام جاده‌ها و شهرها را بست؟
پیشنهاد اردوغان برای نشست سه‌جانبه ایران، آمریکا و ترکیه
جزئیاتی از گفتگوی تلفنی وزرای مصر و فرانسه درباره ایران
گاف عجیب مقام آمریکایی سوژه خنده رسانه‌ها شد
این فناوری کارکنان انگلیسی را اخراج کرد