×
بین الملل
شناسه خبر : 241953
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 12:04
کالاس: گام‌های جدی برای بهبود روابط دیپلماتیک با ایران برداشته می‌شود

کالاس: گام‌های جدی برای بهبود روابط دیپلماتیک با ایران برداشته می‌شود

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده که با وجود آغاز روند فعال‌سازی مکانیسم ماشه، همچنان مصمم است مسیر دیپلماسی با ایران را تسهیل کند و به دنبال راهکارهای دیپلماتیک برای حل اختلافات است.

نورنیوز-گروه بین الملل: «کایا کالاس» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام شامگاه پنجشنبه و در بیانیه‌ای اعلام کرد وزرای خارجه فرانسه، آلمان و انگلیس با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل، ایران را به «عدم اجرای جدی تعهدات برجامی» متهم کرده و مکانیسم موسوم به «ماشه» را فعال کرده‌اند.

وبسایت اتحادیه اروپا بیانیه‌ای از سوی کالاس منتشر کرد که در آن آمده وزرای خارجه تروئیکای اروپایی با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل مدعی شده‌اند ایران به طور جدی به تعهدات خود در قالب برجام عمل نکرده و به همین دلیل فرایند موسوم به «ماشه» طبق بند ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت فعال شده است.

در این بیانیه یادآوری شده است که این سه کشور پیش‌تر نگرانی‌های خود درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات برجامی را ثبت کرده و این موضوع را طبق سازوکار حل‌وفصل اختلافات برجام به کمیسیون مشترک ارجاع داده بودند. به گفته کالاس، از آن زمان کمیسیون مشترک برجام به طور منظم و گسترده این مسئله را بررسی کرده و مذاکراتی با دیگر طرف‌های برجام و ایالات متحده را انجام شده است.

سازوکار ماشه در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت گنجانده شده و به اعضای توافق اجازه می‌دهد در صورت ادعای «عدم پایبندی» یکی از طرف‌ها، تحریم‌های بین‌المللی علیه آن کشور را بازگردانند. این سازوکار طبق متن برجام، تنها در صورتی معتبر است که طرف‌های مقابل نیز به تعهدات خود پایبند باشند. مقامات ایرانی تاکید دارند که سه کشور اروپایی با عدم اجرای تعهدات اقتصادی و سکوت در برابر اقدامات آمریکا، صلاحیت استفاده از این سازوکار را از دست داده‌اند.

مقامات ایران نیز تاکید کرده‌اند اروپا به دلیل پایبند نبودن به تعهداتش در توافق هسته‌ای فاقد مبنای حقوقی و اخلاقی برای فعالسازی این سازوکار مقرر در این توافق علیه ایران است.

ایران اعلام کرده است به اقدام اروپا در بازگردانی تحریم‌ها پاسخ خواهد داد.

سه کشور اروپایی همچنین به دیدارهای خود با ایران طی یک سال گذشته اشاره کرده و گفته‌اند که اخیراً پیشنهاد داده بودند در صورت اقدام ایران برای رفع نگرانی‌های فوری آنها، آماده‌اند با تمدید مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ موافقت کنند. با این حال، آنها بار دیگر مدعی شدند که تمایل دارند یک راه‌حل دیپلماتیک برای پرونده هسته‌ای ایران پیدا کنند!

کالاس در پایان بیانیه خود خاطرنشان کرده است که اکنون این موضوع در اختیار شورای امنیت سازمان ملل قرار دارد و او همچنان مصمم است در مقام هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام برای تسهیل دیپلماسی و دستیابی به یک راه‌حل مذاکره‌شده تلاش کند. وی از همه طرف‌های ذی‌ربط خواست به‌سرعت اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهند.

مقام ارشد اروپایی همچنین روز جمعه و پیش از نشست اتحادیه اروپا در کپنهاگ گفت: ما وارد یک مرحله جدید ۳۰ روزه می‌شویم که واقعاً باید از آن برای یافتن راه‌حل‌های دیپلماتیک استفاده کنیم.


نظرات

آخرین اخبار
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند