×
اقتصادی
شناسه خبر : 241940
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 11:46
افزایش 45 درصدی ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی

افزایش 45 درصدی ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی

بر اساس تازه‌ترین آمار صنعت برق، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال اول دولت چهاردهم با افزایش 45 درصدی نسبت به سال پایانی دولت سیزدهم به 3875 مگاوات رسید، هرچند این رشد در حالی رخ داده که صنعت برق با چالش‌هایی مانند تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت‌های زیرساختی مواجه است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: طی یک سال گذشته ۲۴۵۵ مگاوات واحد جدید نیروگاهی وارد مدار شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۵ درصد رشد داشته است.

از میان پروژه‌های شاخص این دوره می‌توان به بزرگ‌ترین واحد بخار راندمان بالای کشور که بدون مصرف سوخت مازاد فعالیت می‌کند، ثبت رکورد نصب و راه‌اندازی واحد گازی مقیاس بزرگ و تکمیل واحد مقیاس متوسط نیروگاه ری در شرایط خاص ناشی از جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد.

افزایش ۴۷ درصدی پروژه‌های ارتقای توان نیروگاه‌ها

همزمان با توسعه واحدهای جدید، پروژه‌های بهینه‌سازی و ارتقای ظرفیت تولید نیز سرعت گرفته است. در یک سال اخیر بیش از ۱۴۲۰ مگاوات طرح برای رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان واحدهای گازی اجرا شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد رشد داشته است.

به این ترتیب، در مجموع ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال نخست دولت چهاردهم به ۳۸۷۵ مگاوات رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با ۲۶۶۲ مگاوات سال پایانی دولت سیزدهم نشان‌دهنده جهشی قابل توجه در توسعه زیرساخت‌های تولید برق است.

رکوردهای تولید برق؛ عبور از مرز ۳۵۵ میلیارد کیلووات‌ساعت

در بخش تولید برق نیز روندی صعودی به ثبت رسیده است. در یک سال اخیر، تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور با رشد ۵ درصدی نسبت به دوره مشابه قبلی، از ۳۵۵ میلیارد کیلووات‌ساعت عبور کرده است.

همچنین در چهار ماهه نخست امسال تولید برق این نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۴ درصد بیشتر بوده و از مرز ۱۲۸ میلیون مگاوات‌ساعت گذشته است.

ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی، اعلام کرده است که نیروگاه‌های حرارتی بیش از ۹۳ درصد برق کشور را تأمین می‌کنند و در سال جاری میزان تولید این واحدها نسبت به سال قبل ۵.۶ درصد افزایش یافته است.

بهبود راندمان و کاهش خروج اضطراری نیروگاه‌ها

یکی از شاخص‌ترین دستاوردهای سال نخست دولت چهاردهم، بهبود راندمان نیروگاه‌های حرارتی است. طبق آمار، میانگین راندمان این نیروگاه‌ها به ۳۹.۵۶ درصد رسیده که یک رکورد به شمار می‌رود.

از سوی دیگر، اجرای بیش از ۱۰۲ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و بهینه‌سازی در نیروگاه‌های حرارتی موجب شده تا خروج اضطراری واحدها کاهش یابد و آمادگی عملیاتی نیروگاه‌ها در تابستان امسال به بیش از ۹۸ درصد برسد؛ موضوعی که نقش مهمی در تأمین برق پایدار در شرایط اوج بار داشته است.

چالش‌های تأمین سوخت و ضرورت مدیریت مصرف

با وجود رشد ظرفیت و بهبود شاخص‌های تولید، صنعت برق همچنان با چالش تأمین سوخت نیروگاه‌ها و افزایش تقاضا در دوره‌های پیک مصرف روبه‌روست. اسکندری با تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفته است که همراهی مردم در صرفه‌جویی می‌تواند نقش کلیدی در کاهش فشار بر منابع سوختی و پایداری شبکه برق کشور داشته باشد.

به گفته او، در صورتی که روند رشد مصرف کنترل نشود، بخشی از دستاوردهای توسعه ظرفیت نیروگاهی در آینده تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مقایسه عملکرد دولت سیزدهم و چهاردهم در توسعه نیروگاه‌های حرارتی

بررسی روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی نشان می‌دهد که دولت چهاردهم در سال نخست فعالیت خود با تغییر رویکرد و تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید، ارتقای راندمان و بهینه‌سازی زیرساخت‌ها توانسته عملکردی متفاوت از دولت سیزدهم ثبت کند.

در سال پایانی دولت سیزدهم، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور ۲۶۶۲ مگاوات افزایش یافت، اما این رقم در سال نخست دولت چهاردهم به ۳۸۷۵ مگاوات رسید که بیانگر رشد ۴۶ درصدی است.

از سوی دیگر، پروژه‌های رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و ارتقای توان واحدهای گازی نیز در دولت چهاردهم با شتاب بیشتری دنبال شده است؛ به‌طوری که ظرفیت این طرح‌ها از حدود ۹۶۵ مگاوات در دولت سیزدهم به ۱۴۲۰ مگاوات افزایش یافته و رشدی معادل ۴۷ درصد را تجربه کرده است.

همچنین میانگین راندمان نیروگاه‌های حرارتی در دولت چهاردهم به ۳۹.۵۶ درصد رسیده که در مقایسه با حدود ۳۷.۹ درصد در دولت سیزدهم، بهبود ۱.۶۶ واحد درصدی را نشان می‌دهد؛ رکوردی که می‌تواند تأثیر مستقیمی بر کاهش مصرف سوخت و پایداری تولید برق داشته باشد.

این مقایسه نشان می‌دهد که رویکرد دولت چهاردهم علاوه بر گسترش ظرفیت تولید برق، بر افزایش بهره‌وری و کاهش خروج اضطراری نیروگاه‌ها متمرکز بوده است؛ مسیری که در صورت تداوم می‌تواند به پایداری شبکه برق و کاهش خاموشی‌ها در دوره‌های اوج مصرف کمک کند.


نظرات

آخرین اخبار
حیاتی به فینال بدمینتون سنگال رسید
تیم ملی ایران نایب‌قهرمان تنت‌پگینگ شد
دبیرکل حزب‌الله: مقاومت تنها راه آزادسازی است
سرلشکر رضایی: 7 شرط ایران برای آغاز هر مذاکره ای به آمریکا اعلام شده است
برد قاطع شطرنج‌بازان ایران برابر مولداوی
برنامه کبدی ایران در بازی‌های آسیایی ناگویا اعلام شد
تأکید ترکیه بر لزوم دستیابی به نتیجه در مذاکرات میان آمریکا و ایران
تماس‌های حماس با میانجی‌ها درباره بحران غزه
سارق طلافروشی بیرجند در تور پلیس افتاد
انصارالله: در کنار ایران ایستاده‌ایم
پل بیات هشترود به شبکه ترانزیتی بازگشت
کاهش 55 درصدی آب رودخانه‌های اردبیل
سد پدافند هوایی روسیه، موج پهپادهای اوکراینی را در هم شکست
اتابک: سیاست تجاری بر سیاست ارزی مقدم است
ادعای جدید ترامپ؛ وضع قوانین کیفری و مدنی برای هوش مصنوعی!
بهروزآذر: سیاستگذاری زنان داده‌محور می‌شود
انفجارهای گسترده در خان‌یونس همزمان با تداوم حملات غزه
استاندار تهران خواستار برنامه مشخص برای ازدواج و مسکن جوانان شد
بازداشت فرد مرتبط با ایران اینترنشنال در پردیس
حذف قهرمان آسیا از جام بین‌قاره‌ای
راهیابی نماینده تنیس ایران به فینال تور جهانی
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد
نورنما | میلاد یازدهمین آفتاب امامت حضرت امام حسن عسکری (ع) مبارک باد
ترمیم مزد کارگران به مهر موکول شد
واکنش سردار شکارچی به ادعای سنتکام درباره تنگه هرمز
درخشش تکواندوکاران تهرانی در کره جنوبی با کسب 2 مدال
زمان فروش فوری کوئیک و سهند سایپا بدون قرعه‌کشی اعلام شد+ لینک ثبت نام
انتخاب یک ژنرال آلمانی به ریاست عالی‌ترین نهاد نظامی ناتو
پاختاکور با اخراج پورعلی‌گنجی هم پیروز ماند
توضیح بقائی درباره سفر وزیر کشور پاکستان به ایران
جدول خاموشی برق کرمانشاه فردا یکشنبه 29 شهریور+جدول خاموشی
سران قوا بر تأمین کالاهای اساسی و حمایت از تولید تأکید کردند
تاوان اتهام حمله به مکه
حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
گل‌های ایرانی، کلباء را به پیروزی رساند +فیلم
قیمت نقره امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
واکنش مهاجرانی به خبر بازگشتش به ایران
ساعت کاری جدید ادارات از اول مهر 1405 اعلام شد؛ جزئیات تصمیم جدید دولت
حاجی‌میرزایی: پزشکیان بر وفاق برای حل مشکلات تأکید دارد
گرینلند به کنترل انحصاری آمریکا درمی‌آید؟
قیمت دینار عراق امروز شنبه 28 شهریور 1405
آیا شکاف بودجه، آغاز نبرد ارتش و کابینه رژیم صهیونیستی است؟
آخرین وضعیت امیر نوری پس از تصادف مرگبار؛ مهران غفوریان خبر مرگ را تکذیب کرد
کشف انبار میلیاردی کالای احتکاری در آبادان
نایب‌قهرمانی دختران نوجوان ایران در تورنمنت کافا
برایتون 3-0 آرسنال/ توپچی‌ها قهرمان را به توپ بستند!
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 28 شهریور 1405+جدول قیمت ها
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 29 شهریور 1405؛ سکه به 236 میلیون رسید
پیش‌ بینی قیمت دلار یکشنبه 29 شهریور 1405 ؛ دلار یک قدم تا 230 هزار تومان
روایت از آکسیوس از جنگ ایران و رنج جهانی پای نازل سوخت