×
اقتصادی
شناسه خبر : 241940
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 11:46
افزایش 45 درصدی ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی

افزایش 45 درصدی ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی

بر اساس تازه‌ترین آمار صنعت برق، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال اول دولت چهاردهم با افزایش 45 درصدی نسبت به سال پایانی دولت سیزدهم به 3875 مگاوات رسید، هرچند این رشد در حالی رخ داده که صنعت برق با چالش‌هایی مانند تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت‌های زیرساختی مواجه است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: طی یک سال گذشته ۲۴۵۵ مگاوات واحد جدید نیروگاهی وارد مدار شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۵ درصد رشد داشته است.

از میان پروژه‌های شاخص این دوره می‌توان به بزرگ‌ترین واحد بخار راندمان بالای کشور که بدون مصرف سوخت مازاد فعالیت می‌کند، ثبت رکورد نصب و راه‌اندازی واحد گازی مقیاس بزرگ و تکمیل واحد مقیاس متوسط نیروگاه ری در شرایط خاص ناشی از جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد.

افزایش ۴۷ درصدی پروژه‌های ارتقای توان نیروگاه‌ها

همزمان با توسعه واحدهای جدید، پروژه‌های بهینه‌سازی و ارتقای ظرفیت تولید نیز سرعت گرفته است. در یک سال اخیر بیش از ۱۴۲۰ مگاوات طرح برای رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان واحدهای گازی اجرا شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد رشد داشته است.

به این ترتیب، در مجموع ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال نخست دولت چهاردهم به ۳۸۷۵ مگاوات رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با ۲۶۶۲ مگاوات سال پایانی دولت سیزدهم نشان‌دهنده جهشی قابل توجه در توسعه زیرساخت‌های تولید برق است.

رکوردهای تولید برق؛ عبور از مرز ۳۵۵ میلیارد کیلووات‌ساعت

در بخش تولید برق نیز روندی صعودی به ثبت رسیده است. در یک سال اخیر، تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور با رشد ۵ درصدی نسبت به دوره مشابه قبلی، از ۳۵۵ میلیارد کیلووات‌ساعت عبور کرده است.

همچنین در چهار ماهه نخست امسال تولید برق این نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۴ درصد بیشتر بوده و از مرز ۱۲۸ میلیون مگاوات‌ساعت گذشته است.

ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی، اعلام کرده است که نیروگاه‌های حرارتی بیش از ۹۳ درصد برق کشور را تأمین می‌کنند و در سال جاری میزان تولید این واحدها نسبت به سال قبل ۵.۶ درصد افزایش یافته است.

بهبود راندمان و کاهش خروج اضطراری نیروگاه‌ها

یکی از شاخص‌ترین دستاوردهای سال نخست دولت چهاردهم، بهبود راندمان نیروگاه‌های حرارتی است. طبق آمار، میانگین راندمان این نیروگاه‌ها به ۳۹.۵۶ درصد رسیده که یک رکورد به شمار می‌رود.

از سوی دیگر، اجرای بیش از ۱۰۲ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و بهینه‌سازی در نیروگاه‌های حرارتی موجب شده تا خروج اضطراری واحدها کاهش یابد و آمادگی عملیاتی نیروگاه‌ها در تابستان امسال به بیش از ۹۸ درصد برسد؛ موضوعی که نقش مهمی در تأمین برق پایدار در شرایط اوج بار داشته است.

چالش‌های تأمین سوخت و ضرورت مدیریت مصرف

با وجود رشد ظرفیت و بهبود شاخص‌های تولید، صنعت برق همچنان با چالش تأمین سوخت نیروگاه‌ها و افزایش تقاضا در دوره‌های پیک مصرف روبه‌روست. اسکندری با تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفته است که همراهی مردم در صرفه‌جویی می‌تواند نقش کلیدی در کاهش فشار بر منابع سوختی و پایداری شبکه برق کشور داشته باشد.

به گفته او، در صورتی که روند رشد مصرف کنترل نشود، بخشی از دستاوردهای توسعه ظرفیت نیروگاهی در آینده تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مقایسه عملکرد دولت سیزدهم و چهاردهم در توسعه نیروگاه‌های حرارتی

بررسی روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی نشان می‌دهد که دولت چهاردهم در سال نخست فعالیت خود با تغییر رویکرد و تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید، ارتقای راندمان و بهینه‌سازی زیرساخت‌ها توانسته عملکردی متفاوت از دولت سیزدهم ثبت کند.

در سال پایانی دولت سیزدهم، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور ۲۶۶۲ مگاوات افزایش یافت، اما این رقم در سال نخست دولت چهاردهم به ۳۸۷۵ مگاوات رسید که بیانگر رشد ۴۶ درصدی است.

از سوی دیگر، پروژه‌های رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و ارتقای توان واحدهای گازی نیز در دولت چهاردهم با شتاب بیشتری دنبال شده است؛ به‌طوری که ظرفیت این طرح‌ها از حدود ۹۶۵ مگاوات در دولت سیزدهم به ۱۴۲۰ مگاوات افزایش یافته و رشدی معادل ۴۷ درصد را تجربه کرده است.

همچنین میانگین راندمان نیروگاه‌های حرارتی در دولت چهاردهم به ۳۹.۵۶ درصد رسیده که در مقایسه با حدود ۳۷.۹ درصد در دولت سیزدهم، بهبود ۱.۶۶ واحد درصدی را نشان می‌دهد؛ رکوردی که می‌تواند تأثیر مستقیمی بر کاهش مصرف سوخت و پایداری تولید برق داشته باشد.

این مقایسه نشان می‌دهد که رویکرد دولت چهاردهم علاوه بر گسترش ظرفیت تولید برق، بر افزایش بهره‌وری و کاهش خروج اضطراری نیروگاه‌ها متمرکز بوده است؛ مسیری که در صورت تداوم می‌تواند به پایداری شبکه برق و کاهش خاموشی‌ها در دوره‌های اوج مصرف کمک کند.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله