×
اقتصادی
شناسه خبر : 241940
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 11:46
افزایش 45 درصدی ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی

افزایش 45 درصدی ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی

بر اساس تازه‌ترین آمار صنعت برق، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال اول دولت چهاردهم با افزایش 45 درصدی نسبت به سال پایانی دولت سیزدهم به 3875 مگاوات رسید، هرچند این رشد در حالی رخ داده که صنعت برق با چالش‌هایی مانند تحریم‌های بین‌المللی و محدودیت‌های زیرساختی مواجه است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: طی یک سال گذشته ۲۴۵۵ مگاوات واحد جدید نیروگاهی وارد مدار شده که نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۵ درصد رشد داشته است.

از میان پروژه‌های شاخص این دوره می‌توان به بزرگ‌ترین واحد بخار راندمان بالای کشور که بدون مصرف سوخت مازاد فعالیت می‌کند، ثبت رکورد نصب و راه‌اندازی واحد گازی مقیاس بزرگ و تکمیل واحد مقیاس متوسط نیروگاه ری در شرایط خاص ناشی از جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد.

افزایش ۴۷ درصدی پروژه‌های ارتقای توان نیروگاه‌ها

همزمان با توسعه واحدهای جدید، پروژه‌های بهینه‌سازی و ارتقای ظرفیت تولید نیز سرعت گرفته است. در یک سال اخیر بیش از ۱۴۲۰ مگاوات طرح برای رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و افزایش توان واحدهای گازی اجرا شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۷ درصد رشد داشته است.

به این ترتیب، در مجموع ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور در سال نخست دولت چهاردهم به ۳۸۷۵ مگاوات رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با ۲۶۶۲ مگاوات سال پایانی دولت سیزدهم نشان‌دهنده جهشی قابل توجه در توسعه زیرساخت‌های تولید برق است.

رکوردهای تولید برق؛ عبور از مرز ۳۵۵ میلیارد کیلووات‌ساعت

در بخش تولید برق نیز روندی صعودی به ثبت رسیده است. در یک سال اخیر، تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور با رشد ۵ درصدی نسبت به دوره مشابه قبلی، از ۳۵۵ میلیارد کیلووات‌ساعت عبور کرده است.

همچنین در چهار ماهه نخست امسال تولید برق این نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته ۴ درصد بیشتر بوده و از مرز ۱۲۸ میلیون مگاوات‌ساعت گذشته است.

ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی، اعلام کرده است که نیروگاه‌های حرارتی بیش از ۹۳ درصد برق کشور را تأمین می‌کنند و در سال جاری میزان تولید این واحدها نسبت به سال قبل ۵.۶ درصد افزایش یافته است.

بهبود راندمان و کاهش خروج اضطراری نیروگاه‌ها

یکی از شاخص‌ترین دستاوردهای سال نخست دولت چهاردهم، بهبود راندمان نیروگاه‌های حرارتی است. طبق آمار، میانگین راندمان این نیروگاه‌ها به ۳۹.۵۶ درصد رسیده که یک رکورد به شمار می‌رود.

از سوی دیگر، اجرای بیش از ۱۰۲ هزار مگاوات برنامه تعمیرات و بهینه‌سازی در نیروگاه‌های حرارتی موجب شده تا خروج اضطراری واحدها کاهش یابد و آمادگی عملیاتی نیروگاه‌ها در تابستان امسال به بیش از ۹۸ درصد برسد؛ موضوعی که نقش مهمی در تأمین برق پایدار در شرایط اوج بار داشته است.

چالش‌های تأمین سوخت و ضرورت مدیریت مصرف

با وجود رشد ظرفیت و بهبود شاخص‌های تولید، صنعت برق همچنان با چالش تأمین سوخت نیروگاه‌ها و افزایش تقاضا در دوره‌های پیک مصرف روبه‌روست. اسکندری با تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفته است که همراهی مردم در صرفه‌جویی می‌تواند نقش کلیدی در کاهش فشار بر منابع سوختی و پایداری شبکه برق کشور داشته باشد.

به گفته او، در صورتی که روند رشد مصرف کنترل نشود، بخشی از دستاوردهای توسعه ظرفیت نیروگاهی در آینده تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مقایسه عملکرد دولت سیزدهم و چهاردهم در توسعه نیروگاه‌های حرارتی

بررسی روند توسعه نیروگاه‌های حرارتی نشان می‌دهد که دولت چهاردهم در سال نخست فعالیت خود با تغییر رویکرد و تمرکز بر افزایش ظرفیت تولید، ارتقای راندمان و بهینه‌سازی زیرساخت‌ها توانسته عملکردی متفاوت از دولت سیزدهم ثبت کند.

در سال پایانی دولت سیزدهم، ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور ۲۶۶۲ مگاوات افزایش یافت، اما این رقم در سال نخست دولت چهاردهم به ۳۸۷۵ مگاوات رسید که بیانگر رشد ۴۶ درصدی است.

از سوی دیگر، پروژه‌های رفع محدودیت نیروگاه‌های بخاری و ارتقای توان واحدهای گازی نیز در دولت چهاردهم با شتاب بیشتری دنبال شده است؛ به‌طوری که ظرفیت این طرح‌ها از حدود ۹۶۵ مگاوات در دولت سیزدهم به ۱۴۲۰ مگاوات افزایش یافته و رشدی معادل ۴۷ درصد را تجربه کرده است.

همچنین میانگین راندمان نیروگاه‌های حرارتی در دولت چهاردهم به ۳۹.۵۶ درصد رسیده که در مقایسه با حدود ۳۷.۹ درصد در دولت سیزدهم، بهبود ۱.۶۶ واحد درصدی را نشان می‌دهد؛ رکوردی که می‌تواند تأثیر مستقیمی بر کاهش مصرف سوخت و پایداری تولید برق داشته باشد.

این مقایسه نشان می‌دهد که رویکرد دولت چهاردهم علاوه بر گسترش ظرفیت تولید برق، بر افزایش بهره‌وری و کاهش خروج اضطراری نیروگاه‌ها متمرکز بوده است؛ مسیری که در صورت تداوم می‌تواند به پایداری شبکه برق و کاهش خاموشی‌ها در دوره‌های اوج مصرف کمک کند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار درباره درمان های خانگی و اینترنتی امراض
طوطی ‌ها هم از دوست ناباب می‌ترسند
شگفتی فضایی؛ هاگ‌های خزه پس از 9 ماه در فضا همچنان شاداب!
الگوبرداری اسرائیل از لبنان برای پیاده سازی در غزه
جهاد اسلامی: حمله اسرائیل به ضاحیه بیروت جنایت جنگی است
ترامپ: اخوان المسلمین در لیست تروریستی قرار می‌گیرد
برکناری یک فرمانده ارتش اسرائیل در پی طوفان‌الاقصی
نورنما | چین،سرزمین عجایب،هتل بین قاره‌ای شانگهای
زلنسکی: از ترامپ سپاسگزاریم!
حزب الله لبنان شهادت فرمانده ارشد خود را تائید کرد
آرسنال در دربی لندن تاتنهام را به توپ بست
چرا آموزش وپرورش مخالف سرسخت تعطیلی مدارس است؟
پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت هادی مرزبان
پاسخ قاطع لبنان به تجاوزات اسرائیل/نیاز به ثبات و همکاری
آغاز ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی دادگستری
پزشکیان: واقعیت‌های اقتصادی را با مردم در میان بگذاریم!
اتمام بازسازی مناطق آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه
اشتباه تاریخی دشمنان در قبال ایران از نگاه سرلشگر رضایی
مدارس کدام استان‌ها سه‌شنبه و چهارشنبه تعطیل است ؟
4 طلا و 19 مدال دیگر در روز نهم المپیک ناشنوایان
اخلالگران توزیع دارو محکوم شدند
درگیری لفظی ممدانی با ترامپ / ترامپ فاشیست است
4 انتصاب کلیدی در وزارت نیرو / تغییر معاون آب
گزارش تصویری | تشدید آلودگی هوای تهران
هشدار بنفش برای هوای تهران / شهر ری آلوده‌ترین نقطه استان
اتحاد تنها راه لبنانی‌ها در برابر تجاوزگری اسرائیل
آینده سهرابیان در استقلال در هاله‌ای از ابهام
ظفرقندی: امسال آخرین سال افزایش 20 درصدی ظرفیت پزشکی است
آتش‌سوزی جنگل‌های رادکان کردکوی مهار شد/شروع آتش سوزی در منطقه درازنو
آزادی 35 زندانی جرایم غیرعمد به مناسبت ایام فاطمیه
محکومیت ترور عضو شورای محلی در جنوب لبنان از سوی حزب الله/ پاسخ در دست بررسی است
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ترامپ: اروپا از روسیه نفت می‌خرد، ما به ناتو سلاح می‌فروشیم!
سفر وزیر امور خارجه به عمان/رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان در مسقط
هشدار رئیس جمهوری برزیل درباره تکرار اشتباه جنگ اوکراین در ونزوئلا
تعداد تلفات تجاوزات اسرائیل به بیروت، به 5 شهید رسید/ ترور رئیس ستاد حزب‌الله
پرونده میلیاردی پرسپولیس دوباره بررسی می شود
ژاپن‌ به دنبال استقرار موشک‌های میان‌برد در نزدیکی تایوان
دستگیری عامل درگیری مرگبار شهرقدس
واکنش اوسمار به استفاده از بازیکنان مصدوم
بلاتکلیفی صدها هزار پناهجوی اوکراینی با سیاست مهاجرتی واشنگتن
هادی مرزبان درگذشت/اعلام زمان خاکسپاری
ورود هواپیماهای آب‌پاش ترکیه‌ به ایران/تصاویر بدون دود منطقه بیانگر کنترل حریق در الیت
واکنش سفارت ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به ضاحیه لبنان
خبر بد برای استقلال/بازیکن مهاجم مصدوم شد
نورنما | فرارسیدن شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد
هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت
ای‌بی‌سی نیوز گزارش داد؛ اوکراین زیر فشار آمریکاست
تیم ملی فوتسال بانوان از برزیل یک امتیاز گرفت + فیلم
برقراری حکومت نظامی در حمص سوریه
X
آگهی تبلیغاتی