×
سیاسی
شناسه خبر : 241927
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 11:06
جلالی: توسعه روابط با روسیه، سیاست ضروری در صیانت از منافع ملی است

جلالی: توسعه روابط با روسیه، سیاست ضروری در صیانت از منافع ملی است

به گفته سفیر ایران در مسکو، گسترش روابط همه‌جانبه با روسیه به‌عنوان عضو دائم شورای امنیت، بخشی کلیدی از راهبرد صیانت از منافع ملی ایران است.

نورنیوز-گروه سیاسی: کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو روز جمعه در پاسخ به پرسشی درباره نگاه برخی منتقدان به روابط تهران – مسکو در زمینه لزوم برداشته شدن گام‌های جدی‌تر از روسیه در حمایت از ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه افزود: نگاه ما به مناسبات و انتظارات ما از روابط، بر اساس واقعیت های میدانی و ملاحظات و محدودیت های کشورها شکل می گیرد. مناسبات ما در سالهای اخیر، در بالاترین سطح آن در طول تاریخ معاصر بوده است. هم در بخش سیاسی، هم اقتصادی و دیگر زمینه ها.
وی خاطرنشان کرد:‌ روسیه در سه سال اخیر درگیر جنگی فرسایشی و پر هزینه با مجموعه غرب بوده و همچنان در حال جنگ است.
سفیر ایران در مسکو اظهار داشت: روسیه در جنگ ۱۲ روزه موضوع را با حساسیت دنبال کرده و مواضع محکمی در حمایت از کشورمان و محکومیت تجاوز به کشورمان اتخاذ کرد.
وی خاطرنشان کرد: همزمان با رویدادهای نظامی، تحولاتی هم در صحنه سیاسی و بین المللی در جریان بود که همچنان ادامه دارد. روسیه در این حوزه از ایران حمایت کرد، هم در شورای امنیت سازمان ملل، هم در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی و نیز در مجامع منطقه ای و بین المللی دیگر.
جلالی یادآور شد: این تقابل و هجمه ها علیه کشورمان در صحنه بین المللی همچنان ادامه دارد و در ماه‌های آینده می تواند به مراحل حساسی برسد، لذا تعامل ما با قدرتهای جهانی، بویژه اعضای دائم شورای امنیت از این منظر دارای اهمیت است.

جلالی افزود: دولت چهاردهم در راستای تنوع بخشی به پیوندهای اقتصادی و تعمیق سیاست همسایگی، تاکید زیادی بر تکمیل کریدور شمال – جنوب داشته و رئیس جمهور کشورمان بر تکمیل هر چه سریعتر این کریدور اصرار دارد.

وی گفت: در دولت چهاردهم پیشرفت قابل توجهی در این پروژه انجام شده و امیدواریم که با انجام آن، کشور از مزایای متعدد این پروژه بهره‌مند شود.

سفیر ایران در روسیه در پاسخ به پرسشی درباره روند مناسبات تهران – مسکو در دولت چهاردهم نیز گفت:‌ یکی از نشانه های بلوغ و پختگی سیاسی در جمهوری اسلامی ایران این است که سیاست خارجی کشور با جابجایی دولت ها دچار گسست نشده و نوعی استمرار و پیوستگی در گفتمان سیاست خارجی کشور مشاهده می شود.

وی ادامه داد: در دولت جناب آقای پزشکیان، سیاست همسایگی دولت شهید رئیسی با قوت استمرار یافت. دولت ها باید «استمرار و پویایی» را بصورت توامان داشته باشند تا ضمن استمرار در راهبردهای خود، ویژگی انطباق پذیری با مقتضیات محیط بین المللی و انعطاف پذیری لازم را داشته باشند.
جلالی اظهار داشت: یکی از نمونه های «استمرار» در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، در روابط با روسیه نمود یافته است؛ این روابط از یک رویکرد و فهم عمیق نظم بین المللی ناشی می شود و بنابراین شاهدیم که سند مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه که در دولت شهید رئیسی تدوین شده بود، در دولت آقای پزشکیان نهایی و امضا شد. این خود به نوعی گامی به جلو محسوب می شود که مبتنی بر آن، سیاست خارجی به محلی برای منازعات حزبی و جناحی تبدیل نشود. وی خاطرنشان کرد: توسعه متوازن روابط دیپلماتیک با قدرت‌های خارجی، خصوصاً در چارچوب نظم بین‌المللی در حال گذار، به عنوان یک اولویت برای دستگاه دیپلماسی ایران تعریف می‌شود.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
هشدار درباره درمان های خانگی و اینترنتی امراض
طوطی ‌ها هم از دوست ناباب می‌ترسند
شگفتی فضایی؛ هاگ‌های خزه پس از 9 ماه در فضا همچنان شاداب!
الگوبرداری اسرائیل از لبنان برای پیاده سازی در غزه
جهاد اسلامی: حمله اسرائیل به ضاحیه بیروت جنایت جنگی است
ترامپ: اخوان المسلمین در لیست تروریستی قرار می‌گیرد
برکناری یک فرمانده ارتش اسرائیل در پی طوفان‌الاقصی
نورنما | چین،سرزمین عجایب،هتل بین قاره‌ای شانگهای
زلنسکی: از ترامپ سپاسگزاریم!
حزب الله لبنان شهادت فرمانده ارشد خود را تائید کرد
آرسنال در دربی لندن تاتنهام را به توپ بست
چرا آموزش وپرورش مخالف سرسخت تعطیلی مدارس است؟
پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت هادی مرزبان
پاسخ قاطع لبنان به تجاوزات اسرائیل/نیاز به ثبات و همکاری
آغاز ثبت نام آزمون کارشناسی رسمی دادگستری
پزشکیان: واقعیت‌های اقتصادی را با مردم در میان بگذاریم!
اتمام بازسازی مناطق آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه
اشتباه تاریخی دشمنان در قبال ایران از نگاه سرلشگر رضایی
مدارس کدام استان‌ها سه‌شنبه و چهارشنبه تعطیل است ؟
4 طلا و 19 مدال دیگر در روز نهم المپیک ناشنوایان
اخلالگران توزیع دارو محکوم شدند
درگیری لفظی ممدانی با ترامپ / ترامپ فاشیست است
4 انتصاب کلیدی در وزارت نیرو / تغییر معاون آب
گزارش تصویری | تشدید آلودگی هوای تهران
هشدار بنفش برای هوای تهران / شهر ری آلوده‌ترین نقطه استان
اتحاد تنها راه لبنانی‌ها در برابر تجاوزگری اسرائیل
آینده سهرابیان در استقلال در هاله‌ای از ابهام
ظفرقندی: امسال آخرین سال افزایش 20 درصدی ظرفیت پزشکی است
آتش‌سوزی جنگل‌های رادکان کردکوی مهار شد/شروع آتش سوزی در منطقه درازنو
آزادی 35 زندانی جرایم غیرعمد به مناسبت ایام فاطمیه
محکومیت ترور عضو شورای محلی در جنوب لبنان از سوی حزب الله/ پاسخ در دست بررسی است
قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی منعقد شد
ترامپ: اروپا از روسیه نفت می‌خرد، ما به ناتو سلاح می‌فروشیم!
سفر وزیر امور خارجه به عمان/رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان در مسقط
هشدار رئیس جمهوری برزیل درباره تکرار اشتباه جنگ اوکراین در ونزوئلا
تعداد تلفات تجاوزات اسرائیل به بیروت، به 5 شهید رسید/ ترور رئیس ستاد حزب‌الله
پرونده میلیاردی پرسپولیس دوباره بررسی می شود
ژاپن‌ به دنبال استقرار موشک‌های میان‌برد در نزدیکی تایوان
دستگیری عامل درگیری مرگبار شهرقدس
واکنش اوسمار به استفاده از بازیکنان مصدوم
بلاتکلیفی صدها هزار پناهجوی اوکراینی با سیاست مهاجرتی واشنگتن
هادی مرزبان درگذشت/اعلام زمان خاکسپاری
ورود هواپیماهای آب‌پاش ترکیه‌ به ایران/تصاویر بدون دود منطقه بیانگر کنترل حریق در الیت
واکنش سفارت ایران به تجاوز رژیم صهیونیستی به ضاحیه لبنان
خبر بد برای استقلال/بازیکن مهاجم مصدوم شد
نورنما | فرارسیدن شهادت مظلومانه حضرت فاطمه زهرا (س) تسلیت باد
هوای تهران در وضعیت قرمز قرار گرفت
ای‌بی‌سی نیوز گزارش داد؛ اوکراین زیر فشار آمریکاست
تیم ملی فوتسال بانوان از برزیل یک امتیاز گرفت + فیلم
برقراری حکومت نظامی در حمص سوریه
X
آگهی تبلیغاتی