×
بین الملل
شناسه خبر : 241912
تاریخ انتشار : جمعه 1404/06/07 ساعت 09:05
دیده‌بان حقوق بشر: آمریکا شریک نظامی اسرائیل در جنگ غزه است

دیده‌بان حقوق بشر: آمریکا شریک نظامی اسرائیل در جنگ غزه است

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد که عملیات نظامی اسرائیل در غزه با همراهی و مشارکت نیروهای آمریکایی انجام می‌شود. به گفته این نهاد، شواهد موجود نشان می‌دهد که ایالات متحده در تجاوزات اخیر علیه غزه تنها نقش پشتیبان ندارد، بلکه در صحنه عملیات نیز حضور فعال دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: دیده بان حقوق بشر در گزارشی هشدار داد که اعضای ارتش آمریکا ممکن است به دلیل مشارکت با نیروهای اسرائیلی در ارتکاب جنایات جنگی در غزه با مسئولیت قانونی مواجه شوند.

این سازمان حقوق بشری در گزارشی تاکید کرد که مشارکت مستقیم نیروهای آمریکایی در عملیات‌های نظامی در غزه از اکتبر ۲۰۲۳، از جمله ارائه اطلاعات شناسایی برای حملات اسرائیل و انجام هماهنگی‌های گسترده، آمریکا را به یک طرف جنگ در غزه تبدیل کرده است. به عنوان یک طرف درگیر، نیروهای آمریکایی ممکن است به صورت مشترک مسئول نقض قوانین جنگ توسط نیروهای اسرائیلی باشند و افراد آمریکایی درگیر نیز می‌توانند به صورت فردی برای ارتکاب جنایات جنگی تحت تعقیب قرار گیرند.

«ساره یاجر» مدیر دفتر واشنگتن هیومن‌رایتس‌واچ گفت که مشارکت مستقیم نیروهای آمریکایی در عملیات‌های نظامی با نیروهای اسرائیلی به این معناست که ایالات متحده بر اساس حقوق بین‌الملل، یک طرف درگیری مسلحانه در غزه بوده و هست.

وی افزود: نظامیان، مقامات اطلاعاتی و پیمانکاران آمریکایی که به نیروهای اسرائیلی در ارتکاب جنایات جنگی کمک می‌کنند، ممکن است روزی به دلیل فجایع غزه تحت تعقیب کیفری قرار گیرند.

مدیر دفتر واشنگتن هیومن‌رایتس‌واچ افزود: «قوانین بین‌المللی، دولتی را که آگاهانه به دولت دیگری در ارتکاب نقض‌های جدی قوانین جنگ و سایر سوءاستفاده‌ها کمک می‌کند، مسئول همدستی در جرم می‌داند. مردم آمریکا باید بدانند که سلاح‌های آمریکایی که در اختیار اسرائیل قرار می‌گیرد، بطور مستقیم جنایات در غزه را ممکن می‌سازد و ایالات متحده را بصورت عمیق در نقض قوانین جنگ که توسط دیده‌بان هیومن رایتس واچ و دیگران مستند شده است، دخیل می‌کند.»

گزارش هیومن راتیس واچ بیان می‌کند که طبق حقوق بین‌الملل بشردوستانه، «خصومت‌های جاری بین اسرائیل و گروه‌های مسلح فلسطینی در غزه، یک درگیری مسلحانه غیربین‌المللی محسوب می‌شود.» و حقوق بین‌الملل معیارهای دقیقی برای اینکه چه زمانی دولتی که به دولت دیگری در یک درگیری غیربین‌المللی کمک کرده است، به عنوان طرف آن درگیری شناخته شود، مشخص نکرده است اما مشارکت مستقیم در عملیات های کُشنده، نمونه بارزی از این امر است.

بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی اذعان کرده‌اند که از زمان آغاز جنگ ۲۰۲۳، ایالات متحده اطلاعات قابل اجرا را که برای هدف قرار دادن مکان‌هایی در غزه استفاده می‌شود در اختیار اسرائیل قرار داده است و همچنین هماهنگی، برنامه‌ریزی و جمع‌آوری اطلاعات گسترده‌ای را با نیروهای اسرائیلی برای هدف قرار دادن رهبران حماس انجام داده است.

دولت‌های ایالات متحده نیز علناً اعلام کرده‌اند که آمریکا در این خصومت‌ها دست داشته است.

این گزارش به اظهارات مقامات آمریکایی از جمله جو بایدن و کارولین لوید (سخنگوی کاخ سفید در زمان ترامپ) که به مشورت با کاخ سفید درباره حملات اسرائیل اشاره کردند، استناد می‌کند.

در اکتبر ۲۰۲۴، «جو بایدن» رئیس جمهور وقت آمریکا گفت: «من به نیروهای عملیات ویژه و کارشناسان اطلاعاتی خود دستور دادم تا در کنار همتایان اسرائیلی خود برای یافتن «یحیی سنوار» و دیگر رهبران حماس که در غزه پنهان شده‌اند، همکاری کنند. با کمک اطلاعاتی ما، نیروهای اسرائیلی بی‌وقفه رهبران حماس را تعقیب کرده‌اند.»

پس از آنکه نیروهای اسرائیلی در ۱۸ مارس ۲۰۲۵ حملات هوایی خود به غزه را از سر گرفتند، «کارولین لویت» سخنگوی کاخ سفید در مصاحبه‌ای رسانه‌ای گفت: «با دولت ترامپ و کاخ سفید در مورد حملات امشب اسرائیل به غزه مشورت شد.» وزارت بهداشت غزه گزارش داد که بیش از ۴۰۰ نفر در آن شب کشته شدند که بیشتر آنها زن و کودک بودند.

طبق قوانین بین‌المللی بشردوستانه، هر طرف درگیر در یک درگیری موظف است به قوانین جنگ احترام بگذارد و از احترام به آنها توسط نیروهای خود و افراد تحت فرمان یا کنترل خود اطمینان حاصل کند. دولت‌ها همچنین باید تا حد امکان از نفوذ خود برای متوقف کردن نقض قوانین جنگ، بررسی جنایات جنگی ادعایی که نیروهایشان مرتکب شده اند و پیگرد قانونی مسئولان آنها استفاده کنند.

گزارش تاکید می‌کند که نیروهای اسرائیلی طی جنگ فعلی مرتکب جنایات جنگی، جنایات ضد بشریت و اقداماتی با ویژگی نسل‌کشی در غزه شده‌اند. همچنین اشاره می‌کند که دولت ترامپ نه تنها برای توقف این نقض‌ها فشاری وارد نکرده، بلکه با اظهارات و اقدامات خود از اعمال غیرقانونی نیروهای اسرائیلی حمایت یا با آنها هم دست بوده است.

در ۲۵ ژانویه، ترامپ پیشنهاد داد که همه چیز در غزه نابود خواهد شد، که اشاره‌ای آشکار به آوارگی اجباری فلسطینیان از نوار غزه که یک جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت و یک عمل پاکسازی قومی است، بود.

این گزارش اشاره دارد که دولت ترامپ بصورت کامل از موسسه به اصطلاح بشردوستانه غزه (GHF) که توزیع کمک‌های آن منجر به قتل عام تقریباً روزانه فلسطینی ها شده، حمایت کرده است. موسسه به اصطلاح بشردوستانه غزه توسط دو پیمانکار خصوصی آمریکایی اداره می‌شود و ادعا می‌کند که مستقل از هر دولتی است. با این حال، نیروهای اسرائیلی بارها به غیرنظامیان فلسطینی که در این مکان‌ها به دنبال کمک بودند، شلیک کردند که منجر به کشته شدن صدها فلسطینی شده است، حملاتی که به منزله جنایات جنگی است.

گزارش هیومن رایتس واچ اضافه کرد: آمریکا علاوه بر اینکه یکی از طرفین درگیری است، طبق حقوق بین‌الملل نیز به دلیل اعمال غیرقانونی بین‌المللی مسئولیت دارد. در سال ۲۰۰۱، کمیسیون حقوق بین‌الملل سازمان ملل متحد «پیش‌نویس مواد مربوط به مسئولیت دولت‌ها در قبال اعمال غیرقانونی بین‌المللی» را تصویب کرد که به طور گسترده به عنوان بیانی از حقوق بین‌الملل عرفی پذیرفته شده است. این مواد بیان می‌کنند که اگر یک دولت «با آگاهی از شرایط» به دولت دیگری در ارتکاب یک عمل غیرقانونی بین‌المللی «کمک یا مساعدت» کند، مسئولیت دارد.

این گزارش تایید می‌کند که هم دولت بایدن و هم دولت دوم ترامپ فروش گسترده تسلیحات و کمک‌های امنیتی به اسرائیل را انجام داده‌اند. طبق گزارش نظارت بر کمک‌های امنیتی مرکز سیاست بین‌الملل، ایالات متحده بین اکتبر ۲۰۲۳ تا مه ۲۰۲۵ حداقل ۴.۱۷ میلیارد دلار سلاح به اسرائیل منتقل کرده است.

دیده بان حقوق بشر هیومن رایتس واچ همچنین بر اساس گزارش‌های وزارت امور خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که تا آوریل ۲۰۲۵، حدود ۷۵۱ قرارداد فروش نظامی خارجی فعال با اسرائیل به ارزش ۳۹.۲ میلیارد دلار وجود داشته است. این در حالی است که واشنگتن از نقض جدی و مکرر قوانین جنگ توسط نیروهای اسرائیلی، از جمله جنایات جنگی، آگاه بوده است.

در دسامبر ۲۰۲۳، بایدن حملات هوایی اسرائیل را «بی‌هدف» توصیف کرد، اما دولت او کمک‌های نظامی به اسرائیل را ادامه داد و سال بعد حداقل ۱۷.۹ میلیارد دلار به اسرائیل کمک کرد. تا مارس ۲۰۲۴، ایالات متحده بیش از ۱۰۰ قرارداد نظامی با اسرائیل، از جمله هزاران بمب با قطر کوچک، مهمات هدایت‌شونده دقیق، بمب‌های سنگرشکن و سایر سلاح‌ها و تجهیزات را تصویب کرده بود.

در اوایل ژانویه ۲۰۲۵، دولت بایدن کنگره را از برنامه‌های خود برای فروش ۸ میلیارد دلار سلاح دیگر به اسرائیل مطلع کرد. دولت ترامپ نیز حمایت نظامی از اسرائیل را افزایش داد و ارسال بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی که تحویل آنها به طور موقت توسط بایدن به حالت تعلیق درآمده بود را تصویب کرد.

در اول مارس، «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا تایید کرد که دولت ترامپ نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار کمک امنیتی به اسرائیل را تصویب و از اختیارات اضطراری برای تسریع در تحویل ۴ میلیارد دلار از این کمک‌ها استفاده کرده است.

این گزارش اضافه کرد که هیومن‌رایتس‌واچ، عفو بین‌الملل و ده‌ها گزارش رسانه‌ای از جمله گزارش‌های منتشر شده توسط نیویورک تایمز، واشنگتن پست، خبرگزاری فرانسه، سی‌ان‌ان و ان‌پی‌آر، استفاده از تسلیحات آمریکایی در حملات اسرائیل را مستند کرده‌اند.

هیومن‌رایتس‌واچ در پایان گزارش خود افزود: «ما همواره از ایالات متحده و سایر دولت‌ها خواسته‌ایم تا برای جلوگیری از ارتکاب فجایع بیشتر توسط دولت اسرائیل، تلاش‌های بیشتری از جمله توقف فروش تسلیحات و کمک‌های نظامی، اعمال تحریم‌های هدفمند علیه مقامات اسرائیلی و تعلیق توافق‌های تجاری ترجیحی، انجام دهند.»


اخبار مرتبط
سکوت سازمان ملل، عامل جسارت اسرائیل در حمله به ایران
سه‌شنبه 1404/06/25 ساعت 13:30
سکوت سازمان ملل، عامل جسارت اسرائیل در حمله به ایران
ناصر سراج، دبیر ستاد عالی حقوق بشر ایران، سکوت سازمان ملل در برابر حملات رژیم اسرائیل به ایران را محکوم کرد و بر ضرورت اقدام جدی این نهاد برای توقف تجاوزات تأکید کرد.
غزه خطرناک ترین منطقه جنگی اعلام شد
جمعه 1404/06/07 ساعت 16:25
غزه خطرناک ترین منطقه جنگی اعلام شد
ارتش رژیم صهیونیستی در خبری اعلام کرد که از امروز (جمعه)، شهر غزه از آتش بس تاکتیکی موقت استثنا است و منطقه خطرناک جنگی اعلام می‌شود.
ایرلند خواستار اقدام عملی علیه اسرائیل شد
جمعه 1404/06/07 ساعت 15:55
ایرلند خواستار اقدام عملی علیه اسرائیل شد
وزیر خارجه ایرلند، با انتقاد از رویکرد منفعلانه اتحادیه اروپا در قبال بحران غزه، تأکید کرد که زمان واکنش‌های صرفاً لفظی گذشته و اروپا باید دست به اقدام عملی علیه رژیم صهیونیستی بزند.
نتانیاهو حمایت خود از مدیریت غزه توسط آمریکا را اعلام کرد
چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 20:58
نتانیاهو حمایت خود از مدیریت غزه توسط آمریکا را اعلام کرد
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در صورت تمایل آمریکا برای مداخله و مدیریت نوار غزه، با این اقدام موافق است.
طرح جدید آمریکا علیه حزب‌الله فاش شد؛ محاصره امنیتی - اقتصادی «ضاحیه»
چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 13:02
روزنامه لبنانی «الاخبار»:
طرح جدید آمریکا علیه حزب‌الله فاش شد؛ محاصره امنیتی - اقتصادی «ضاحیه»
روزنامه لبنانی «الاخبار» از طرح جدید آمریکا علیه حزب‌الله لبنان برای محاصره امنیتی و اقتصادی منطقه «ضاحیه» در جنوب بیروت پرده برداشت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بازی، راهی ساده برای بهبود ناهنجاری‌های بدنی کودکان
حضور 142 رشته دانشگاه های ایران در رتبه بندی شانگهای 2025
از خداحافظی دانشمند ارشد هوش مصنوعی «متا» تا خبر خوش گوگل برای رانندگان خودروهای برقی
ناسا نزدیکترین تصویر از دنباله‌دار مرموز را منتشر کرد
کاظمی‌قمی: مردم عراق در انتخابات شگفتی آفریدند
پویش برای آزادی مادران زندانی غیرعمد
پزشکیان: کشور نه وابسته به فرد یا مقام خاص بلکه بر مردم و ظرفیت‌های درونی استوار است
عراقچی: موافق مذاکره و یک توافق عادلانه و متوازن هستیم
امیریان به طلای 800 متر رسید
جزییات واریز یارانه آبان 1404 +دهک‌های مشمول
آفریقای جنوبی از زورگویی آمریکا انتقاد کرد
نماینده مجلس لبنان: پروژه آمریکا و اسرائیل علیه لبنان آشکار و خطرناک است
فردا مهلت استعفا برای داوطلبی در انتخابات شوراهای اسلامی روستا به پایان می‌رسد
وزیر اقتصاد: تفویض اختیارات بانکی، مالیاتی و گمرکی به استان‌ها به زودی ابلاغ می‌شود
نورنما | فوران پرفشار چشمه آب در معدن مس سرچشمه
زخمی شدن نظامی اسرائیلی توسط رزمندگان مقاومت در کرانه باختری
درخواست غیرقانونی نماینده آمریکا از ایران در شورای حکام
سخنگوی وزارت خارجه: قطعنامه جدید شورای حکام حتما با واکنش ایران مواجه می‌شود
درگذشت ناگهانی فعال رسانه‌ای تبریز در جریان نشست وزیر اقتصاد
راننده‌ها اینترنتی بیمه می شوند/جزییات +فیلم
مقام آمریکایی: شرکت‌های چینی و هندی در حال اعمال تحریم‌ها علیه روسیه هستند
ترامپ خواستار دستگیری برخی قانونگذاران دموکرات شد
نماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام:دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار در موضوع هسته‌ای ایران است
لاوروف و عراقچی گفتگو کردند
آماده‌باش پاکستان برای احتمال جنگ
درستکار: امیدوارم چهار طلای دیگر کسب کنیم
نجات یک قلاده پلنگ در کوه‌های بشاگرد
رحمان عموزاد طلا گرفت
نورنما | شکست امیرحسین زارع
لوکاشنکو: زلنسکی از سوی حامیان خارجی خود برکنار می شود
تأکید رئیس پارلمان لبنان بر اهمیت استقلال و تعهد ملی
اتحادیه اروپا 10 مقام روسیه را تحریم کرد
سخنگوی حماس: اشغالگران روزانه توافق آتش بس را نقض می‌کنند
صادرات کالا تنها با کارت بازرگانی معتبر امکان‌پذیر است
وزیر ارشاد نشان درجه یک هنری را به شاعر لرستانی اعطا کرد
مدال برنز جنجالی برای تیم سابر شمشیربازی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
خشم کویت از سفر نتانیاهو به جولان
اتحادیه اروپا: به دیپلماسی برای حل مسئله هسته‌ای ایران پایبندیم
فرانسه: تروئیکای اروپا می‌خواهد دیپلماسی هسته‌ای با ایران را احیا کند
پزشکیان: داشتن نظر مخالف به معنی ضدیت نیست
آیا خبر عرضه بنزین 5500 تومانی صحت دارد؟
توقف فروش محصولات ساخت رژیم صهیونیستی در فنلاند
مومنی به مدال برنز وزن 57 کیلوگرم کشتی آزاد رسید
پرواز 8 جنگنده اسرائیلی بر فراز مناطق مختلف سوریه+فیلم
واکنش شدیداللحن دوحه به جولان دادن نتانیاهو در جنوب سوریه
افتتاح بزرگ‌ترین مجتمع توریسم درمانی کشور به دست رئیس‌جمهور
بیانیه ضد ایرانی غربی‌ها در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
مخالفت مجارستان با صرف منابع مالی اروپا در جنگ اوکراین
راهیابی تیم فوتبال هفت نفره به فینال قهرمانی آسیا
X
آگهی تبلیغاتی