×
سیاسی
شناسه خبر : 241825
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 15:59
ایران آماده واکنش به اقدام احتمالی اروپا در برجام

ایران آماده واکنش به اقدام احتمالی اروپا در برجام

معاون وزیر خارجه ایران، اعلام کرد که ایران برای هر دو مسیر تعامل و تقابل با اروپا آماده است و در صورت فعال‌سازی مکانیسم ماشه، مسیر تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی متوقف خواهد شد.

نورنیوز - گروه سیاسی: غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه ایران، در سخنانی تازه اعلام کرد که ایران برای هر دو مسیر تعامل و تقابل با اروپا آماده است و انتخاب در این راستا به دست طرف‌های اروپایی است. او تأکید کرد که اروپایی‌ها هیچ مبنای حقوقی برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه ندارند و اگر آنها بخواهند فرآیند اسنپ‌بک را آغاز کنند، ایران واکنش متقابل خواهد داشت و تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز متوقف خواهد شد.

غریب‌آبادی افزود: «اروپایی‌ها ۷ سال است که برجام را اجرا نمی‌کنند، هرچند با کمال پررویی و گسترده می‌گویند که ما برجام را اجرا می‌کنیم. اما از آنها خواسته‌ایم که گزارشی از اقدامات خود به ما ارائه دهند.»

او همچنین اعلام کرد که بر اساس اطلاعات ایران، اروپایی‌ها نه تنها برجام را در ۸ سال گذشته به طور کامل اجرا نکرده‌اند، بلکه تحریم‌های جدیدی را علیه ایران، از جمله تحریم‌های اخیر علیه صنعت کشتی‌رانی و هوایی کشور، اعمال کرده‌اند.

معاون وزیر خارجه ایران ادامه داد: «اگر طرف‌های اروپایی بخواهند از این وضعیت سوءاستفاده کنند و به حسن نیت جمهوری اسلامی ایران که تمایل به حل و فصل دیپلماتیک دارد توجهی نکنند، واکنش ایران شدید خواهد بود.» او تأکید کرد که اگر اروپا اقدام به فعال‌سازی مکانیسم ماشه کند، ایران اقداماتی نظیر ارسال نامه به شورای امنیت را در نظر خواهد گرفت.

غریب‌آبادی همچنین گفت: «اگر چنین اقدامی صورت بگیرد، مسیر تعامل ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طور کامل تحت تأثیر قرار خواهد گرفت و متوقف خواهد شد. ایران دیگر انگیزه‌ای برای ادامه تعامل با آژانس نخواهد داشت.»

 وی همچنین تصریح کرد که در این صورت، اروپا خود را از عرصه دیپلماتیک و گفتگوها با ایران حذف خواهد کرد.


اخبار مرتبط
انتقاد شدید جلیلی از عدم پایبندی غربی‌ها به تعهدات برجام
سه‌شنبه 1404/06/11 ساعت 23:40
انتقاد شدید جلیلی از عدم پایبندی غربی‌ها به تعهدات برجام
طبق اظهارات عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، غربی‌ها نه تنها تعهدات برجام را رعایت نکرده‌اند، بلکه با استفاده از بند 37، فشارهای جدیدی را علیه ایران اعمال می‌کنند.
تماس وزرای اروپایی با عراقچی
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 18:31
تماس وزرای اروپایی با عراقچی
وزرای امور خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با عراقچی تماس گرفتند و از قصد خود برای اطلاع‌رسانی به شورای امنیت خبر دادند. وزیر امور خارجه این اقدام را غیرقانونی دانست و تأکید کرد: ایران برای حفظ حقوق و منافع ملی خود پاسخ مناسب خواهد داد.
کدام قطعنامه‌ها با مکانیسم ماشه مجددا فعال می‌شوند؟
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 15:30
کدام قطعنامه‌ها با مکانیسم ماشه مجددا فعال می‌شوند؟
مکانیسم ماشه به کشورهای عضو برجام (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا و آلمان) اجازه می‌دهد در صورت نقض تعهدات برجامی از سوی ایران، روند بازگرداندن تحریم‌های پیشین شورای امنیت را آغاز کنند.
تروئیکای اروپایی فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» را امروز به شورای امنیت اطلاع می دهد
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 13:48
ادعای واشنگتن‌پست درباره «اسنپ‌بک»
تروئیکای اروپایی فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» را امروز به شورای امنیت اطلاع می دهد
واشنگتن‌پست مدعی شد که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان قصد دارند تا به طور مشترک تصمیم خود برای آغاز روند فعال‌سازی مکانیسم «اسنپ‌بک» علیه ایران را امروز به شورای امنیت اطلاع‌رسانی کنند.
سایه تردید بر همکاری جدید ایران با آژانس انرژی اتمی
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 09:24
سایه تردید بر همکاری جدید ایران با آژانس انرژی اتمی
ورود بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران برای تعویض سوخت نیروگاه بوشهر، با واکنش‌ها و تردیدهای گسترده‌ای درباره اهداف واقعی این همکاری مواجه شده است.
امیدواریم ایران بطور کامل با آژانس همکاری کند
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 08:50
سخنگوی سازمان ملل:
امیدواریم ایران بطور کامل با آژانس همکاری کند
با بازگشت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، سازمان ملل ابراز امیدواری کرده تهران همکاری کامل با آژانس داشته باشد. این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تهدید تروئیکای اروپا به فعال‌سازی مکانیزم ماشه و طرح پیشنهادی روسیه برای تمدید فنی قطعنامه 2231، تنش‌های پیرامون آینده برجام را تشدید کرده است.
نظرات

آخرین اخبار
اعلام سامانه برای رفع ابهام اسامی جانباختگان اخیر توسط دولت/تکمیل و اصلاح اسامی
پناهندگی دیپلمات ایرانی در وین نکذیب شد
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کویت
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
متروی تهران رایگان شد
سامانه بارشی وارد استان زنجان می‌شود+ هشدار
ماجرای ورود غیرمجاز یک کشتی به تنگه هرمز چه بود؟
بیانیه اسقف‌ها، کشیشان و اندیشمندان جهان در حمایت از رهبری
مخبر: جوانان نخبه قادر به ارائه راه‌حل‌های مؤثر برای مسائل کشور هستند
نورویدئو | فیلم جدید یعنی فکر جدید
مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی فردا آغاز می شود
مصوبه صدور گواهینامه موتورسیکلت ابلاغ شد
آتش‌سوزی گسترده در بازارچه جنت آباد/علت حادثه آتش سوزی بازارچه جنت در دست بررسی است + فیلم
وزیر اطلاعات: در برخورد با مواجب بگیران دشمنان موفقیت خوبی به دست آوردیم
خبر مهم دیوان عالی کشور درخصوص نحوه رسیدگی به پرونده‌های حوادث اخیر
افشاگری وزیر اسرائیلی: مأموران ما هم‌اکنون در داخل ایران فعال هستند
تاج به شورای امنیت کشورنامه نوشت
وقوع فاجعه در مدیترانه؛ 1000 پناهجو غرق شد
اوسمار: نمایش خوبی داشتیم
توافق قسد و دمشق نهایی شد
جاده چالوس یک طرفه شد
بیش از 14 هزار استاد دانشگاه‌ اقدام اروپا درتروریستی خواندن سپاه را محکوم کردند
اعلام آمادگی اردوغان برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا
سرلشکر پاکپور: سربازان گمنام امام زمان (عج) حافظ امنیت مردم‌‌اند
اعلام حمایت ماکرون از مذاکرات ایران و آمریکا/از تغییر نظام سیاسی ایران حمایت نمی‌کنم
هشدار نارنجی سازمان هواشناسی برای 6 استان کشور
گفت‌وگوی تلفنی پوتین و بن سلمان در مورد اوپک پلاس
فروش نفت ایران به صورت عادی ادامه دارد
شیخ نعیم قاسم: ایران تاج سر جهان است
جدول لیگ برتر بعد از پایان هفته نوزدهم
پزشکیان: ملاحظات زیست‌محیطی در اجرای طرح‌های ملی در اولویت قرار گیرد
اعلام برنامه مسابقات هفته‌های آتی لیگ برتر فوتبال+ جزئیات
انتظار مهدوی؛ امیدی مسئولانه برای حال و آینده
نتایج استعلام مدارک داوطلبان میان‌دوره‌ای مجلس اعلام می‌شود
عدالتخواهی رکن انتظار فعال
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی
واکنش مکرون به تروریستی نامیدن ارتش‌های اروپایی در ایران
جزییات افزایش حقوق کارمندان در سال آینده
سامانه بارشی از ساعاتی دیگر وارد تهران می‌شود
اردوغان وارد ریاض شد
شرکت امنیت دریایی انگلیس از حادثهٔ امنیتی در تنگهٔ هرمز خبر داد
دستور عارف برای رسیدگی به آتش‌سوزی بازارچه جنت آباد تهران
رمزگشایی از چرخشِ ناگهانی شاهزاده در مقابل اسرائیل
بسته حمایتی به پیمانکاران اختصاص می‌یابد
پرسپولیس(1) - چادرملو(0)/پدیده جدید سرخپوشان گلزنی کرد!
پاکستان دعوت به مذاکرات آمریکا و ایران را تایید کرد
یارانه 50 درصدی سفر برای کارمندان
تردید ترامپ و اطرافیانش برای حمله نظامی علیه ایران
خبر بازداشت پزشکان به دلیل درمان مجروحان حوادث اخیر درست است؟
مراکز معاینه فنی فردا تعطیل است؟