×
فرهنگی
شناسه خبر : 241652
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 12:04
عارف: حفاظت از میراث فرهنگی سنگین‌ترین و شریف‌ترین وظیفه فرهنگی کشور است

در تجلیل از چهره‌های ماندگار میراث فرهنگی ایران در کاخ سعدآباد؛

عارف: حفاظت از میراث فرهنگی سنگین‌ترین و شریف‌ترین وظیفه فرهنگی کشور است

در آیین نکوداشت «چهره‌های ماندگار میراث‌ فرهنگی ایران» که در مجموعه سعدآباد با حضور عارف معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، از پیشکسوتان و فرهیختگان حوزه میراث فرهنگی تجلیل به‌عمل آمد. این مراسم با حضور چهره‌های سیاسی و فرهنگی کشور همراه بود.

نورنیوز - گروه فرهنگی :‌ در آیین نکوداشت «چهره‌های ماندگار میراث‌ فرهنگی»، که با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌ جمهور در کاخ سعدآباد برگزار شد، با یادی از روان‌شاد محمود فرشچیان و محمد مهریار پاس، از تعدادی از چهره فرهیخته و نامدار میراث فرهنگی ایران تجلیل شد.

چهارمین دوره آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث‌فرهنگی شامگاه سه‌شنبه ۴ شهریورماه در ایوان عطار مجموعه فرهنگی‌ـ‌تاریخی سعدآباد، با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهوری، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی، غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و جمعی از مدیران، اندیشمندان و پیشکسوتان حوزه میراث‌ فرهنگی برگزار شد.

در این آیین ملی، شماری از چهره‌های برجسته و اثرگذار میراث‌ فرهنگی کشور تجلیل شدند که  سیف‌الله امینیان پیشکسوت میراث‌ فرهنگی، اکبر تقی‌زاده‌اصل معمار و مرمتگر، پروین ثقه‌الاسلام موزه‌دار، ابراهیم حیدری باستان‌شناس و مرمتگر، حسین رایتی‌مقدم معمار و مرمتگر، محمدحسن طالبیان معمار و مرمتگر، مهناز گرجی مرمتگر آثار، حسن کریمیان باستان‌شناس و ناصر نوروززاده چگینی باستان‌شناس از آن جمله بودند.

همچینن لوح تقدیر یادبود محمود فرشچیان به پروین فرشچیان برادرزاده آن هنرمند نامدار، تقدیم شد.

عارف: حفاظت از میراث فرهنگی سنگین‌ترین و شریف‌ترین وظیفه فرهنگی کشور است

معاون اول رئیس‌ جمهور در چهارمین نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث‌ فرهنگی ایران با تأکید بر این‌که حفاظت از میراث‌ فرهنگی سنگین‌ترین و شریف‌ترین وظیفه فرهنگی کشور است، نقش این سرمایه ملی را در تقویت وحدت، مقابله با ایران‌هراسی و ارتقای دیپلماسی فرهنگی حیاتی عنوان کرد.

 در این مراسم، محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌ جمهور با تبریک هفته دولت بر جایگاه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسداری از هویت تاریخی و فرهنگی ایران تأکید کرد و با بیان اینکه حفاظت از میراث‌ فرهنگی، رسالتی دشوار، سنگین و در عین‌حال افتخارآمیز است، اظهار کرد: وزارت میراث‌ فرهنگی در سال گذشته در سه حوزه کلیدی خود یعنی میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی عملکردی ارزشمند داشته و توانسته است با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، جایگاه ایران را در عرصه داخلی و بین‌المللی تقویت کند.

او اظهار کرد: میراث‌ فرهنگی ما نه تنها شالوده هویت ملی، بلکه سدی مستحکم در برابر پروژه ایران‌هراسی است. دشمنان می‌خواهند ایران را کشوری وابسته و بی‌هویت جلوه دهند، درحالی‌که تاریخ و فرهنگ غنی ما حقیقتی انکارناپذیر است.

معاون اول رئیس‌ جمهور در ادامه به نقش الگوسازی در جامعه اشاره کرد و افزود: جوانان و نوجوانان برای بالندگی و هویت‌یابی نیازمند الگوهای برجسته‌اند. معرفی و تکریم چهره‌های ماندگار فرهنگ و میراث، نه‌تنها پاسداشت کوشش‌های آنان، بلکه سرمایه‌گذاری راهبردی برای آینده کشور است.

او با گرامیداشت یاد شهدا و دانشمندان کشور در «جنگ ۱۲ روزه»، انسجام و مقاومت مردم را مظهر قدرت ملی دانست و اظهار کرد: دیپلماسی فرهنگی، یکی از مؤثرترین ابزارها برای انسجام داخلی و تعامل سازنده با جهان است و میراث‌ فرهنگی می‌تواند محور این دیپلماسی باشد.

عارف با اشاره به چالش‌های پیش‌روی میراث‌ فرهنگی از جمله کمبود منابع مالی، توسعه نامتوازن شهری و فرسایش طبیعی و اقلیمی، گفت: مقابله با این تهدیدها نیازمند رویکردهای علمی، نوآورانه و مستندسازی دقیق است. ایران با سابقه ۴۵۰۰ ساله مهندسی در قنات‌ها و سازه‌های تاریخی خود، الگویی کم‌نظیر برای جهان دارد.

او افزود: میراث‌ فرهنگی هم بعد سخت‌افزاری دارد و هم بعد نرم‌افزاری. تقویت نرم‌افزار فرهنگی، یعنی فرهنگ‌سازی، آموزش عمومی و بهره‌گیری از ظرفیت رسانه‌ها و نخبگان، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

معاون اول رئیس‌ جمهور با تأکید بر سیاست‌های حمایتی دولت گفت: اختصاص منابع مالی پایدار، حمایت از تشکل‌های مردم‌نهاد و هماهنگی میان دستگاه‌ها و نهادهای فرهنگی می‌تواند توسعه‌ای پایدار و آینده‌نگر برای این حوزه رقم بزند. میراث‌ فرهنگی نه فقط گذشته ما، بلکه سرمایه‌ای برای آینده ایران است.

عارف
 

سیدرضا صالحی امیری، وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی در آیین نکوداشت چهره‌های ماندگار میراث‌ فرهنگی نیز در سخنانی با تجلیل از جایگاه استاد محمود فرشچیان، گفت: امشب شبی ماندگار در تاریخ فرهنگ ایران است؛ شبی که بازگشایی موزه استاد فرشچیان همزمان با رحلت ایشان، روحی تازه در کالبد فرهنگ ایران دمید.

1
 

او اظهار کرد: این مکان تاریخی امشب هویتی نوین پیدا کرد. روح استاد فرشچیان در این فضا حضور دارد؛ روحی که همچون خورشیدی فروزان، هم روشنی می‌بخشد و هم گرما. انسان‌های بزرگ پس از حیات جسمانی، سرچشمه‌ای زاینده برای فرهنگ و هویت جامعه خویش می‌شوند و میراث آنان همچون چشمه‌ای جوشان، نسل‌های آینده را سیراب خواهد کرد.

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در ادامه با تأکید بر جایگاه ایران در حافظه تاریخی و هویتی، گفت: چرا ایران را جان خود می‌دانیم؟ زیرا ایران تبار، حیثیت و شناسنامه ماست. این سرزمین جسمی دارد و روحی؛ روح ایران همان فرهنگ و تمدن، شاعران و اسطوره‌ها و مفاخر بی‌بدیل آن است. ما از اشخاص سخن نمی‌گوییم، بلکه از شخصیت‌هایی سخن می‌رانیم که هویت‌ساز، انسجام‌بخش و تمدن‌آفرین هستند.

صالحی‌ امیری با اشاره به پایداری تاریخی ملت ایران اظهار کرد: دشمنان باید بدانند که ایران هرگز تن به تسلیم نداده است. این سرزمین، گنجینه‌ای از رمزها و رازهای تمدنی است که در هر گوشه آن نشانی از فرهنگ و هنر ایرانی به چشم می‌خورد. ثبت آثار ملی و جهانی ایران، چه در عرصه میراث ملموس و چه در میراث ناملموس، گواهی روشن بر عظمت و استمرار این تمدن است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: فرهنگ، چشمه‌ای زاینده است که هرگز نمی‌خشکد. امروز سرافرازیم که در کنار چهره‌هایی گرد آمده‌ایم که هر یک تجلی روح ایران‌اند، سرمایه‌هایی که مایه مباهات یک ملت‌اند. در برابر مقام شامخ استاد فرشچیان و مفاخر هنر ایران زمین سر تعظیم فرود می‌آوریم.

علی دارابی، معاون میراث فرهنگی نیز در این مراسم، اظهار کرد: این آیین فرصتی برای ادای احترام به میراث‌داران بزرگ و قدردانی از زحمات آنان است. میراث‌ فرهنگی نه تنها بخشی از هویت ملی ما، بلکه سرمایه‌ای برای جهانیان است که باید با همه توان از آن پاسداری کنیم.

معاون میراث فرهنگی با بیان اینکه برگزاری چنین همایش‌هایی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است، افزود: هدف این مراسم آن است که چرخه استاد ـ شاگردی در حوزه فرهنگ و تمدن ایرانی همچنان تداوم یابد و چهره‌های ماندگار میراث‌ فرهنگی به نسل جوان و جهانیان معرفی شوند.

دارابی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ثبت جهانی «دره‌ها و محوطه‌های پیش از تاریخ خرم‌آباد» در شرایطی که کشور درگیر جنگ ۱۲ روزه بود، اظهار کرد: ثبت‌جهانی اثری با قدمت ۶۳ هزار سال در فهرست میراث بشری یونسکو افتخاری ملی است. این رخداد نشان داد که ایران نه‌تنها سرزمین تمدن، بلکه گنجینه خرد و تاریخ بشری است.

او ادامه داد: شاهنامه فردوسی که بسیاری آن را خردنامه و شناسنامه ایرانیان می‌دانند، گواه روشنی بر هویت و عظمت ملت ایران است؛ میراثی که جهانیان در برابر آن سر تعظیم فرود می‌آورند.

دارابی با اشاره به حمایت‌های دولت و همراهی معاون اول رئیس‌ جمهور، گفت: در دیداری که با آقای عارف داشتم، موضوع توسعه موزه ملی و میدان مشق مطرح شد که مورد موافقت قرار گرفت. همچنین عضویت وزیر میراث‌ فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدامی راهبردی در تقویت جایگاه این وزارتخانه است.

حداد
 

 


نظرات

آخرین اخبار
افشاگری علیه متا؛ ایمنی کودکان فدای افزایش تعامل کاربران
رونمایی از قرص ورزش با بازسازی اثرات فعالیت بدنی!
تزریق وریدی آهن، نیاز به انتقال خون را کاهش می‌دهد
ضربان‌سازی که با حرکت قلب شارژ می‌شود
روشی جدید برای تشخیص خطر دیابت بدون آزمایش خون
گام بزرگ محققان ایرانی در هوشمندسازی گیاهان
تصادف در صفاشهر خرم بید با 3 جان باخته
به بازگشت جدی به مذاکرات نیاز داریم
ناو آبراهام لینکلن منطقه غرب آسیا را ترک کرد
شکست تیم فوتبال لوسیل قطر
بزرگداشت اربعین تدفین امام شهید در قم برگزار می‌شود
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»
انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
ونس از «مرحله جدید» فشار علیه ایران گفت؛ تمرکز آمریکا بر فشار اقتصادی
تقویت بیمه‌ها برای تقبل هزینه‌های درمان ضروری است
طراحی پلاک جدید برای خودروهای عمرانی مناطق آزاد
قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 30 مرداد+ جدول
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا جمعه 30 مرداد
پیشروی تانک‌های اسرائیل در سوریه
برگزاری مراسم چهلم رهبر شهید انقلاب در شیراز
حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
تحریم 10 فرد از سوی خزانه‌داری آمریکا
زلزله 6.5 ریشتری پرو را لرزاند
قیمت طلا 18 عیار امروز پنجشنبه 29 مرداد چقدر افزایش یافت؟
انهدام خط لوله 6 کیلومتری قاچاق سوخت
تاکید عمان و ژاپن بر امنیت تنگه هرمز
تحلیل بازار ارز امروز 29 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 30 مرداد
حرکت حماس به سمت راهبرد ملی فراگیر
برنامه قطعی برق کرمان فردا جمعه 30 مرداد اعلام شد
نورنما | شهادت امام حسن عسکری (ع) داغیست که دل شیعه را به انتظار فرزندش گره زد
هشدار اروپا نسبت به پیامدهای پروژه صهیونیستی
تکریم خانواده شهید اسماعیل خطیب در قم
جدایی محمد قربانی از الوحده با رضایتنامه 1.1 میلیون دلاری!
زمان فروش بدون قرعه‌کشی سایپا اعلام شد+ قیمت و جدول شرایط
قهرمانی ایران در پرزیدنت‌کاپ پاکستان
پایداری فلسطینیان در برابر تجاوزات کرانه باختر
تأمین برق صنایع باید در چارچوب نگاه ملی و با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود
وضعیت فرسودگان در پایتخت؛ 67 درصد تاکسیرانی - 66 درصد اتوبوسرانی
صعود بسکتبالیست‌های جوان ایران به یک‌چهارم نهایی
ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها علیه ایران
روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟
توسل میشل عون به پاپ برای توافق چارچوب!
تلاش آزادکاران ایران برای شانس مجدد در جهان
تظاهرات گسترده در توکیو در اعتراض به تلاش برای نظامی‌سازی ژاپن
ورق «بی‌بی» برمی‌گردد؟
دستور کار روشن برای ارتقای امنیت و ثبات ایران و عراق
روزنامه نظامی زیر تیغ سانسور پنتاگون!
ناو جورج بوش به سرنوشت لینکلن دچار می‌شود؟
نیروگاه‌های اتمی جدید برای تولید 30 گیگاوات برق می‌سازیم
هشدار ایران درباره مسابقه تسلیحاتی آمریکا در فضا