×
بین الملل
شناسه خبر : 241645
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 11:05
علی‌اف: آمریکا گذرگاه زنگزور را می‌سازد/ مرز ایران و ارمنستان قطع نمی‌شود

علی‌اف: آمریکا گذرگاه زنگزور را می‌سازد/ مرز ایران و ارمنستان قطع نمی‌شود

الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفتگو با شبکه العربیه درباره گذرگاه زنگزور گفت: موضع مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران واضح است و آن اینکه «کریدور زنگزور تهدیدی علیه ایران تشکیل نمی دهد». این گذرگاه که نام رئیس جمهور آمریکا بر آن گذاشته شده، یک پروژه راهبردی برای یکپارچه کردن اراضی جمهوری آذربایجان و تقویت موقعیت این کشور در منطقه قفقاز است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفتگو با العربیه گذرگاه زنگزور را تهدیدی برای ایران ندانست.

الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفتگو با شبکه العربیه درباره گذرگاه زنگزور گفت: موضع مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران واضح است و آن اینکه «کریدور زنگزور تهدیدی علیه ایران تشکیل نمی دهد». این گذرگاه که نام رئیس جمهور آمریکا بر آن گذاشته شده، یک پروژه راهبردی برای یکپارچه کردن اراضی جمهوری آذربایجان و تقویت موقعیت این کشور در منطقه قفقاز است.

علی اف مدعی شد: هر آنچه در برخی رسانه‌ها یا وب سایت‌ها گفته شده مبنی بر اینکه جمهوری آذربایجان برای اشغال زنگزور یا قطع ارتباط مرزهای زمینی بین ایران و ارمنستان طرح ریزی می‌کند، افترای محض است. چنین قصدی نداشته‌ایم و اگر چنین چیزی را می‌خواستیم در نوامبر سال ۲۰۲۰ به آسانی قادر بودیم و یا در ۵ سال گذشته این کار را بکنیم. مسافت تنها ۴۰ کیلومتر است و از ناحیه نظامی به سرعت می‌شد آن را به کنترل درآورد، اما چنین کاری را نکردیم زیرا کشوری تجاوزگر نیستیم، بلکه کشوری آزادی بخش هستیم. جنگ ما جنگ آزادی بخش بر روی خاک آذربایجان بود، جنگی برای بازگرداندن عدالت و نه تجاوز به دیگران و از این رو چنین ادعاهایی مبنی بر قطع مرز ایران و ارمنستان بی اساس است.

وی اضافه کرد: پس از آنکه رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ نام خود را روی کریدور زنگزور گذاشت مطمئن شدم که این پروژه خیلی زود اجرا خواهد شد. ایجاد زیرساخت فیزیکی، یعنی راه‌آهن، نباید زیاد طول بکشد، زیرا مسافت تنها ۴۲ کیلومتر است. اگر مجبور به ساخت آن بودیم، ظرف یک سال آن را تکمیل می‌کردیم. برای ارمنستان، ممکن است چند سال دیگر طول بکشد، زیرا ما تجربه بیشتری در زمینه ساخت راه‌آهن داریم. هنوز تصمیمی گرفته نشده است، اما سرمایه‌گذاران آمریکایی می‌توانند آن را اجرا کنند.

الهام علی اف در خصوص توافقنامه صلح با ارمنستان نیز گفت: این توافقنامه به صورت رسمی بعد از اتمام روند اصلاحات قانونی اساسی در ارمنستان به تصویب می‌رسد. این کشور باید به توافقنامه مذکور پایبند باشد چرا که در صورت عقب نشینی از آن، شاهد تنش‌های خطرناکی خواهیم بود. توازن قوا در حال حاضر به نفع جمهوری آذربایجان است.


اخبار مرتبط
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 20:41
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در سفر به ارمنستان، با مقامات این کشور در خصوص گسترش همکاری‌های انرژی و توسعه تجارت فرآورده‌های نفتی گفتگو کرد. ارمنستان به دریافت گاز مایع از ایران علاقه‌مند است و همکاری‌های مشترک در زمینه زیرساخت‌های انرژی مورد تأکید قرار گرفت.
ایران و بازی بزرگ کریدورهای منطقه
شنبه 1404/06/08 ساعت 11:23
نورنیوز بررسی می‌کند؛
ایران و بازی بزرگ کریدورهای منطقه
کریدور میانی با حمایت غرب، ترکیه و آذربایجان در حال گسترش است و پیامد مستقیم آن کاهش اهمیت ژئواکونومیک ایران در معادلات منطقه‌ای است. در چنین شرایطی، تهران می‌تواند با تقویت مسیرهای جایگزین و بهره‌گیری از ظرفیت‌های ترانزیتی خود، توازن راهبردی را بازسازی کند و نقش محوری‌اش در اتصال شرق و غرب را حفظ نماید.
ارمنستان: اجاره 99 ساله کریدور ترامپ به آمریکا قطعیت ندارد
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 09:53
ارمنستان: اجاره 99 ساله کریدور ترامپ به آمریکا قطعیت ندارد
وزیر خارجه ارمنستان اعلام کرد که بحث اجاره 99 ساله «کریدور ترامپ» به آمریکا هنوز در مرحله بررسی‌های فنی است و هیچ تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ نشده است.
مداردیپلماسی | کریدور زنگزور؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 13:00
مداردیپلماسی | کریدور زنگزور؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
«کریدور زنگزور» ابزار خفگی ژئوپلیتیکی ...
پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 11:38
ایساک یونانسیان*
«کریدور زنگزور» ابزار خفگی ژئوپلیتیکی ...
پس از آخرین دیدار و مذاکرات بین نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف، رییس‌جمهور آذربایجان که در ابوظبی برگزار شد، اطلاعاتی منتشر شد که نشان می‌داد دستور کار اصلی این نشست موضوع به اصطلاح کریدور زنگزور بوده است.
زنگزور و تقلای محاصره ایران
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 11:30
احسان موحدیان:
زنگزور و تقلای محاصره ایران
موحدیان نوشت: «ایجاد کریدور زنگزور بحثی دیرپاست؛ یعنی حتی از زمان خلافت عثمانی هم این بحث‌ها مطرح بوده و به دلیل علاقه به منطقه قفقاز جنوبی، مرتب با روس‌ها و انگلیسی‌ها در جنگ و نبرد بودند.»
علی‌اف: کریدر زنگزور تا بهار اجرایی می‌شود
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 03:30
علی‌اف: کریدر زنگزور تا بهار اجرایی می‌شود
الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان با تاکید بر تکمیل کریدور زنگزور تا بهار آینده، این مسیر را راهی برای اتصال منطقه‌ای و عبور بدون مانع از خاک ارمنستان خواند و تهدید کرد: اگر ایروان مانع‌تراشی کند، در انزوای سیاسی و اقتصادی قرار خواهد گرفت.
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
آلودگی هوا به جنوب‌شرق تهران بازگشت
رکورد تاریخی درخواست بلیت جام جهانی 2026 شکسته شد
توقیف کشتی خارجی با 6 میلیون لیتر سوخت قاچاق در دریای عمان
قاتل دختر بچه ارومیه‌ای به دار مجازات آویخته شد
افت فشار آب در پایتخت ادامه دارد
هوای تهران امروز در وضعیت قابل قبول قرار گرفت
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 22 آذر 1404+ جدول
بنزین از امروز وارد فاز جدید شد
افشاگری گاردین از جاسوسی اسرائیل در پایگاه جدید آمریکا
برنامه مسابقات ورزشی امروز 22 آذر 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 22 آذر 1404+ وضعیت استانها
واکنش سازمان جهانی بهداشت به شایعه‌ای خطرناک درباره واکسن
چرا سوزش سر دل را نباید شوخی گرفت؟
ویتامین C چقدر روی درمان سرماخوردگی موثر است؟
از خطر پنهان خالکوبی چه می دانید؟
پیش‌بینی 2 برابری ابتلا به سرطان تا 2050
انقلاب در پنل‌های خورشیدی: MXene، گرافن جدید دنیای خورشیدی
ثبت جهانی «سمنوپزی»، «سرمه» و «بِشت»
بیانیه 8 کشور در حمایت از «آنروا» و محکومیت اسرائیل
اصرار فرانسه بر بلوکه کردن دارایی‌های روسیه در اروپا
چرا مهاجران وزیر امنیت داخلی آمریکا را بی خواب کرده است؟
دارایی‌های مسدودشده روسیه برای اوکراین خرج می‌شود
زیرساخت‌های اوکراین زیر حملات سنگین ارتش روسیه
اتهام جدید طالبان علیه پاکستان درباره حمله به حقانی
برکناری یک مقام آمریکایی به دلیل فشار دولت ترامپ
جزئیاتی از چگونی بارورسازی ابرهای تهران و البرز
تحریم 4 رهبر ارشد سودانی از سوی بریتانیا
اعتراضات گسترده ایتالیایی‌ها علیه لایحه بودجه دولت ملونی
درخواست حماس از سازمان ملل متحد: مانع شهرک‌سازی اسرائیل شوید
پیشنهاد اردوغان به پوتین برای میزبانی مذاکرات صلح اوکراین
دبیرکل ناتو از پشت به مذاکرات صلح اوکراین خنجر زد
جزئیات قطعنامه سازمان ملل علیه اسرائیل
حذف یک میلیون صندلی توسط بزرگترین شرکت هواپیمایی اروپا
هشدار مقتدی صدر درباره خطرات عادی سازی روابط با صهیونیست ها
احتمال پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا قوت گرفت
25 کشتی حامل کالای اساسی معطل ارز بر روی آب
واکنش تند کلمبیا به توقیف نفتکش ونزوئلا توسط آمریکا
استرداد 4 زندانی ایرانی از گرجستان به کشور
واکنش عون به طرح الحاق لبنان به سوریه؛ وقت خود را تلف نکنید
شوک بزرگ فساد موگرینی به دستگاه دیپلماسی اروپا
مخالفت روسیه با طرح صلح آمریکا
کشتی باری ترکیه در اوکراین هدف حمله قرار گرفت
ادامه صدرنشینی مقتدرانه گیتی‌پسند در لیگ برتر فوتسال + جدول و برنامه هفته
دختر 14 ساله صومعه‌سرایی در رشت پیدا شد
گلایه دبیر از وزارت ورزش/ شعارهای امروز ربطی به هواداران اصیل کشتی نداشت
رفتارهای غیرقانونی عده‌ای در یک مراسم ختم در مشهد
برخی مدارس مناطق سمنان فردا غیرحضوری است
ایران و لبنان؛ چرا کشور ثالث؟
جنجال در فینال لیگ برتر کشتی آزاد/ شکست استقلال جویبار و اتهام سنگین
شرط نبیه بری برای مذاکره با اسرائیل چیست؟
X
آگهی تبلیغاتی