×
بین الملل
شناسه خبر : 241645
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 11:05
علی‌اف: آمریکا گذرگاه زنگزور را می‌سازد/ مرز ایران و ارمنستان قطع نمی‌شود

علی‌اف: آمریکا گذرگاه زنگزور را می‌سازد/ مرز ایران و ارمنستان قطع نمی‌شود

الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفتگو با شبکه العربیه درباره گذرگاه زنگزور گفت: موضع مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران واضح است و آن اینکه «کریدور زنگزور تهدیدی علیه ایران تشکیل نمی دهد». این گذرگاه که نام رئیس جمهور آمریکا بر آن گذاشته شده، یک پروژه راهبردی برای یکپارچه کردن اراضی جمهوری آذربایجان و تقویت موقعیت این کشور در منطقه قفقاز است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفتگو با العربیه گذرگاه زنگزور را تهدیدی برای ایران ندانست.

الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفتگو با شبکه العربیه درباره گذرگاه زنگزور گفت: موضع مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران واضح است و آن اینکه «کریدور زنگزور تهدیدی علیه ایران تشکیل نمی دهد». این گذرگاه که نام رئیس جمهور آمریکا بر آن گذاشته شده، یک پروژه راهبردی برای یکپارچه کردن اراضی جمهوری آذربایجان و تقویت موقعیت این کشور در منطقه قفقاز است.

علی اف مدعی شد: هر آنچه در برخی رسانه‌ها یا وب سایت‌ها گفته شده مبنی بر اینکه جمهوری آذربایجان برای اشغال زنگزور یا قطع ارتباط مرزهای زمینی بین ایران و ارمنستان طرح ریزی می‌کند، افترای محض است. چنین قصدی نداشته‌ایم و اگر چنین چیزی را می‌خواستیم در نوامبر سال ۲۰۲۰ به آسانی قادر بودیم و یا در ۵ سال گذشته این کار را بکنیم. مسافت تنها ۴۰ کیلومتر است و از ناحیه نظامی به سرعت می‌شد آن را به کنترل درآورد، اما چنین کاری را نکردیم زیرا کشوری تجاوزگر نیستیم، بلکه کشوری آزادی بخش هستیم. جنگ ما جنگ آزادی بخش بر روی خاک آذربایجان بود، جنگی برای بازگرداندن عدالت و نه تجاوز به دیگران و از این رو چنین ادعاهایی مبنی بر قطع مرز ایران و ارمنستان بی اساس است.

وی اضافه کرد: پس از آنکه رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ نام خود را روی کریدور زنگزور گذاشت مطمئن شدم که این پروژه خیلی زود اجرا خواهد شد. ایجاد زیرساخت فیزیکی، یعنی راه‌آهن، نباید زیاد طول بکشد، زیرا مسافت تنها ۴۲ کیلومتر است. اگر مجبور به ساخت آن بودیم، ظرف یک سال آن را تکمیل می‌کردیم. برای ارمنستان، ممکن است چند سال دیگر طول بکشد، زیرا ما تجربه بیشتری در زمینه ساخت راه‌آهن داریم. هنوز تصمیمی گرفته نشده است، اما سرمایه‌گذاران آمریکایی می‌توانند آن را اجرا کنند.

الهام علی اف در خصوص توافقنامه صلح با ارمنستان نیز گفت: این توافقنامه به صورت رسمی بعد از اتمام روند اصلاحات قانونی اساسی در ارمنستان به تصویب می‌رسد. این کشور باید به توافقنامه مذکور پایبند باشد چرا که در صورت عقب نشینی از آن، شاهد تنش‌های خطرناکی خواهیم بود. توازن قوا در حال حاضر به نفع جمهوری آذربایجان است.


اخبار مرتبط
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 20:41
توسعه همکاری‌های انرژی میان ایران و ارمنستان
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در سفر به ارمنستان، با مقامات این کشور در خصوص گسترش همکاری‌های انرژی و توسعه تجارت فرآورده‌های نفتی گفتگو کرد. ارمنستان به دریافت گاز مایع از ایران علاقه‌مند است و همکاری‌های مشترک در زمینه زیرساخت‌های انرژی مورد تأکید قرار گرفت.
ایران و بازی بزرگ کریدورهای منطقه
شنبه 1404/06/08 ساعت 11:23
نورنیوز بررسی می‌کند؛
ایران و بازی بزرگ کریدورهای منطقه
کریدور میانی با حمایت غرب، ترکیه و آذربایجان در حال گسترش است و پیامد مستقیم آن کاهش اهمیت ژئواکونومیک ایران در معادلات منطقه‌ای است. در چنین شرایطی، تهران می‌تواند با تقویت مسیرهای جایگزین و بهره‌گیری از ظرفیت‌های ترانزیتی خود، توازن راهبردی را بازسازی کند و نقش محوری‌اش در اتصال شرق و غرب را حفظ نماید.
ارمنستان: اجاره 99 ساله کریدور ترامپ به آمریکا قطعیت ندارد
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 09:53
ارمنستان: اجاره 99 ساله کریدور ترامپ به آمریکا قطعیت ندارد
وزیر خارجه ارمنستان اعلام کرد که بحث اجاره 99 ساله «کریدور ترامپ» به آمریکا هنوز در مرحله بررسی‌های فنی است و هیچ تصمیم نهایی در این زمینه اتخاذ نشده است.
مداردیپلماسی | کریدور زنگزور؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
دوشنبه 1404/05/20 ساعت 13:00
مداردیپلماسی | کریدور زنگزور؛ مسیر تازه یا دام ژئوپلیتیکی برای ایران؟
«کریدور زنگزور» ابزار خفگی ژئوپلیتیکی ...
پنج‌شنبه 1404/05/09 ساعت 11:38
ایساک یونانسیان*
«کریدور زنگزور» ابزار خفگی ژئوپلیتیکی ...
پس از آخرین دیدار و مذاکرات بین نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان و الهام علی‌اف، رییس‌جمهور آذربایجان که در ابوظبی برگزار شد، اطلاعاتی منتشر شد که نشان می‌داد دستور کار اصلی این نشست موضوع به اصطلاح کریدور زنگزور بوده است.
زنگزور و تقلای محاصره ایران
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 11:30
احسان موحدیان:
زنگزور و تقلای محاصره ایران
موحدیان نوشت: «ایجاد کریدور زنگزور بحثی دیرپاست؛ یعنی حتی از زمان خلافت عثمانی هم این بحث‌ها مطرح بوده و به دلیل علاقه به منطقه قفقاز جنوبی، مرتب با روس‌ها و انگلیسی‌ها در جنگ و نبرد بودند.»
علی‌اف: کریدر زنگزور تا بهار اجرایی می‌شود
یکشنبه 1404/04/29 ساعت 03:30
علی‌اف: کریدر زنگزور تا بهار اجرایی می‌شود
الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان با تاکید بر تکمیل کریدور زنگزور تا بهار آینده، این مسیر را راهی برای اتصال منطقه‌ای و عبور بدون مانع از خاک ارمنستان خواند و تهدید کرد: اگر ایروان مانع‌تراشی کند، در انزوای سیاسی و اقتصادی قرار خواهد گرفت.
نظرات

آخرین اخبار
واکنش نخست وزیر پاکستان به تمدید آتش‌بس از سوی ترامپ
رسانه‌های عبری: تمدید آتش‌بس با ایران «هدیه» ترامپ به نتانیاهو و اسرائیل است
در صورت هر گونه اقدام علیه ایران، آماده هجوم به اهداف از پیش تعیین شده هستیم
هشدار جنبش نجباء؛ نبرد آینده متفاوت خواهد بود
اعلام نرخ جدید عوارض واردات گوشت قرمز
نرخ خرید گندم 48 هزار و500 تومان تعیین شد
وزیر آموزش و پرورش: مدارس همچنان غیر حضوری است
ترامپ آتش بس با ایران را تمدید کرد
ایران: حمله به کشتی «توسکا» نقض صریح و اساسی آتش‌بس 8 آوریل است
کشتی‌گیر ترک رکورد زد
حاجی‌بابایی: مذاکره در سایه تهدید امکان‌پذیر نیست
پاسخ موشکی حزب‌الله به نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی
کشف استارلینک در یک واحد تجاری در تهران
ایروانی تاکید کرد: لغو محاصره دریایی شرط آغاز مجدد مذاکرات است
بیرانوند: به‌دلیل علاقه شخصی در تجمعات شبانه شرکت می‌کنم
تاکید ولید جنبلاط بر بازگشت به توافق آتش‌بس با فرمول جدید
قیام علیه استبداد رسانه‌ای جهان، از تونل‌های غزه تا انیمیشن‌های لگویی
مرور وضعیت پرسپولیس در جلسه آنلاین اوسمار و حدادی
تنگه هرمز برگ برنده اصلی ایران در مذاکرات با آمریکا
سفارت ایران در اتریش: اظهارات جدید اتحادیه اروپا رقت‌انگیز است
افزایش بی‌سابقه قیمت برق در آمریکا
سی ان ان: ذخایر موشکی ارتش آمریکا در جنگ علیه ایران کاهش یافته است
سردار موسوی: اگر از کشورهای همسایه به ایران حمله شود باید با تولید نفت خداحافظی کنند
آیا ژاپن به ابزار جدید آمریکا در بحران‌ها تبدیل می‌شود؟
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
شکستن محاصره دریایی آمریکا از سوی 34 نفتکش مرتبط با ایران
ارتش لبنان: خاک لبنان را پس می گیریم
عراقچی: ایران می‌داند چگونه با محدودیت‌ها مقابله و از خود دفاع کند
اذعان ترامپ به نگرانی از متغیر «زمان» به نفع ایران
شرط هیات ایرانی برای رفتن به اسلام آباد چیست؟
راهزنی دریایی دوباره ارتش تروریستی آمریکا در اقیانوس
تأکید پزشکیان بر حکمرانی محلی؛ مساجد محور سازماندهی اجتماعی
جزئیات جدیدی از زمان اجرای مرحله سوم متناسب سازی حقوق بازنشستگان
ماجرای اعدام 8 زن ایرانی چه بود؟
تمرینات تیم فوتبال استقلال تعطیل شد
قیمت نفت برنت صعودی شد
اتحادیه اروپا: برگزاری دور دوم مذاکرات اسلام‌آباد ضروری است
عکس های منتخب ایران، سه شنبه 1 اردیبهشت 1405
برپایی دومین تمرین تاکتیکی ملی‌پوشان زیر نظر قلعه‌نویی
پنیر سر تله موش رایگان است اما مرگبار!
بقائی: تاکنون تصمیمی برای حضور در مذاکرات اسلام‌آباد گرفته نشده است
پیام رهبر انقلاب به اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
چین: ادعای آمریکا دروغ است
خلافی 350 میلیونی یک پژو 405 در ابهر!
پکن: زیاده خواهی آمریکا علت اصلی بن بست در مذاکرات با ایران است
واکنش بی‌ادبانه ترامپ به جدایی تیم کوک از شرکت اپل
افزایش حقوق در برخی واحدها توافقی شد+ جزئیات
روسیه: اوضاع پیرامون مذاکرات ایران -آمریکا دائما در حال تغییر است
عامل تیراندازی در رومشکان دستگیر شد
آلمان مانع اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رژیم صهیونیستی