×
بین الملل
شناسه خبر : 241606
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 09:11
روسیه: پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای تمدید قطعنامه 2231 درباره ایران را ارائه کرده‌ایم

روسیه: پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای تمدید قطعنامه 2231 درباره ایران را ارائه کرده‌ایم

«دیمیری پولیانسکی» سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل ارائه پیش نویس قطعنامه‌ای برای تمدید مفاد فنی قطعنامه 2231 شورای امنیت درباره ایران و برجام را به این شورا تایید کرد و گفت که روسیه و چین به عنوان اعضای برجام می‌خواهند به دیپلماسی فرصت بیشتری داده شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: به گزارش مقر سازمان ملل در نیویورک، «دیمیری پولیانسکی» سفیر و معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در حاشیه نشست شورای امنیت در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره پیش نویس قطعنامه پیشنهادی روسیه تمدید فنی مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره ایران و برجام گفت: این پیش نویس مربوط به تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ است و در واقع روسیه و چین به عنوان اعضای پاسخگو در برجام می‌خواهند فضای تنفس بیشتری برای دیپلماسی ایجاد و امکان پیگیری فعالانه برای حل دیپلماتیک این موضوع فراهم کنند.

پولیانسکی تصریح کرد: من فکر می‌کنم این به نفع همه طرف‌ها است، زیرا ابتکارات خصمانه زیادی وجود دارد که قطعاً اوضاع را بسیار بدتر می‌کند. ما معتقدیم که انتخاب جامعه بین‌المللی باید به نفع صلح و دیپلماسی باشد و نه به نفع جنگ، و پیش نویس ما نیز دقیقا بر همین مبنا تدوین شده است.

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل گفت که اکنون این پیش‌نویس توزیع شده و نسخه دوم آن نیز در میان اعضای شورای امنیت در حال توزیع است و امیدواریم که مورد قبول واقع شود.

پولیانسکی در عین حال تصریح کرد: من فکر می‌کنم که این نوعی محک برای کسانی خواهد بود که واقعا خواهان حمایت و حفظ تلاش‌های دیپلماتیک هستند و برای کسانی که هیچ راه حل دیپلماتیکی نمی‌خواهند، بلکه فقط می‌خواهند دستورکارهای خودخواهانه ملی‌گرایانه خود را علیه ایران دنبال کنند، بنابراین به زودی خواهیم دید.

تصویب یک قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل نیازمند ۹ رای از ۱۵ رای اعضای دائم و غیردائم این شورا بدون مخالفت و یا وتوی اعضای دائم آن (آمریکا، انگلیس، روسیه، چین و فرانسه) است.

وزرای خارجه سه کشور اروپایی مرداد ماه امسال با ارسال نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کردند در صورتی که ایران تا پایان ماه اوت ۲۰۲۵ (۹ شهریور ۱۴۰۴) مذاکرات هسته‌ای با جامعه جهانی را از سر نگیرد، آماده‌اند سازوکار «بازگشت خودکار تحریم‌ها» را فعال کنند. در این نامه بدون تعیین طرف مقصر وضعیت کنونی برجام، ادعا شده است که اگر ایران پیش از پایان اوت به راه‌حل دیپلماتیک تن ندهد، تروئیکای اروپا مکانسیم پس گشت (اسنپ‌بک) را فعال خواهد کرد.

بر اساس توافق هسته ای ایران موسوم به برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل ، موعد پایان برخی بندهای کلیدی توافق (روز انتقالی) در اکتبر ۲۰۲۵ (آبان ۱۴۰۴) فرامی‌رسد و سه کشور اروپایی که طی سال‌های گذشته در اجرای تعهدات اقتصادیِ وعده‌داده‌شده در برجام ناتوان بوده‌اند، چنین وانمود می‌کنند که سازوکاری که برای راستی‌آزمایی اجرای تعهدات هسته‌ای ایران طراحی شده، مستقل از تعهدات متقابل طرف‌های مقابل همچنان قابل اتکا است.

تروئیکای اروپا ادعا می‌کند «به‌طور واضح و بدون ابهام» حق بازگرداندن تحریم‌ها را دارد و استناد می‌کند که از ۲۰۱۹ (یک سال پس از خروج آمریکا) ایران تعهدات هسته‌ای خود را نقض کرده است؛ حال آنکه جمهوری اسلامی ایران پس از ناتوانی اروپا در جبران خسارت‌های ناشی از تحریم‌های آمریکا و پس از فرصت‌دادن به دیپلماسی، به‌تدریج و تحت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گام‌های کاهش تعهدات را برداشت و تصریح کرد که این اقدامات در صورت اجرای کامل تعهدات طرف‌های مقابل «برگشت‌پذیر» است.

مکانیسم ماشه در اوج فضای بی‌اعتمادی میان گروه ۱+۵ و ایران و بر این اساس شکل گرفت که چنانچه ایران به تعهدات خود عمل نکرد، تحریم‌هایی که به واسطه برجام رفع شده بود، بدون امکان وتوی اعضای دائم شورای امنیت، بار دیگر اعمال شود. اما برجام بر دو بازوی هم‌سنگ، تعهدات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها استوار بود و خروج آمریکا از این توافق در ۲۰۱۸، بازگشت تحریم‌ها و پیگیری سیاست فشار حداکثری علیه ایران، به‌همراه ناتوانی اروپا در اجرای وعده‌های اقتصادی، سال‌هاست توازن توافق را برهم زده است.

برغم پنج دور برگزاری مذاکره غیرمستقیم میان ایران و آمریکا و ادعای دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری کنونی آمریکا مبنی بر رویکرد دیپلماسی در قبال تهران، اسرائیل ۲۳ خردادماه با هماهنگی واشنگتن، در حالیکه قرار بود دور ششم مذاکرات برگزار شود، مناطقی در تهران و برخی دیگر از شهرها از جمله تاسیسات هسته‌ای کشور را هدف حمله نظامی قرار داد و شماری از دانشمندان، نظامیان و شهروندان غیرنظامی به شهادت رسیدند.

 آمریکا نیز  اول تیرماه به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان حمله کرد و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران این تجاوزات نظامی را پاسخ دادند و  سرانجام، سوم تیرماه رئیس‌جمهوری آمریکا توافق آتش‌بس میان ایران و اسرائیل زا اعلام کرد و تهران که آغازگر جنگ نبود، اعلام کرد اگر رژیم اسرائیل تهاجم غیرقانونی خود را متوقف کند، ایران نیز قصدی برای ادامه پاسخ ندارد.


ایرنا
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تولید یکی از گران‌ترین داروهای جهان برای درمان SMA
رییس سازمان حفاظت محیط زیست: فرونشست زمین در 30 استان گزارش شد
توقیف پنج شناور و کشف محموله بزرگ کالای ممنوعه در آب‌های بندرعباس
موج تازه حملات هوایی و زمینی رژیم اسرائیل به غزه
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور خارجه افغانستان
مشاور رئیس‌جمهور: مطالبات ملی را نباید به رقابت‌های درون‌حزبی تقلیل داد
مصر با پیروزی برابر کیپ‌ورد سوم شد
دولت انگلیس: دوره پناهندگی دائم پایان یافت
عملیات پنهانی رژیم صهیونیستی برای پاکسازی قومی در غزه
ممدانی: نتانیاهو را در سفر به نیویورک دستگیر می‌کنم
میدری از افزایش مستمری بازنشستگی کارکنان فعلی دولت خبر داد+میزان افزایش
رابرت مالى: رهبران ایرانی معتقدند ترامپ سه بار به ایران خیانت کرده است
رزمایش بمب‌افکن‌های استراتژیک «بی52» آمریکا بر فراز آلمان
نتایج نهایی انتخابات پارلمانی در بغداد اعلام شد
کار فرهنگی در دانشگاه‌ها، امری ضروری و زیربنایی برای رشد و بالندگی دانشجو است
کاهش دانشجویان خارجی دانشگاه‌های آمریکا
یدیعوت آحارانوت: حماس از بین نخواهد رفت و در حال پرکردن خلاء غزه است
عکس های منتخب ایران، دوشنبه 26 آبان 1404
ترامپ: دموکرات‌ها در تلاش برای تصاحب کرسی‌های جمهوری‌خواهان در کنگره هستند
کشتی ترکیه در اوکراین هدف قرار گرفت
تونل‌های امیرکبیر و نیایش امشب مسدود است
اوپک‌پلاس افزایش تولید نفت را ادامه خواهد داد
ایران دومین قدرت جهان در ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی
نبرد شدید نیروهای 2 ژنرال در کردفان سودان
خرید بیش از 290 میلیون سهم بانک منحله آینده
پزشکیان: ملتی که می‌خواهد زنده باشد باید کتاب را جدی بگیرد
اوضاع فاجعه‌بار مردم فلسطین در سرمای غزه
باند سارقان مسلح در عملیات پلیس زاهدان به هلاکت رسیدند
دلیل تعویق دیدار پوتین و ترامپ اعلام شد
شماره پیراهن جدید مهدی طارمی چنده؟
دمشق شبه‌نظامیان اویغور را به چین تحویل می‌دهد/سوریه تکذیب کرد
شیخ نعیم قاسم: نمی‌پذیریم که یک وجب از خاک لبنان کم شود
درخواست استقلال از منتظر محمد
هواپیمای حامل وزیر معادن کنگو دچار سانحه شد
وزیر دفاع به امارات سفر کرد
کابینه السودانی وارد مرحله امور روزمره شد
تحویل جسد یک اسیر اسرائیلی دیگر از سوی القسام
هوای تهران همچنان بارانی است
اسرائیل بزرگ‌ترین تهدید برای خاورمیانه است، نه ایران
ادعای مقام نظامی رژیم اسرائیل: جنگ با حزب الله حتمی است
افتتاح نخستین مدرسه مجهز به نیروگاه خورشیدی در تهران
چین با ناوهواپیمابر هسته‌ای، معادلات ژئوپلیتیک را جابه‌جا می‌کند؟
سرپرست جدید شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران معرفی شد
بن‌گویر خواستار زندانی شدن محمود عباس شد
موج جدید بارشی در راه مازندران/ بارش برف در ارتفاعات
اضافه کاری هم مشمول کسور بازنشستگی شد
فوت دانشجوی دانشگاه شیراز در خوابگاه
سیستم پرداخت حقوق کارکنان دولت متحول می شود
سید علی کاظمی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه شد
علت مرگ جوان ایرانی در آفریقای جنوبی چه بود؟
X
آگهی تبلیغاتی