×
بین الملل
شناسه خبر : 241547
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 18:03
بازرسان آژانس احتمالا به ایران بازمی‌گردند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی :

بازرسان آژانس احتمالا به ایران بازمی‌گردند

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانسی ادعا کرد: «گفت‌وگوها با ایران همچنان ادامه دارد و بازرسان آژانس برخلاف برخی اظهارات قبلی، قرار است به ایران بازگردند.»

نورنیوز-گروه بین الملل: «ساهیل شاه» خبرنگار نشریه «پالیتیکو»، عصر سه‌شنبه در توییتی به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت: «گروسی اعلام کرده که آژانس در بحث مدالیته با ایران به توافق رسیده است و احتمالا این توافق به بازگشت بازرسان آژانس به ایران منجر شود. از طرف دیگر در حالی که مذاکرات در ژنو ادامه دارد، ایران اعلام کرده است که آماده است تا بازرسان آژانس را بپذیرد. اما هنوز جزئیات دقیق این توافق مشخص نیست.» گفته شده گروسی این اظهارات را در کنفرانسی در آمریکا گفته است.

علاوه بر توئیت‌ شاه، «لارنس نورمن»، خبرنگار نشریه آمریکایی «وال‌استریت ژورنال» نیز در رشته توئیتی در صفحه کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» ضمن پرداختن به اظهارات تازه «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ارزیابی خود از تحولات تازه در پرونده‌ای هسته‌ای ایران را ارائه کرد.

او نوشت: «در کنفرانسی در آمریکا، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرده که گفت‌وگوها با ایران همچنان ادامه دارد و بازرسان آژانس برخلاف برخی اظهارات قبلی، قرار است به ایران بازگردند.»

نورمن افزود که هنوز مشخص نیست آیا این اظهارات به معنای توافق رسمی میان ایران و آژانس برای بازگشت بازرسان یا تنها پیش‌بینی مدیرکل آژانس در این زمینه است.

وی توضیح داد که این موضوع در حالی مطرح می‌شود که مدیران سیاسی سه کشور اروپایی (E۳) در ژنو با طرف ایرانی درباره آخرین مذاکرات مرتبط با مکانیسم ماشه گفت‌وگو می‌کنند. همکاری آژانس یکی از شروط تعیین شده توسط این کشورها برای تمدید مهلت مکانیسم ماشه است.

نورمن در ادامه نوشت که کشورهای اروپایی خواستار از سرگیری کامل همکاری ایران با آژانس و دسترسی کامل بازرسان شده‌اند. به گفته او، هنوز روشن نیست که بازگشت بازرسان آژانس به ایران به صورت دائمی خواهد بود یا تنها شامل برخی سایت‌ها مانند بوشهر می‌شود و آیا بازرسان قادر خواهند بود به تأسیسات غنی‌سازی دسترسی پیدا کرده و در خصوص موجودی اورانیوم غنی‌شده تحقیق کنند، یا این که ممکن است کشورهای اروپایی سطح انتظارات خود را پایین آورده و تنها با این اقدام، شرط همکاری آژانس را موقتاً برآورده تلقی کنند.

اظهارات تازه گروسی درحالی است که ایران به دلیل عمل نکردن مدیرکل آژانس به وظایف قانونی‌اش در حفاظت از تاسیسات اتمی صلح‌آمیز ایران در تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا به این تاسیسات که تحت پوشش توافق پادمانی با آژانس قرار داشت، همچنین گزارش فنی جانبدارانه او درباره برنامه هسته‌ای ایران-گزارشی که تهران آن را زمینه‌سازی این تجاوزگری می‌داند، همکاری خود با آژانس را به تعلیق درآورد.

اگرچه سطحی از گفت‌وگوهای فنی میان ایران و آژانس در جریان است و تهران اعلام کرده در حال بررسی شکل همکاری با آژانس پس از تحولات اخیر است.

با این وجود، در آستانه گفت‌وگوهای ایران و اروپا در ژنو و در سایه ابتکار روسیه برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱، ایران بر ضرورت تدوین برنامه‌ای جدید در تعامل ایران با آژانس تاکید کرده است.

 


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استان‌ها سهم خود از انرژی را به‌صورت هوشمندانه مدیریت کنند
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 21 مهر 1404
نورنما | جاده موسیقی، شنیدن صدای آهنگ با عبور ماشین‌ها بر روی جاده‌ها
سقوط مرگبار یک دانشجو در دانشگاه تبریز
میزبانی بغداد برای «ایران در چند دقیقه»
دشمن درصدد فتنه‌انگیزی، فریبکاری و حق جلوه دادن باطل است
قتل مادر در پی اختلافات مالی
عارف: دور زدن تحریم‌ها را به کنارگذاشتن آنها تبدیل خواهیم کرد
رهبر انقلاب هیچ توصیه‌ای نسبت به «پالرمو و CFT» نداشته‌اند
برتری اخلاقی حماس در تبادل اسرا
آزادی همه اسرای زنده اسرائیلی در غزه
پایان نزاع مرگبار کبابی‌ها
انسداد جاده چالوس به دلیل تردد احشام
وزیر صمت: حمایت از صنوف و واحدهای تولیدی را دنبال می‌کنیم
2 نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی سخنرانی ترامپ را تحریم کردند
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(99) « بوکان»
بازسازی غزه؛ تجارت اشک و آوار
تردید ترامپ در مورد پذیرش «تونی بلر» از سوی کشورهای جهان برای اداره غزه
دولت حساب نوزادان را شارژ کرد
بورس امروز هم سبز است
قبض گاز جدید شما چقدر می‌آید؟
اکوسیستم نابهره‌وری
روایت روسی از روابط بین‌المللی: جهت‌گیری پوتین در والدی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 21 مهر1404+ جدول
درخواست پاکستان برای گفت‌وگو با افغانستان پس از درگیری های مرزی
ترامپ وارد تل‌آویو شد
حماس: نتانیاهو پس از دو سال جنگ، تسلیم شروط مقاومت شد
در میدان تهدیدات پیچیده بدنبال شکار فرصتها هستیم+فیلم
حمدان: رهبران حماس از غزه خارج نخواهند شد
وضعیت رشد اقتصاد ایران از نگاه بانک جهانی
ایران‌خودرو: دریافت مبالغ اضافه از خریداران، قانونی است
دوفوریتی | عیادت روزانه قاچاقچیان اعضای بدن از بیماران بیمارستان
تایمز اسرائیل: فقط حماس می‌تواند بر غزه حکومت کند
آتش‌بس در غزه، آتش‌افروزی نتانیاهو در لبنان!
فهرست 21 تیم راه‌یافته به جام جهانی 2026
حق هادی چوپان خورده شد؟ پیام احساسی یزدانی برای هادی چوپان
تاکید بر موضع اصولی ایران در خصوص ضرورت توقف نسل‌کشی در غزه
ترامپ: جنگ در غزه تمام شده است
واریز معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی امروز آغاز شد+ زمان واریز حقوق مهر بازنشستگان کشوری
استدلال وزیر امور خارجه راجع به عدم پذیرش حضور در اجلاس شرم‌الشیخ
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 21 مهر 1404 + وضعیت استان‌ها
جایزه صلح نوبل در خدمت جنگ‌افروزی است
راه باریک صلح
نورویدیو | بی‌ریشه‌ها در سرزمین فلسطین، شجره‌نامه اشغال و نسل‌کشی
نقشه‌های بدیل برای خروج از وضعیت نه جنگ نه صلح
خطر بارش و سقوط ماهواره های استارلینک
تردیدها درباره پایبندی اسرائیل به طرح صلح پس از مبادله اسرا
پایان پشتیبانی از ویندوز از فردا
ابداع روش سه گانه برای درمان سرطان خون
بمب سلامتی پاییزی را بشناسید
X
آگهی تبلیغاتی