×
سیاسی
شناسه خبر : 241515
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 15:23
پزشکیان: حل بحران آب با نسخه‌نویسی ممکن نیست

پزشکیان: حل بحران آب با نسخه‌نویسی ممکن نیست

مسعود پزشکیان در مراسم روز ملی صنعت و معدن با اشاره به بحران‌های آب و انرژی کشور، بر ضرورت تصمیمات تخصصی و اجرایی تأکید کرد و گفت که مشکل آب با نسخه‌نویسی حل نمی‌شود.

نورنیوز - گروه سیاسی :‌  رئیس‌جمهور در روز ملی صنعت و معدن گفت: معتقدم اگر رژیم صهیونیستی و آمریکا از ادامه توطئه‌های خود نا‌امید شدند، بخاطر وحدت و انسجام مردم کشورمان بود.

این مردم «چپ» و «راست» نیستند، مردم‌اند. این کشور برای یک گروه و جناح خاص نیست، برای همه مردم با سلایق و جهت‌گیری‌های مختلف است.

ایران ما حاضر نیست مقابل قلدری‌ها و زروگویی‌ها سر خم کند. باید دست به دست هم بدهیم، اختلاف‌ها را کنار بگذاریم و آینده ایران را با هم بسازیم.

در دفاع مقدس ١٢ روزه، مردم برای ایران پای کار بودند و ایستادند تا آب پاکی بر دست دشمنانی بریزند که به فکر تفرقه بین مردم باشند.

رئیس‌جمهور با تأکید بر لزوم اقدام تخصصی در حل بحران آب، تصریح کرد که نمی‌توان تنها با دستور و نسخه‌نویسی مشکلات آب کشور را رفع کرد. وی همچنین از تلاش‌های دولت برای گسترش پنل‌های خورشیدی و مدیریت منابع انرژی سخن گفت.

مسعود پزشکیان در مراسم روز ملی صنعت و معدن با بیان اینکه وجود نظم در کشور به برکت تجارت و صنعت است، اظهار کرد: اگر صنعت نباشد،‌ موجودیت دولت به خطر می‌افتد. در حال حاضر با مشکل ناترازی در آب و برق مواجه هستیم و قصد هم ندارم بگویم چه کسی مقصر است. از استادان دانشگاه در این زمینه نظرسنجی شده است، که راهکار آن صرفه‌جویی در آب به میزان سالانه ۳ میلیارد مکعب است.

وی افزود: چگونه این اقدام انجام شود و از کدام قسمت صورت گیرد؟ اگر این میزان کاهش یافت تکلیف کسانی که از این آب ارتزاق می‌کردند چه می‌شود؟ باید تصمیم درست اجرا کنیم و با دستور و نوشتن نسخه نمی‌توان مشکل آب در کشور را حل کرد،‌ باید مجموعه فعال در این حوزه به صورت تخصصی تلاش کنند.

رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه با تمام وجود برای گسترش پنل‌های خورشیدی در کشور تلاش می‌کنیم، ادامه داد: ما اگر می‌خواستیم نیروگاه تاسیس کنیم به چهار سال زمان احتیاج داشتیم، اما برای اینکه به سمت برخورداری از انرژی پاک حرکت کنیم، ساخت پنل‌های خورشیدی را در دستور کار قرار دادیم که به‌سرعت پیش می‌رود و از نظر اقتصادی و علمی بهره‌وری این پنل‌ها بهتر است.

پزشکیان تاکید کرد: صنعتگران به سمت توسعه پنل‌های خورشیدی حرکت کنند. ما تا انرژی نداشته باشیم، توسعه بی‌معناست. در دولت بارها تأکید کردم به هیچ‌وجه برق و گاز صنعت را قطع نکنید،‌ اما شرایطی پیش آمد که اگر در زمستان مدیریت نمی‌شد گاز منازل را هم نمی‌توانستیم تأمین کنیم. 

وی یادآور شد: ما در مجلس تصمیم گرفتیم به همه‌جا گازرسانی کنیم اما محاسبه نکردیم چقدر گاز داریم که در زمان عرضه، تناسب را حفظ کنیم. چون جدا از هم تصمیم‌گیری شد و هرکس از دید خود نسخه می‌نویسد. اگر سوخت را درست مدیریت کنیم، کشور فقیری نیستیم.

پزشکیان ادامه داد: ما بد مصرف می‌کنیم و بد مدیریت و سیاستگذاری می‌کنیم و باهم مجموعه مسائل را در نظر نمی‌گیریم تا به تصمیم برسیم. نتیجه این می‌شود که در برخی مسائل مشکل داشته باشیم. ۴۷ سال است به خاطر وجود مشکل، مدیر را عوض می‌کنیم. چرا با تغییر مدیر، مشکل حل نمی‌شود؟

رئیس‌جمهوری تأکید کرد: مدیریت علم و تجربه است. اگر مدیری اشتباه کرد به طور کلی او را کنار نگذاریم، بلکه درصدد اصلاح عملکردش حرکت کنیم، باید از تجربیات‌ مدیران استفاده کرد. اگر مدیری که تجربه دارد را برای اشتباه با یک فرد صفرکیلومتر جابه‌جا کردیم که مشکل حل نمی‌شود. کجا اجازه دادیم مدیران علم و تجربه پیدا کنند و با جبران اشتباه، تصمیم بگیرند؟ نتیجه این روند ما را به اینجا رسانده و همه در این روند موثر بودیم.

وی اظهار کرد: ما اگر تعادل محیط‌زیست و پیرامونمان را بهم بزنیم، سیلی خواهیم خورد. در بیشتر شهرها با فرونشست‌های ۳۵ تا ۳۶ سانتی مواجه هستیم، چون آب‌های زیرزمینی را بیرون می‌کشیم و بازهم چاه می‌زنیم. ایجاد تمدن و توسعه شهرها بر اساس حفر چاه‌های آب انجام شده است، اما حالا با مشکل فرونشست زمین مواجه شده‌ایم. چه کسی پاسخگوی این مشکل است؟

پزشکیان ادامه داد: نمی‌توانیم تصمیمی بگیریم که بعداً اگر مشکلی پیش آمد بگوییم چاره‌ای نداشتیم و باید آن تصمیم را می‌گرفتیم. باید به فکر عوارض هرتصمیمی باشیم.

تکمیل می شود ...


اخبار مرتبط
بارش‌های پاییز کمتر از حد نرمال خواهد بود
دوشنبه 1404/07/07 ساعت 11:33
سخنگوی صنعت آب:
بارش‌های پاییز کمتر از حد نرمال خواهد بود
عباس بزرگزاده سخنگوی صنعت آب در نشست خبری اعلام کرد: مجموع ذخایر آبی کشور در سال گذشته 24 میلیارد و 690 میلیون متر مکعب بوده و در سال جاری به 42 میلیون و 460 میلیون متر مکعب رسیده که کاهش 42 درصدی ورودی آب سدها را نشان می‌دهد.
وعده وزیر نیرو برای تکمیل طرح‌های تأمین آب شرب مردم
پنج‌شنبه 1404/07/03 ساعت 10:45
وعده وزیر نیرو برای تکمیل طرح‌های تأمین آب شرب مردم
عباس علی‌آبادی در دومین روز از سفر خود به لرستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در همه شهرستان‌ها طرح‌هایی که با اولویت آب شرب مردم را تأمین می‌کنند، به ویژه طرح‌های ناتمام را تکمیل می‌کنیم.
بحران آب، بزرگترین چالش جامعه جهانی
سه‌شنبه 1404/07/01 ساعت 10:37
دکتر بهرام امیراحمدیان
بحران آب، بزرگترین چالش جامعه جهانی
آب این عنصر حیاتی مهمترین و بزرگترین نگرانی‌های بشری است. اگرچه چرخه آب در طبیعت همانی است که در دوره‌های گذشته بوده است، ولی با دستکاری‌های انسانی، گرم شدن دمای زمین، افزایش جمعیت، توزیع نامناسب، جابه‌جایی‌ها، افزایش جمعیت شهرنشین، پدید آمدن کانون‌های پرجمعیت، تغییرات ساختارهای اقتصادی و دگرگونی‌های شیوه معیشتی، همه و همه سبب بحران جمعیتی شده است.
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 13:35
359 دشت ایران در خطر فرونشست هستند
منابع آبی ایران با برداشت 150 میلیارد مترمکعبی از آب‌های زیرزمینی به شدت تخریب شده‌اند؛ این مسئله فرونشست زمین در بیش از 359 دشت را به دنبال داشته و نگرانی کارشناسان را درباره آینده غیرقابل بازگشت این بحران افزایش داده است.
دولت پزشکیان، دولت بحران است یا دولت عبور از بحران؟
دوشنبه 1404/06/03 ساعت 17:33
نورنیوز از کارنامه دولت چهاردهم در مدیریت بحران‌ها در سال اول فعالیتش گزارش می‌دهد؛
دولت پزشکیان، دولت بحران است یا دولت عبور از بحران؟
یک سال نخست دولت پزشکیان نشان داد که ایران امروز بیش از هر زمان دیگر به «مدیریت بحران چندلایه» نیاز دارد؛ مدیریتی که از سطح واکنش اضطراری فراتر رود و به سمت پیشگیری و اصلاحات ساختاری حرکت کند. دولت چهاردهم در بیان واقعیت‌ها شجاعت داشت، در حضور میدانی فعال بود، اما در ارائه ابتکارهای راهبردی هنوز عقب است.
پزشکیان: برخی مدیران اهمیتی به میزان مصرف انرژی نمی‌دهند
پنج‌شنبه 1404/05/30 ساعت 15:51
پزشکیان: برخی مدیران اهمیتی به میزان مصرف انرژی نمی‌دهند
رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت ایجاد تغییرات اساسی در روش‌های مدیریتی، نسبت به بی‌تفاوتی برخی مدیران درباره مصرف انرژی و هزینه‌های آن هشدار داد.
نظرات

آخرین اخبار
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد
پیش‌بینی وزیر دفاع پاکستان: جنگ دوباره آغاز نخواهد شد