×
اقتصادی
شناسه خبر : 241498
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 15:28
چرا شرکت‌های هوش مصنوعی ایلان ماسک از اپل و  OpenAI شکایت کردند؟

چرا شرکت‌های هوش مصنوعی ایلان ماسک از اپل و OpenAI شکایت کردند؟

شرکت هوش مصنوعی xAI به رهبری ایلان ماسک، به‌طور رسمی از اپل و OpenAI به‌دلیل نقض قوانین ضدانحصار و تبانی برای جلوگیری از رقابت در بازار هوش مصنوعی شکایت کرده است.

نورنیوز - گروه اقتصادی :‌ شرکت هوش مصنوعی xAI، به رهبری ایلان ماسک، به‌طور رسمی از اپل و OpenAI به‌دلیل نقض قوانین ضدانحصار شکایت کرده است. این شکایت در پی اتهامات ایلان ماسک مبنی بر دستکاری در رتبه‌بندی اپلیکیشن‌های اپ‌استور و جلوگیری از رقابت عادلانه در صنعت هوش مصنوعی مطرح شده است.

ایلان ماسک پیش‌تر اپل را به دستکاری رتبه‌بندی اپلیکیشن‌ها در اپ‌استور متهم کرده و تهدید کرده بود که به‌دلیل نقض آشکار قوانین ضدانحصار از این شرکت شکایت خواهد کرد. او گفته بود که رفتار اپل به‌گونه‌ای است که دستیابی به رتبه اول در اپ‌استور برای هر شرکت هوش مصنوعی به‌جز OpenAI غیرممکن می‌شود.

ایلان ماسک: «رفتار اپل به‌گونه‌ای است که دستیابی به رتبه‌ی اول اپ‌استور را برای هر شرکت هوش مصنوعی به‌جز OpenAI غیرممکن می‌کند.»

شکایت xAI از اپل و OpenAI

شرکت xAI، امروز شکایت خود را در دادگاه تگزاس علیه اپل و OpenAI ثبت کرده و آن‌ها را به تبانی برای جلوگیری از رقابت در بازار هوش مصنوعی متهم کرده است. طبق این شکایت، قرارداد انحصاری میان اپل و OpenAI باعث شده تا ChatGPT به تنها چت‌بات هوش مصنوعی مولدی تبدیل شود که در آیفون موجود است.

xAI در شکایت خود اعلام کرده است: «قرارداد انحصاری میان اپل و OpenAI، چت‌جی‌پی‌تی را به تنها چت‌بات هوش مصنوعی مولد ادغام‌شده در آیفون تبدیل کرده است. چنین وضعیتی یعنی کاربران آیفون به‌جز ChatGPT، به هوش مصنوعی مولدی دیگری دسترسی ندارند؛ حتی اگر محصولات نوآورانه‌تری مانند گراک را ترجیح بدهند.»

تأثیر قرارداد انحصاری بر رقابت و نوآوری

xAI اعتقاد دارد که قرارداد انحصاری میان اپل و OpenAI دسترسی کاربران آیفون به سایر چت‌بات‌های هوش مصنوعی را محدود کرده و همین امر مقیاس‌پذیری و نوآوری را برای رقابت با ChatGPT دشوار خواهد کرد. از سوی دیگر، xAI اعلام کرده است که اپل چت‌بات‌های هوش مصنوعی را عمدتاً در رتبه‌بندی‌های اپ‌استور به‌طور غیرعادلانه پایین می‌آورد و فرآیند بررسی این اپلیکیشن‌ها را طولانی می‌کند.

xAI: «قرارداد انحصاری میان اپل و OpenAI به ChatGPT این امکان را داده که به تنها چت‌بات هوش مصنوعی مولدی تبدیل شود که به میلیارد‌ها پرامپت از کاربران آیفون دسترسی دارد.»

وضعیت اپل و همکاری‌های احتمالی با گوگل

در همین حال، اپل اخیراً مذاکرات گسترده‌ای با شرکت‌هایی مانند گوگل داشته و شایعاتی مبنی بر ادغام جمنای با سیری نیز مطرح شده است. این همکاری‌ها ممکن است تغییراتی در سیاست‌های اپل ایجاد کند، اما هنوز واکنشی از سوی این شرکت به شکایت xAI ارائه نشده است.


اخبار مرتبط
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
پنج‌شنبه 1404/06/20 ساعت 21:20
ایلان ماسک دیگر ثروتمندترین فرد جهان نیست
لری الیسون با جهش چشمگیر ثروتش به 393 میلیارد دلار، برای نخستین‌بار جای ایلان ماسک را به‌عنوان ثروتمندترین فرد جهان در شاخص بلومبرگ گرفت.
یکی دیگر از خدمات پولی ChatGPT رایگان شد
جمعه 1404/06/14 ساعت 06:11
یکی دیگر از خدمات پولی ChatGPT رایگان شد
شرکت اوپن‌ای‌آی ویژگی جدیدی را که پیش‌تر فقط برای کاربران پریمیوم بود، به صورت رایگان برای همه کاربران ChatGPT در وب و اندروید ارائه کرد و نسخه iOS نیز به زودی به این قابلیت مجهز خواهد شد.
رونمایی گوگل از «خانه هوشمند جمینای»
جمعه 1404/06/14 ساعت 03:08
رونمایی گوگل از «خانه هوشمند جمینای»
گوگل اعلام کرد در تاریخ اول اکتبر 2025 از برنامه خانه هوشمند جمینای و دستگاه‌های جدیدی رونمایی خواهد کرد؛ برنامه‌ای که با استفاده از هوش مصنوعی، تجربه‌ای کاملاً متفاوت در خانه‌های هوشمند ایجاد می‌کند.
میزبانی ترامپ از غول های فناوری در غیاب ایلان ماسک
پنج‌شنبه 1404/06/13 ساعت 13:54
میزبانی ترامپ از غول های فناوری در غیاب ایلان ماسک
رسانه‌های آمریکایی گزارش داده‌اند که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شامگاه پنجشنبه (به وقت محلی) میزبان جمعی از مدیران ارشد شرکت‌های پیشروی فناوری در مراسم شامی رسمی در کاخ سفید خواهد بود؛ مراسمی که غیبت یکی از چهره‌های سرشناس دنیای تکنولوژی در آن چشمگیر است.
اپل تاریخ رونمایی آیفون 17 را اعلام کرد
چهارشنبه 1404/06/05 ساعت 14:51
اپل تاریخ رونمایی آیفون 17 را اعلام کرد
اپل تاریخ رسمی معرفی سری آیفون 17 را اعلام کرد. این رویداد با تمرکز بر پرچمدارهای جدید اپل، با رونمایی از آیفون 17، اپل واچ 11 و ایرپاد پرو 3 برگزار خواهد شد.
ویژگی‌های آیفون تاشدنی اپل فاش شد
دوشنبه 1404/06/03 ساعت 15:53
ویژگی‌های آیفون تاشدنی اپل فاش شد
بلومبرگ جزئیات جدیدی از آیفون تاشدنی اپل منتشر کرده است. این گوشی با طراحی شبیه به کتاب و چهار دوربین، در پاییز 2026 عرضه خواهد شد.
اپل با دادن هدیه‌ای خاص به ترامپ از تعرفه‌ها عبور می‌کند؟ +فیلم
پنج‌شنبه 1404/05/16 ساعت 22:20
اپل با دادن هدیه‌ای خاص به ترامپ از تعرفه‌ها عبور می‌کند؟ +فیلم
در یک نشست خبری در کاخ سفید، تیم کوک مدیرعامل اپل هدیه‌ای خاص و نمادین به دونالد ترامپ اهدا کرد؛ قطعه‌ای شیشه‌ای با طراحی خاص، لوگوی اپل، نام ترامپ و امضای تیم کوک که روی پایه‌ای از طلای 24 عیار قرار دارد و شعار «ساخت آمریکا» را به همراه دارد.
نظرات

آخرین اخبار
برگزاری دومین آزمون استخدامی معلولان+جزئیات
پاسخ ایران به تجاوز آمریکا؛ پایگاه‌های واشنگتن در 4 کشور منطقه زیر آتش
برنامه عجیب فیفا برای فینال جام جهانی؛ ورود پولی به کنفرانس خبری
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | جمعه 26 تیر
وضعیت آب و هوا امروز جمعه26 تیر+ وضعیت استان ها
افشاگری مالک تیخوانا درباره اردوی تیم ملی ایران در مکزیک
داور فینال جام جهانی 2026 مشخص شد؛چرا فغانی انتخاب نشد؟
ادعای وزیر جنگ آمریکا درباره کنترل ایران بر تنگه هرمز
آژانس بین‌المللی انرژی: جهان باید نگران امنیت انرژی باشد
«سرهی کورتسکی» نخست‌وزیر جدید اوکراین شد
مقام یمنی: اگر محاصره اقتصادی رفع نشود، با اقدام نظامی با آن مقابله خواهیم کرد
سنتکام مدعی تغییر مسیر سه کشتی در راه ایران شد
ادعای ترامپ: ما در ایران به دستاوردهای بزرگی رسیده ایم!
ایروانی: حملات تجاوزکارانه آمریکا به ایران مصداق جنایات جنگی است
ادعای مقام آمریکایی درباره هدف از حملات به پل‌ها در ایران
یک جنگنده F-35 در آسمان امارات اعلام وضعیت اضطراری کرد
ورزش؛راهکار مؤثر برای حفظ سلامت مفاصل در سالمندی
هشدار قانونگذار آمریکایی درباره تبعات ماجراجویی دولت ترامپ علیه ایران
دختر جودوکار ایران تاریخ ساز شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد بیشکک شد
کویت از رهگیری پهپادها در حریم هوایی خود خبر داد
گزارش واشنگتن‌پست درباره بن‌بست ترامپ برای بازگشایی تنگه هرمز
واکنش والیبالیست‌ها به پیروزی مقابل آلمان
هشدار روسیه درباره همکاری نظامی کره جنوبی با ناتو
یمن: بمباران فرودگاه صنعا 9 دقیقه قبل از فرود هواپیمای ایرانی بود
افزایش دوباره قیمت بنزین درآمریکا
پشت پرده نقش کوشنر و ویتکاف در مذاکرات با ایران
سردار شکارچی: آمریکا و دولت جعلی صهیونیستی حق ندارند در منطقه باشند
عمان پس از تنش‌های ایران و آمریکا به‌دنبال تقویت همکاری با چین
ادعای ترامپ درباره آزادی زندانی آمریکایی در ایران تکذیب شد
پشت پرده تاکتیک خلاقانه ایران در نبرد با دشمن؛ ضربه به معماری تهاجم
روایت بقائی از مخالفان مقابله با تروریسم و جنایات بین‌المللی
قطر ادعای مشارکت در حمله به ایران را رد کرد
امنیت کامل در مرزها برای تردد زائران اربعین فراهم است
کاخ سفید مدعی ادامه مذاکرات ایران و آمریکا شد
رئیس اسبق سیا: تولید پهپاد آمریکا کمتر از یک‌دهم اوکراین است
ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور فرمانده حماس
کاخ سفید: ترامپ در مراسم فیفا و فینال جام جهانی حضور می‌یابد
فرانسه و آلمان همکاری هسته‌ای و دفاعی را گسترش می‌دهند
دود سیاه در بهبهان ناشی از آتش‌زدن ضایعات بود
چرا وزارت نیرو جدول خاموشی‌ها را منتشر نمی‌کند؟
جنجال امنیتی ابزار برنامه‌نویسی ایلان ماسک!
هشدار مخبر درباره حمله به ایران
رکورد تازه یوز آسیایی در میاندشت خراسان شمالی
حزب‌الله ادعای حضور در سوریه را رد کرد
پیروزی نفس‌گیر والیبال ایران مقابل آلمان
باقری‌کنی: استقلال ایران باید در برابر زیاده‌خواهی‌ها صیانت شود
اعتراف معاون ترامپ به ارتباط اپستین با نهادهای اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل
محدودیت شبانه تردد شناورها در آب‌های بحرین
حاجی میرزایی: دولت از تمام توان برای حمایت از نیروهای مسلح استفاده می‌کند