×
فرهنگی
شناسه خبر : 241496
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 14:21
وزیر فرهنگ: آثار هنری شناسه‌دار شدند/مقدمات حضور هنرمندان خارج نشین فراهم شده است

وزیر فرهنگ: آثار هنری شناسه‌دار شدند/مقدمات حضور هنرمندان خارج نشین فراهم شده است

نشست خبری سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تشریح عملکرد و فعالیت‌های وزارت متبوع در یک‌سال فعالیت دولت وفاق ملی از ساعت 10 صبح امروز سه شنبه 4 شهریور با حضور اصحاب رسانه و روزنامه‌نگاران در محل باغ زیبا برگزار شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نشست خبری خود به بررسی دستاوردها، چالش‌ها و برنامه‌های آینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ‌های کلی و تکراری داد.

 نشست خبری سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تشریح عملکرد و فعالیت‌های وزارت متبوع در یک‌سال فعالیت دولت وفاق ملی از ساعت ۱۰ صبح امروز سه شنبه ۴ شهریور با حضور اصحاب رسانه و روزنامه‌نگاران در محل باغ زیبا برگزار شد.

این نشست رسانه‌ای با تلاوت آیاتی از قران مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.

در ابتدای نشست نیکنام حسینی‌پور مدیر روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ایراد سخنانی کوتاه پرداخت.

در ادامه عباس صالحی با گرامیداشت یاد شهدای دولت، شهید رئیسی، شهید امیرعبدالهیان و شهدای جنگ ۱۲ روزه یادآور شد: در جشنواره‌های فجر ۱۴۰۳ ما شاهد اقبال وسیع‌تر هنرمندانی بودیم که اگر نگوییم قهر کرده بودند ولی در رویدادها کمتر حضور داشتند. این امر به دلیل مسیر تعاملی وزارتخانه با اهالی فرهنگ و هنر شکل گرفت. در دفاع ۱۲ روزه هنرمندان نقش به‌سزایی داشتند و در دفاع از ایران حضور پیدا کردند.

شکل گیری شورای سینما در استان‌ها

وی ادامه داد: ایران فقط تهران نیست. قرار است در کنار شکل‌گیری شورای سینما در تهران، شورای سینمای استان‌ها نیز با ریاست استاندار شکل بگیرد و برنامه ساخت سالن‌های سینما نیز مورد توجه است.

وزیر ارشاد با اشاره به دو مشکل عمده اقتصادی در حوزه‌های هنر و فرهنگ، متذکر شد: طی ۴ سال گذشته در مصرف کالای فرهنگی توسط خانواده‌ها افول کرده‌ایم. مشکل دوم در اقتصاد فرهنگ و هنر گردش پول پایین در این عرصه است. ما با راه‌اندازی طرح «فرهنگ کارت» سعی در بهبود این وضعیت داریم که خرید اعتباری در عرصه فرهنگ و هنر را میسر می‌کند. این طرح در ابتدا برای اهالی فرهنگ و هنر آغاز می‌شود و سپس برای دانشجویان فعال خواهد شد. طرح «صندوق هم‌یار فرهنگ و هنر» نیز دیگر برنامه ما برای تأمین مالی صنایع خلاق است تا بتوانیم برخی مشکلات اقتصادی فرهنگ و هنر را مرتفع کنیم.

صالحی افزود: «شناسه آثار هنری» دیگر برنامه ما در بحث اقتصاد هنر است. آثار هنری در ایران اکثراً شناسه رسمی و قابلیت وثیقه‌گذاری در بانک را ندارند. الان شناسه‌گذاری آثار توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دست انجام است. به عنوان مثال هنرمند با وثیقه‌گذاشتن اثر خود در بانک از امکان دریافت وام برخوردار شود.

وزیر ارشاد با بیان اینکه گنجینه موزه هنرهای معاصر مغفول مانده بود، یادآور شد: رویداد «پیکاسو در تهران» اتفاق خوبی بود و جمع گسترده‌ای را با موزه‌ها آشتی داد.

در ادامه وزیر ارشاد به پرسش‌های خبرنگاران در زمینه‌های مختلف فرهنگ و هنر پاسخ داد.

صالحی در پاسخ به پرسشی مبنی بر بی‌توجهی وزارتخانه و معاونت‌های زیرمجموعه به نقدهای منتشر شده در رسانه‌ها از جمله شفاف‌سازی مالی در معاونت هنری بیان کرد: معاونان مربوطه باید به این نقدهای تحلیلی توجه کنند و برای پاسخ به پرسش‌های رسانه‌ها اقدام کنند.

وزیر ارشاد درباره بحث چابکسازی در وزارت ارشاد، توضیح داد: در دوره حضور بنده در دولت دوازدهم مطرح شد که وزارت ارشاد نباید بیشتر از ۵ معاونت داشته باشد؛ در آن دوران وزارت ارشاد ۶ معاونت داشت که اجرای این طرح به دلیل کرونا متوقف شد. در دولت سیزدهم هم این خواسته وجود داشت و با خواسته بالادستی این طرح اجرا شد. در ساختار استخدامی نیز نگاه به اداره‌کل و دفتر یکسان است و اینگونه نیست که بودجه اداره‌کل نسبت به دفتر بیشتر باشد. بلکه بودجه به میزان و نوع برنامه‌ها مربوط است.

معاونان از تغییرات ساختاری مطلع بودند

وی درباره تغییرات اداری و عدم اطلاع معاونان مربوطه از تغییر ساختاری، تاکید کرد: معاونان مربوطه مطلع بودند. هر معاونتی دارای دفتر مطالعات و پژوهش است ولی وقتی پژوهشگاه فرهنگ و هنر شکل گرفته دیگر نیازی به دفتر مطالعات نیست. بحثی در خصوص موضوع چند دفتر وجود دارد که هنوز به نتیجه دقیقی نرسیده‌ایم.

صالحی درباره وضعیت نمایش فیلم «قاتل و وحشی» حمید نعمت‌الله، تصریح کرد: عمده‌ترین مساله «قاتل و وحشی» مسئله شرعی است و مسئله حضور بازیگر زن با موی تراشیده مطرح شده است. در موارد و فیلم‌های دیگر بازیگر به طور کلی در طول فیلم با حالت مدنظر حضور مستمر نداشته است. الان هم همان مشکل برای نمایش فیلم وجود دارد و تا الان مشکل از این زاویه حل نشده است. من به عنوان سیدعباس صالحی شاید نظر دیگری داشته باشم ولی در این ساختار و به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد باید به نکات توجه کرد.

مقدمات حضور هنرمندان خارج نشین فراهم شده است

وی درباره حمایت از اعتماد دوباره هنرمندان و برنامه برای حمایت از هنرمندان خارج‌نشین و بازگشت‌شان به ایران، یادآور شد: عده‌ای در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نشان دادند جان‌مایه وطن‌دوستی را دارند و فرصت فعالیت برای این هنرمندان چه در ایران و یا خارج از ایران وجود دارد. این نگاه در حاکمیت نظام وجود دارد ولی عده‌ای در میانه نمی‌خواهند به این باور برسند که شرایط و زمانه تغییر کرده است و مانع‌تراشی می‌کنند. ما از نظر انسجام ملی در دوره‌ای طلایی حضور داریم که ناشی از کنار هم قرار گرفتن وطن‌دوستان است. درخواست‌هایی برای بازگشت به ایران وجود داشته و مقدماتی شروع شده و کارهایی انجام شده تا برخی هنرمندان خارج از ایران در صورت تمایل فردی به کشور بیایند.

وزیر ارشاد درباره توییت خود درباره تغییر ساختار در رسانه ملی، توضیح داد: برداشت من این است پیشا جنگ تحمیلی و پساجنگ تحمیلی دو فضای متفاوت است و باید نظام حکمرانی ما متفاوت باشد. منظورم این بود که رسانه ملی باید نسبت به پیشا بحران تغییر کند ولی اینگونه نیست. رسانه ملی باید تمام سلایق را پوشش دهد از مخاطب مواظبت کند و به گونه‌ای دیگر مدیریت شود.

صالحی درباره وضعیت حریم تئاتر شهر تاکید کرد: وعده به من داده شد که اعتبار تامین شده و قول قطعی داده‌اند که ساخت حریم مجموعه تا پایان مهر به پایان می‌رسد.

وزیر ارشاد در پاسخ به پرسشی مبنی بر حمایت وزارت ارشاد از تبلیغات تئاتر، گفت: ما به لحاظ محتوا و اقتصاد باید به حوزه تبلیغات فرهنگ و هنر توجه کنیم. اینکه هنرهای نمایشی بخش تبلیغات را به درستی ندارند مشکلی جدی است. اینکه چگونه می‌توانیم حوزه تبلیغات فرهنگ و هنر را ارتقا دهیم نگاهی است که دنبال می‌کنیم.

صالحی درباره چرایی تاخیر در معرفی مدیرکل‌های معاونت هنری، یادآور شد: بخش قابل توجهی از معرفی مدیرکل‌های معاونت هنری به دلیل زمان‌بر بودن بررسی نهادهای مربوطه و استعلام و تایید بوده است.

وی درباره اینکه آیا خروجی دوران خدمت او در وزارتخانه فیلم‌هایی چون «رکسانا»، «لاک‌پشت» و «پیرپسر» است، تاکید کرد: تلاش بنده این بوده و هست که در شوراهایی منتصب کسانی باشند که به قانون توجه کنند و انتصابات نیز بر همین اساس بوده است اما شاید سلیقه رجانیوز نباشد. برخی روندها از دوره‌ها و دولت‌های قبل شکل گرفته و به ما می‌رسد. شوراهای مدنظر در وزارتخانه به دلیل حضور افراد مناسب و قابل اعتماد به هر نتیجه‌ای برسد ما با همان نگاه پیش می‌رویم و برای من هم مورد قبول است.

صالحی درباره بازتاب فیلم‌ها و مستندهای تولیدشده و در دست ساخت درباره حضور مردم در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گفت: در عرصه فیلم کوتاه و مستند تولیداتی در این خصوص داریم و بنیاد فارابی نیز با درخواست‌هایی برای تولید فیلم بلند مواجه شده است. البته تولیدات هنری نباید سفارشی باشند و به صورت دلی تولید شوند. به طور حتم در رویدادهای پیش رو با تولیدات قابل توجهی در این بخش مواجه می‌شویم.

قدرت اجرایی در دست ساترا است

وزیر درباره توقیف‌ها در شبکه نمایش خانگی و تعامل با ساترا توضیح داد: حرف جدیدی در این زمینه ندارم زیرا طبق توافقی که در دولت قبل شده قدرت اجرایی در دست ساترا است و ما در بخش اجرایی دخیل نیستیم.

وی درباره حمایت برای تولید آثار هنری برای عرضه در عرصه بین‌الملل به جای دعوت از خبرنگاران خارجی برای ارائه تصویر از ایران، بیان کرد: حضور خبرنگاران خارجی در ایران اتفاق خوبی است ولی اینکه راویان اصلی این آب و خاک هنرمندان هستند درست است. در این زمینه تلاش می‌کنیم.


مهر
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
افق‌های تازه‌ای در پزشکی ترمیمی با رشد ساختارهای شبه‌جنین
کنار زدن موانع سنتی آموزش رشته کامپیوتر با استارتاپ CS12
کاربران اپ‌های هوش مصنوعی از یک میلیارد کاربر گذشت
8 نشانه‌ای که می‌گویند بدن‌تان بیش از حد خسته است
پیش‌بینی عفونت‌های تنفسی کودکان با هوش مصنوعی
اجساد کشته شدگان اسرائیلی بهانه‌ آزار فلسطینیان است
رقابت عشقی خونین / پسر جوان در دعوا بر سر یک دختر کشته شد
محبوبیت بالای پوتین بر اساس نظرسنجی اخیر روسیه
درخواست اعدام برای نخست‌وزیر سابق بنگلادش
حمایت قاطع شورای امنیت از دولت لبنان
نامه ایران، روسیه و چین به سازمان ملل درباره قطعنامه 2231
رسوایی‌های شاهزاده کار دستش داد
قتل عمد در تصادفات مربوط به خودروهای با چراغ زنون صحت ندارد
با وجود تمدید آتش بس صورت گرفت؛ حمله هوایی پاکستان به پکتیکا افغانستان
اعلام قوی‌ترین گذرنامه‌های جهان/ایران در رتبه چندم قرار دارند؟
طلایی‌پوشان سپاهان برنده از آبادان بیرون آمدند
ترکیه و سوریه درصدد گسترش توافق میان خود
تعطیلی مدارس تمام مقاطع مشهد فردا 26 مهر
فیلمبرداری با تلفن همراه از مسابقات لیگ برتر ممنوع شد
لحن ترامپ نرم شد/تعرفه‌های سنگین چین پایدار نخواهد بود
نتایج اولیه انتخابات نظام پزشکی اعلام شد؛ مشارکت بیش از 76 هزار نفر
بیانیه تند ایران در واکنش به ادعاهای ضدایرانی مقام انگلیس
وزیر خارجه: ایران تحت هیچ فشاری قرار نمی‌گیرد/حقوق حاکمیتی ایران قابل مذاکره نیست
آثار شکنجه بر پیکر 120 شهید فلسطینی
ترامپ به زلنسکی : تاماهاوک‌ها را نمی‌دهیم!
تمدید 4 ماهه خدمت سربازی اجباری در رژیم اسرائیل
پاداش عجیب عربستان صدای قهرمان جام جهانی را درآورد
کاهش 10 درصدی ارزش بورس تهران در نیمه نخست امسال
چین همزمان با رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا قدرت‌نمایی کرد
جان بولتون خود را به مقامات قضایی تسلیم کرد
ساپینتو: به باخت عادت نداریم / فکر نکنید رئال مادرید هستیم
حماس خواستار تکمیل روند آتش بس شد
واکنش تند هاشمیان به شایعات درباره جانشینش
فوت رهبر اپوزیسیون آرژانتین در پخش زنده تلویزیونی
فایننشال تایمز:عربستان در پی پیمان دفاعی با آمریکاست
هشدار حماس: خلع سلاح مقاومت، آغاز ناآرامی هاست
جدول لیگ برتر پس از بازی‌های امروز / استقلال در یک قدمی صدرنشینی!
پیشنهاد پرسپولیس به سرمربی سابق سپاهان!
سناتورهای آمریکایی قطعنامه‌ای برای جلوگیری از حمله آمریکا به ونزوئلا ارائه می‌دهند
جزییات جدید از ثبت‌نام وام 50 میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی
روسیه: شکست اروپایی‌ها در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران
یارانه پردرآمدهاحذف می شود/ تعداد و دهک های مشمول
پلاک‌های جدید و متفاوت در راه سیستان و اینچه‌برون
اولین پیروزی استقلال در خانه/استقلال (1) - مس رفسنجان (0)+ فیلم گل مسابقه
اصرار اتحادیه اروپا بر مواضع غیرسازنده درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران
دستیار مورینیو در آستانه پیوستن به کادرفنی تیم ملی ایران
نقض مکرر آتش بس غزه از سوی رژیم اسرائیل/ایران محکوم کرد
رزمایش ونزوئلا در واکنش به تحرکات آمریکا
امیر دریادار سیاری: امنیت پایدار در سایه آمادگی و بازدارندگی حاصل می شود
گل گهر موقتا صدرنشین لیگ برتر شد
X
آگهی تبلیغاتی