×
بین الملل
شناسه خبر : 241432
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 08:38
چراغ سبز «جولانی» به توافق امنیتی بین دمشق وتل آویو

عبدالباری عطوان:

چراغ سبز «جولانی» به توافق امنیتی بین دمشق وتل آویو

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی در رای الیوم با اشاره به روند تحولات میان دمشق و تل آویو آورده است: چرا عادی سازی امنیتی میان سوریه، خطرش از «کمپ دیوید» و «اسلو» کمتر نیست و بندهای بسیارخطرناکش چیست و ترکیه و کشورهای حوزه خلیج در کجای ماجرا قرار دارند؟

نورنیوز-گروه بین الملل: عبدالباری عطوان تحلیلگر معروف جهان عرب با اشاره به توافق خطرناکی که میان تل آویو و دمشق در حال نهایی شدن است ، گفت، رئیس موقت سوریه از پیشرفت توافق امنیتی با تل آویو خبر داده است.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در مطلبی در رای الیوم با اشاره به روند تحولات میان دمشق و تل آویو آورده است: چرا عادی سازی امنیتی میان سوریه، خطرش از «کمپ دیوید» و «اسلو» کمتر نیست و بندهای بسیارخطرناکش چیست و ترکیه و کشورهای حوزه خلیج در کجای ماجرا قرار دارند؟

وی نوشت: «احمد الشرع»، رئیس موقت سوریه، با یک هیات رسانه‌ای دیدار کرد که بیشتر آنها نمایندگانی از مدیران مؤسسات رسانه‌ای و کانال‌های تلویزیونی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، به ویژه امارات و عربستان سعودی بودند. «سامی عبداللطیف النصف»، وزیر سابق اطلاع رسانی کویت، نیز در این هیات حضور داشت. این اولین حضور رسمی الشرع در این عرصه محسوب می‌شود.

این تحلیلگر تاکید کرد: نکته قابل توجه در این دیدار، تاکید الشرع درباره روند پیشرفته توافق امنیتی میان دمشق و تل آویو بود که پایه های آن در دیدار اخیر «اسعد الشیبانی» وزیر خارجه سوریه با «رون درمر» وزیر امور استراتژیک «اسرائیل»در هفته گذشته گذاشته شد. نکته مهم این است که الشرع در گفتگو با اصحاب رسانه با امضای توافق صلح کامل با اسرائیلی ها مخالفتی نکرد و گفت که اگر این توافق به نفع سوریه و منطقه باشد آماده امضای آن است بدون اینکه مشخص کند این منافع سوریه یا منطقه ای یا حتی آرمان فلسطین و مقدسات آن، چیست.

سوریه در آستانه توافق کمپ دیوید جدید

عطوان آورده است: سوریه در آستانه توافق کمپ دیوید جدید است که با توافق های امیتی شروع شده است که به مراتب خطرناکتر از توافقات سیاسی و تبادل سفارت است که با حمایت آمریکا و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، رخ خواهد داد، اما آنچه برای اسرائیلی ها اهمیت دارد، امنیتی است که مقاومت فلسطین و لبنان و موشک ها و پهپادهای یمنی آن را تضعیف کرده است.

این تحلیلگر نوشت: رئیس موقت سوریه در دیدار با این هیات رسانه ای از کلیات بندهای توافق امنیتی با رژیم اشغالگر سخن گفت، اما کانال 12 رژیم صهیونیستی، بندهای اصلی آنرا به شرح زیر فاش کرده است؛

اول، آتش بس کامل زمینی، دریایی و هوایی.

دوم، از بین بردن نفوذ ایران در سوریه و احتمالا سپس در لبنان.

سوم، تضمین امنیت رژیم اشغالگر و ممانعت از هر اقدام تهدید کننده این امنیت از سوی سوریه یا کشورهای دیگر.

چهارم، ممانعت از تجهیز و تسلیح ارتش سوریه و ممنوعیت استقرار هرگونه سلاح راهبردی مانند موشک و سامانه های دفاع هوایی داخل خاک سوریه.

پنجم، ایجاد گذرگاه انسانی مانند جبل الدروز در السویداء در راستای حمایت از دروزی ها و آزادی عمل کامل و بدون محدودیت آن.

ششم، خلع سلاح کامل جنوب سوریه( درعا، قنیطره و السویداء) به منظور توقف حملات علیه اسرائیل.

هفتم، تعهداتی مبنی بر بازسازی سوریه با حمایت آمریکا و مشارکت کشورهای حوزه خلیج فارس که ثبات در سوریه را همراه داشته باشد.

عطوان آورده است: با نگاهی اجمالی به این بندهایی که شبکه اسرائیلی منتشر کرده و به طور حتم از سوی مقامات اسرائیلی به بیرون درز پیدا کرده است، این به مثابه عادی سازی امنیتی با رژیم اشغالگر و تامین حمایت کامل آن است که سوریه نقش بزرگی در این چارچوب ایفا می کند. این هدف یعنی حفظ و تامین امنیت «اسرائیل»، ستون فقرات همه توافقات موسوم به صلح است از کمپ دیوید گرفته تا توافقات اسلو، «وادی عربه» و در نهایت «صلح ابراهیمی» که سه کشور بحرین، امارات و مغرب به امضا رساندند. زبان و سیاق در توافقات عادی سازی جدید تغییر کرده است اما اصل و اساس به هیچ وجه تغییری نکرده است.

در شرایطی که نسل کشی در غزه ادامه دارد و گرسنگی و قحطی در آن بیداد می کند، عادی سازی با رژیم اشغالگر چه در سطح سیاسی چه امنیتی خیانتی بزرگ است

وی نوشت: توافقات جدید در راستای قطع ارتباط میان مساله فلسطین و محیط عربی آن و تبدیل شدن کشورهای مقابله کننده به کشورهای حامی رژیم «اسرائیل»است. عادی سازی با رژیم اشغالگر خیانتی بزرگ است خواه سیاسی باشد یا امنیتی. اقدام سوریه در عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر آنهم در شرایطی که نسل کشی در غزه ادامه دارد و گرسنگی و قحطی در این منطقه بیداد می کند و تبدیل شدن سوریه جدید به پلیس حامی این اشغالگران و مقابله با هر مقاومت سوری یا عربی و علیه آزادسازی اراضی سوری یا فلسطینی اشغالی به مثابه خنجری سمی در قلب عربیت و ایمان است.

عطوان در پایان آورده است: ما فقط می‌توانیم در جبهه مقابل باشیم و این تحول تکان دهده و دردناک را رد کنیم و در برابر آن مقاومت کنیم. ملت بزرگ سوریه که با شجاعت در جنگ های امت شرکت کرده و میراث بیش از هشت هزار ساله دارد، این تحول خطرناک را تاب نمی آورد و سوریه به جایگاه واقعی خود در رهبری مقاومت علیه اشغالگران و آزادسازی همه اراضی عربی اشغالی و در راس آنها قدس، بلندی های جولان و جنوب لبنان برمی گردد.


ایرنا
اخبار مرتبط
قائل به قطع رابطه دائمی با ایران نیستیم
جمعه 1404/06/21 ساعت 23:28
الجولانی:
قائل به قطع رابطه دائمی با ایران نیستیم
«ابو محمد الجولانی» سرکرده هیات تحریر الشام و رئیس دوره انتقالی سوریه روز جمعه در گفت‌وگویی تأکید کرد: «سقوط نظام قبلی باعث خروج بازوهای ایران از منطقه و کاهش چشمگیر روابط دمشق با تهران شد. هرچند برخی طرف‌های ایرانی این مساله را از دست رفتن محور منطقه‌ای خود می‌دانند، اما ما قائل به قطع رابطه دائمی با ایران نیستیم».
تلاش‌های جولانی در سایه حمایت اسرائیل برای تثبیت قدرت در سوریه
پنج‌شنبه 1404/06/06 ساعت 15:00
تلاش‌های جولانی در سایه حمایت اسرائیل برای تثبیت قدرت در سوریه
سرسپردگی ابومحمد الجولانی، سرکرده تروریست های حاکم بر سوریه به رژیم صهیونیستی موجب شده است تا این رژیم به چیزی کمتر از تداوم اشغالگری در سوریه و تجزیه این کشور، رضایت ندهد و اسرائیل اهداف خود را برای تجزیه و کنترل مناطق استراتژیک سوریه دنبال مکند.
خیانت دوباره؛ آمریکا جولانی را هم سلاخی می‌کند
سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 08:26
نورنیوز بررسی می کند؛
خیانت دوباره؛ آمریکا جولانی را هم سلاخی می‌کند
در سایه جنگ غزه و بن‌بست اوکراین، آمریکا بار دیگر پروژه تغییر ساختار سوریه را کلید زده است؛ طرحی که از زبان توماس باراک به‌صراحت بر تجزیه و تحدید قدرت دمشق تأکید دارد. بررسی روند تحولات نشان می‌دهد هدف واشنگتن نه صلح، که اجرای سایکس‌پیکوی جدیدی برای منطقه است.
توافق امنیتی بین رژیم صهیونیستی و سوریه کلید خورد
جمعه 1404/05/31 ساعت 09:43
توافق امنیتی بین رژیم صهیونیستی و سوریه کلید خورد
منابع بلندپایه در سوریه فاش کردند که دولت موقت سوریه و رژیم صهیونیستی قرار است با میانجیگری ایالات متحده، در تاریخ 25 سپتامبر (3 مهرماه)، توافقنامه‌ای امنیتی را امضا کنند.
نظرات

آخرین اخبار
تصادف زنجیره‌ای 30 خودرو در آزادراه قزوین-زنجان
آخرین جزییات حمله دشمن آمریکایی-صهیونی/ حمله تهران، شیراز، بوشهر، اهواز، تبریز و کرج
گلوگاه پتروشیمی عربستان در تیررس پاسخ ایران
تصویب طرح اعمال عوارض برای تنگه هرمز
سپاه: پهپاد MQ9 دیگری منهدم شد
یک رسانه عبری: جهش قابل توجه درآمدهای ایران از قِبَل جنگ
کیانوش عیاری: یکی از غم انگیزترین اتفاق‌ها برای من تجزیه ایران است
پهپادهای کم‌هزینه ایرانی چالش جدی برای سیستم دفاعی آمریکا
دنیامالی : جنایت آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کنید
سپاه: رادار هشدار هوایی ارتش آمریکا منهدم شد
تاکسی‌‍‌رانان بخوانند؛ نحوه پرداخت خسارت به تاکسی‌های آسیب دیده در جنگ
تاکنون چند واحد غیر نظامی در جنگ آسیب دیدند؟
موج 87 وعده صادق 4/ هجوم به محل اختفای خلبان‌های دشمن
قدردانی معاون وزارت ارشاد از رسانه‌ها و چند توصیه
کاهش شدید ترافیک کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز
اعلام محتمل‌ترین گزینه‌ میزبانی متمرکز لیگ برتر فوتبال
وقتی میز مذاکره روی مین چیده می‌شود
خط لوله‌ای که تنگه هرمز را دور می‌زد، آتش گرفت
کشتی کانتینری با پرچم انگلیس هدف 2 پرتابه قرار گرفت
مأموریت سخت نظامیان اسرائیل در لبنان
کشف منابع جدید گازی در عسلویه
پیام دریادار ایرانی درپی شهادت سردار تنگسیری
نفوذ سایبری به ایمیل رئیس پیشین موساد و افشای اسناد حساس
وال‌ استریت ژورنال از هک 50 دوربین در اسرائیل از ابتدای جنگ خبر داد
گفت‌وگوی تلفنی نخست وزیر پاکستان و رئیس شورای اتحادیه اروپا
بازداشت 48 عامل اصلی و شبکه‌ساز گروه‌های تروریستی
زلنسکی: خواهان آتش بس در حوزه انرژی هستیم
حمله به هواپیمای ایرانی حامل دارو و تجهیزات پزشکی نقض آشکار حقوق بین‌الملل است
سی‌ان‌ان: از بین رفتن آواکس، ضربه‌ای جدی به توانایی‌ هوایی آمریکاست
در حمله اسرائیل؛ نظامی لبنانی کشته و 5 نفر زخمی شدند
تشییع پیکر شهید تنگسیری در تهران
بازار سرمایه به صندوق‌های طلا روی خوش نشان نداد
صالحی‌امیری: صیانت از میراث‌فرهنگی، مسئولیتی تمدنی و بین‌نسلی است
پویش خواننده موسیقی برای ساخت خانه‌های تخریب‌شده در جنگ
دیدارهای بن‌سلمان با امیر قطر و پادشاه اردن محور تحولات منطقه
نگرانی وزیر دفاع ایتالیا از پیامدهای جنگ ایران
تاکید دادستان کل کشور بر تشدید نظارت تعزیرات و کنترل قیمت‌ها
بیش از 313 میلیون تردد ثبت شد
روبیو: ناتو چه فایده ای برای آمریکا دارد؟
پهپادهای ارتش، مراکز زیرساختی رژیم صهیونیستی را هدف قرار دادند
مهاجرانی: بخش‌های آسیب‌دیده فولاد مبارکه به خط تولید باز می گردد
برق‌رسانی در کشور، شرایط پایدار و مطمئن دارد
آخرین تمرین تیم ملی در ترکیه برگزار شد
مهلت تسویه قراردادها با بورس کالا تمدید شد
تداوم اسکان نوروزى فرهنگیان تا زمان بازگشایى مدارس
اعتراف صهیونیست‌ها به آسیب دیدن تأسیسات نفتی حیفا
درخواست السیسی از رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ
پزشکیان: تصمیم‌گیری درباره پایان جنگ منوط به تامین عزت و امنیت ایران است
عراقچی: اقدام تحریک‌آمیز درباره تنگه هرمز اوضاع پیچیده‌تر خواهد کرد
اینفانتینو: برنامه تغییر نخواهد کرد، ایران در جام جهانی خواهد بود