×
بین الملل
شناسه خبر : 241401
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/03 ساعت 21:40
بغداد پیگیر آزادی زندانیان عراقی در عربستان است

بغداد پیگیر آزادی زندانیان عراقی در عربستان است

فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق، نامه‌ای رسمی درباره وضعیت زندانیان عراقی در زندان‌های عربستان سعودی به همتای سعودی خود تقدیم کرد و خواستار تسریع در آزادی آنها شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: فؤاد حسین، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه عراق، در حاشیه نشست فوق‌العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، با فیصل بن فرحان، همتای سعودی خود دیدار کرد.

وزارت امور خارجه عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که در این ملاقات، دو طرف به گفتگو و تبادل نظر درباره راه‌های توسعه روابط دوجانبه میان دو کشور برادر پرداختند و بر اهمیت تقویت همکاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف تأکید کردند.

فؤاد حسین و فیصل بن فرحان همچنین به نقش حیاتی کمیته سیاسی-امنیتی مشترک میان عراق و عربستان سعودی اشاره کردند و بر ضرورت برگزاری هرچه سریع‌تر نشست این کمیته تأکید نمودند.

براساس این بیانیه، وزیر امور خارجه عراق نامه رسمی کشورش درباره درخواست آزادی زندانیان عراقی محبوس در زندان‌های عربستان را به همتای سعودی خود تحویل داد.

وزارت امور خارجه عراق همچنین در بیانیه‌اش تأکید کرده که دولت عراق با جدیت پیگیر این پرونده خواهد بود و این اقدام در راستای تقویت پیوندهای برادرانه میان دو کشور صورت می‌گیرد.

از سوی دیگر، روز گذشته منابع خبری عراق به نقل از یک عضو کمیته حقوقی پارلمان این کشور گزارش دادند که همراه داشتن تصاویری از شخصیت‌های مذهبی مانند سید مقتدی صدر، رهبر جریان صدر، یا سید حسن نصرالله، دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان، و همچنین گرفتن عکس در قبرستان بقیع، از جمله دلایل بازداشت برخی افراد بوده است.

«رائد المالکی» عضو کمیته حقوقی مجلس نمایندگان عراق، با اعلام همبستگی با خانواده‌های زندانیان عراقی در عربستان سعودی، تأکید کرد که بازداشت این افراد به دلیل تخلفات مرتبط با دستورالعمل‌های حج و عمره صورت گرفته و نه به‌خاطر جرائم سیاسی یا کیفری.

وی توضیح داد که مواردی چون همراه داشتن تصاویر شخصیت‌های مذهبی مانند رهبر جریان صدر یا شهید حسن نصرالله یا گرفتن عکس در قبرستان بقیع، از جمله دلایل بازداشت آنان بوده است.

المالکی اقدامات اتخاذشده از سوی مقامات سعودی را «سخت‌گیرانه و خودسرانه» توصیف کرد و ادامه بازداشت این افراد به مدت حدود ۱۱ ماه را نشانه‌ای از ضعف عملکرد دولت عراق در پیگیری این پرونده دانست.

او از وزارت امور خارجه و سازمان حج عراق خواست تا تلاش‌های خود را برای آزادی زندانیان و تضمین حقوق آنان افزایش دهند.

این نماینده پارلمان عراق افزود: سازمان حج باید زائران حج و عمره را نسبت به قوانین و مقررات عربستان سعودی آگاه سازد. چرا که آنچه رخ داده صرفاً تخلفاتی جزئی بوده است.

رائد المالکی تاکید کرد: در گفت‌وگویی با وزارت امور خارجه، به من اطلاع داده شد که تعداد زندانیان عراقی در عربستان به ۱۰۰ نفر می‌رسد؛ ۹ نفر از آنان به دلیل مسائل مربوط به انتشار محتوا و موارد مشابه در بازداشت هستند و سایر بازداشتی‌ها به اتهامات و جرائم دیگری محکوم شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: نمی‌توان گفت که عربستان سعودی در قبال شهروندان عراقی با هدف انجام مبادله زندانیان سعودی در عراق سخت‌گیری می‌کند؛ چرا که این دو پرونده کاملاً متفاوت هستند. با این حال، امیدواریم که آزادی زندانیان عراقی در اسرع وقت و بر اساس روندهای قانونی معمول یا از طریق صدور عفو صورت گیرد و این موضوع در حال حاضر در دستور کار قرار دارد.

عضو کمیسیون حقوقی پارلمان عراق تصریح کرد: در صورت صدور عفو، روند آزادی زندانیان عراقی تسریع خواهد شد و وزیر امور خارجه می‌تواند زندانیان را همراه خود به بغداد بازگرداند.

وزیر دادگستری عراق اعلام کرد که «بر اساس آخرین آمار موجود، تعداد زندانیان سعودی در عراق ممکن است به ۷۰ نفر برسد که حدود پنج نفر از آنان به مجازات اعدام محکوم شده‌اند». این آمار نشان‌دهنده حساسیت و پیچیدگی پرونده‌های قضایی میان دو کشور است و می‌تواند تأثیر مستقیمی بر روند مذاکرات و همکاری‌های دوجانبه داشته باشد.

 


نظرات

آخرین اخبار
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت
گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکیه
مخبر: دشمن توان مقابله با موقعیت راهبردی ایران را ندارد
«تحریک تقاضای سیاسی»، موشک نامرئی آمریکا
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 10 بهمن ماه
سقوط قیمت بیت‌کوین به 81 هزار دلار
قاهره و بروکسل برای فراهم‌کردن شرایط احیای مذاکرات آمریکا و ایران اعلاام آمادگی کردند
شارژ بهمن ماه حکمت‌کارت بازنشستگان لشکری
بازی با کبریت کنار انبار انرژی
واکنش تند کوبا نسبت به محاصره نفتی آمریکا
رکود در معاملات؛ نوسانات طلا و ارز به بازار مسکن نرسید
ترامپ با یک امضای سرنوشت‌ساز، کوبا را تحت فشار گذاشت
فعال شدن امکان لغو انتخاب روش دوم کالابرگ از شنبه 11 بهمن
عرضه بزرگ‌ترین باتری چین به صنعت کشتی‌سازی
واکنش شمخانی به قرار دادن سپاه در فهرست تروریستی اتحادیه اروپا
افت 150 دلار قیمت جهانی طلا در یک روز
عراقچی: مسائل منطقه بسیار جدی است و چالش‌های جدی وجود دارد
چلسی 150 میلیون یورو برای جود بلینگام روی میز گذاشت
شهادت چند فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه
واکنش منفی ترامپ به سفر نخست وزیر انگلیس به چین
دیدار و گفتگو وزیر دفاع عربستان در واشنگتن با مقام‌های ارشد آمریکا بر سر تحولات منطقه
صعود فوتسال ایران به مرحله حذفی با عبور از عربستان
قیمت گوشت قرمز امروز 10 بهمن 1404
عراقچی وارد استانبول شد
انتقاد صریح یک مقام اروپایی از تهدید نظامی آمریکا علیه ایران
غیبت دانشجویان علوم پزشکی در امتحانات پایان ترم موجه اعلام شد
وزیر خارجه ایتالیا: گفت‌وگو با ایران نباید قطع شود
حمله به ایران، منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند
زنان ایرانی گواهینامه موتور می‌گیرند