×
اجتماعی
شناسه خبر : 241360
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/06/03 ساعت 17:17
بحران فرونشست زمین در جنوب‌غرب تهران؛ هشدار قرمز اعلام شد

بحران فرونشست زمین در جنوب‌غرب تهران؛ هشدار قرمز اعلام شد

سخنگوی شهرداری تهران اعلام کرد که آثار فرونشست زمین در مناطق مختلف پایتخت متفاوت است و بیشترین میزان فرونشست در محدوده جنوب‌غرب تهران مشاهده می‌شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، درباره کاهش مداوم سطح آب‌های زیرزمینی اظهار داشت: «تداوم این روند، پیامدهایی مانند فرونشست گسترده و خارج شدن بخشی از منابع آبی از مدار را به دنبال داشته است.»

او افزود: «در دوره آماری سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۴۰۰، آبخوان تهران به طور کلی ۱۵.۲۵ متر افت کرده که فشار آب زیرزمینی را به شدت کاهش داده است.»

محمدخانی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان می‌دهد فرونشست در تمام مناطق یکسان نیست، تاکید کرد: «بیشترین شدت فرونشست در جنوب‌غرب تهران به دلیل شرایط زمین‌شناسی و برداشت بی‌رویه از سفره‌های زیرزمینی دیده می‌شود.»

وی همچنین به آمار رسمی وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: «در استان تهران حدود ۳۷ درصد برداشت آبخوان به کشاورزی، ۸.۸ درصد به آبیاری فضای سبز، ۴۴.۳ درصد به شرب شهری و ۳.۱ درصد به شرب روستایی اختصاص دارد.»

سخنگوی شهرداری تهران درباره نیاز سالانه فضای سبز شهر تهران بیان داشت: «نیاز سالانه فضای سبز حدود ۱۸۵ میلیون مترمکعب است، اما به دلیل کاهش آبدهی چاه‌ها با کسری ۳۰ میلیون مترمکعبی مواجه هستیم که این امر ناشی از حفر ۱۰۰ حلقه چاه عمیق در سال‌های اخیر توسط سازمان آب و محدودیت منابع آبی است.»

در مورد وضعیت چاه‌های فعال و خشک‌شده، محمدخانی گفت: «از مجموع ۵۷۹ حلقه چاه، ۱۰۸ حلقه خشک شده‌اند و ۱۰۱ حلقه فعال نیز در آستانه خشک شدن هستند. بیشترین تعداد چاه‌های خشک شده یعنی ۱۰ حلقه در مناطق ۱ و ۲۲ و بیشترین تعداد چاه فعال با ۶۲ حلقه در منطقه ۲۰ تهران قرار دارد.»

او با اشاره به اینکه ادامه این شرایط آبیاری پایدار فضای سبز را غیرممکن می‌کند، تصریح کرد: «برای مهار بحران کمبود آب، باید همزمان مدیریت مصرف و افزایش منابع جایگزین در دستور کار قرار گیرد.»

افزایش خطر فرونشست در جنوب‌غرب پایتخت

محمدخانی همچنین به افزایش استفاده از پساب تصفیه‌خانه‌ها برای آبیاری فضای سبز اشاره کرد و گفت: «در پایان سال ۱۴۰۰، تنها ۹.۵ میلیون مترمکعب پساب در این بخش مصرف می‌شد که این رقم در پایان ۱۴۰۱ به ۱۹.۰۳ میلیون مترمکعب و در پایان سال ۱۴۰۲ به ۲۳ میلیون مترمکعب افزایش یافته است. پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۳ میزان پساب مصرفی به ۵۶.۵ میلیون مترمکعب برسد.»

او درباره دستاوردهای به دست آمده افزود: «توسعه ۴۴.۵ کیلومتر خطوط انتقال پساب و افزایش ۱۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت استفاده از پساب در آبیاری فضای سبز طی سه سال، مجموع پساب مصرفی تا پایان سال ۱۴۰۲ را به ۲۳ میلیون مترمکعب رسانده است.»

محمدخانی درباره پروژه‌های مهم سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: «پروژه‌های خط انتقال پساب تصفیه‌خانه‌های لواسان، فیروزبهرام، جنوب، شهرک اکباتان، زرگنده و قیطریه، شهرک شهید محلاتی، ششم آب شرق تهران و صاحبقرانیه انجام شده که در مجموع ۱۲۹.۵ کیلومتر لوله‌گذاری صورت گرفته است.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «با اجرای این پروژه‌ها، ۱۳ منطقه پایتخت تحت پوشش مستقیم شبکه پساب قرار خواهند گرفت که این دستاورد بی‌سابقه‌ای است.»


نظرات

آخرین اخبار
هوش مصنوعی به کمک بیماران حرکتی آمد
تاکید معاون وزیر راه بر عزمی جدی برای بازسازی و ارتقای زیرساخت‌های صنعت هوانوردی
گفت وگوی وزیر خارجه آمریکا با دبیرکل سازمان ملل درباره تنگه هرمز
بقائی: سابقه بدعهدی آمریکا در قبال ایران، بیش از 73 سال است
آرسنال پس از 22 سال قهرمان لیگ‌برتر شد
نیروی هوایی در جنگ علیه ایران 42 هواگرد را از دست داده است
هلاکت معاون فرمانده گروهان اسرائیلی در جنوب لبنان
ابهام در روایت آمریکا از سقوط هواپیمای سوخت‌رسان بر فراز عراق
نشست مشترک وزارت خارجه و راه برای رفع موانع تجارت و ترانزیت منطقه‌ای
حکم پرونده پژمان جمشیدی صادر شد
سازمان ملل: 206 حادثه نقض آتش‌بس در جنوب لبنان
توکلی: تنها راه شکست دشمن دعاست
قاهره: راه‌حل نظامی درباره ایران وجود ندارد
شکایت پرسپولیس از سرمربی استقلال
بختیاری‌زاده: چرا روی کریم باقری زوم نکردند؟
یک الگوی چهاربخشی در پنج بار عقب‌نشینی
لژیونرها چه زمانی به اردوی تیم ملی در ترکیه ملحق می شوند؟
حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
وزیر رژیم صهیونیستی ترکیه را کشور متخاصم دانست
ناگفته های مخبر از روز حادثه بالگرد شهید رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
وزیر خارجه آمریکا راهی هند می‌شود
محیط‌زیست تهران: منشأ گرد و غبار هنوز مشخص نشده است
سپاه از انفجار کنترل‌شده در محدوده باقرشهر خبر داد
ادعاهای متناقض ونس درباره ایران؛ از تهدید نظامی تا دم زدن از بازآرایی روابط
مترو و اتوبوس تا هفته آینده رایگان است
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین رژیم صهیونیستی
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی