×
سیاسی
شناسه خبر : 241333
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 15:26
لزوم در پیش گرفتن رویکردی جامع در مقابله با مخاطرات حیات شهری

عراقچی در پیامی به مناسبت روز جهانی اسکان بشر تاکید کرد؛

لزوم در پیش گرفتن رویکردی جامع در مقابله با مخاطرات حیات شهری

وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی برای روز جهانی اسکان بشر، بر لزوم در پیش گرفتن رویکردی جامع در مقابله با مخاطرات حیات شهری و سیاست‌های همه‌جانبه یکپارچه و منسجم تاکید کرد.

نورنیوز - گروه سیاسی: در متن پیام سید عباس عراقچی که امروز (سه شنبه) در جریان برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی اسکان بشر در وزارت راه و شهرسازی قرائت شد، آمده است: بشر در سیر تکاملی خود زمانی متمدن شناخته شد که امکان انتخاب، ایجاد و توسعه سکونتگاهها را پیدا کرد و در مکانی مناسب اسکان یافت. اگر صدها سال پیش اسکان بشر و شهرنشینی با شکلی ابتدایی و ملاحظاتی ساده همراه بود، امروز برای برخورداری از سکونتگاههای مناسب می بایست ده‌ها و بلکه صدها متغیر را مورد توجه قرار داد؛ لذا مدیریت شهرها و سکونت گاههای بشری با رویکردهای سنتی دیگر امکان پذیر نیست.

در ادامه پیام آمده است: از سوی دیگر، تحولات جهانی به‌ویژه آنچه در مورد این کره خاکی در حال اتفاق است، ما را ناگزیر از توجه به متغیرهایی می‌کند که تا چند دهه قبل توجه چندانی به آنها نمی شد. تغییرات آب و هوایی، تخریب گسترده منابع طبیعی و تنوع زیستی و آلودگی‌های گسترده به همراه بلایای طبیعی چون سیل، زلزله و طوفان‌های گرد و غبار برای کشوری چون ما با اقلیمی خشک و کم‌آب که در معرض خشکسالیهای شدید و پیاپی نیز قرار دارد، الزامات جدیدی را می طلبد.

وی ادامه داد: همچنین آلودگی‌های مختلف ناشی از سوء مدیریت پسماندها، سوخت و سیستم های حمل و نقلی ناکارآمد، از جمله مهمترین مسائلی هستند که در یک مدیریت کارآمد شهری می بایست توجه ویژه ای به آنها نمود.

پیام عراقچی می‌افزاید: جهان امروز برای برون رفت از این چالشها، تغییر الگوهای رفتاری در تولید و مصرف، بهره‌گیری از انرژیهای پاک و پایدار به‌ویژه در بخشهای صنعت حمل و نقل و مصارف خانگی و حرکت به سوی اقتصادی چرخشی بر پایه مدیریت کارآمد پسماندها و منابع آبی و استفاده مجدد از این منابع را توصیه می‌کند؛ سیاستگذاری و سرمایه گذاری مناسب برای حرکت به سوی این اهداف به عنوان شاخصه‌های مهم توسعه یافتگی کشورها شناخته می شود.

وی افزود: با این حال در یک نگاه کلان، حیات شهری ما نمی تواند به دور از مدیریت صحیح مناطق پیرامونی شهرها باشد. شهرها بخشی لاینفک از اکوسیستم پیرامونی خود هستند. هم بر آنها اثر می گذارند و هم از آنها تاثیر می‌پذیرند. آنچه امروز به عنوان آلودگی هوا، طوفان های گرد و غبار یا فرونشست زمین شاهد هستیم، علاوه بر چالش‌های درون‌شهری، ریشه در استفاده و مدیریت ناصحیح مناطق پیرامونی شهرها و منابع آبی دارد و این مساله مستلزم در پیش گرفتن رویکردی جامع و سیاست‌های همه‌جانبه یکپارچه و منسجم است.

این پیام می‌افزاید: علاوه بر این توسعه اجتماعی و اجرای سیاستهای اجتماعی عادلانه در محیط های شهری مناسب با هدف جلوگیری از مساله حاشیه نشینی در شهرها و مقابله با زمینه های رشد جرائم، از جمله دیگر موضوعات مهمی است که تمدن امروز بشر ناگزیر از بذل توجه ویژه به آنها است.

وی تاکید کرد: در این مسیر، قطعا نقش پژوهش و نوآوری فناوریهای جدید سازگار با محیط زیست و تامین سرمایه و اعتبارات لازم برای اجرای برنامه ها را نمی توان از قلم انداخت. اگرچه بخشی از نوآوری ها، فناوری ها و سرمایه‌های مورد نیاز با کمک شرکتهای دانش بنیان و مراکز علمی- تحقیقاتی ایرانی قابل حصول است، اما حل این مشکلات که بعضا از محدوده مرزهای ملی کشورها نیز فراتر می رود مستلزم حمایت و همکاریهای بین المللی گسترده است.

عراقچی در این پیام افزود: قطعا از سازمان ملل متحد و آژانس‌های وابسته به آن و همچنین کشورهای دوست انتظار داریم با همکاری علمی و فناورانه و تامین منابع مالی، ایران را در تلاش برای نیل به این اهداف که با چالش های غیرمنصفانه ناشی از تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه مواجه است، یاری رسانند.

وی ادامه داد: در این راستا دولت چهاردهم به‌ویژه وزارت راه و شهرسازی با همکاری سایر وزارتخانه ها و دیگر اعضای هیات دولت کوشیده است ضمن ارزیابی نیازها و چالشهای کشور، توجه ویژه ای نیز به استفاده از تجربیات و دستاوردهای بین المللی و ارتقای همکاری ها با دیگر کشورها و آژانسهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) در همه ابعاد توسعه شهری داشته باشد.

در خاتمه این پیام آمده است: ما به عنوان وزارت امور خارجه خرسند هستیم در تسهیل اجرای این تلاشها در کنار وزارت راه و شهرسازی قرار داریم و موفقیت در نیل به این اهداف و ایجاد محیطی امن، سالم و پایدار برای زندگی همه آحاد ملت ایران در گرو تلاشهای همه ما است.

این مراسم با حضور و سخنرانی فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی کشورمان، آقای استفان پریزنر رئیس دفتر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران، خانم روسانو مدیر مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا و پخش پیام های خانم آناکلودیو روسنباخ معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی هبیتات برگزار شد.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار دادگستری تهران درباره استفاده از استارلینک
منبع نظامی: حمله به پل یا نیروگاه ایران با پاسخ متقابل روبه‌رو می‌شود
رئیس دفتر سیاسی جدید حماس: اولویت ما توقف تجاوز به غزه است
هشدار کرملین به اروپا
ترامپ و آخرین برگ بازی؛ چرا رییس جمهور آمریکا به جنگ زیرساخت‌ها پناه برد؟
اسرائیل حق ارتکاب نسل‌کشی در غزه را نداشت
نورویدئو | اعترافی که روایت آمریکا را شکست
روابط با ایران در صدر اولویت‌های بغداد است
گلاب آدینه به دنبال سینمای صلح
جزییات اصلاح قانون پرداخت حق عائله‌مندی به بانوان شاغل و بازنشسته
تیر خلاص فیفا بر تنها روزنه امید استقلال
آتش‌سوزی گسترده در فرانسه و نروژ
تکرار تهدیدهای ترامپ علیه ایران
محدودیت‌های ترافیکی جاده‌های شمال
سردارشکارچی: راهبرد ما اخراج آمریکا از غرب آسیاست
مس رفسنجان بازی پلی‌آف را تحریم کرد
چین مهم‌ترین عامل ثبات منطقه شرق آسیاست
کلید اولیه آزمون کارشناسی ارشد 1405 منتشر شد
هدف اتحادیه اروپا از حضور دیپلماتیک خود در عمان چیست؟
فوریت پیگیری مشکلات زیرساختی استان‌های جنوبی
بورس قرمزپوش شد؛ شاخص کل 3572 واحد سقوط کرد
سفر نخست‌وزیر عراق به تهران
فروش 12 مدل خودروی وارداتی آغاز شد
بررسی خسارات صنایع خوزستان در جنگ رمضان
ادامه عملیات تنبیه دشمن متجاوز ؛حملات سنگین نیروهای مسلح به پایگاه‌های آمریکادرکویت و اردن
تخلفات در امتحانات نهایی شناسایی شد
قیمت نقره امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
واترپلوی جوانان ایران برابر چین مغلوب شد
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 31 تیر 1405+ جدول قیمت ها
رکوردی که هیچ استانی آرزوی شکستن آن را ندارد
سهمیه بنزین امشب شارژ می‌شود
آیا واشنگتن توان تشدید حملات به ایران را دارد؟
دستور پزشکیان برای برق صنایع؛ 7 تصمیم عملیاتی تصویب شد
قیمت جهانی نفت جهش کرد؛ برنت بالای 94 دلار ایستاد
آغاز ثبت‌نام چهل‌ و چهارمین جایزه کتاب سال 1405
حق پرستاری مددجویان بهزیستی افزایش یافت
بحران تحریم‌های کره شمالی؛ توقیف یک شناور توسط کره جنوبی
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 31 تیر 1405 +جدول قیمت ها
گزارش جنجالی فایننشال‌تایمز درباره دزدی نفتی آمریکا
نگرانی رژیم صهونیستی از توافق هسته‌ای عربستان
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 31 تیر 1405
راه‌اندازی قطار اکو در دستور کار ایران و پاکستان
رویترز: آمریکا نگران گسترش جبهه جدید در دریای سرخ است
7 راهکار طلایی برای کاهش مصرف برق کولر گازی در روزهای گرم تابستان
تهران در هرم گرما؛ دما 3 درجه بالا می‌رود
خالق ملودی جاودانه «پلنگ صورتی» درگذشت
افت شدید عبور کشتی‌ها از هرمز
تنگه هرمز اقتصاد ژاپن را لرزاند؛ رکورد کسری تجاری سامورایی‌ها
نورنما | آماده سازی قطعات تازه تفحص شده پیکر شهدای مدرسه میناب برای تشییع
نوراینفو | چند توصیه برای سلامتی روان زنان در خانه