×
سیاسی
شناسه خبر : 241333
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/07/15 ساعت 15:26
لزوم در پیش گرفتن رویکردی جامع در مقابله با مخاطرات حیات شهری

عراقچی در پیامی به مناسبت روز جهانی اسکان بشر تاکید کرد؛

لزوم در پیش گرفتن رویکردی جامع در مقابله با مخاطرات حیات شهری

وزیر امور خارجه کشورمان در پیامی برای روز جهانی اسکان بشر، بر لزوم در پیش گرفتن رویکردی جامع در مقابله با مخاطرات حیات شهری و سیاست‌های همه‌جانبه یکپارچه و منسجم تاکید کرد.

نورنیوز - گروه سیاسی: در متن پیام سید عباس عراقچی که امروز (سه شنبه) در جریان برگزاری مراسم بزرگداشت روز جهانی اسکان بشر در وزارت راه و شهرسازی قرائت شد، آمده است: بشر در سیر تکاملی خود زمانی متمدن شناخته شد که امکان انتخاب، ایجاد و توسعه سکونتگاهها را پیدا کرد و در مکانی مناسب اسکان یافت. اگر صدها سال پیش اسکان بشر و شهرنشینی با شکلی ابتدایی و ملاحظاتی ساده همراه بود، امروز برای برخورداری از سکونتگاههای مناسب می بایست ده‌ها و بلکه صدها متغیر را مورد توجه قرار داد؛ لذا مدیریت شهرها و سکونت گاههای بشری با رویکردهای سنتی دیگر امکان پذیر نیست.

در ادامه پیام آمده است: از سوی دیگر، تحولات جهانی به‌ویژه آنچه در مورد این کره خاکی در حال اتفاق است، ما را ناگزیر از توجه به متغیرهایی می‌کند که تا چند دهه قبل توجه چندانی به آنها نمی شد. تغییرات آب و هوایی، تخریب گسترده منابع طبیعی و تنوع زیستی و آلودگی‌های گسترده به همراه بلایای طبیعی چون سیل، زلزله و طوفان‌های گرد و غبار برای کشوری چون ما با اقلیمی خشک و کم‌آب که در معرض خشکسالیهای شدید و پیاپی نیز قرار دارد، الزامات جدیدی را می طلبد.

وی ادامه داد: همچنین آلودگی‌های مختلف ناشی از سوء مدیریت پسماندها، سوخت و سیستم های حمل و نقلی ناکارآمد، از جمله مهمترین مسائلی هستند که در یک مدیریت کارآمد شهری می بایست توجه ویژه ای به آنها نمود.

پیام عراقچی می‌افزاید: جهان امروز برای برون رفت از این چالشها، تغییر الگوهای رفتاری در تولید و مصرف، بهره‌گیری از انرژیهای پاک و پایدار به‌ویژه در بخشهای صنعت حمل و نقل و مصارف خانگی و حرکت به سوی اقتصادی چرخشی بر پایه مدیریت کارآمد پسماندها و منابع آبی و استفاده مجدد از این منابع را توصیه می‌کند؛ سیاستگذاری و سرمایه گذاری مناسب برای حرکت به سوی این اهداف به عنوان شاخصه‌های مهم توسعه یافتگی کشورها شناخته می شود.

وی افزود: با این حال در یک نگاه کلان، حیات شهری ما نمی تواند به دور از مدیریت صحیح مناطق پیرامونی شهرها باشد. شهرها بخشی لاینفک از اکوسیستم پیرامونی خود هستند. هم بر آنها اثر می گذارند و هم از آنها تاثیر می‌پذیرند. آنچه امروز به عنوان آلودگی هوا، طوفان های گرد و غبار یا فرونشست زمین شاهد هستیم، علاوه بر چالش‌های درون‌شهری، ریشه در استفاده و مدیریت ناصحیح مناطق پیرامونی شهرها و منابع آبی دارد و این مساله مستلزم در پیش گرفتن رویکردی جامع و سیاست‌های همه‌جانبه یکپارچه و منسجم است.

این پیام می‌افزاید: علاوه بر این توسعه اجتماعی و اجرای سیاستهای اجتماعی عادلانه در محیط های شهری مناسب با هدف جلوگیری از مساله حاشیه نشینی در شهرها و مقابله با زمینه های رشد جرائم، از جمله دیگر موضوعات مهمی است که تمدن امروز بشر ناگزیر از بذل توجه ویژه به آنها است.

وی تاکید کرد: در این مسیر، قطعا نقش پژوهش و نوآوری فناوریهای جدید سازگار با محیط زیست و تامین سرمایه و اعتبارات لازم برای اجرای برنامه ها را نمی توان از قلم انداخت. اگرچه بخشی از نوآوری ها، فناوری ها و سرمایه‌های مورد نیاز با کمک شرکتهای دانش بنیان و مراکز علمی- تحقیقاتی ایرانی قابل حصول است، اما حل این مشکلات که بعضا از محدوده مرزهای ملی کشورها نیز فراتر می رود مستلزم حمایت و همکاریهای بین المللی گسترده است.

عراقچی در این پیام افزود: قطعا از سازمان ملل متحد و آژانس‌های وابسته به آن و همچنین کشورهای دوست انتظار داریم با همکاری علمی و فناورانه و تامین منابع مالی، ایران را در تلاش برای نیل به این اهداف که با چالش های غیرمنصفانه ناشی از تحریم‌های غیرقانونی یکجانبه مواجه است، یاری رسانند.

وی ادامه داد: در این راستا دولت چهاردهم به‌ویژه وزارت راه و شهرسازی با همکاری سایر وزارتخانه ها و دیگر اعضای هیات دولت کوشیده است ضمن ارزیابی نیازها و چالشهای کشور، توجه ویژه ای نیز به استفاده از تجربیات و دستاوردهای بین المللی و ارتقای همکاری ها با دیگر کشورها و آژانسهای وابسته به سازمان ملل متحد از جمله برنامه اسکان بشر ملل متحد (هبیتات) در همه ابعاد توسعه شهری داشته باشد.

در خاتمه این پیام آمده است: ما به عنوان وزارت امور خارجه خرسند هستیم در تسهیل اجرای این تلاشها در کنار وزارت راه و شهرسازی قرار داریم و موفقیت در نیل به این اهداف و ایجاد محیطی امن، سالم و پایدار برای زندگی همه آحاد ملت ایران در گرو تلاشهای همه ما است.

این مراسم با حضور و سخنرانی فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی کشورمان، آقای استفان پریزنر رئیس دفتر هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل متحد در تهران، خانم روسانو مدیر مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا و پخش پیام های خانم آناکلودیو روسنباخ معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و مدیر اجرایی هبیتات برگزار شد.


نظرات

آخرین اخبار
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
موج 37؛ سنگین‌ترین عملیات وعده صادق 4/ اصابت مکرر موشک های ایران به سرزمین اشغالی
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر
تجارت خارجی از 103 میلیارد دلار گذشت
شارژ 800 هزار تومانی کالابرگ ویژه کودکان دارای سوءتغذیه
پنتاگون: 140 آمریکایی در جنگ با ایران مجروح شدند
قیمت محصولات سایپا امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
امروز کالابرگ کد ملی‌های 3، 4، 5 و 6 شارژ شد
پزشکیان: ایران هیچ قصدی برای درگیری با کشورهای منطقه ندارد
قیمت محصولات ایران خودرو امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404 + جدول
رسانه‌های عبری: میلیون‌ها اسرائیلی در برابر موشک‌های ایران رها شده‌اند
سرلشکر حاتمی: تا آخرین قطره خون از عزت و شرف ایران اسلامی پاسداری می‌کنیم
قیمت طلای جهانی امروز چهارشنبه 20 اسفند 1404
فراوانی کالا‌های اساسی در فروشگاه‌ها
ورود سامانه بارشی به کشور از فردا
قیمت نفت اوپک 115 دلار شد
برنامه بازی‌های امشب لیگ قهرمانان اروپا
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: روند بازار طلا و سکه نزولی است
تفاوت نیازهای حمایتی روانی و اجتماعی زنان در دوران جنگ
جزییات پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ
11 کشته و زخمی در آتش‌ گرفتن اتوبوسی در سوئیس
مترو تهران در روز تشییع شهدای رمضان رایگان شد
حمله پهپادی به تاسیسات دیپلماتیک آمریکا در بغداد
چرا واشنگتن از ادعاهای اولیه در  مورد تنگه هرمز عقب نشست؟
التهاب بازارهای انرژی و ریزش بورس در جهان
زنان باردار از اخبار منفی دوری کنند
روال عادی تجارت و واردات کالای اساسی
یک کشتی کانتینری در سواحل امارات مورد اصابت قرار گرفت
ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و صادراتی به صورت شبانه روزی
دختر تکواندوکار 9‌ ساله، اولین شهیده ورزشکار زنجان شد
اقتصادنگار | جنگ شد، قحطی نیامد
انهدام پهپاد متجاوز در آسمان کرمان توسط پدافند هوایی ارتش
هرتزوگ: جنگ با ایران نیاز به نتیجه نهایی دارد