×
بین الملل
شناسه خبر : 241220
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/06/02 ساعت 20:30

بیش از 60 آب‌شیرین‌کن در غزه متوقف شده‌اند

سازمان پزشکان بدون مرز در گزارشی اعلام کرد که محروم کردن فلسطینی‌ها از آب، اساسی‌ترین نیاز زندگی، بخشی از سیاست سیستماتیک رژیم صهیونیستی در غزه است و هشدار داد که آب نباید به عنوان سلاح جنگی مورد استفاده قرار گیرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: سازمان پزشکان بدون مرز (MSF) در گزارشی اعلام کرده است که بیش از ۶۰ کارخانه آب شیرین‌کن در نوار غزه به سبب بمباران‌های مداوم رژیم صهیونیستی که زیرساخت‌های حیاتی این منطقه را تخریب یا به شدت آسیب زده‌اند، از کار افتاده‌اند.

این سازمان در ادامه به نگرانی‌ها درباره منابع آبی باقی‌مانده برای تأمین حداقل نیاز بیش از دو میلیون فلسطینی در نوار غزه اشاره کرده و توضیح داده است که تل‌آویو از واردات مواد لازم برای تصفیه و نمک‌زدایی آب جلوگیری می‌کند.

طبق گزارش، از ژوئن ۲۰۲۴ (خرداد ۱۴۰۳)، سازمان پزشکان بدون مرز تنها یک تأییدیه از هر ۱۰ درخواست واردات مواد مورد نیاز برای نمک‌زدایی آب دریافت کرده است.

تخریب خطوط لوله آب و پیامدهای آن

از سوی دیگر، ارتش رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ علیه غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) دو انشعاب از سه خط لوله انتقال آب به این منطقه را تخریب کرده است.

به گفته این سازمان، بیش از ۷۰ درصد آبی که از شبکه خطوط لوله عبور می‌کند به دلیل نشتی‌های ناشی از بمباران‌های ارتش اسرائیل از بین رفته است. همچنین، نقاط توزیع آب به دلیل حملات هوایی یا دستورهای تخلیه به صورت مداوم تغییر و جابجا می‌شوند.

صهیونیست‌ها به طور مستمر مانع انجام تعمیرات شبکه‌های آب شده و اجازه نمی‌دهند متخصصان به زیرساخت‌های آسیب‌دیده دسترسی داشته باشند.

پیامدهای کمبود آب و شیوع بیماری‌ها

این سازمان هشدار داده است که کمبود شدید آب پاک منجر به افزایش بیماری‌ها در میان ساکنان غزه شده است. در همین راستا، تیم‌های پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز طی ماه گذشته بیش از ۱۰۰۰ مورد بیماری گوارشی در هفته را ثبت کرده‌اند. همچنین، به دلیل کمبود آب، بیماری‌های پوستی نیز به طور چشمگیری افزایش یافته است.

آب آشامیدنی در غزه؛ منبعی نایاب و آلوده

بر اساس گزارش، نوار غزه به دلیل شوری و آلودگی منابع آبی به فاضلاب و مواد شیمیایی فاقد منابع طبیعی آب آشامیدنی است. مردم این منطقه مجبورند به خطوط لوله آب وارداتی از فلسطین اشغالی و کارخانه‌های آب شیرین‌کن داخلی که بیشتر آنها دچار آسیب شده‌اند، تکیه کنند.

از مجموع ۱۹۶ کارخانه نمک‌زدایی، بیش از ۶۰ کارخانه یا به دلیل آسیب مستقیم و یا به علت عدم توانایی در راه‌اندازی به دلیل محاصره و ممنوعیت ورود مواد اولیه، کاملاً از رده خارج شده‌اند.

قطع برق کارخانه آب‌شیرین‌کن در دیر البلح

در تاریخ ۹ مارس ۲۰۲۵ (۱۹ اسفند ۱۴۰۳)، ارتش رژیم صهیونیستی خطوط برق تأمین‌کننده یک کارخانه مرکزی آب‌شیرین‌کن در جنوب «دیر البلح» را قطع کرد که بحران آب را بیش از پیش تشدید نمود.

توقف توزیع آب در مناطق بشردوستانه و کنترل منابع آبی

همچنین در سال جاری، رژیم صهیونیستی به بهانه تهدیدات نظامی و گلوله‌باران مناطق اعلام شده به عنوان نقاط بشردوستانه و امن، توزیع آب را در ۱۳۷ نقطه مختلف نوار غزه متوقف کرده است. این رژیم همچنین بخش عمده آب ورودی به غزه را تحت کنترل دارد و با اعمال فشار بر مردم، دسترسی به آب را محدود می‌کند.

از ژانویه ۲۰۲۵ (دی ماه ۱۴۰۳) نیز منابع آب «شرکت مکوروت»، که آخرین منبع اصلی تأمین آب نوار غزه بود، توسط رژیم صهیونیستی قطع شده است.

درخواست سازمان پزشکان بدون مرز و تحولات جدید

این سازمان از مقامات صهیونیستی خواسته است تا تخریب زیرساخت‌های آب را متوقف کرده و اجازه دهند تعمیرات فوری و لازم انجام شود تا دسترسی پایدار مردم به آب تضمین گردد. آنها تأکید کرده‌اند که رژیم صهیونیستی نباید از آب و سایر مایحتاج زندگی به عنوان سلاح جنگی علیه مردم فلسطین استفاده کند.

در همین حال، رسانه‌های عبری به نقل از منابع رسمی رژیم صهیونیستی گزارش داده‌اند که مقامات در چارچوب طرح اشغال شهر غزه و کوچ اجباری فلسطینی‌ها، در حال بررسی کاهش میزان آب ورودی به شمال نوار غزه هستند.

همچنین گزارش شده است که روز شنبه صهیونیست‌های تندرو اقدام به آلودگی منابع آبی غزه کرده‌اند.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابود نشد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 23 شهریور 1404
کلثوم اکبری: اشتباه کردم!
مدیرعامل توانیر: ناترازی برق همچنان پابرجاست
مربی اسپانیایی با تجربه آسیایی به ایران می‌آید
نشست سران عربی و اسلامی، سنگ محک رهبران عرب
برگزیدگان اولین جشن ملی سینمایی «مهربانی» معرفی شدند
نخستین اپراتور هوش مصنوعی ایران یک گام تا دریافت مجوز
فیگارو از تشدید تنش‌های داخلی در «اسرائیل» خبر داد
یک کافه رستوران به دلیل سرو مشروبات الکلی پلمب شد
آیا ترامپ به دنبال تعویق تحریم‌ها علیه روسیه است؟
حمایت مغربی ها از ناوگان جهانی شکست حصر غزه «صمود»
بن‌بست تندروی
دولت ترامپ حفاظت مقامات را تشدید می‌کند
مصرف 25 درصد از ذخایر موشک‌های تاد آمریکا در جنگ 12 روزه
نورنما | گفتگوی جذاب المیرا شریفی با یک رتبه برتری متفاوت در کنکور
قیمت خودرو امروز یکشنبه 22 شهریور 1404 + جدول
از عشق مجازی تا سرقت میلیاردی
بیانیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی درباره تفاهم ایران و آژانس
جنگنده‌های اف-35 آمریکا به دریای کارائیب رفتند
آیفون 16 دوباره صدرنشین شد
کاهش عجیب سرقت‌ها در تهران
ورود 200 اتوبوس تازه‌نفس به ناوگان شهری
آغاز پیش‌فروش بلیت قطار برای سفرهای پاییزی از فردا
کاظمی خبر داد؛ اختصاص 2 همت برای توسعه زیرساخت‌های شبکه شاد
سیدمحمد پولادگر نایب‌رئیس افتخاری اتحادیه تکواندو آسیا شد
غرب آسیا پس از حمله رژیم صهیونیستی به قطر
حکم شیطان لویزان دوباره نقض شد
اجلاس عربی - اسلامی دوحه؛ چرخش از محکومیت و شعار به گام‌های عملی در برابر اسرائیل
سفر وزیر خارجه آمریکا به سرزمین‌های اشغالی
حمله به اتوبوس گردشگران صهیونیست در یونان
نواخته شدن زنگ آغاز سال تحصیلی با حضور رئیس‌جمهور
تدبیر ایران در همکاری با آژانس
ترافیک سنگین در آزادراه تهران - شمال
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
بیانیه نیویورک و معمای فلسطین
نخست وزیر مالزی حمله اسرائیل به 6 کشور را محکوم کرد
زنجان میزبان هجدهمین جشنواره ملی آش ایرانی
سه موج سنگین تحریم علیه تل‌آویو
رسانه عبری: آمریکا به قطر خیانت کرد
پیام‌ حمله رژیم اسرائیل به قطر برای کشورهای منطقه از نگاه ژنرال لبنانی
رئیس سازمان انرژی اتمی عازم وین شد+ فیلم
پشت پرده دیدار غیرمنتظره نخست‌وزیر قطر و فرمانده سنتکام
زلزله 4.7 ریشتری فارس را لرزاند
عراقچی به قطر رفت
آغاز سال تحصیلی نودانشجویان از هفته سوم مهر
وزارت امور خارجه: بیانیه ضدایرانی گروه 7 تلاشی برای انحراف افکار عمومی از جنایت قرن است
ایران1-3 مصر | شکست غیرمنتظره شاگردان پیاتزا مقابل قهرمان آفریقا+برنامه بعدی
مداردیپلماسی | فرصت اجماع تاریخی علیه صهیونیسم
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز یکشنبه 23 شهریور
X
آگهی تبلیغاتی