×
بین الملل
شناسه خبر : 241055
تاریخ انتشار : شنبه 1404/06/01 ساعت 21:45
درخواست سازمان همکاری اسلامی برای ارجاع پرونده قحطی غزه به دیوان کیفری بین‌المللی

درخواست سازمان همکاری اسلامی برای ارجاع پرونده قحطی غزه به دیوان کیفری بین‌المللی

سازمان همکاری اسلامی امروز شنبه با اشاره به وضعیت بحرانی قحطی در نوار غزه بر اساس گزارش نهاد «طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی» (IPC)، خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای پایان دادن به این بحران و توقف کشتار در منطقه شد و تأکید کرد که پرونده جنایات مرتبط با قحطی مردم غزه باید به دیوان کیفری بین‌المللی ارجاع شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: نهاد «طبقه‌بندی یکپارچه مراحل امنیت غذایی» (IPC)، که تحت حمایت سازمان ملل فعالیت می‌کند و مسئولیت نظارت جهانی بر وضعیت گرسنگی را بر عهده دارد، اعلام کرد که شهر غزه، آخرین منطقه بزرگ مسکونی باقی‌مانده در نوار غزه با جمعیتی حدود ۵۰۰ هزار نفر، در وضعیت قحطی قرار گرفته است.

این نهاد پیش‌بینی کرده است که بحران قحطی طی چند هفته آینده به شهرهای دیر البلح در مرکز و خان یونس در جنوب نوار غزه نیز گسترش یابد.

هم‌اکنون بیش از یک میلیون و ۷۰ هزار نفر، یعنی بیش از نیمی از جمعیت نوار غزه، در سطح «فوریت غذایی» قرار دارند؛ مرحله‌ای که دومین سطح بحران به شمار می‌آید و تنها یک قدم تا رسیدن به وضعیت قحطی فاصله دارد.

نهادها و آژانس‌های سازمان ملل در روز جمعه هشدار دادند که قحطی جان انسان‌ها را در غزه می‌گیرد و خواستار دسترسی فوری به کمک‌های بشردوستانه و اعلام آتش‌بس شدند. آنها همچنین تأکید کردند که کودکان به شدت در معرض خطر گرسنگی قرار دارند.

این بیانیه مشترک از سوی سازمان خواربار و کشاورزی (FAO)، برنامه جهانی غذا (WFP)، یونیسف و سازمان جهانی بهداشت (WHO) پس از اعلام وضعیت قحطی در استان غزه توسط IPC منتشر شد. استان غزه یکی از پنج منطقه نوار غزه است که از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون رژیم اسرائیل بیش از ۶۲ هزار فلسطینی را به شهادت رسانده است.

سازمان همکاری اسلامی امروز شنبه در بیانیه‌ای که در وب‌سایت رسمی این سازمان منتشر شد، رژیم اسرائیل را به عنوان قدرت اشغالگر، مسئول کامل این جنایات و پیامدهای ناشی از آن دانست و بار دیگر خواستار ارجاع پرونده جنایات ناشی از محاصره و گرسنه نگه داشتن مردم نوار غزه به دیوان کیفری بین‌المللی شد.

این سازمان از تمامی کشورهای جهان خواست که با اتخاذ تدابیر مؤثر، از جمله اعمال تحریم‌ها علیه رژیم اسرائیل، ممنوعیت ارسال یا انتقال سلاح به این رژیم و حمایت از سازوکارهای عدالت بین‌المللی، تل‌آویو را در قبال این جنایات مسئول بدانند.

سازمان همکاری اسلامی همچنین بر ضرورت رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه توسط رژیم اسرائیل تأکید کرد و بار دیگر از جامعه جهانی خواست تا این رژیم را به توقف فوری تجاوزات در غزه و فراهم آوردن دسترسی پایدار و کافی به کمک‌های انسانی ملزم سازد.

در پایان، این سازمان بر ضرورت تقویت نهادهای سازمان ملل متحد، به ویژه آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی (آونروا) و دیگر سازمان‌های بین‌المللی تأکید کرد تا آنها بتوانند مأموریت‌های بشردوستانه خود را در تامین نیازهای فوری انسانی در غزه به خوبی انجام دهند.


اخبار مرتبط
دیپلماسی ایران؛ موفقیت در همگرایی منطقه‌ای
سه‌شنبه 1404/06/04 ساعت 17:16
نورنیوز از سفر عراقچی به عربستان گزارش می دهد،
دیپلماسی ایران؛ موفقیت در همگرایی منطقه‌ای
سفر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، به عربستان و حضور در نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی، علاوه بر شکل‌دهی به گفتمان جمعی اسلامی در بحران غزه، با ملاقات‌های دوجانبه با همتایان منطقه‌ای و آسیایی زمینه‌ساز همگرایی دیپلماتیک و افزایش اعتبار ایران در سیاست خارجی شد.
قحطی در غزه؛ سلاح نسل‌کشی خاموش
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 17:07
نورنیوز بررسی می‌کند،
قحطی در غزه؛ سلاح نسل‌کشی خاموش
سازمان ملل رسماً وقوع قحطی در غزه را تأیید کرد؛ فاجعه‌ای که میلیون‌ها انسان، به‌ویژه کودکان و بیماران را در آستانه مرگ تدریجی قرار داده است. این بحران محصول مستقیم محاصره و سیاست عامدانه رژیم صهیونیستی است که غذا و آب را به سلاح جنگی بدل کرده است.
عراقچی عازم جده شد
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 15:50
عراقچی عازم جده شد
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، امروز یکشنبه در رأس هیأتی دیپلماتیک به منظور شرکت در اجلاس فوق‌العاده وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عازم جده شد.
واکنش سناتور آمریکایی به قحطی و بحران انسانی در غزه
یکشنبه 1404/06/02 ساعت 09:46
واکنش سناتور آمریکایی به قحطی و بحران انسانی در غزه
سناتور برنی سندرز اعلام کرد که مالیات‌دهندگان آمریکایی نباید هزینه حمایت نظامی از رژیم صهیونیستی را بپردازند، هم‌زمان با اعلام رسمی قحطی در نوار غزه توسط سازمان ملل.
نظرات

آخرین اخبار
درخواست وزیر خارجه انگلیس برای استعفای نخست‌وزیر
قالیباف خطاب به آمریکا: مراقب اظهارنظرهایتان باشید
افسر پیشین کلمبیا: عاملان قتل‌های جمعی توسط آمریکا آموزش دیدند
وقوع حادثه دریایی در آب‌های جنوب‌شرق الشحر یمن
دبیرکل حزب‌الله: پروژه حذف ایران و مقاومت شکست خورد
بلومبرگ: تورم ناشی از تحولات تنگه هرمز دامنگیر اقتصاد آمریکا شد
نشست ایران و آمریکا با حضور میانجی‌ها در بورگن‌اشتوک/توقف مذاکره برای مشورت داخلی
ستاره تراکتور در فهرست خرید پرسپولیس
دستیار فصل قهرمانی مجیدی در فهرست گزینه‌های کادر فنی استقلال
فرصت دوباره برای شرکت در جشنواره شهید آوینی فراهم شد
تکلیف امتحانات تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد مشخص شد
ستاد حقوق بشر ایران خواستار رسیدگی شورای امنیت به نقض آتش‌بس اسرائیل شد
وزیر صمت از بسته حمایتی برای صنایع خبر داد
از بمب تا دیپلماسی؛ چرا ترامپ در کنار میز مذاکره چنگ و دندان نشان می دهد؟
حماس: 91 اسیر فلسطینی در زندان‌های اسرائیل جان باختند
پایان انزوای جنوب شرق؛ پل حمیری نجات‌بخش روستاهای سیل‌زده شد
هشدار جدی درباره آینده زعفران ایران؛ از بحران تکنولوژی تا تهدید «مدل اسپانیایی»
عقل سرخ
مس رفسنجان در آستانه یک نبرد حساس
هدف‌گذاری رسمی یزدانی برای المپیک 2028 لس‌آنجلس
اختلال در پروازهای فرودگاه زوریخ در پی مذاکرات ایران و آمریکا
نورنما | انتشار تصاویر برخی از شهدای هوافضا سپاه برای اولین بار
برگزاری تورنمنت سه‌جانبه برای تعیین نماینده آسیا قطعی شد
همه‌چیز آرام به نظر می‌رسد؛ اما این نقشه چیز دیگری می‌گوید
وقت سلطنت بی بی به پایان رسیده است
روز ملی دامپزشکی با تقدیر از چهره‌های برتر گرامی داشته می‌شود
انتقال حسینی به پروجا زیر ذره‌بین حقوقی
ترامپ باز تهدید کرد: اگر هرمز بسته شود، مذاکره‌کنندگان ایران به خانه برنمی‌گردند!
فرودگاه کیش در مسیر بازگشت به فعالیت؛ صدور مجوز اولیه اعلام شد
پزشکیان: توسعه صنایع آب‌بر در مناطق کم‌آب کشور ممنوع!
کمبود معلم با جذب نیرو و بازنشستگان جبران می‌شود
ایران- بلژیک؛ یوزها در میدان نابرابر جام جهانی به دنبال شگفتی برابر بلژیک پرستاره
دعوت بسکتبالیست ایرانیِ ساکن آمریکا به تیم ملی
کریمیان: کیفیت فنی و رقم قرارداد در جذب بازیکن مهم است
عارف: اصلاحیه بودجه به مجلس ارسال می‌شود
ایران چگونه از اهرم تنگه هرمز بهره می‌برد؟
هدف گرفتن مذاکرات با لودادن رازهای نظام
راز سه اعتراف؛ آنچه گفته شد و آنچه پنهان ماند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت سیزدهم
جلسه سرنوشت ساز مدیران پرسپولیس با دراگان اسکوچیچ
پزشکیان: مخالفان توافق در همان مسیری حرکت می‌کنند که نتانیاهو می‌خواهد
احتمال تمدید رایگان بودن مترو و اتوبوس
سرمربی ساحل‌عاج: از آلمان چنین رفتاری انتظار نداشتیم
طباطبایی: اولویت هیئت مذاکره پایان تجاوز در لبنان است
علائم گرمازدگی و راه‌های پیشگیری با آن
افت 34 هزار واحدی شاخص کل در سایه سیگنال‌های جدید پولی
حمایت السیسی از اجرای تفاهم تهران–واشنگتن در قاهره
آماده‌باش مراکز درمانی برای پوشش خدمات سلامت در مراسم تشییع رهبر شهید
اطلاعیه مهم دانشگاه آزاد درباره امتحانات پایان‌ترم
علت عدم واریز حقوق برخی از بازنشستگان کشوری در خرداد 1405 اعلام شد